• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablamla aramız bozuldu ama içim rahat

Yalan söyleyerek abartarak hayatlarımızı açabiliyor muyuz?? Oda iyiymiş..
Yaninda oturan hayatta bir daha karsilasma ihtimalin cok cok dusuk olan birine biraz abarti anlatimi olmus diye ne gomdun kizi 6.sayfada imalar basladi burada yazan (uyusturucu sanirim o yazildi iki uc msjda )konuyla ilgilide bise yaptida soylemedim taktiksel davrandim afferin sana
Sorun sende bence ilk msj tavsiyemde gecerli uzman yardimi dusun

Bence sen ablani kafanda belirledigin abla kalibina uydurmak istiyorsun. Ve bilmedimiz baska nedenlerden dolayi ona ofkelisin. Yani kendimi dusunuyorumda 2 ablam var ve ailemin kizacagi bircok sey yapsamda aramizda kaldi. Basim derde girdi kizdilar ama destek oldular yanimda oldular. Anneme babama anlatmadilar. Olau boyle olunca onlarin dusuncelerini onemser oldum . ama bu benim davranislarimi hayat tarzimi degistirmedi.her seferinde bildimi yaptim. Cunki kimsenin huyusu suyunu degistiremezsin. Ablani degistirmek istiyor olman hata.

Yalnız koca konuda bir ben hak vermişim :KK70:
İspiyonlasanda ispiyonlamasanda çözümü yok değişmiyorlar

Yaninda oturan hayatta bir daha karsilasma ihtimalin cok cok dusuk olan birine biraz abarti anlatimi olmus diye ne gomdun kizi 6.sayfada imalar basladi burada yazan (uyusturucu sanirim o yazildi iki uc msjda )konuyla ilgilide bise yaptida soylemedim taktiksel davrandim afferin sana
Sorun sende bence ilk msj tavsiyemde gecerli uzman yardimi dusun
Uzman yardımına gerek yok, nasılsa yanımda oturan ve bir daha görmeyeceğim adamı takmak gereksizse buda gereksiz. yaşları yazınca farkettim 30 yaşında insan beni hem madden hem manen bu kadar bağlamamalı. Kendi hayatı en kötü bir iki yıl içinde ayrı evlerde yaşarız heee huu derim. Anneme intikal olayı ise gereksizmiş gerçekten, 30 yaşında insana nasıl müdahale etsin.

Bence sen ablani kafanda belirledigin abla kalibina uydurmak istiyorsun. Ve bilmedimiz baska nedenlerden dolayi ona ofkelisin. Yani kendimi dusunuyorumda 2 ablam var ve ailemin kizacagi bircok sey yapsamda aramizda kaldi. Basim derde girdi kizdilar ama destek oldular yanimda oldular. Anneme babama anlatmadilar. Olau boyle olunca onlarin dusuncelerini onemser oldum. Yine de her seferinde bildimi yaptim. Cunki kimsenin huyusu suyunu degistiremezsin. Ablani degistirmek istiyor olman hata.
Sizde nüfus faktörü var. En azından annenden önce danışabileceğin kız kardeşin ve belki kuzenlerin vardır biz hepi topu 3 kişiyiz. Değişmesini değil benim ve yaşadıklarımız hakkımda atıp tutmamasını istemiştim halbuki.. oda abartı seviyorsa demek ki öyle diyecek artık.

Sürekli bizi aşağıya çekiyor, acındırıyor falan demissiniz. Acaba diyorum kardeşiniz haklı mı? Belkide sizde kibir var ve olduğunuzdan daha iyi görünme, kimseye açık vermeme, üstünlük havaları falan. Annenin akıllı kızının sen olduğunuda ispatladın. Herkes seni takdir ediyor. Sen harikasın evet.

Tehlikem nedir? Annem bunu bilince ona konuyu uzunca açmadan bir büyük olarak uyarabilir. Benim çözüm yolum buydu. Çünkü beni küçük olduğum için kaale almıyor. Sadece o an sinirlenince ben de böyleyim napayım diyor, özür diliyor sonra aynı şey tekrarlıyor.
benimde milyonlarca kusurum var ama ben böyleyim demiyorum, tekrarlarsa en azından bir vicdan azabı geliyor. Belli bir yaştan sonra ben böyleyim tamam deme şansımız varsa süper bende o kontejyandan yararlanayım.

Evet o sana gore dogru olmayan bisey yapmis ve anneme söyleme demis, hani onu koruman gereken bir durum olsa da annenden destek almak icin soylesen anlarim ama sana gore yanlis olan bir davranisini duzeltmesi icin annene kosmanin hicbir makul aciklamasi olamaz.
Biz 3 kardesiz, birbirimizin ne yanlislarina sahit olmusuzdur ama gidip annemize ispiyonlamak bir yana ustunu kapatmaya calisiriz hep, savunuruz birbirimizi cunku kardeslik bunu gerektirir.
Bak burda bile bu kadar kisi senin yaptigin yanlis dese de fikrinde en ufak degisiklik olmuyor. Demek ki sabit fikirli ve özeleştiri yoksunu bir insansin. Ablan senden uzak durursa daha rahat edecek bunu gormek icin muneccim olmaya gerek yok.

Madem için rahat ne diye konu açtın?

Bu kadar insan bunu diyor demeyip dönüp kendine bakmıyorsun bile.

Biz de iki kız kardeşiz ve diyeceğim o ki:

Senin gibi kötü ispiyoncu kardeş düşman başına

Ailenin favorisi sen oldun, başarmışsındır ablanı kötüleyerek. Madalya mı taktılar ?

