Ablamın Şehirden Göç Derdi, Köyde Hayvancılık

Simdi enisteye yüklenmis herkes ama adam da ilerisini düsünüyordur. Malum virus durumlarida belli.

Ama baska üyenin dedigi gibi bir baslangic yapabilirler. Eniste gitsin önce isi ögrensin orda.. bakalim yapabilecek mi?
Cocuklar ve ablan da hafta sonlari giderler ilk zamanlar. Yani ortak nokta bulabilirler.

Yalniz köyün sehre 1 saat uzaklikta olmasi da kötü biraz...allah korusun yani hastalik var vs köydeki sartlar da önemli.. doktor vs varmidir ki o köyde?

Ablan tabiki suan hemen onay vermesin ama hayir da demesine gerek yok. Cunki daha esinin orda yapip yapmayacagi belli bile degil.. daha düzgün yasanabilecek bir ev de yokmus.. yani eniste hadi toplanin gidelim diye de diretemez suan esine..

Adam amcasına hizmete götürüyor karısını köyde iş bahane
amcasının o kadar parası varsa adam tutsun baktırsın kendine
git Allasen 6 saat yol varmış her hafta sonu dayanılırmı küçük çocukla
hiç bi mantığı yok bu olayın

36 yaşında, 17-18 yaşında çocuğu olan bir kadını, eşini, nasıl başkasına hizmet için memlekete köye götürmek ister ya? Bir erkek, yıllarca aynı yastığa baş koyduğu eşine nasıl böyle hizmetçiliği layık görür? Benim aklım bunu almıyor. Ablanız asla işini bozmasın. Kabul etmesin. Gerekirse de boşansın. Kendi kadar çocuğu var milletin kendine ağız eğmesiyle mi uğraşacak? Önlerine bir çay koysa yok demli oldu açık getir derler. Ben 27 yaşındayım ben bile çekemem, çocuklarım bile olsa yol yakınken dönerim. Bu böyle ya? Erkeklerdeki bu eşlerini ezdirme, ayak altına paspas etme, değersizleştirme neden? Sanki eş değil hizmetçi alıyorlar kendi ailelerine. Gitsin kendi hizmet etsin çok istiyorsa. Daha salgın bitmedi ne hayvancılığı? Enişteniz başka bir dünyada yaşıyor galiba. Sen yengemle dayıma hizmet et yeter demesi konunun nereye gittiğini gösteriyor. Apaçık. Biz kendimiz gidip yerleşelim falan dese anlarım ama niyeti başka

Eniştenin yaptığı bencillik. Hayat sadece Onun hayatı değil ki.Ablanın da hayatı.Dayatmadan yapılacak ki böyle şeyler anlaşma sağlansın.Ablanın içinde yoksa yapamaz.

Zaten ablan kendi ayakları üzerinde duruyor. Boşanması hayrına olur en azından evden 1 boğazı eksilmiş olur. Böyle 1 kocayı bekletmezdim ben çok köy sevdalisiysan al orda diyip kapıyı gostérirdim. Köyde asla kendo çalışıp kazandığı gibi olmayacak. Sabahtan akşama köle gibi çalışır aybaşı maddiyat sıfır olur ablanın . Her ay duzenli bir gelire sahip olan bi insana zor gelir. Zaten bu yaşına kadar bi baltaya sap olamamış adam bu saaten sonra hayvanciligida eline yüzüne bulaştırır.

Bakilacak hayvanlar nerede? Halihazirda hayvan yoksa hem hayvan alacak hem de ev tamir ettirecek sermaye varmi? Yada eniste amcanin hayvanlarina bakacak? Eger öyle ise amcanin cocuklari var mi varsa bu ise onlar ne diyor?

Ablanı hizmetçiliğe götürüyor enişte bu yaştan sonra boyun eğmesin dik dursun kendin gidebilirsin yolun açık desin

Yorumlari hic okumadan direkt ASLA diyorum.
Ablanizin isi bu krizden etkileniyor mu?Hayirsa asla.
Gerekirse esini sepetlesin ama asla cocuklari alip gitmesin.

