Ablamın düğünüme tepkisi

yaklaşık 15 sene önce düğün tarihimize karışanlar oldu. yok okul dönemi yok o tarihte olmaz vs. biz yapıyoruz katılanları bekleriz dedik ve yaptık. herkeste paşa paşa geldi. (bende de var bu tipten bir abla) millete göre tarih belirleyecek değilim kusura bakmasın kimse. herseyin bir adabı var. ona yok buna gelemem. gelmezsen gelme en mutlu günüm için sizden icazet mi alacağım doye çok düşündüm dilimin ucuna kadar geldi ama benim anne beni çok manipule ederdi ses etmedim yaptım düğünümü geçtim cok da güzel olmuştu

Kac kardesim var asla dugun tarigmhi konusu bile gecnedibarizda
Aike uyeleri bik bikbik her konuya girmesin yahu.
Girenede gösterin bence sinirlari

Yani şöyle düşündüm , bugune kadar maddi desteğinizmi vardı acaba ,onun kesılmesındenmı korkuyor
Yada siz annenızle yaşıyorken ona destek oluyordunuz ,annenızde ablanızamı oluyordu
Yanı bır menfaatı kesılecek gıbı korku kaplamıs
30 yasına gelmıs calısan bır bayanada daha erken demezsın artık
Hatta abla olarak destek olursun
Başka bişey var sankı bu karsı cıkmada

Ben öğretmenim ve ailemden on saat uzakta oturuyorum. Kardeşimin düğünü okul kapanmadan iki hafta önce oldu öyle uydu o şekilde ayarladılar. Şu ablanızın yaptığı triplerin değil binde birini yapmak, o süreçte kardeşime elimden gelen manevi desteği verdim maddi desteğe ihtiyacı olsa onu da sakınmadan verirdim. Kardeşin düğünü var dye okuldan izin de alamıyorsun. Memurum ayarlamakta zorlandım ama kardeşimin yanında olmaktan önemli değildi hiçbir şey. Aile olmak bunu gerektirir çünkü. Ablanız abla gibi davranmıyorsa siz de onu dış kapının dış mandalı gibi görün söylediklerini umursamayın. Bu süreçte olabildiğince az diyaloğa geçin.

Ablan korkmuş sen gidiyorsun, ailenin yükü ona kalacak diye.

Doğuda görev yapıyorum, kardeşim Ege'ye evlendi. Deprem bölgesi olduğu için kendi ilimizde kına bile yapamadık. Öğretmen olduğu için ara tatile denk getirdi. Hatta sonuydu. Ama bize sorun olmasın diye de cuma yaptı. Sağ olsun çocuk düşünmüş dedik teşekkür ettik düğünün ertesi günü yola düştük hiç aklıma niye geçen hafta yapmadı diye gelmedi. Demek ki gelmesi gerekiyormuş

Kendibilir ben nişan yapınca da abim gelmemişti türkiye de yapmıştık uymamıştı düğünü de cocukların tatile denk getirdik bi araya geldik, ama sorun yaratıyosa eğer cocuklarla alakalı hastalık değilse bi zahmet kendisi ertelesin, meslek konusnda felann eğer eminsen ayağın sağlam basıyosa korkmana da gerek yok ablanın her dediğindem nem kapma, düğünde bikere oluyo belki yanında olmak istiyo ve ayarlamanı istiyodur. Bunda ağlayacak bir durum yok

Maddi desteğimi yaptım, annemde emekli şuan. Ev aldık. İhtiyacı yok kimsenin. Ihtıyacı olsa yardım ederim zaten. Ben ilk basta nisan olmaz demiştim, sonra işyeri falan bana tabi ki bizimde payımız olsun dedi. Hayırlı iş dedi. Sonra bekleme gereği duymadık. Kendi zamanında evlenirken erken evlendin falan dedi insanlar. Bunu kapamaya çalıştığını falan düşünüyorum.

Ben çocuğa uyup, yalan söylüyormuşum. Haksızlığa ağladım.

Ben çocuğa uyup, yalan söylüyormuşum. Haksızlığa ağladım.
Kıskanclık yapıyo galiba psikolojik sorunları var belli ki bence hiç bişey deme annen gerekeni söylemiş boş yere aranızda sorunlar olmasın sen keyifle alışverişlerini felan yap yorumlarda okudum cocuğun gösterisi varmış kendisi hem bir abla hem bir anne kendine göre karar vermeli kendi planını kendi işine geldiği gibi yapmalı ozaman sen tarihi ertelemişsin zaten dahası yok:)

Ablacım, senin önceki konunu biliyorum. Ama nişanının güzel gecmesine sevindim.
Şu an ki konuya gelince. Haklısın. Sakın nikah tarihinde değişiklik yapma. Zaten evlenmeden önce elinden geleni yapmışsın. Mesleğin elinde. Üstelik iş yeri sana güzel bir fırsat da vermiş. Düğünü ertelemeye gerek yok. Araya ne kadar çok zaman girerse sorunlar o kadar artar ki daha düğününe de 6-7 ay gibi bir zaman var. Bu da yeterli bir zaman. Düğünün ne zaman yapılacağı fikri ablana düşmez. Annen zaten onaylamış. Onunkisi kıskançlık. Kendi evlenmis gitmiş. Senin evlenme yaşına o mu karar verecek? Sen yoluna bak.

düğün için kardeşlerden fikir alınır ve alınmalı. abim evlenirken ben mezundum ve önemli bir sınavım vardı.
ben sınava çalışırım da diyemiyorsunuz öyle. açıkçası benim için zor bir süreçti.

