Ablamın Şehirden Göç Derdi, Köyde Hayvancılık

Eniştem çok rahat biridir o tempoya ayak uyduramaz, hele sabahın köründe hiç kalkamaz ablama güveniyor ablam tempolu işlere çok alışkın ve hareketli bir kadın.

İşin kötü tarafı eniştemin okul eğitim gibi şeylerde umursamaz olması, küçüğü için okumazsa burda benimle hayvan bakar diyormuş 3 yaşında minicik bebe daha. Kafası çok farklı çalışıyor zora hiç gelemiyor rahat iş arıyor saatli çalışmak pek eniştemin harcı değil emir almak istemez.

Ablanız bir yere gitmezse enişteniz bir yere kıpırdamaz
O köyde yakın arabasıyla oturup işleride ablanız yıkma peşinde

Saatli is arayan zora gelemeyen adam hic yapamaz koyde,uzulmesin ablaniz tasinsalar da belli ki eniste bey herkesten once kacacak geri

senelerce karı parası yemek beyfendinin izzeti nefsine dokunmuş, akrabalar da bu yumuşak karna oynamış belli. adam da "ben de çalışayım bir işe yarayayım" diyeceğine karısını çoluk çocuğunu sefalete çekmeye çalışıyor daha da.

yaşlı yengeyle amcanın avustralyada yaşayan 3 çocuğu toplayıp para gönderse bakıcı tutup ana babasına baktırabilirler. ama ailede illa el kızı bi enayi bulunur nasılsa, ne gerek var dimi?

Köyde iş mı yok 600dönum tarla ekilip biciliyor bağ var bizim iki tane bostan ekiliyor milletin sürüyle koyunu var satsa iki tane daire rahat alır sen iş olanı görmemişsin ha yapmayanlar var onlarda iyice yaşlanmış olanlar iş yapacak hali kalmayanlar yani,bu arkadasda dediginiz gibi kullanılmak isteniyor kocasının ağzına bı kaşık bal çalmışlar kadinida adamida hizmetçi edecekler o kesin

Bizim köyde tarlaları çoğu nadasta
Birde öyle kocaman dönüm arazisi olan yok hayvanı olanın taş çatlasın iki keçisi 3 tavuğu var
Hani bir ikisi öyle olsa neyse diyeceğim ama çoğu öyle
Diğer köyler nasıl bilmem ama bizde en çok çalıştıkları dönem zeytin topladıkları dönem
Birde çok ekstra bir şey değil ama evlerinde çamaşır bulaşık makinası mutfak robotu çoğu ihtiyaç var suyun elektriğin gittiğini görmedim

Ablanız bir yere gitmezse enişteniz bir yere kıpırdamaz
O köyde yakın arabasıyla oturup işleride ablanız yıkma peşinde
Evet ablamsız yapamaz zaten, herşeyi çekip çeviremez hem köy işleri hem yaşlı bakımı erkeğin tek yapacağı şeyler değil. Hele yemek çamaşır gibi işlerden bahsetmiyorum bile. Eninde sonunda vazgeçecek oluru yok.

Enişte hayvancılığı çiftlik oyunları gibi falan sanıyor herhalde, işinin ehli insanlar yapamıyor şu an hayvancılık. Ablanız boşuna düzenini bozmasın, şu an memnun olunacak bir iş bulmak çok çok zor

Elbette oyle koyler de var.Bir arkadasimin evine gidin,mis gibi genis ev,bir cogunda olmayan guzel şık ev eşyaları,şıkır şıkır giyinir,cocuklari da oyle.
Arti hayvani var sut satiyor.
Sabah hayvanlarina bakiyor eve giriyor sanırsınız dugunden geliyor,oyle neseli...
Fakat fark ne,hayvan bakmak kendi tercihi,satip savsa karisan yok.
Esinin zaten isi var,kadindan para bekleyen yok.
Kadin da parasini eve harciyor elbette,fakat bu baskiyi hissetmedigi icin zevkle yapiyor.Istedigini aliyor,bazen gunubirlik gezi turlarina katiliyor,esi cocuklara bakiyor..Kv karismiyor,kimse elestirmiyor.
Fakat her kadin boyle eslere ve bu ortama sahip degil,kadinin aldigi 3 kurusa goz diken,alamayinca cingar cikaran erkekler cogunlukta...

Ablanızın doğru düzgün işi varken hiç bırakmasın. Gidip de köy yerinde başkalarına hizmet etmek zorunda değil. Kocası çok istiyorsa kendi gitsin.

Son durum ne olsu
Ablam gitmemekte kararlı, eniştem bu yaz için tadilat düşünüyormuş birikmiş parayla. Çok diretemez dedi ablam ben olmasam o kadar işi çekip çeviremez geri döner bana güveniyor dedi. Zaten vazgeçmez de tutturursa yol orda ben burda kalacağım köyüne tek başına git diyecek öyle karar aldı. Ablam dik durup taviz vermediği sürece bir zaman sonra vazgeçecek bu sevdadan sıfırdan başlamak akıl karı değil.

Bence de.Zaten ablaniz tereddutte kalmasin,hakli oldugunu bilsin,ne yapacagini ne diyecegini pek guzel bilir bence,ona guveniyoruz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…