Ben bıktım bu kıskanç ablalardan haArkadaşlar merhaba,
Ben daha önce konu açmıştım. Nişanımız çok güzel geçti, herkes çok yakışan temiz bir çift olduğumuzu söyledi. Ailelerde genel olarak anlaştı.
Şimdi biz düğünü ilkbahara ayarlamayı düşündük. İşyerim bana evden çalışma hakkı tanıdı. İşte o konularda da herşey yolunda gitti. 1,5 yıl sonra zorunlu görev bitince İstanbul'a tayin isteyecek. Eğer işyerim tamam demese evliliği erteleyecektik.
Ben 30 yaşına gireceğim. Nişanlım 31 olacak. Annem ev aldı kredisini ben ve bekar ablam ödedik. Annemde emekli oldu çok şükür. Ablam (22 'de nişanlandı, 23'de evlendi) evlendiğinde biz küçüktük ve kiradaydık. Ben evlenirken bekledim. Kimseyi arkamda bırakmak istemedim.
Gelelim konuya,
Ablam şimdi gelmiş bana akıl veriyor ve yorum yapıyor;
Bizim evlenme tarihi erkenmiş, işte çocuğa uyuyormuşum, kariyerim mahvolacakmış, o bu tarihte gelemezmiş bir ton şey söyledi. Yok sıkıntılı günler geçirmiş, onu aramamışım. Ben düğünü onun ailesi ile yapcakmışım. Ben bir şey sormuyormuşum. Daha geç evlenmelimiymişim. Çocuğunun o gün bişeyi varmış, okulda bilmem ne. O yüzden tarihi 1 hafta geçe aldık.
2 gündür sorun yaratması beni ağlattı. Annemde ona diyorki;
Bu kız kaç yaşında, kendi kararını vermiş. Ne yapacağını bilir diyor. Kendi dengine birini bulmuş diyor.(Meslek olarak da iyiyiz hani, orda da sorun yok.)
Yazdım cevap vermedi bana. Ne yapayım daha. Neden böyle yaptığını anlamıyorum. Acaba artık bunları takmayıp yoluma mı bakayım? Düğün tarihini gelemem dediği zamana mı çekeyim? O tarih bizim için daha uygundu, onun için değiştirmiştim.
Sizce sebep bu mu? İnanmak istemiyorum bu duruma.Ben bıktım bu kıskanç ablalardan ha
Kıskanmış baya baya kendi pişman olmuş sizi mutsuz etmeye çalışıyor istediğiniz tarihte yapın gelmiyosa gelmesin kardeşinin düğününden daha önemli olan neyse orda kalsınArkadaşlar merhaba,
Ben daha önce konu açmıştım. Nişanımız çok güzel geçti, herkes çok yakışan temiz bir çift olduğumuzu söyledi. Ailelerde genel olarak anlaştı.
Şimdi biz düğünü ilkbahara ayarlamayı düşündük. İşyerim bana evden çalışma hakkı tanıdı. İşte o konularda da herşey yolunda gitti. 1,5 yıl sonra zorunlu görev bitince İstanbul'a tayin isteyecek. Eğer işyerim tamam demese evliliği erteleyecektik.
Ben 30 yaşına gireceğim. Nişanlım 31 olacak. Annem ev aldı kredisini ben ve bekar ablam ödedik. Annemde emekli oldu çok şükür. Ablam (22 'de nişanlandı, 23'de evlendi) evlendiğinde biz küçüktük ve kiradaydık. Ben evlenirken bekledim. Kimseyi arkamda bırakmak istemedim.
Gelelim konuya,
Ablam şimdi gelmiş bana akıl veriyor ve yorum yapıyor;
Bizim evlenme tarihi erkenmiş, işte çocuğa uyuyormuşum, kariyerim mahvolacakmış, o bu tarihte gelemezmiş bir ton şey söyledi. Yok sıkıntılı günler geçirmiş, onu aramamışım. Ben düğünü onun ailesi ile yapcakmışım. Ben bir şey sormuyormuşum. Daha geç evlenmelimiymişim. Çocuğunun o gün bişeyi varmış, okulda bilmem ne. O yüzden tarihi 1 hafta geçe aldık.
2 gündür sorun yaratması beni ağlattı. Annemde ona diyorki;
Bu kız kaç yaşında, kendi kararını vermiş. Ne yapacağını bilir diyor. Kendi dengine birini bulmuş diyor.(Meslek olarak da iyiyiz hani, orda da sorun yok.)
Yazdım cevap vermedi bana. Ne yapayım daha. Neden böyle yaptığını anlamıyorum. Acaba artık bunları takmayıp yoluma mı bakayım? Düğün tarihini gelemem dediği zamana mı çekeyim? O tarih bizim için daha uygundu, onun için değiştirmiştim.
Not: Bana evlen evlen diyolardı. Bende kardeşim sen ayarla, kaç yaşında kızsın. Doğrusunu bilirsin dencek sandım. Hiç öyle olmadı.
Ben onlara sormuyormuşum. Biz kendimiz karar veriyormuşuz. O zor günler geçirmiş geçmiş olsun dememişim. Düğünü onun ailesi ile yapacakmışım.Derdi neymiş esas soru o?
Çocuğun gösterisi varmış.Kıskanmış baya baya kendi pişman olmuş sizi mutsuz etmeye çalışıyor istediğiniz tarihte yapın gelmiyosa gelmesin kardeşinin düğününden daha önemli olan neyse orda kalsın
Uzak ama gelebilir. Sorun değil bu. Sorun tarihi ona sormamam.Okul dönemine denk gelen düğünler gurbettekileri üzüyor bu ayrı ama ablanız da bi zahmet geliversin tek bile olsa. Çok mu uzak yaşadığınız şehre?
Hayır hiçte suçlu falan değilsiniz. 30 yaşına gelmiş insanlarsınız düğün planlarken sülaleden icazet alacak değilsiniz. Zaten bir kez olan bir şey, düğüne 40 kere gelinmiyor, abla bu konu komşu değil bi zahmet geliversin yuh.Kendimi suçlu görüyordum ama değilmişim onu anladım.
Okul dönemiyse nasıl sorun değil? Ablanız kapris yapıyor kendi kendine. Kaç yaşında insanlarsınız. Herkese sorup uydurmak mümkün olmuyor böyle tarifleri. Mecburen siz kendinize uyduracaksınız.Uzak ama gelebilir. Sorun değil bu. Sorun tarihi ona sormamam.
Ne gösterisi Allah aşkına ya hafta sonu olur düğünler genelde. Hafta sonu muymuş?Çocuğun gösterisi varmış.
Evlilik tarihi olarak hangi tarihi seçmiştiniz ?Çocuğun gösterisi varmış.