- Konu Sahibi Makyajkolik13
-
Adam amcasına hizmete götürüyor karısını köyde iş bahaneİste ben de esiyle anlasmayi denesin dedim zaten. Koyde bir ev ve bir karis toprak olsun hafta sonlari gitsinler,3 yasindaki cocuk dogayla buyusun. Hem orta yol bulunur hem de yeni bir baslangic yapilir. Adam laftan anlamiyorsa zaten sehirde de yasanmaz o adamla. Koye ne hacet?
Eniştenin yaptığı bencillik.Merhabalar konuyu ablamla işin içinden çıkamadığımız için, hanımlarımızdan fikir almak adına açıyorum.
Ablam 36 yaşında 2 çocuğu var , biri 17 biri 3 yaşında. Ablam bir fabrikanın mutfağında aşçı olarak çalışıyor maaşı iyi. Eniştem inşaat işleriyle uğraşıyor düzenli bir geliri yok.
Eniştem ablamı yaşadığı yerden 6 saat uzaktaki köyüne hayvancılık yapmak için götürmek istiyor, köyde 2 saatte bir dolmuş var ve merkeze 1 saat uzaklıkta.
Ablam buradaki rahat işini bırakıp hayvanla uğraşmak istemiyor ve çocuğu üniversiteye gidecek bir daha ki sene, diğeri de çok küçük köyde yapamazlar gibi görünüyor. Oradaki köy evi ise eski kerpiç evlerden baya bir tadilat gerektiriyor masrafı da cabası.
Eniştemin sanırım aklına giriyorlar ya da köyden görüştüğü kişiler var çok ısrarcı, akrabalarım orada bundan sonra orda yaşamak istiyorum diyor.Yaşlı amcası ve yengesi varmış ablama onların hizmetini yemeğini yap yeter, ben hayvanlara bakarım diyormuş. Bize para desteği verirler diyormuş.
Ablam çok mutsuz , uzlaşmaya varamazsa ayrılmayı da düşünüyor bambaşka bir hayat , çocukları yapamaz düzenleri bozulur bize fikir verirseniz çok memnun oluruz. Şimdiden teşekkürler.
Ablam küçük yaşta evlendi ama kendini çok geliştirdi, dışarıdan okudu sertifikalar aldı fabrikada aşçı olarak çalışıyor, 7.000 civarı geliri var. Ayrılsa tutunamayacak biri değil , her şekilde yaşar eniştemin köy sevdası yüzünden düzeninden olacak.
Ablanı hizmetçiliğe götürüyor enişte bu yaştan sonra boyun eğmesin dik dursun kendin gidebilirsin yolun açık desinMerhabalar konuyu ablamla işin içinden çıkamadığımız için, hanımlarımızdan fikir almak adına açıyorum.
Ablam 36 yaşında 2 çocuğu var , biri 17 biri 3 yaşında. Ablam bir fabrikanın mutfağında aşçı olarak çalışıyor maaşı iyi. Eniştem inşaat işleriyle uğraşıyor düzenli bir geliri yok.
Eniştem ablamı yaşadığı yerden 6 saat uzaktaki köyüne hayvancılık yapmak için götürmek istiyor, köyde 2 saatte bir dolmuş var ve merkeze 1 saat uzaklıkta.
Ablam buradaki rahat işini bırakıp hayvanla uğraşmak istemiyor ve çocuğu üniversiteye gidecek bir daha ki sene, diğeri de çok küçük köyde yapamazlar gibi görünüyor. Oradaki köy evi ise eski kerpiç evlerden baya bir tadilat gerektiriyor masrafı da cabası.
Eniştemin sanırım aklına giriyorlar ya da köyden görüştüğü kişiler var çok ısrarcı, akrabalarım orada bundan sonra orda yaşamak istiyorum diyor.Yaşlı amcası ve yengesi varmış ablama onların hizmetini yemeğini yap yeter, ben hayvanlara bakarım diyormuş. Bize para desteği verirler diyormuş.
