Ablamla aramız bozuldu ama içim rahat

Benim ablam veya kızkardeşim yok. Etrafımda abla kardeş beraber birşeyler yapanları, sürekli birbirlerinin açıklarını kapatanları gördükçe Her zaman bunu eksikliğini hissettim. Böyle konuları okuyunca iyiki yokmuş diyorum.

Anlattığınız olayda da birşey yok açıkçası. Ahlak bekçiliğine soyunmuşsunuz.

Ben de cidden bişey yapmış zannettim...bekliyorum abla ne yaptı diye...siz dört dörtlüksünüzdür eminim

ispiyonlamak ve bir sorunun çözümü için danışmak farklı şeyler. Tekrar belirteyim ben ona bu durumu anneme söyleyemeyeceğime dair söz vermedim. Hatta söyleyeceğimi biliyordu ki kapı dinledi.
O huyları gizlendikte artırıyor. Söyleyince anlamıyor ne yapmalıydım??
İspiyonlamak meselesine çok takılmışsınız ama olayın ispiyonlamam olması için ortada sır olması gerekir.
Ayıpta kapandıkça örtülür ama başkasına karşı, çekirdek aile içinde sorunlar paylaşılır çözülür.

Ablanıza saydırmışsını ama asıl hatalı olan sizsiniz. Size ne nasıl davranırsa davransın sizi ilgilendirmez. İspiyonculuğa takıldınız demişsin ama takılmayacak gibi değil. Bildiğin ispiyonculuk bu.
3 tane kardeşim var türlü türlü bir sürü şeylerini yakaladım bir kere anne babama şikayet etmek geçmedi akşımdan. Ablanız o sizin düşmanınız deşil

Ben de cidden bişey yapmış zannettim...bekliyorum abla ne yaptı diye...siz dört dörtlüksünüzdür eminim
Yaptığı şeyleri burada açıkça anlatmak istemedim üstü kapalı bahsettim. Üstü kapalı abiyenden şekilde bizi millete küçük gösterdi, olmayan acıları yaşamışız gibi anlattı. Durumumuzu acındırdı. Ki çok şükür öyle bir durumda değiliz.
O kadar çok farklı farklı gösterdiği son bir haftadır kendisini hangi söylediği doğru hangisi yalan bende karıştırdım. Orada millete durumu kurtar burada kurtar sıkıldım. Ayrıca yanımızda benim yakın bir arkadaşımda vardı.madem öyle onunla olan bir olayı anlatayım. Bizim bu tatile gideceğimiz 6 ay öncesinden belliydi. Bana tatile girmeden iki üç gün önce yanına harcamalar için büyük meblağda para alacağını söyledi. Bende onun alacağımdan 350 tl az biriktirmiştim. Sonradan o kadar alıyorsa diye bu ayki bütçemi daha da daraltıp 350yi ayırdım. Yola çıkıcaz bir gün önce demesin mi bende daha önce söylediğinin 1200 tl azı kadar para var diye. Ben ne yapacağımı bilemedim. Oraya gittik arkadaşıma biz çok harcayamayız bütçemiz kısıtlı diye de bir havalara girdi. Bende sesimi çıkarmadım. En sonunda arkadaş bizim harcadığımızdan 500 tl azını harcadı. Banada gelip paramız yok diyorsunuz anlamadım valla dedi. Ben ne diyeceğimi bilemedim. Ki kendini başkalarına farklı gösterme olayı bu değildi. Ufak bir olaydı, önemli görüp hatta sırası gelip Anneme anlatmadım.

Peki türlü türlü şeyleri sonradan değişti mi yoksa kalıcı sorunlara dönüştü mü tekrarladı mı?tekrarlayan ve çözmek istediğiniz türlü şeylerde çözüm yolu nedir? Bahsedenseniz çok sevineceğim

sen kotusun kotu. kendini aklamaya calisma. abla kardes yaa. bende de kardesimin ne sirlari vardir abla oldugum halde bir kere aileme demem. o benim canim ya nasil ispiyonlarim. sorun ablanda degil sana ne ablanin hareketinden yaa o ablan. oldugu gibi kabulleneceksin o kadar. yaptigi kotu davranislar onu baglar seni degil. ablan degil sen KOTUSUN!!!

