Ablamdan sıkıldım

Canım ben tabiki karşılık beklemiyorum.Karşılık beklesem bunca yıl o vermezken bende vermezdim.Karşılık bekleyerek yapılan iyilik değil borç vermek olur zannımca.
Ama benim çocuğum bunu anlayamayacak kadar çocuk.Diyorki teyzem bana neden bayramda harclık vermiyor.Benim takıldığım nokta bu.Kimse bir çocuğa bayramda 5 lira vermekle ne uzar ne de kısalır.
Karşımdaki kişi anlayış yoksunu işine ne gelirse o yönde hareket eden biri.Antin kuntin işlere kalkışmıyorum.Sadece arada yaşlı tansiyon hastası bir annem var ve o üzülmesin diye uğraşıyorum.

anneniz bilmiyo mu ablanızın bu huyunu?
asıl size acıması lazım

anneniz bilmiyo mu ablanızın bu huyunu?
asıl size acıması lazım
Tabiki biliyor.Annem de bu konuda benim yanımda.Ama takdir edersinizki anne yüreği ışte evlatları iyi olsun istiyor.
Annem defalarca uyardı yeri geldi kızdı.
Kardeşine yardım et dedi.Nafile.
Ben uzunca bir süre onunla konuştum yeri geldi tartıştık.

Velhasıl kelam can çıkıyor huy çıkmıyor gibi bir durum bizim yaşamakta olduklarimiz.
Varsa güzel bir öneriniz memnuniyetle denerim.

Tabiki biliyor.Annem de bu konuda benim yanımda.Ama takdir edersinizki anne yüreği ışte evlatları iyi olsun istiyor.
Annem defalarca uyardı yeri geldi kızdı.
Kardeşine yardım et dedi.Nafile.
Ben uzunca bir süre onunla konuştum yeri geldi tartıştık.

Velhasıl kelam can çıkıyor huy çıkmıyor gibi bir durum bizim yaşamakta olduklarimiz.
Varsa güzel bir öneriniz memnuniyetle denerim.

yok valla, hiçbir şey gelmiyor aklıma. ama merak ediyorum ve dehşet içinde izliyorum konunuzu.
yani, yapan kişi öz abla olunca insan kilitlenir gerçekten.

Sil gitsin. Ne faydasi var ki sana ablan diye saçma sapan birini sevmek zorunda mısın?
Sildim küstüm.Her seferinde bir yolunu buldu.Kendi kendine barıştı.Annem yolu ile barıştı.Annem yüksek tansiyon hastası ve anneannemde yüksek tansiyon hastalığından beyin kanaması gecirdi.Şu an onu silemememin tek geçerli sebebi annem üzülür hasta olur korkusu.Yoksa ona karşı en ufak bir duygum yok.

Sildim küstüm.Her seferinde bir yolunu buldu.Kendi kendine barıştı.Annem yolu ile barıştı.Annem yüksek tansiyon hastası ve anneannemde yüksek tansiyon hastalığından beyin kanaması gecirdi.Şu an onu silemememin tek geçerli sebebi annem üzülür hasta olur korkusu.Yoksa ona karşı en ufak bir duygum yok.

Duygun kalmadiysa acik acik cirkinlesmeden soyle gitsin. Senelerdir bunu yapiosun artik istemiorum tatillerde rahatsiz etme de. Küsme annen arayi bulmaya calismasin ama icinde de kalmasin. Sana zarar. Biraz yüzsüz demek ki afedersin.

Kimse kimseyi cekmek zorunda degil acikca buraya yazdiklarini yuzune soyle.
Esin esiyle konusmuyorsa sizde isleri ne?
Hatta kapini acma. Zaten kvlere yeterince mahcup olmussun. Boyle kokten coz
Kimse icin enayi yerine koyulma.
Evlatlarina harcayacagin vakti ablanlara ziyan etme.
Yazik gunah.

Kimse kimseyi cekmek zorunda degil acikca buraya yazdiklarini yuzune soyle.
Esin esiyle konusmuyorsa sizde isleri ne?
Hatta kapini acma. Zaten kvlere yeterince mahcup olmussun. Boyle kokten coz
Kimse icin enayi yerine koyulma.
Evlatlarina harcayacagin vakti ablanlara ziyan etme.
Yazik gunah.
Eşim eşi ile minimum seviyede konuşuyor.
Samimiyet yok.
İkisi birbiri ile müthiş zıt karakterler.
Eşim gittiği bir yerde böyle istenmediğini anlasa 1 dakika durmaz.
Ama Eniste bu konularda ekstra geniş.
Yüzüne söyledigim onca şey var hiçbiri işe yaramadı.
Kapıyı acmıycam ama k.valide görümce benimle aynı apartmandalar.Daha da beter rezil olucaz.Ablasina kapı açmadı deyip her fırsatta bunu dile getirecekler.

Ya esinizi one sürün bence anneniz size kizarsa eger. Napim anne el oglu artık bıktı söyleniyor gelince ablan hic is yapmiyor surekli bizde birazda biz gidelim diyor deyin. Ona bisey diyemez nede olsa o damat siz kizisiniz
Ablaniza gelincede o gelmesine firsat birakmadan bahane üretmeden siz gidin haa bahane uretipte sona tekrar biz size gelelim diye sarmaya kalkarsa da biz size gelelim deyince mazeretin vardi ya abla bizde baska plan yaptik doluyuz artik baska zamana dersiniz.

Hadi diyelim bu bayram bir bahane buldunuz onlara gideceksiniz peki bundan sonra ki tatillerde ne yapmayı düşünüyorsunuz ?
Sizin olayı kökten çözmeniz lazım geçici çözümlerle olacak iş değil. Direk olarak rahatsızlığınızı söyleyin misafir kabul etmiyoruz deyin , başka çare bırakmamış ablanız fazla yüzsüz..

Sonuç nedir merak ettim? Bir an önce konuşun bence zaman kaybetmeden.
Henüz konuşmadım.
Öncelikle buraya yazıp öneriler almak ve değerlendirmek istedim.Bugün bana msj attı ama çok geç gördüm.Dönüş yapamadım.
Ya yarın ya da ertesi gün o gelmek için harekete geçer bende geri püskürtücem.
Bakalım ne olacak.

Beleşçi hizmetkar var baksanıza ben tatil yapmaya geldim diyormuş sıkılmadan utanmadan sende onlar giderken yüklü hesap çıkart da tatilin tam adı üstünde olsun

Back