- 25 Ağustos 2016
- 4.806
- 14.267
- 208
- Konu Sahibi Makyajkolik13
-
Eniştem çok rahat biridir o tempoya ayak uyduramaz, hele sabahın köründe hiç kalkamaz ablama güveniyor ablam tempolu işlere çok alışkın ve hareketli bir kadın.enisteniz hayvanciligi koyde yasamayi kolay is saniyor galiba.
sehirde bile duzenli bir is tutturamamis koyde sabah 5 de 6 da kalkacak hayvanlari sagip otlamaya yollayacak aksam yine ayni is.
sonra o koyde dogalgaz yok kisin soba yakmaya kalkacak banyosu ayri dert kisin sular donar baska dert
tarla capalanacak ekilecek vs
enistenizde bunlari yapacak kabiliyet yok bana gore burdan oyle gorunuyor.
butun is ablaniza yikilacak.
ablanizin yerinde olsam valizini verir ikide kalin yun corap koyar hadi gule gule derim
İşin kötü tarafı eniştemin okul eğitim gibi şeylerde umursamaz olması, küçüğü için okumazsa burda benimle hayvan bakar diyormuş 3 yaşında minicik bebe daha. Kafası çok farklı çalışıyor zora hiç gelemiyor rahat iş arıyor saatli çalışmak pek eniştemin harcı değil emir almak istemez.Bir baksinlar cocuk universitede nereyi kazanacak nereye gidecek diye. Sonrasinda tekrar degerlendiririz desin ablaniz. O zamana kadar da amca hayvan almak istiyorsa buyursun alsin enisteniz de bakar bos oldugu zamanlarda. Ama 6 ay bossa bakabilir tabii,calistigi 6 ayda ne yaparlar aralarinda anlasmalari gerekir amcayla.
Ablanız bir yere gitmezse enişteniz bir yere kıpırdamazİşin kötü tarafı eniştemin okul eğitim gibi şeylerde umursamaz olması, küçüğü için okumazsa burda benimle hayvan bakar diyormuş 3 yaşında minicik bebe daha. Kafası çok farklı çalışıyor zora hiç gelemiyor rahat iş arıyor saatli çalışmak pek eniştemin harcı değil emir almak istemez.
Saatli is arayan zora gelemeyen adam hic yapamaz koyde,uzulmesin ablanizİşin kötü tarafı eniştemin okul eğitim gibi şeylerde umursamaz olması, küçüğü için okumazsa burda benimle hayvan bakar diyormuş 3 yaşında minicik bebe daha. Kafası çok farklı çalışıyor zora hiç gelemiyor rahat iş arıyor saatli çalışmak pek eniştemin harcı değil emir almak istemez.
Köyde iş mı yok 600dönum tarla ekilip biciliyor bağ var bizim iki tane bostan ekiliyor milletin sürüyle koyunu var satsa iki tane daire rahat alır sen iş olanı görmemişsin ha yapmayanlar var onlarda iyice yaşlanmış olanlar iş yapacak hali kalmayanlar yani,bu arkadasda dediginiz gibi kullanılmak isteniyor kocasının ağzına bı kaşık bal çalmışlar kadinida adamida hizmetçi edecekler o kesinŞunu da ekleyeyim
artık köylerde eskisi gibi iş yok
sürekli işleri çok fazla olmuyor
hasat zamanları var belli aylar çalışıyorlar sonra evdeler
Ama konu sahibinin ablasının durumu öyle değil hem hayvan bakımı hem yaşlı bakımı kadına kitlenmek üzere
Bizim köyde tarlaları çoğu nadastaKöyde iş mı yok 600dönum tarla ekilip biciliyor bağ var bizim iki tane bostan ekiliyor milletin sürüyle koyunu var satsa iki tane daire rahat alır sen iş olanı görmemişsin ha yapmayanlar var onlarda iyice yaşlanmış olanlar iş yapacak hali kalmayanlar yani,bu arkadasda dediginiz gibi kullanılmak isteniyor kocasının ağzına bı kaşık bal çalmışlar kadinida adamida hizmetçi edecekler o kesin
Evet ablamsız yapamaz zaten, herşeyi çekip çeviremez hem köy işleri hem yaşlı bakımı erkeğin tek yapacağı şeyler değil. Hele yemek çamaşır gibi işlerden bahsetmiyorum bile. Eninde sonunda vazgeçecek oluru yok.Ablanız bir yere gitmezse enişteniz bir yere kıpırdamaz
O köyde yakın arabasıyla oturup işleride ablanız yıkma peşinde
Merhabalar konuyu ablamla işin içinden çıkamadığımız için, hanımlarımızdan fikir almak adına açıyorum.