Valla kendimi kötü görmüyorum çünkü olaylar beni de bağladı. Beni bağlamaması için ayrı yaşamamız uzak olmamız gerekir ki beni etkilemesin. Canım diye herşeye evet mi demeliyim. yalan söyleyebilirsin çünkü canımsın, durumumuzu kötü gösterebilirsin çünkü canımsın, bizi rezil edebilirsin çünkü canımsın.
Uzakta olsa dediğinizi yapabilirim beli çünkü doğrudan beni etkilemez. Böyle yapma dediğinde anlamıyorsa ne yapmalı kişi kötü olmadan söyler misiniz? Kötü olmamak için sen canımsın seni böylede kabul edemiyorum ben evden gideyim mi demeliyim??

Ablan da olsa kimsenin hayatını yargılamak ve değerlendirmek sana düşmez.
Hele hele belki de yanlı şekilde anne-babayla paylaşman kabul edilemez birşey.
Cidden senin gibi bir kardeşe sahip olmak istemezdim.
Gerçekten değer yargıları diye kılıf uydursan da kötüsün.

Değer yargıları değil mesele, giderek artan farklı gösterme huyu. Başkalarına olayları abartarak yalan söylüyor . Söyleme deyince durmuyor. O insanla sonradan konuşurken, sen acaba ne söyledi diye düşünmeye başlıyorsun. Olaylar sadece onu bağlasa tabii ki bir şey demem. Ama benim kişisel ilişkilerimide etkiliyor. Yanlıysam anneme anlatma demezdi. Hatalı olduğunu baştan biliyor, hatasını çözmek gibi bir niyeti de yok. Tek istediği hep ona heee denmesi.

Eleştiri değil çözüm arıyordum daha çok, olayın sıcaklığı ile kötü müyüm sorusunu sormuşum eleştirilerden sonra keşke duygusal hezeyana kapılıp yazmasaydım dedim çünkü kötü olduğumu onaylama komisyonu gibi olmuş. kötülüğümü kabul ederek tekrar sorayım

aile içinde bu tip sorunlarda çözümünüz ne oluyor peki?

Ahlaki açıdan toplum kurallarına aykırı davranırsa söylerim. Kaldı ki akıl yaşta değil baştadır. Onun davranışı veya görüştüğü kişi ona zarar getirecekse aileye söylemek bir görevdir. Her şey de söylenmez tabi ki onun faydası gözetilmelidir

ispiyoncu!!!

ablanın yanlışlarını düzeltmenin yolu, onu ispiyonlamak değil!

Ablani kiskaniyor musun ne icten icten
Neden kıskanayım anlamadım? Nereden anladınız, öyle bir duygu varsa nereden anladığınızı yazın bir analiz yapayım gerçekten merak ettim? Çünkü böylesi bir kıskançlık varsa bilinçaltımdadır, ben de farkına varırsam güzel olur.

Tamamen ilk mesajinda ablanla ilgili hislerini anlatirken yazdiklarinla alakali. Bile isteye zarar vermek ister gibisin. Yaslariniz kac?

Benim de bi ablam var durum sizinkinden çok daha farklı ama netice olarak benim de onaylamadığım çok fazla şey var..ben kaç kez karşıma alıp konuşmaya çalıştım fakat değişmedi yeri geldi bağırdım tartıştım ama yine değişmedi..benim konular fazlaca derin ve hassas o nedenle çok girmiyorum burda..ama şunu söyleyebilirim ki bunları ailenize söylemek yerine karşınıza alıp konuşun neden böyle davrandığını bi sorunu olup olmadığını sorun..karşılıklı konuştuktan sonra ısrarla devam ettiği şeyler olursa bırakın istediği gibi davransın bunun için kendinizi hırpaladığınıza değmediğini kimsenin ve bazı şeylerin değişmediğini bi süre sonra anlıyosunuz..

ablanın karakteri böyle demekki, bence çok abartmışsın, genelde küçük olanlarda aferin kazanma yarışı vardır büyük çocuğa karşı bana öyle bişey gibi geldi, çünkü annene anlatman anlatma dediği halde çok çocukca, anneme anlatayım ki beni daha çok sevsin gibi...
bence sen ablanı bi şekilde sevmiyorsun ve aşağı çekmeye yer arıyorsun gibi geldi, hatta kıskanıyor da olabilirsin...
ilk mesajı okuyunca naptı acaba kız dedim, yani uyuşturucu mu kullanıyor, tatilde aşırı mı içki içti gibisinden şeyler geldi, nedenini okuyunca çok şaşırdım doğrusu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…