çocuğun gösterisi bu kadar önemli bir şey değil belki ama..
23 nisan haftası bu etkinliklerin olacağı hafta ve küçük çocuklar için önemli.
gözetilebilir bence.
hafta içi bir düğüne katılmak herkes için zor.

bunun dışında ablanızla iletişiminizi siz daha sağlıklı değerlendirirsiniz.
onun içten olup olmadığını kıskanıp kıskanmadığını biz bilemeyiz.

Sana kendimden örnek vermek istiyorum. Bence sana güzel bir yol gösterecektir. Kocamla ben nikah tarihimizi almıştık. Hem onun işine göre uygun bir saat ve gündü hem de benim ailem açısından sorun yoktu. AMA
Abimin hanımının aöf sınavları varmış. Bilirsiniz üniversite finalleri hemen belli olmaz. Biz tarihi aldıktan sonra dedi ki benim sinavlarima denk gelme ihtimali var nikah tarihini değiştirin. Abimi,babasını devreye soktu. Eşim kabul etmedi. Benim aldığım karari senin sinavin için erteleyemem dedi. Sonra bize o zaman kınaya,nikaha gelemem falan dedi. Sen bilirsin dedik. Sonuç: Sınavları,bizim nikah tarihinden bir hafta sonraya ertelendi. Eğer biz ona uysa idik ne olacaktı? Kişilerin özel durumlarına göre nikah tarihi değiştirilmez. Kişiler size uymak zorunda.

benzer sorunlarla uğraşıyorum. kimseyi takmayın. kendi hayatınız. size anlayış göstermeyen insanlara anlayış göstermeye calismayin. evlenecek olan sizsiniz.

Tek çocuk olmayı boşuna istemedim ben işte.Hafif hafif havada bî kıskançlık kokusu var sanki.En küçük olsan sıkıntı büyük olsan sıkıntı ortanca olsan hepten görünmez.Neyse.Bildiginizi yapın diyorum.Abla daha ilerde de sorun cikartacak gibi gibi.

Her kardeş her kardeşi kıskanıyor diyemem herkes sağlıksız kardeş ilişkilerine sahip de diyemem.İyi anlaşıp kardeş olmayı becerenler var.Bunu yapamayanlar çok olsada Belkide meslek sahibi olmanız ne bileyim onunkine göre daha farklı bir evlilik yapacak olmanız Birde bazı ablalarda ben ailenin bilirkişisiyim benim dediğim olacak olabiliyor.Bilemem elbet siz daha iyi bilirsiniz ablanizin tavrı aşırı saçma geldi bana.

Ya aslında nikahı falan sıraladık. Ama haftasonuna çekelim dedik ona da yok diyor. Ona başında sormamışım.
ablanız huysuzluk yapıyor doğru da
sizin de şehir dışında yaşayan çocuklu ablanızı ve başka çalışan akraba vs leri düşünerek hafta içine gün almamanız gerekiyordu
hafta içi olan düğünler bana çok zor mesela
ablanız pek tepkili ona sormayacaksınız herşeyi herhalde

Ya aslında nikahı falan sıraladık. Ama haftasonuna çekelim dedik ona da yok diyor. Ona başında sormamışım.
e herkese sordugun icin suclu sensin
tarihim bu bu, isine gelen gelsin. yok biri haftasonu begenmedi yok beriki tarihi begenmedi.
senin gibi herkesin agzina bakan- onlar dedi diye planımızı bozan es adayim olsa yeminle ayrilirdim. kendine cekiduzen ver bence. ailenin kuklasi olmaya devam edersen evliligin uzun ömürlü olmaz. Çünkü akli yerinde kimse cekemez.
bu bizim kararimiz de gec.
ablam nisandan 4 ay sonra tanisma yildonumunde evlenmek istedi. herkese cok erken geldi. Daha hic hazırlıkları yoktu ev vs 4 ayda nasıl olur, baharda evlen - yazin evlen diye. "hayir, kararimiz bu" dedi. gelen itirazlari söylemedi bile es adayina. ben de boyle bir karar verince esimle ne planladiysam onu yaparim. gelen gelir gelmeyen gelmez. bana ne?

23 yaşında evlenen abla 30 yaş için mi erken diyor? Bu komşunun düğünü mü gelemem gidemem, tuhaf geldi
Ay bi an 2022 2023 sandım, daha küçüktük ne alaka diyorum

Eve maddi destek mi yapıyordunuz. Kendisinden beklerler diye mi korktu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…