Ablam gelin oldu ama sormayin nasil :(

Ablan yaptığı hatayı anlar anlamasına da annen üzüldüğüyle kalır....
O sanıyor ki oğlanın ailesi ona daha çok değer verecek öyle yapınca;
ama gidince görür bu hayatta kimse annesi kadar değer vermez kimseye....

Canım kusura bakma ama ,ablanın vaziyetine koca delisi denir..
Ailesini bile gözü görmüyor..pişman olmasın da..
Nedir o eşinin ailesine o kadar taviz vermek..burnunun üstüne çakılması yakındır..

Merhaba ablalarim, size ablamin dügününden ve öncesinden söz etmek istiyorum. Ablam 1 sene önce bir erkekle tanisti, flört dönemlerinin 1 senesi dolmadan evlenmeye karar verdiler. Ablam annemlere herseyi acikladiginda tam o gün 19 yasina girmisti. Annem hep evlendirmicem okusun kizlarim ayaklari yere bassin kimseye muhtac olmasinlar diyordu. Annem tabi vermek istemedi gelmesinler istemeye dedi. Ablam agladi kacarim dedi, annemin ve babamin gözü korktu ve aile ile tanisma yasandi. Aile zenginmis güya. Aileler tanismaya bizim eve gelidikten sonra müstakbel damat ablama kizmis "Neden yemek hazirlamadiniz bidahaki sefer annemlerin karnini ben doyurumda getiririm size" demis. Annem bilerek yemek hazirlamamisti pogaca salata falan yapmisti, sonucta tanimiyordu.

1-2 Hafta sonra söz oldu. Müstakbel Damadin 5 ablasi 1 de abisi vardi. Bütün sülale gelmisti söz'e. Oglanin ablalari o gün sürekli komsu kizini süzdü. Ablamdan cok ona ilgi gösterdiler. Bu bütün ailemin ve ablamin zoruna gitmisti. Üstelik Baklavada getirmislerdi ama tepsiyi kirec baglamisti resmen. Annemler istemedi bunlar zengin ama cok pintiler burunlari havada dedi, ablam vazgecmem dedi.

Bir kac gün sonra ablamla oglan sinemaya gitmek istedi. Ailemde biraz tutumludur göndermediler imam nikahi yok birsey yok ne olur ne olmaz diye. Oglan tarafi öbür hafta imam getirip nikah kiydirdi aileme danismadan. Yine birsey demedik. Ama bu seferde oglan ablami sürekli götürdü bi yerlere, sabah götürür gece 12 de getirirdi. Ailem kizardi ama yinede dinlemiyorlar gidiyorlardi.

Sonra ablamlar ev buldu yatak odasini ve mutfagini biz dösedik. Ablam herseyin en pahalisini istedi bizden, ama oglana oturma odasi icin en ucuz seyleri aldirdi. Sonra bunlar basladi hergün evlerine gitmeye temizlik bahanesiyle. Sonra oglanin ailesine 2-3 defa gittik bidahada ne aradilar nede sordular. Ablam ailemi cok üzdü annem hergün agliyor cünkü onlarin tarafini tuttu sürekli. Gelin gidecegi hafta bile hepimizle kavga ederek kalbimizi kirarak gitti. Ne kinada nede dügünde yanimiza bile gelmedi. Yabanci gibiydi sanki. Oglanin aileside öyle hic biri gelip hos geldiniz veya hayirli olsun demediler. Gelinligi bile evinde degil bizim evde giyisinler dedi ablalari ama annem kizdi ablama o gelinlik bu eve gelmezse kiyameti koparirim diye.

Bu nasil is ablalarim. Bir kiz erkek icin ailesini satar mi bu kadar? Annesini hergün aglatir mi? Veya cevresinde böyle birsey gören oldu mu? mafoldumben

Yazını ve yorumları baştan sona okudum. Bence burada zincirleme hatalar var. Birincisi sen tarafsız bakamıyorsun. Yanlış anlama sorun sende değil, sen ablanı çok seviyosun ama ablanın ailenizle ilgili sorunları var bence. İletişim kopukluğu, özünü inkar etme, sevdiğini sandığı insanla evlenerek daha özgür bir hayata kavuşma arzusu, aile baskısından kurtulma amacı, senin anlattıklarından benim gördüğüm bu. Senin ailen ile ilişkilerin daha sıkı, daha güzel iletişim kuruyorsun anladığım kadarı ile. Ablan bir an önce evlenip bu evden kurtulayım düşüncesi ile eniştenin ve ailesinin her yaptığını hoşgörmüş. Hatta sizden utanmış, belki de kendisini farklı göstermeye çalışmış. Hatta okumak yerine zengin bir kocayı tercih etmiş. Annen de bunları gördüğü için üzülüyor. Ablan gerçekten çok cahilce davranmış, aklınca aileden kurtulmuş. Başına geleceklerden haberi yok. Umarım burada fikir söyleyen bütün arkadaşlarım ve ben yanılırız. Eşinin ailesine hoş görünmek yaranmak için ablan herşeyi yapacak, size böyle davrnması da bu yüzden. Onun verdiği bu yüzden de her türlü muameleyi görecek. Hatta sesi çıkmasın, ezik duruma düşsün diye bir an önce çocuk bile doğurtacaklar. Herneyse bunlar ablanın hayatı, ona anlatsak bile anlamayacak, bir musibet bin nasihattan iyidir. Bunları yaşayacak sizlerin kıymetini bilecek. Gün gelip canına tak ettiğinde ise çocuğunu kapıp baba evine gelecek. Önemli olan bundan sonra sizin tavrınız. Kapınızı kapatmat-yın, o sizin kanınız canınız.... Herşeyi zamana bırakın, sen e kardeşlerin sadece anne ve babanıza daha sıkı sarılın. Sen de mümkün olduğunca ablanı arama. Onun sizi araması, şi ile el öpmeye gelmesi gerekirdi. Biraz yalnız kalıp burnu sürtmesi lazım. Aramaya devam edersen sana daha ters davranailir, hatta eşimin ailesinin parasında gözün var bile diyebilir. Ablanla ilişkinin tamamen bitmesini istemiyorsan, çok sevsende üzülsende, kendine sahip ol, arama. Ablan anne ve babana ne kadar sygı gösterirse, nasıl davranırsa sen de küçüğü olarak o kadar yap. Kendini üzme. Zamanla herşey düzelecek, ama ablanın biraz eziyet çekmesi gerekecek anlaması için.