Ablam çok mutsuz , uzlaşmaya varamazsa ayrılmayı da düşünüyor bambaşka bir hayat , çocukları yapamaz düzenleri bozulur bize fikir verirseniz çok memnun oluruz. Şimdiden teşekkürler.
Yorumlari hic okumadan direkt ASLA diyorum.Merhabalar konuyu ablamla işin içinden çıkamadığımız için, hanımlarımızdan fikir almak adına açıyorum.
Davulun sesi misali o iş.Kadinin ne guzel mis gibi is var.Buradaki işi gerçekten iyi, senelerdir emeği var tecrübesi vae, eniştem çok ısrarcı takmış hayvancılığa tutunabileceği de meçhul.
Ablaniz kararli oldugunu kesin gostersin,bakin bakalim adam gidiyor mu,kovsa gitmez,7 bini birakacakta heyheeeyAblam zaten şuanda diretiyor istemediğini her fırsatta söylüyor, eniştem tınlamaz da gitmek isterse ayrılık olacak gibi görünüyor.
:))Ayrilmayi istiyorsa zaten durmasin. 7 bin maas cok degil,hele ki 4 kisilik aileden bahsediyorsunuz. Ama elbette mutsuz olacaksa bosanmak en iyi secenek.
Ben olsam yine de koydeki evi degerlendiririm. Simdi unluler bile organik tarima sarmis durumda
+1:)) geçen bir gelin yazmıştı. Eşim annesine köye gidiyor ben de gitnek istiyorum ama iş yapmak istemiyorum. Gitsem bebeğimle tırtıl eşelesem falan :)))) hep virüsün karantinanın etkisi sanırım.:))
O is oyle karsidan göründüğü gibi degil Daaark:)
Oyle Heidi gibi oglak pesinde sıçramaya degil pestilin cikana kadar calismaya gidiliyor,bos kalan eller de cabasi:))
Bizim tanidik bir doktor da bir hevesle agzinin suyu akarak bu ise girdi ama sermayeyi kisa zamanda kediye yukledi:)
Hayvancilik deyince insanlar ilk para sayma makinesi ediniyor neredeyse,sonra da hurdaciya veriyor
Ayrica 7 bin cok sayilmaz demissin de bu goreceli.
Ulkemiz gerceginde gayet iyi bir gelir,koyde Ali yer oyuna gider,Veli yer koyuna gider,kadin 5 kurussuz kalakalir.
Elbette oyle:)+1:)) geçen bir gelin yazmıştı. Eşim annesine köye gidiyor ben de gitnek istiyorum ama iş yapmak istemiyorum. Gitsem bebeğimle tırtıl eşelesem falan :)))) hep virüsün karantinanın etkisi sanırım.
Elbette oyle:)
Tirtil eselemek kimin aklina geliyordu daha once.
Su durumlar bir gecsin kimse donupte bakmaz bir daha.
Ha sunda hemfikirim,herkesin koyde bir kac metrekare de olsa topragi olsun,anadan atadan ya da kendi edinsin.
2 sebze eker hevesini alir.
Belki sogan patates eker vs.Ama yasamak.
Once yasayanlara sorsunlar,oyle lavanta tarlalarinda tiril tiril elbise,saclarinda kurdele:)
Bunlar sadece hayal:)
Oyle gecim kazanc kaygisi olmadan kim olsa kerpic eve kokuya erken kalkmaya kamp gozuyle bakar.Bizim yazdığımız hayvancılıksız:)))) aman aman amannn. benim köyüm şehir merkezine 25 km:))) hiç genç gelin yok. 30 lu yaşlarda da yok. Neden acaba? Bir bildikleri olabilir mi?
Hayvancılıkla uğraşanlarda suriyeli çift alıyorlar çalıştırmak için. Uyanık amcayla yengeye bu teklifi sunsunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?