- Konu Sahibi Makyajkolik13
-
Amcanın yengenin kendi çocuklarının istemediği şeyi neden yengeniz yapsın?
Kadincagiz hem ekmeğinden olacak hem huzurundan.
Ayrıca köy yerinde 'sen tek şunu yap yeter' diye bir şey olamaz.
O hayvanların bakımı ne kadar zor. Bizde de fındık olur. Bazı kadınlar hesapta fındığa yardım etmezler. Ama sabahin köründe cok calisacak insanlar için kahvaltı, öğle çok çalışacan insanlar için öğle yemeği,arada iki kere karpuz çay servisi,akşam ana yemek , gece boyunca çay servisi, duşa girip çıkan insanların pisliklerini temizle... Yine de yaptıkları iş gorulmez, 'oh,biz çalışalım sen evde otur' gözüyle bakılır.
Köy yerinde boş durmak gibi birşey yoktur ve olamaz. Kendi işinde en azından parası eline sayılıyor. Mesai saati belli. Köy yerinde 7/24 mesaide ve o hayvanlar sarılınca masraflar şunlar bunlar çıkıp kalan para kocada kalır. Kimse de demez 'ay senin hakkın şuydu di mi,buyur' diye.
Hiç gerek yok bence
Ama iste buradaki adamin belli ki kokeni o koy. Adam koydeki isi biliyor, sehirde 6 ay calisabilen adamin ne isi var,gitsin koydeki evi tamir etsin konu sahibinin ablasi da gorsun durumu. Hemen bosanabilecegini zannetmiyorum. Ama bir insan mutsuzsa elbet bosanmak hakki. O ayri mesele.:))
O is oyle karsidan göründüğü gibi degil Daaark:)
Oyle Heidi gibi oglak pesinde sıçramaya degil pestilin cikana kadar calismaya gidiliyor,bos kalan eller de cabasi:))
Bizim tanidik bir doktor da bir hevesle agzinin suyu akarak bu ise girdi ama sermayeyi kisa zamanda kediye yukledi:)
Hayvancilik deyince insanlar ilk para sayma makinesi ediniyor neredeyse,sonra da hurdaciya veriyor
Ayrica 7 bin cok sayilmaz demissin de bu goreceli.
Ulkemiz gerceginde gayet iyi bir gelir,koyde Ali yer oyuna gider,Veli yer koyuna gider,kadin 5 kurussuz kalakalir.
Bakicilik yapmasin demistim ben zaten. Cok istiyorsa amcasi ve yengesinjn bakimini kendisi ustlenebilir adam, hele evi tamir etsin yasanacak hale getirsin once. Kadin gitse bile cadir kuracak degil ya ev lazim oncelikle. Adam insaat isiyle ugrasiyormus 6 ay is varsa 6 ay yokmus gibi bir sey. O bos oldugu 6 ayda gitsin calissin tek basina evde. Once kendisi bir seyler yapsin sonra abla degerlendirir durumu.Adam amcasına hizmete götürüyor karısını köyde iş bahane
amcasının o kadar parası varsa adam tutsun baktırsın kendine
git Allasen 6 saat yol varmış her hafta sonu dayanılırmı küçük çocukla
hiç bi mantığı yok bu olayın
7 bin maaş çok mu değil,siz hangi şartlarda yaşıyorsunuz bilmiyorum ama biz 4 bine gül gibi geçinip üstüne ev araba bile aldık, 7 bin tek bir maaş için gayet iyi.Ayrilmayi istiyorsa zaten durmasin. 7 bin maas cok degil,hele ki 4 kisilik aileden bahsediyorsunuz. Ama elbette mutsuz olacaksa bosanmak en iyi secenek.
Ben olsam yine de koydeki evi degerlendiririm. Simdi unluler bile organik tarima sarmis durumda
Bir cocugu universiteye yollamaktan bahsediyoruz,diyelim sehir disini kazandi bu cocuk,ayda kac lira yollamalisiniz? Yurtta kalacak cebine harclik lazim, sehirden sehire degisir ama az para degil.3 yasindakini bir okula yazdirsaniz ona da para odeyeceksiniz. Ustune 6 ay geliri olmayan kocaya bakacaksiniz,kendinize bakacaksiniz. O 7 binden geriye kurus kalmaz.7 bin maaş çok mu değil,siz hangi şartlarda yaşıyorsunuz bilmiyorum ama biz 4 bine gül gibi geçinip üstüne ev araba bile aldık, 7 bin tek bir maaş için gayet iyi.