Sizde nüfus faktörü var. En azından annenden önce danışabileceğin kız kardeşin ve belki kuzenlerin vardır biz hepi topu 3 kişiyiz. Değişmesini değil benim ve yaşadıklarımız hakkımda atıp tutmamasını istemiştim halbuki.. oda abartı seviyorsa demek ki öyle diyecek artık.
Yani seni cok suclamiyorum ben belli ki dolmus tasmis bazi yaptiklari. En iyisi biraz uzak dur. Gorme duyma boylelikle stres olmazsin.

Ben seni anlıyorum ama annene söyleme, kadın zaten biliyordur da koca kıza ne yapsın, bazen küçük çocuğa sözün geçmiyor.
Ablan değişmez, artık onu öyle kabul edip mesafeli davran, herşeyini anlatma. Ama ablandır gine .
Benim de annem senin ablandan bin beter, gittiği Mobilyaciya bile bizi iyi yada kötü anlatır, övünmeyi çok sever, ne yapayım artık ona mümkün olduğunca bişey anlatmamaya çalışıyorum. Teyzelerim filan da farkında ama bişey yapılmıyor

Valla ben ikizlerim ablam balık. Ablamda benim tasvip etmediğim şeyler yapardı ve aramzda 5 yaş var. Çok kızardım kuserdim. Gıcık olurdum oda bana tabi ama asla anneme soylemedm. Simdi ben onun o yanlışları yaptığı yaştayım ve evet her insan hata yaparmış diyorum bende dahil. Bazen kizdigin kınadığın ne varsa birebir yaşıyorsun

İşi burç analizine kadar getirdiysen sen gerçekten yorulmuşsun ablandan.Baktın siz beraberken birbirinize zarar veren yani hiç değilse sana zararı olan bir ilişkiniz var o zaman çok çok samimi olmazsın
Annene ispiyonlamışsın yanlış yapmamışsın bence o ablaysa o da anne her şeyi bilmeye hakkı var
Anne de dışardan bir gözdür bir bakış açısıdır hem de iki tarafın da ciğerini bilen bir bakış açısı
Sadece ablanla aranda sevgi bağı mı sevgi bağımlılığı mı var bunu bir düşün derim..
Abladır en nihayetinde hoş vakit geçirir, fikir alır ve fikir verirsin bu kadar kutsallaştırma
İş mükemmel sırdaşlığa efendime söyleyim dış dünyaya karşı( anne baba he dış dünyada) birlik olma yeeyy gibi aşırı olaylara kaymamalı bence

Son düzenleme:
Onun hayati onun dusunceleri. Senin ve ailenin hayat standartlarina gore yasamak zorunda degil. Benim kardesim 14 yasinda cocuk daha her seyimi bilir asla agzindan bir cumle bile kacirmaz benimle ilgili. Aksine ablamsin der dalgaya vurur yedigim haltlari birlikte duzeltiriz. Kardesligin arkadasliktan farki budur degil mi? Arkadasinla kussen biter yoklugu koymaz ama kardes cok cok ayri bi bag. Yeri gelince senin abla olman lazim. Ispiyonladigin icin ablan seninle konusmamali

Ilk basta ben de senin icin " ispiyoncu" diye dusundum ve haksiz buldum ama olayi acikladiginda fikrim degisti, benim annem de 3-5 sene oncesine kadar buna benzer anlatimlarla acindirirdi etrafa ve ben cok rahatsiz olurdum, tepki vere vere Artik yapmiyor.
Ablanin bu davranisinin altinda bir algi bozuklugu yatiyor olabilir yani o buna inaniyordur, sebebine inmek lazim, cocuklugunda yasadigi bir olay ,bir soz sebep olabilir, senin yapacagin sey ona bir aile dizimi seansi hediye etmek veya bir terapiye katilmasini saglamak olabilir, annene anlatmak ya da ona kizmak kusmek cozum olmaz, sunu da belirteyim bu cok buyuk bir sorun degil sonucta kardes candir, onu oyle kabul et kizma.

Yalan söyleyerek abartarak hayatlarımızı açabiliyor muyuz?? Oda iyiymiş..

Ayni sosyal cevreyi paylasmak zorunda degisiniz. Yaptigi dogru olmayabilir ama senin yaptigin da (evin sevimli cocugu rolunu oynayip herseyi anneye ispiyonlamak) cok yanlis.

Cozum istersen eger ablanla beraber sosyal aktivitelere katilma biraz rahat birak kizi. Yaptiklarinin kotu sonuclari olacaksa kendi yasasin sen karisma

benden 2 yaş küçük erkek kardeşim var ve tasvip etmediğim bir sürü huyu var, bazen beni delirtmesi de bonusu. ama onu ispiyonlamam o üzülürse ben de üzülürüm çünkü kardeşlik böyle bir şey.

Ailenin iyi çocuğu olma arzumla ilgili çok şey yazılmış. Öyle bir temennim yok çok şükür. 3 kişilik ailede kimin gözüne gireceğim. Gözüne gireceğim kişi annemse emin olun yanlış kişi çünkü annem genelde ikimizden birinin herhangi bir hatasında diğerine de paye biçer. Mesela ben yanlış bir şey yaptım ablamada tavır alır, diğerinde de tam tersi. Bu olayda bana sen neden olay anında yeterince müdahale etmedin dedi mesela. Bu sabah kahvaltıda aile toplantısı yaptık ve artık ortak tatiller olmaması kararını aldık. Belki ayrı evlere çıkacağız çünkü geçinemiyoruz.
Ayrıca yazılan bazı şeyler fazla aşırı uyuşturucu kullansa neyse, evli biriyle görüşse neyse gibi uç karşılaştırmalar var. Günlük hayatın içinde yaşanmış normal sorunlarda bazen fazla gelebilir insana ve mesafe gerekir. Araya mesafe koymakla ilişkili tavsiye verenlere teşekkür ederim. uygulayacağım yöntem bu olacak.

Back