• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablamın Şehirden Göç Derdi, Köyde Hayvancılık

Konunuzun başını okurken çok büyük ekonomik kriz geliyor, bugün gittiğimiz ise yarın gidebilir miyiz belli değil hayvancılık güzel, köy çok muhafazakar bir köy değilse olabilir yazacaktım ama yenge ve amcayı okudum. Inanamiyorum kayınvalide kayınpeder bitti bir de amca yenge çıktı başımıza. Gitmesin ablaniz
Bu krizde iş kurulmaz bana kalırsa. Eldeki işe sıkı sıkı tutunmak gerekir. O yüzden konu sahibi işine bırakmasın. Haydi en kötüsünü düşünüp işini son verildiğini düşünelim. Evden yemek, pasta vb. yapar ve satar. Ama köyde olsa alan olmaz ki kim alsın.

Bu hayvancılık ile youtube da bir sürü inek çiftliği izledim ucunda mutlaka kadın eli değiyor, ev işi çocuk akraba kocası ne yapacak? kahve de okey oynayacak, küçük kasabalarda durum bu kadınlar çalışıyor adamlar bütün gün okey oynuyor,çay içiyor. evi geçindiren kadın! 😡 😡 😡

Başlığı okuyunca sanmıştım ki kiradalar işten çıkarıldılar mecburen köye göç edecekler.Oyle de değilmiş aynı durum benim kız kardeşime de var.Kardesimin işi düzenli enişte düzenli çalışmiyor köyüm de köyüm diye tutturdu.Olacal iş değil bana göre
Hem TV de gornediniz mi tarlası hayvani olanların ellerinde kalmış ürünler hayvanları doyurmaya paraları yok

Çiftci bitik durumda hayvanları olanlar da dertli Samanın yemin fiyatından haberi varmı,? Küçük baş Hayvan fiyatlarından haberi varmı acaba? Bu işi yaparken en az 2 yıllık Cebinde para olması lazım.
Kendisi yonca, mısır, fiy slaj için ekip bicicekse o zaman düşünülür. O hayvanlar sabah en geç 5 de Yaylıma çıkartılır. Kolay mı sanmış? Hayvancılık bitik. Büyük baş hayvancılık yapmak ayrı bi sorun. Ben enişte ile konuşayım vazgecer 🤣🤣🤣

Ablam küçük yaşta evlendi ama kendini çok geliştirdi, dışarıdan okudu sertifikalar aldı fabrikada aşçı olarak çalışıyor, 7.000 civarı geliri var. Ayrılsa tutunamayacak biri değil , her şekilde yaşar eniştemin köy sevdası yüzünden düzeninden olacak.
7000 mi? 5yıldızlı otelde şef filan mı ablanız?
Işsiz bir adamın karısı 7bin kazaniyor ve adam köye gidip bu maaşı alan karısına yaşlı bakımı teklif ediyor?
Hiç inandıricı değil?
Şu zamanda hele ki adam işsizse asgari ücret için bile adamlar karılarını ne işlere gönderiyorlar, gece gündüz demeden, vardiya demeden. 7bin maaş alan kadının kocası işsiz ve köye gitmek istiyor?
Bir de kirada oturuyorlarmış, neden ev almadılar o maas ile?
Adamın gözüne batan kira kac bin tl?
Evet , 7bin gözume battı 🤨🤨

7000 mi? 5yıldızlı otelde şef filan mı ablanız?
Işsiz bir adamın karısı 7bin kazaniyor ve adam köye gidip bu maaşı alan karısına yaşlı bakımı teklif ediyor?
Hiç inandıricı değil?
Şu zamanda hele ki adam işsizse asgari ücret için bile adamlar karılarını ne işlere gönderiyorlar, gece gündüz demeden, vardiya demeden. 7bin maaş alan kadının kocası işsiz ve köye gitmek istiyor?
Bir de kirada oturuyorlarmış, neden ev almadılar o maas ile?
Adamın gözüne batan kira kac bin tl?
Evet , 7bin gözume battı 🤨🤨
Eşimle ikimizde aşçıydık şuan işsiziz eşim mesai ye kalıp da o kadar almıyor Du marriot Otel de çalıştı whandym otelde çalıştı almadı. Sallamışlar bence maaşı. Otellerde Aşı başıları yani Executıve Chef anca o kadar alıyor. Divan otel de Chef de part lar Ancak 4.500 alıyor şaşırdım..

Merhabalar konuyu ablamla işin içinden çıkamadığımız için, hanımlarımızdan fikir almak adına açıyorum.

