Ablam hakkında fikirlerinizi alabilir miyim?

Aileniz sizin sehire tasinsin o halde.Oyle bir dusunceleri yok mu?
Yani sizin de aile huzurunuz onemli siz de kendi evladinizi dusunmelisiniz.

Ben olsam ablamla şöyle bir konuşma yapardım.

Off ya hamileyim senden de bana hayır yok abla! Anca önüne gelsin hazır yemek ye iç burayı otel gibi kullan. Ne kadar vicdansızsın millet kardeşine kıyamıyor bense sana.. Hafta sonu eşimle temizlik yapıyorum elini sürmüyorsun bide.
Bence sen artık kendi başına yaşa ki benim kıymetimi anlayasın. Gel sana 1+1 ev bakalım artık hem kendi otelin olur hem de beni bu kadar strese sokmazsın ..

derdim. Yani sonuçta ablan o ! Görümcen değil ya kardeşler arasında tartışma da olur sen şikayetlenerek ona ev bul bence.

ay bu ne böyle abla degil ergen kız sorumsuz düşüncesiz
yahu siz hamilesinz ilğiye bakıma muhtacsınz sizin yemek yemenz dinlenmenz lazım
hiç olgun lasmamıs bune düşüncesizlik
olmaz böyle konusun ablanızla abla bak ben hamile bir insanım ve evliyim
söyleylken söyle olur diyin azcık terbiye adap ögrensin
yahu siz evlisinz enişte beye saygısızlık etme ayıp bari
slm sabah vermeden bu ne rahatlık orası dingonun ahırımı pat cat git gel

"KEDİ EZMİŞ?"
Ablan berbat biri bence. Umarım tedavisini yaptırmıştı ve hayvancık yaşıyordur.
Merak etmeyin. Kedi konusunda7 24 açık veteriner bulup sabaha kadar başında kaldılar. Hayvanlar konusunda çok merhametlidir bizim de kedimiz olduğu için hemen beni arayıp veterinere yetiştirdi.

Hepiniz eşimle ve benimle aynı fikirdesiniz çok sağolun yorumlarınız için. İnanın başka birisi olsa ben de ne uğraşacaksın çıksın derdim ama insanın ailesinden birisi olunca durum çok farklı oluyormuş sanki ona kötülük yapacakmışım benim yüzümden meslek sahibi olamayacak gibi hissediyorum bu da beni üzüyor. Eşime kalsa bu çok normal bir durum ki benim için de öyleydi ama kardeş olunca farklı hissediliyor..

Siz hatayı en baştan yapmışsınız. Neden kendinize hizmetçi muamelesi yaptırdınız ki?
Temizlik yaparken abla sen de tozu al diye bezi verecektiniz eline. Ya da yarın için tavuk çıkardım dolaptan sana zahmet fırına atarsın deyiverecektiniz. Neden 2 senedir herşeyi siz yapıyorsunuz?
Şu saatten sonra da eşiniz araya girmeyecek tabi ki, siz annenizle konuşup başka bir çözüm bulmalarını isteyeceksiniz.

İyide o da biraz size karşı iyi olsaymıs, çok sorumsuz, siz onun annesi değilsiniz

Aileniz sizin sehire tasinsin o halde.Oyle bir dusunceleri yok mu?
Yani sizin de aile huzurunuz onemli siz de kendi evladinizi dusunmelisiniz.
Annem öyle dedi ama madi durum olarak 1 yıl daha zordalar kendi evlerini bırakıp geldiklerinde çok masraf olacak. Ben biraz daha katlanamadığımdan herkesin düzeni bozulacak. İster istemez beni suçlarlar diye düşünüyorum.

Aman Allahım bu nedir yahu sanki siz abla o kardeş gibisiniz.. Öyle olsa bile bu sorumsuzluk fazla..
Eşiniz de sonuna kadar haklı.. Eşinizin ablası olsaydı ne olurdu siz bu kadar sabredebilir miydiniz ?
Ablanızla güzel bir konuşma yapın karşınıza alın , abla biliyorsun hamileyim artık hayatımız bebeğimize göre düzen alacak seni de rahatsız etmeyelim ben eşime söyleyeyim sana uygun ufak uygun yollu bir ev bulalım güzel dille söyleyin kimse kırılmasın ama size de yazık benim içim şişti okurken nasıl sabrettiniz eli öpülesi kardeşsiniz

Bu konuda haklısınız da bugüne kadar hiç birşey yapmadığından elinden iş gerçekten gelmiyor. Hep ailemle kaldı sadece üniversitede 1 yıl ayrı kalmıştı o zamanda her gittiği evde ya da yurtta sorun yaşadı işte.

Benim erkek kardesim de asker donunce 1 yil bizimle kaldi. Sizi cok iyi anliyorum, ben calismadigim evde oldugum icin
Temizlik hic yapmadi odasini bile hic temizlemedi. Yemek konusunda aynilarini yasadim, buldugunu yerdi bize ayirmazdi vs.ama ayda 200 tl kiraya katki yapti, ayrica. Ben gelirken sut al, yogurt al vs diye istediklerimi aldi.
Ona ragmen 1 yil zor dayandik. Sizin calismani ve hamile. Olmaniz isleri daha da zorlastiriyor. Annenizle konusun once boyle olmayacagini anlatin, cunku once ablanizla konusursaniz o farkli sekilde anlatabilir annenize. Bir sure verin ornegin temmuza kadar kendine ev, yurt bulsun tasinsin. Ona harcadiginiz enerji( para demiyorum, o bir sekilde olur) sizecok lazim olacak bebek olunca. Insan kendi yatagini zor topluyor kendi isini zor yapiyor bebekle bir de onun camasiri bulasigi hic ugrasamazsiniz. Bir de dogumdan once esinizle biraz basbasa zaman gecirmeniz lazim bebekten sonra zor olur o da.

Sorun yaşar tabi, kimse ona sultan gibi davranmamıştır.
Valla sizin durumunuzda vicdan yapacak hiç bir durum yok. Sokağa atmayacaksınız neticede başka bir düzen kurduracaksınız. Hepimiz zamanında ailemizle yaşıyorduk ama o evden çıkınca kurduk bi şekilde düzenimizi. Ablanız da alışacak buna. Yarın bigün evlense ne olacak?

Evlense ne yapar hiç bilmiyorum ama anneme dert olacağı kesin. Aslında ablam evden çıksın ve gittiği yerde dünya kaç bucak görsün diyorum ama yazık annem onun için çok üzülüyor yine annemin burnu sürtecek ablam evden çıkıp sorun yaşayınca. Annem hep kızım çok zor böyle olması yaşamayınca bilinmez derdi şimdi çok iyi anlıyorum.

Anneniz de şımartmış belli ki ablanızı. Kimse iş yapamıyor diye aç kalıp da ölmez, mecbur kalınca ablanız da yapar illa ki. Siz de herşeyi düşünmek zorunda değilsiniz. Net bi şekilde 1 sene daha bakamam dedikten sonra elbet bir yolunu bulurlar. Bir de bebek olduktan sonra hepten rahatsız eder ablanızın tavırları, katlanmak zorunda değilsiniz.

evi temizlettikten sonra tam bir temizlik için abla savar al birde ..resmen ablana ablalık yapıyosun hiçbir mecburiyetin yokken ve hamilelik gibi özel bir durumun varken ..

Güzellikle yollama ,kov gitsin !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…