Buradaki işi gerçekten iyi, senelerdir emeği var tecrübesi vae, eniştem çok ısrarcı takmış hayvancılığa tutunabileceği de meçhul.
Davulun sesi misali o iş.Kadinin ne guzel mis gibi is var.
O hayvancilik isi kolay mi,hastaligi,pisligi,otu çöpü,zarari ohhooo.
Hic ikilemde kalmasin hic,bir sey biliyorum da soyluyorum

Ablam zaten şuanda diretiyor istemediğini her fırsatta söylüyor, eniştem tınlamaz da gitmek isterse ayrılık olacak gibi görünüyor.
Ablaniz kararli oldugunu kesin gostersin,bakin bakalim adam gidiyor mu,kovsa gitmez,7 bini birakacakta heyheeey

Ayrilmayi istiyorsa zaten durmasin. 7 bin maas cok degil,hele ki 4 kisilik aileden bahsediyorsunuz. Ama elbette mutsuz olacaksa bosanmak en iyi secenek.
Ben olsam yine de koydeki evi degerlendiririm. Simdi unluler bile organik tarima sarmis durumda
:))
O is oyle karsidan göründüğü gibi degil Daaark:)
Oyle Heidi gibi oglak pesinde sıçramaya degil pestilin cikana kadar calismaya gidiliyor,bos kalan eller de cabasi:))
Bizim tanidik bir doktor da bir hevesle agzinin suyu akarak bu ise girdi ama sermayeyi kisa zamanda kediye yukledi:)
Hayvancilik deyince insanlar ilk para sayma makinesi ediniyor neredeyse,sonra da hurdaciya veriyor
Ayrica 7 bin cok sayilmaz demissin de bu goreceli.
Ulkemiz gerceginde gayet iyi bir gelir,koyde Ali yer oyuna gider,Veli yer koyuna gider,kadin 5 kurussuz kalakalir.

+1:)) geçen bir gelin yazmıştı. Eşim annesine köye gidiyor ben de gitnek istiyorum ama iş yapmak istemiyorum. Gitsem bebeğimle tırtıl eşelesem falan :)))) hep virüsün karantinanın etkisi sanırım.

+1:)) geçen bir gelin yazmıştı. Eşim annesine köye gidiyor ben de gitnek istiyorum ama iş yapmak istemiyorum. Gitsem bebeğimle tırtıl eşelesem falan :)))) hep virüsün karantinanın etkisi sanırım.
Elbette oyle:)
Tirtil eselemek kimin aklina geliyordu daha once.
Su durumlar bir gecsin kimse donupte bakmaz bir daha.
Ha sunda hemfikirim,herkesin koyde bir kac metrekare de olsa topragi olsun,anadan atadan ya da kendi edinsin.
2 sebze eker hevesini alir.
Belki sogan patates eker vs.Ama yasamak.
Once yasayanlara sorsunlar,oyle lavanta tarlalarinda tiril tiril elbise,saclarinda kurdele:)
Bunlar sadece hayal:)

Bizim yazdığımız hayvancılıksız:)))) aman aman amannn. benim köyüm şehir merkezine 25 km:))) hiç genç gelin yok. 30 lu yaşlarda da yok. Neden acaba? Bir bildikleri olabilir mi?

Hayvancılıkla uğraşanlarda suriyeli çift alıyorlar çalıştırmak için. Uyanık amcayla yengeye bu teklifi sunsunlar.

Oyle gecim kazanc kaygisi olmadan kim olsa kerpic eve kokuya erken kalkmaya kamp gozuyle bakar.
Benim tanidiklar da koydeki akrabalarina gidiyorlardi,hazir dosek bahceden sebze oh mis.
Gelirken de süt verir hediye koydeki kadin,ooh derler sutun sebzenin tazesi,koydekiler yasiyor valla.
Sanki o sut emeksiz pisliksiz bahce hortumundan akiyor.
Ama gel calis ye cok karliysa diyene cevap yok.
Genelde pembis koy resmi cizenler hic denemeyenler,bir zaman gelir,kulaklarin sessizlikten sagir olur,yel eser,sel basar,don yakar,elde birsey kalmaz.
O yuzden bir damla sutu hediye kabul etmem, ne el nasiri,ne alin teri var onda...

Çok pişman olur. işinden ayrılacak.Amca ve yengeye bakacak. Hayvanların bakımı da ona kalırsa ne yapacak? Yıpranmış, pişman ve işsiz bir şekilde bir yıl sonra bosanmaktansa en baştan ayrılmayı göze alsın.Enişteye zaten açıklamıştır. Artık yorum bile yapmasın. Normal düzeninde yaşamaya devam etsin. Enişte de tercihini yapsın. Ona göre yoluna bakar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…