Ablamdan sıkıldım

Teyzem de senelerce annemi sömürdü. Giderken tereyağından etine kadar aldırırdı... üstelik evleri arabaları arsaları dünyaları vardı, tek oğlu vardı ki annem yeğenine inanılmaz düşkündü...
Sonuç benim üniversiteyi bitirip çok iyi bir iş bulmamla teyzemde kıskançlık krizi tavan yaptı...yazlık aldılar hemen... 2 kere evlendim ne düğünlerime geldi ne de annemleri aradı... gerekçesi de ben işe girdiğimde neden onlarla oturmamışım, kira öder gibi onlara ödermişim kız başıma İstanbul'da nasıl yaşamışım...
Annem çok pişman bu kadar tepesine çıkarttığı için, sizde eğer akıllı davranmazsanız sizin ablanızda bir şeyleri bahane edip zaten ilerleyen dönemde sizinle işi bittiğinde sizi başından savacak...
Bende anneniz gibi çok pişmanım.Tecrübe dedikleri bu olsa gerek.Toplu şekilde kazık atmaları ile kendimize geliyoruz.Hep ver ver sonra insanlar bunu vazifemiz zannettip buna inanmaya başlıyorlar.
Sonra bir şekilde biz bu duruma uyanınca biz kötü oluyoruz.
Yeğenini kıskanmak inanılır gibi değil.Teyze anne yarısı lafına artık inanmıyorum.Insanların tek değer ölçütleri para olmuş.

Konunuzu takip ediyordum. Çok güzel yapmışsınız.. Ablalık öyle olmuyor. Ben de ablayım bir tanecik kardeşim var benden 5 yaş küçük.. İstesin canımı veririm.. İstersem canını verir.. Tepkiniz çok yerinde olmuş..

Canım yaşadıklarına üzüldüm.Umarım banada öyle yapmazlar.
Biliyorumki ablam olayı çarpıtarak anlatacak.İşine nasıl gelirse öyle yani.Evlendiğim andan itibaren tepeme bindi.Bıktırdı kendisinden.Ne biçim kardeş nasıl insan bıktım da bıktım.
Bana kalırsa üzücü de olsa bu insanları hayatımızdan çıkarmamız bizim için en iyisi.
Benim ablam çıkarcı ve cimri.Benimle şimdi den barışmaya çalışıyor.Şaka gibi di mi.Amacı yazı tepemde geçirmek ama ben kararlıyım.Yeterrrr istemiyorum.

Canım senin konunu bir sürü kişi takipteyiz. Eminim birçok şey deneyecek ama sen buraya yaz akıl akıldan üstündür. Seni istismar etmesine terbiyesizlik yapmasına izin vermemekte kararlı ol. Annen bilmiyor mu ablanın huyunu biliyorsa emin ol inanmayacaktır. Sen de anlat de bu böyle artık tahammül edemeyeceğim seviyeye ulaştı. Ablama küs değilim ama evime gelmesini de istemiyorum ha ciddi birşey olur hastalık vs gerçekten zorda kalır amenna ama onun haricinde bu mesafe iyi dersin. Annende anlamazsa hiç önemi yok sen kapını kapat.

Konunuzu takip ediyordum. Çok güzel yapmışsınız.. Ablalık öyle olmuyor. Ben de ablayım bir tanecik kardeşim var benden 5 yaş küçük.. İstesin canımı veririm.. İstersem canını verir.. Tepkiniz çok yerinde olmuş..
Keşke benim ablamda sizin gibi olsaydı.Maalesefki hem cimri hem çıkarcı .
Asla bana ablalık yapmadı.Daha ben evlendim sayılı gün oldu olmadı çoluk çocuk tepeme bindiler.
Artık onları sırtımda taşımama kararı aldım ve uyguluyorum.Ne kadar acı ki beni sevdiği için değil sırf buraya gelip kendini ağırlatmak için beni arıyor.Israrla arıyor.
Ama nafile.Çünkü o herkesi kullanmaktan hoşlanıyor.
Çok şanslı kardeşiniz varmış.MasaAllah.Allah ağzınızın tadını bozmasın.

Benim çalıştıgım yerde biri vardı. Biz mesela kahvaltı getirirdik herkes ortak kimse kimseye az yedin çok yedin hesabı yapmazdı. Ben börek getiriridim ertesi gün arkadaş bir şey almış getirmiş olurdu ve cidden istismar olmazdı aç kalmıyorduk bu sayede:KK70: Ama biri vardı baktım biz ortaya masaya sofra kurunca direk sandalye çekmiş başına oturmuş o da yiyor yesin sorun degil katılmayan arkadaşlar olurdu onlara da ikram ederdi ki bunu seve seve yapardık. Ama bu baktım hep sofra başında ama kendi getirmiyor. Bir de bak şunu yapıyordu sabah simit alırdı salonun en dibine gider orada yerdi ne ikram etme ne bi teklif bi de gizli saklı ben buna sinir oldum. Her sofra başına oturduğunda başta şakavari takıldım ama umursamadı sonra getirdiğimde herkese teklif ettim ona etmedim gene de yedi sonra diğer arkadaşlar filan bazen şaka bazen yarı ciddi takıldık. Baktık üç dört ay sonra ne aldıysa sabah getirip koymaya basladı ya da simit yiyordu yanındakine teklif ediyorr filan bu büyük bir aşamaydı. Düzeldi yani bizce art niyetli degildim ama istismar görünce dayanamıyorum çok organize davranıp onu o davranışından vazgeçirinceye kadar her tür taktik yöntemi deniyorum. Ha beni hiç sevmiyor selam vermez ama ben hedefime ulaştım en azından baska gittiği yerde kınanmaz.