Ablam 36 yaşında 2 çocuğu var , biri 17 biri 3 yaşında. Ablam bir fabrikanın mutfağında aşçı olarak çalışıyor maaşı iyi. Eniştem inşaat işleriyle uğraşıyor düzenli bir geliri yok.
Eniştem ablamı yaşadığı yerden 6 saat uzaktaki köyüne hayvancılık yapmak için götürmek istiyor, köyde 2 saatte bir dolmuş var ve merkeze 1 saat uzaklıkta.
Ablam buradaki rahat işini bırakıp hayvanla uğraşmak istemiyor ve çocuğu üniversiteye gidecek bir daha ki sene, diğeri de çok küçük köyde yapamazlar gibi görünüyor. Oradaki köy evi ise eski kerpiç evlerden baya bir tadilat gerektiriyor masrafı da cabası.
Eniştemin sanırım aklına giriyorlar ya da köyden görüştüğü kişiler var çok ısrarcı, akrabalarım orada bundan sonra orda yaşamak istiyorum diyor.Yaşlı amcası ve yengesi varmış ablama onların hizmetini yemeğini yap yeter, ben hayvanlara bakarım diyormuş. Bize para desteği verirler diyormuş.

Ablam çok mutsuz , uzlaşmaya varamazsa ayrılmayı da düşünüyor bambaşka bir hayat , çocukları yapamaz düzenleri bozulur bize fikir verirseniz çok memnun oluruz. Şimdiden teşekkürler.
Birebir aynisini teyzem yasadi.enistem goturecekti teyzem ben 40 yasindan sonra koyde sobali evde kazlarla ineklerle ugrasmaam senin amacin belli orda ailene hizmetci diye gotureceksin dedi. Teyzem 5 cocuguyla enistemi bir guzel bosadi. 15 yil oldu. Eyzem aldi basini yuruduu gitti cocuklari okuttu evlendirdi enistemde anasi babasiyla köyde yasiyor. Tercih meselesi ama bende gitmezdim.

Merhabalar konuyu ablamla işin içinden çıkamadığımız için, hanımlarımızdan fikir almak adına açıyorum.

Ablam 36 yaşında 2 çocuğu var , biri 17 biri 3 yaşında. Ablam bir fabrikanın mutfağında aşçı olarak çalışıyor maaşı iyi. Eniştem inşaat işleriyle uğraşıyor düzenli bir geliri yok.
Eniştem ablamı yaşadığı yerden 6 saat uzaktaki köyüne hayvancılık yapmak için götürmek istiyor, köyde 2 saatte bir dolmuş var ve merkeze 1 saat uzaklıkta.
Ablam buradaki rahat işini bırakıp hayvanla uğraşmak istemiyor ve çocuğu üniversiteye gidecek bir daha ki sene, diğeri de çok küçük köyde yapamazlar gibi görünüyor. Oradaki köy evi ise eski kerpiç evlerden baya bir tadilat gerektiriyor masrafı da cabası.
Eniştemin sanırım aklına giriyorlar ya da köyden görüştüğü kişiler var çok ısrarcı, akrabalarım orada bundan sonra orda yaşamak istiyorum diyor.Yaşlı amcası ve yengesi varmış ablama onların hizmetini yemeğini yap yeter, ben hayvanlara bakarım diyormuş. Bize para desteği verirler diyormuş.

Ablam çok mutsuz , uzlaşmaya varamazsa ayrılmayı da düşünüyor bambaşka bir hayat , çocukları yapamaz düzenleri bozulur bize fikir verirseniz çok memnun oluruz. Şimdiden teşekkürler.
Enişteniz gitsin düzenini kursun. Madem bir maaşı bilmem nesi yok. Kendi karnını doyurur belki

Yok o kısa sürede köşeyi dönerim kafasında, keçi bakmak istiyor yavrularını satacakmış, sütü pahalıymış çok para kazanırız diye düşünüyor. Önceden köyünden bahsederdi de birkaç aydır iyice darlamaya başlamış.
Hayvancılıkla köşe donulseydi o zaman ordaki amcasinin yengesinin suan cok zengin olmasi lazimdi. Benim esimin ailesi de koyde hayvancilik yapiyo kendilerine zor yetiyolar neyin kafasında bu adam. Ha cok denemek istiyosa düzenlerini bozmadan kendi gidip denesin köşeyi dönsün geri evine gelsin. Dimyada pirince giderken evdeki bulgurdan olmasin

Ben amcasının aklına girdiğini düşünüyorum, bize bakın size hayvan alırız bile demiş olabilirler.
Hayvancılık en zor işlerden biri. Hele bu zamanda hiç karlı değilmiş. Düzenli süt yumurta aldıgımız akrabalarımız var. Yemlere feci zam gelmiş son zamanlarda. Üstelik işin ustası olmasa baş edilecek bir iş değil. Öyle yemini suyunu ver otur değil yani. Yüksek ihtimal giderlerse birkaç yıl içinde bu işten para kazanılmadıgını anlayıp hayvanları satacaklar ve ablanız da haybeye işsiz kalmış olacak

3 yasindaki cocuga mi bakacak
17 yasindaki cocugu sinav stresi arasinda oraya mi adapte edecek
Hayvan mi bakacak
Akraba mi bakacak
Kendi mi adapte olacak?
seneye bir daha buyuk cocugu sehre yerlestirmeye mi bakacak?