Biz de 4 kişilik bir aileyiz, küçük çocukların masrafı da az olmuyor. Bez masrafı okul masrafı. Asgari ücret alıp iki oğlunu üniversitede okutan bir akrabam var,kocası yok. Bir şekilde insanlar geçinmek zorunda,herkesin yaşam standartı farklıdır ama 7 bin asla azımsanacak bir miktar değil.Bir cocugu universiteye yollamaktan bahsediyoruz,diyelim sehir disini kazandi bu cocuk,ayda kac lira yollamalisiniz? Yurtta kalacak cebine harclik lazim, sehirden sehire degisir ama az para degil.3 yasindakini bir okula yazdirsaniz ona da para odeyeceksiniz. Ustune 6 ay geliri olmayan kocaya bakacaksiniz,kendinize bakacaksiniz. O 7 binden geriye kurus kalmaz.
Evet bir sekilde insanlar gecinmek zorunda, ama buradaki kadin belli ki burun yuku tek basina sirtlamis bir kadin. Bence kocasini koye gonderip calistirmasi lazim, ne diye asalak bir adama baksin ki? Oyle sular seller gibi bir para degil 7 bin,caninin istedigi gibi yasayip da onemli onemsiz her seyi alabilecegi bir para degil ki aman nolacak kocam da ise yaramayiversin sefamiz olsun 7 binle savurur geciniriz desin?Biz de 4 kişilik bir aileyiz, küçük çocukların masrafı da az olmuyor. Bez masrafı okul masrafı. Asgari ücret alıp iki oğlunu üniversitede okutan bir akrabam var,kocası yok. Bir şekilde insanlar geçinmek zorunda,herkesin yaşam standartı farklıdır ama 7 bin asla azımsanacak bir miktar değil.
Adamla ilgili hiçbir fikrim yok ister inşaatta çalışsın ister köyde,bi şekilde eve katkı sağlasın ama kadının gayet güzel geliri varken onun düzenine karışmasın. Köydeki pirince giderken evdeki bulgurdan da etmesin.Evet bir sekilde insanlar gecinmek zorunda, ama buradaki kadin belli ki burun yuku tek basina sirtlamis bir kadin. Bence kocasini koye gonderip calistirmasi lazim, ne diye asalak bir adama baksin ki? Oyle sular seller gibi bir para degil 7 bin,caninin istedigi gibi yasayip da onemli onemsiz her seyi alabilecegi bir para degil ki aman nolacak kocam da ise yaramayiversin sefamiz olsun 7 binle savurur geciniriz desin?
Onden saliversin kocayi koye,evi tamir etsin adam. Hazir insaat biliyormus. Tavuk ordek falan alsin koysun simdiden beslemeye baslasin adam. O turden hayvanlari komsularina emanet edebiliyorsun koyde olmadigin zamanlarda. Adamin isi yokken bunlarla ugrasmasi gayet normal olur, napsin evde yatsin konu sahibinin ablasi mi beslesin 6 ay?
KatılıyorumAdamla ilgili hiçbir fikrim yok ister inşaatta çalışsın ister köyde,bi şekilde eve katkı sağlasın ama kadının gayet güzel geliri varken onun düzenine karışmasın. Köydeki pirince giderken evdeki bulgurdan da etmesin.
Evet iste zaten kadinin tasinacagi varsa da koye cadir kuracak degil,adam gitsin onden hazirlik yapsin, o da orada calissin. Koyu anlata anlata bitiremiyormus,onden kendisini gorelim gitsin calissin madem. Abla sonrasini kendisi degerlendirir nasilsa,kocaman kadin.Adamla ilgili hiçbir fikrim yok ister inşaatta çalışsın ister köyde,bi şekilde eve katkı sağlasın ama kadının gayet güzel geliri varken onun düzenine karışmasın. Köydeki pirince giderken evdeki bulgurdan da etmesin.
Ama burda tek seçenek çoluğunu cocugunu alıp köye göç etmek hayvanlarla mutlu mesut uğraşmak değil. Bu hanım aldığı gül gibi maaşı bırakacak birden yoğun köy temposuna girecek artı yengeyle amcaya bakacak . Onların evi temizliği, kendi evinin temizliği ,hayvanlar, iki çocuk kolay mı hangi birine yetişsin. Yorgunluktan kendini yatağa zor atan bir kadin olacak en sonunda.İnsallah hayirlisi olur,hayat ablanizin hayati,nasil yasamak isteyecegine kendisi karar verecek. Koy hayatini biliyorum ben esimin akrabalari ciftlik isleriyle ugrasiyorlar,inanilmaz para kazanilabilir bir is biraz akilli davranilirsa ama konu bu degil elbette. Onemli olan insanin sececegi hayatta mutlu olmasi.
bak burda cevap var bunu dediğine göre ya onlar kendilerine para ile bakacak birini arıyor olabilirler ya da eniştenize direk siz gelin para veririz demiş olabilirler diye düşündürdü beni.Yaşlı amcası ve yengesi varmış ablama onların hizmetini yemeğini yap yeter, ben hayvanlara bakarım diyormuş. Bize para desteği verirler
Belki milyon defa yazmisimdirAma burda tek seçenek çoluğunu cocugunu alıp köye göç etmek hayvanlarla mutlu mesut uğraşmak değil. Bu hanım aldığı gül gibi maaşı bırakacak birden yoğun köy temposuna girecek artı yengeyle amcaya bakacak . Onların evi temizliği, kendi evinin temizliği ,hayvanlar, iki çocuk kolay mı hangi birine yetişsin. Yorgunluktan kendini yatağa zor atan bir kadin olacak en sonunda.