Canım senin konunu bir sürü kişi takipteyiz. Eminim birçok şey deneyecek ama sen buraya yaz akıl akıldan üstündür. Seni istismar etmesine terbiyesizlik yapmasına izin vermemekte kararlı ol. Annen bilmiyor mu ablanın huyunu biliyorsa emin ol inanmayacaktır. Sen de anlat de bu böyle artık tahammül edemeyeceğim seviyeye ulaştı. Ablama küs değilim ama evime gelmesini de istemiyorum ha ciddi birşey olur hastalık vs gerçekten zorda kalır amenna ama onun haricinde bu mesafe iyi dersin. Annende anlamazsa hiç önemi yok sen kapını kapat.
Destekleriniz için çok teşekkür ederim.Gerçekten de tuhaf bir durumun ortasındayın.Annem onun huyunu biliyor.Güzellikle anlattı olmadı,kızdı anlamadı.Her yolu denedi.
Ama huylu huyundan vazgeçmiyor.
Şu an ablamın tek derdi kendine kapı bulmak.
Beni sevse ya da değer verse bunca yılda bir kez birde ben diyorumki büyük oğlum için bir kez gelelim onda bile bahane.
Azimle her yolu deniyor.Denesin sayesinde huzur kalmadı bizde.Bence artık insanları uslubuna uygun bir şekilde davet etmeyi ve agırlamayı öğrensin.Zira bu gidişle hiç kapısı kalmayacak.
Dedikleriniz mantıklı,aklıma yazdım.Teşekkürler.

Benim çalıştıgım yerde biri vardı. Biz mesela kahvaltı getirirdik herkes ortak kimse kimseye az yedin çok yedin hesabı yapmazdı. Ben börek getiriridim ertesi gün arkadaş bir şey almış getirmiş olurdu ve cidden istismar olmazdı aç kalmıyorduk bu sayede:KK70: Ama biri vardı baktım biz ortaya masaya sofra kurunca direk sandalye çekmiş başına oturmuş o da yiyor yesin sorun degil katılmayan arkadaşlar olurdu onlara da ikram ederdi ki bunu seve seve yapardık. Ama bu baktım hep sofra başında ama kendi getirmiyor. Bir de bak şunu yapıyordu sabah simit alırdı salonun en dibine gider orada yerdi ne ikram etme ne bi teklif bi de gizli saklı ben buna sinir oldum. Her sofra başına oturduğunda başta şakavari takıldım ama umursamadı sonra getirdiğimde herkese teklif ettim ona etmedim gene de yedi sonra diğer arkadaşlar filan bazen şaka bazen yarı ciddi takıldık. Baktık üç dört ay sonra ne aldıysa sabah getirip koymaya basladı ya da simit yiyordu yanındakine teklif ediyorr filan bu büyük bir aşamaydı. Düzeldi yani bizce art niyetli degildim ama istismar görünce dayanamıyorum çok organize davranıp onu o davranışından vazgeçirinceye kadar her tür taktik yöntemi deniyorum. Ha beni hiç sevmiyor selam vermez ama ben hedefime ulaştım en azından baska gittiği yerde kınanmaz.
Tavrınıza sağlık.Çok iyi yapmışsınız.
İlla birileri bunlara yol gösterecek.Ya da tavır yapacak.
Ya gerçekten anlamıyorlar ya da bilerek anlamamazliktan geliyorlar ki bana bilerek yapıyorlar gibi geliyor.
Bende bundan sonra sizin gibiyim.
Herkes yerini bilecek.Kimse kimsenin hakkını yemiyecek.

Keşke benim ablamda sizin gibi olsaydı.Maalesefki hem cimri hem çıkarcı .
Asla bana ablalık yapmadı.Daha ben evlendim sayılı gün oldu olmadı çoluk çocuk tepeme bindiler.
Artık onları sırtımda taşımama kararı aldım ve uyguluyorum.Ne kadar acı ki beni sevdiği için değil sırf buraya gelip kendini ağırlatmak için beni arıyor.Israrla arıyor.
Ama nafile.Çünkü o herkesi kullanmaktan hoşlanıyor.
Çok şanslı kardeşiniz varmış.MasaAllah.Allah ağzınızın tadını bozmasın.
Hiç üzülmeyin.. Ablanız eğer bir gün yaptığının hata olduğunu anlarsa bile yine de taviz vermeyin..iyi niyeti suistimal edemez kimse kardeş bile olsa..

Hiç üzülmeyin.. Ablanız eğer bir gün yaptığının hata olduğunu anlarsa bile yine de taviz vermeyin..iyi niyeti suistimal edemez kimse kardeş bile olsa..
Insallah anlar.Ama benim hiç umudum yok.
İnsanları sömürmek onun tarzı olmuş.
İyi niyetimden bir nebze olsun anlasın isterdim.
Bana öyle mesajlar yazmış ki okuduğumda aval aval baka kaldım.Hem suçlu hem güçlü.Ama artık hiçbirşey değil.Ben onu hayatımdan attım geri de almıycam.

Back