Nerden tutsan elde kalir. Salin enisteyi gitsin.

Universiteye giden zaten yok gibi farzedin, gittigi yerden gelmez. 3 yasindakine bicilmis kaftan koy hayati. Ablaniz elbette kimseye hizmet edemez o konuda hemfikiriz. Ama su anki hayatindan daha iyi yasar. Eniste bey yilin 6 ayi gelirsizse,ablaniz fabrikada mutfak iscisiyse evet koy hayati daha mantikli.
Screenshot_20200404_234315.jpg

Köy hayatı deyince aklınızda şöyle bir şey canlanıyor galiba🙄

Bu zamanda 7 bin tl maaş alıcam ve o adamı konuşturucam emeklide olurum mis gibi gitsin boşasın zaten asalak gibi biri belli ki
Kendi başına da bir düzen kurabilir eniştem çok diretirse bakalım vazgeçirebilecek mi, inşallah ortak bir noktada buluşurlar yazdan yaza yine gitsinler köyde ne istiyorsa yapar elbet ama düzeni bozup temelli gitmek delilik.

Ben şimdiye kadar ki okuduğum, gözlemlediğim, analiz ettiğim ilişkilerden şunu anlıyorum.
Sorumluluk nedir bilmeyen, kendine güveni olmayan, aklı yarım olan bir erkek kendini de kadını rezil eder.
Ne bu şimdi canım? Ablanız ne güzel bir fabrikada aşçılık yapıyormuş. Ah emekçi kadınlar.. hem çocuğunu büyüt, hem fabrikada çalış, hem adamla ilgilen.

Eniştenizin düzenli geliri yokmuş.

Be adam, git limon sat. Simit sat. Elin ayağın tutmuyor mu?
Böyle erkeğe saygı duymam.
Ablanızı keskin dille uyarın, yoksa yaşamı kendi tercihi dışında gelişecek.
Rahatına düşkün biridir eniştem öyle uzun seneler kimseyle çalışmaz, kendi işi olacakmış illa, ablam iyi dayanmış yine bu mıymıntılığa. Kötü biri değildir ama totosu rahata alışmış

Köy Muğla'nın bir köyü değilse ,arabayla 15 ,bisikletle Max 30 dakika yol yaparak denize kendimi birakamiyorsam hayatta oraya yerlesmem . TV de gördüğümüz unlulerin şehirdeki her konforu bırakıp çiftlik kurduğu... Ellerinde bir kase çilek / yanlarında iki keçi,1 inek ,üç tavuk ve köpekleri ile basina poz verdikleri köy evlerinin ablanizi bekleyen hayat şartları ile en ufak bir ortak noktasının olacağını sanmıyorum.
Yok tam tersi merkeze 1 saat uzak, 2 saatte bir dolmuş geçen bir ege köyü. Tam bir eziyet şehirden giden için.

Konunuzun başını okurken çok büyük ekonomik kriz geliyor, bugün gittiğimiz ise yarın gidebilir miyiz belli değil hayvancılık güzel, köy çok muhafazakar bir köy değilse olabilir yazacaktım ama yenge ve amcayı okudum. Inanamiyorum kayınvalide kayınpeder bitti bir de amca yenge çıktı başımıza. Gitmesin ablaniz
Amcası ve onun karısı evet, eniştemin anne babası vefat etti, onlar da orada olsa 4 kişinin sorumluluğunı verecekti demek ki, bu işin altından amcanın dolduruşları çıkacak gibi duruyor hayırlısı olsun, önemli olan ablamın ve çocukların huzuru.

Bu hayvancılık ile youtube da bir sürü inek çiftliği izledim ucunda mutlaka kadın eli değiyor, ev işi çocuk akraba kocası ne yapacak? kahve de okey oynayacak, küçük kasabalarda durum bu kadınlar çalışıyor adamlar bütün gün okey oynuyor,çay içiyor. evi geçindiren kadın! 😡 😡 😡
Eniştem amcamların hizmetini yap başka bişeye karışma hayvanlara ben bakarım demiş ama ben inanmıyorum öyle olacağına. İlk aylar gözü korkmasın diye bişey yaptırmaz ama ssonra yetişemiyorum gel yardım et der.

Back