Oyle ünlülere bakmayın siz temizlikcileri yardımcıları elinin altında paraları zaten var mis gibi bahçe yaptiriyolar güzel bir ev yaptiriyolar isterlerse geri dönme imkanları da var guvendeler. Öyle hayatı herkes yapar . Ama burda ablası çok yorulur kendinden çok odun verir kendini unutur . Doğru düzgün bir ev bile yok bu yasa gelmiş neden bakımsız kerpiç evde yaşasın
Büyük olasılıkla adamın köyde kurmayı planladigi sistem kadının birikmiş parası - kadının bilek gücü ikilisine dayanıyor ...yoksa karısından izin alamadigindan değildirBelki milyon defa yazmisimdireski mesajlarimi tekrar aciklayayim. Simdi bu adam issiz gucsuz biri belli,6 ay calisip 6 ay bos gezenlerden. İste o 6 ayda gitsin koyum ha koyum demekle olmaz ordaki evi bir tamir etsin oncelikle. Sehirde ne yapiyor ki bos yatiyor herhalde. Amcasina yengesine de baksin,hayvan da bakabiliyorsa alsin once bir denesin bakalim. Abla ondan sonra duruma gore karar verir,isterse hafta sonlarini degerlendirir,isterse hic gitmez. Bakarsiniz adam kendisi yapamayacak. Ne belli yani simdiden? Koye tasinmaya karar verenler bile boyle yapiyor,onceden bir deniyorlar,evi barki duzene sokuyorlar sonradegistiriyorlar hayatlarini. Ben anlatamadim herhalde ama olsun. Biz de koydeki arsaya ev yaptiriyoruz su siralar. Hafta sonlari gidiyoruz,4,5 yasinda cocugum var dogayi taniyor orada. Sebze meyve saglikli. Hayvanlar saglikli,ne yedigimizi biliyoruz. Bu hayati yasamak cok zor degil benim hizmetlim falan da yok gayet orta direk bir aileyiz. Oradaki yasanti guzel,hic karantinada hissetmiyorum kendimi. Bu demek degil ki herseyi birakip yerlesecegiz. Once bir dener insan,sonra kararini verir.
sahsen sehirde ise yaramayan kocayi ben olsam acilen koye gonderirdim o da ayri mesele. Konu sahibinin ablasi da bunu cok kolay yapabilir,madem bosanmayi goze aliyor. 6 ay saliversin adami en azindan adamin yapabileceklerini ve cabasini gormus olur. Sonradan keske demez.
Bilemedim tabiBüyük olasılıkla adamın köyde kurmayı planladigi sistem kadının birikmiş parası - kadının bilek gücü ikilisine dayanıyor ...yoksa karısından izin alamadigindan değildir
Kadin belki mutluydu da simdi mutsuz oldu Dark,etki tepki sonucu.Ama iste buradaki adamin belli ki kokeni o koy. Adam koydeki isi biliyor, sehirde 6 ay calisabilen adamin ne isi var,gitsin koydeki evi tamir etsin konu sahibinin ablasi da gorsun durumu. Hemen bosanabilecegini zannetmiyorum. Ama bir insan mutsuzsa elbet bosanmak hakki. O ayri mesele.
Cok ayrinti bilmiyorum bu ailenin hayati hakkinda. Sadece tahmin benimkiler. Senelerdir bu calisma duzenindeyse bu adam simdiye kadar sehirde durmasi hata olmus.Kadin belki mutluydu da simdi mutsuz oldu Dark,etki tepki sonucu.
Ayrica ben de seramik dosemeden cini boyamaya bircok seyi bilirim ama yapmak,hem de surekli,o baska bir sey.
Ornegin simdi bir cok kadin ekmegini evde yapiyor,cunki mecburiyet dogdu.Peki insallah her sey yoluna girince kac kisi devam edecek sence?
Evet saglikli,olabildigi kadar tabii(unun icinde de yuzlerce kimyasal var) fakat biliyor olsa da bir cok kisi ugrasmayacak,yogurup pisiren makinalar bile atıl kalmisti bugune kadar.
3 kuruşa muhtac olsalar surunmesin donsunler,en azindan karinlari doyar derim de,oyle de degil bakinca...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?