Ablam 36 yaşında 2 çocuğu var , biri 17 biri 3 yaşında. Ablam bir fabrikanın mutfağında aşçı olarak çalışıyor maaşı iyi. Eniştem inşaat işleriyle uğraşıyor düzenli bir geliri yok.
Eniştem ablamı yaşadığı yerden 6 saat uzaktaki köyüne hayvancılık yapmak için götürmek istiyor, köyde 2 saatte bir dolmuş var ve merkeze 1 saat uzaklıkta.
Ablam buradaki rahat işini bırakıp hayvanla uğraşmak istemiyor ve çocuğu üniversiteye gidecek bir daha ki sene, diğeri de çok küçük köyde yapamazlar gibi görünüyor. Oradaki köy evi ise eski kerpiç evlerden baya bir tadilat gerektiriyor masrafı da cabası.
Eniştemin sanırım aklına giriyorlar ya da köyden görüştüğü kişiler var çok ısrarcı, akrabalarım orada bundan sonra orda yaşamak istiyorum diyor.Yaşlı amcası ve yengesi varmış ablama onların hizmetini yemeğini yap yeter, ben hayvanlara bakarım diyormuş. Bize para desteği verirler diyormuş.
Ablam çok mutsuz , uzlaşmaya varamazsa ayrılmayı da düşünüyor bambaşka bir hayat , çocukları yapamaz düzenleri bozulur bize fikir verirseniz çok memnun oluruz. Şimdiden teşekkürler.
Elbette oyle koyler de var.Bir arkadasimin evine gidin,mis gibi genis ev,bir cogunda olmayan guzel şık ev eşyaları,şıkır şıkır giyinir,cocuklari da oyle.Bizim köyde tarlaları çoğu nadasta
Birde öyle kocaman dönüm arazisi olan yok hayvanı olanın taş çatlasın iki keçisi 3 tavuğu var
Hani bir ikisi öyle olsa neyse diyeceğim ama çoğu öyle
Diğer köyler nasıl bilmem ama bizde en çok çalıştıkları dönem zeytin topladıkları dönem
Birde çok ekstra bir şey değil ama evlerinde çamaşır bulaşık makinası mutfak robotu çoğu ihtiyaç var suyun elektriğin gittiğini görmedim
Ablam gitmemekte kararlı, eniştem bu yaz için tadilat düşünüyormuş birikmiş parayla. Çok diretemez dedi ablam ben olmasam o kadar işi çekip çeviremez geri döner bana güveniyor dedi. Zaten vazgeçmez de tutturursa yol orda ben burda kalacağım köyüne tek başına git diyecek öyle karar aldı. Ablam dik durup taviz vermediği sürece bir zaman sonra vazgeçecek bu sevdadan sıfırdan başlamak akıl karı değil.Son durum ne olsu
Bence de.Zaten ablaniz tereddutte kalmasin,hakli oldugunu bilsin,ne yapacagini ne diyecegini pek guzel bilir bence,ona guveniyoruz:)Ablam gitmemekte kararlı, eniştem bu yaz için tadilat düşünüyormuş birikmiş parayla. Çok diretemez dedi ablam ben olmasam o kadar işi çekip çeviremez geri döner bana güveniyor dedi. Zaten vazgeçmez de tutturursa yol orda ben burda kalacağım köyüne tek başına git diyecek öyle karar aldı. Ablam dik durup taviz vermediği sürece bir zaman sonra vazgeçecek bu sevdadan sıfırdan başlamak akıl karı değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?