Allam alcan eline terligi begenirmisin begenmezmisin diye bi geccen o ablanin üzerinden..

Eeeee bundan bir yil sonrada ablan bi konu acar,merakla bekliycem.

Son düzenleme:
peki bişey merak ettim,ablan tehtid ediliyo olabilirmi eşi tarafından,yani belki sizinle görüşmesini istemiyordur

ablan biraz zaman geçsin anlar herşeyi arkadaşımızında dediği bi süre sonra görürüz burda eşiyşe ve ailesiyle ilgili bir topik açmış olarak...

aşağı yukarı hepsini okudum bence ablanız yeterince annenizden sevgi görmemiş olabilir
karşı tarafta yapmacık sevgi göstermesine kanmış ama er geç onlarında maskesi düşecek

kötü günlerinde yine sizler yanında olacaksınız artık onun cahilliğine verin bu durumları boshayallersmile

:) merak etme canım güvendiği dağlara kar yağsın nasıl pişman oluyo bak (kaynanası asıl yüzünü göstersin anlar )

ah canım insanlar degişik degişik..
cocuk kör etmiş gözlerini.. bir erkek icin ana baba göz ardı edilr mi.. o ana baba hep arkanda olurda adamdan fayda gelmezse koyar kapının önüne..
ablan com cahilmiş.. biraz aklı olsaymıs anne babanı üzmezmiş..
ama aklı başına gelir birgün ama o gün gec olur..
ogün yine ana baban kucak acar..
neyse ablan mutlu olur inş.
sen anne babanı üzme canım.. ablan hayırsız cıkmıs sen hayır ver ana babana ..
Allah yardımcınız olsun

valla ablanın yaptığı ailesine büyük saygızılık sonra kafasını vurucak duvarlara ama işte daha yaşı genç seviyorum diyo.. benim ablamda evlendi cokşükür 1 sene oldu evleneli bir sorun yok kapıda bende durdum kapı açılmıyo diye 50tl filan verdiler ki hiç zorlamadım hatta o parayı düğünde ablamın yakasınada iliştirdim.. evlendikten sonra ertesi gün kocasını alıp gelmişti ablam ağlaya ağlaya gitti zaten ben sizsiz napıcam diye.. hala bile haftada 1 gelir kalırlar hergün mutlaka arar sorar.. asla bi erkek için ailesine yüz cevirmemeli insanlar hertarafta koca dolu ama aile bikere bulunur.. sonucta 20 yaşına kadar ailen büyütmüş yedirmiş içirmiş bakmış 1 senelik insan için hemde bukadar saygısız bir adam için değmez.. ne demek ben doyurayımda getireyim. bizde tanışmaya geldiklerinde sarma pogaça filan yaptk caylarını içirdik okadar cok biliyosa paşamız kendi sizi bir ağırlasında bizde insan nasıl doyurulurmuş ögrenelim..şimdi gelinin ailesine bunu yapan ilerde daha neler yapar kimbilir.. allah sabır versin canım

bence annende hatalı aynı şeyi bende yaşadım aşıktım 6 aydır tanıyodum aile bize uygun değildi izin vermediler kaçarım dedim annem bana vereceğim seni bekle 20 yaşına gel sana yemek yapmayı temizlik yapmayı öğreteyim çeyiz yapayım kızım dedi bi nevi kandırdı:)) 17 yaşımdaydım ozaman tamam anne dedim ama zamanla gerçekleri bende gördüm vazgeçtim şimdi annemin ellerini öperim bana sahip çıktı vermedi diye ama annem tehditlerime kansa beni verseydi evli çocuklu olurdum şimdi üniv mezunu meslek sahibiyim aile çoook önemli.

:içelim:
tebrik ederim anneni bende kızıma aynı taktiği uygularım inşallah yanlış seçimler yapmaz beni buna mecbur bırakmaz:)

yasemincim,
ablan çok genç ama gencim dememiş birtakım hatalar yapmış.. bu hataları da bana kalırsa hayatına mal olmuş zira evlediği insan senin anlattığın kadarıyla saygısız ve düşüncesiz biri. böyle birinin iyi bir eş olabileceği ihtimalini düşünmüyorum.
ama umarım ben yanılırım. ablan mutlu olur..

ama benim anlamadığım başka birşey de şu 55euro meselesi..
o nedir öyle.. 55euroya gelin çıkardı diyorsun birkaç kez de tekrarlamışsın. sanırım adetiniz ama basit bir adet hele ki paraya endeksli bir adet yerine getirilmedi diye bile bu denli alınmanı anlayamadım güzelim ben.
çünkü damadınız saygısız,ablanız sizi kırmış.. böyle çok ciddi sorunlar varken 55euro nasıl aklına geliyor sürekli?

sonunda biri değinmiş 55 euro'ya,tamamen katılıyorum. sürekli buna değinmeniz bana da ilginç geldi. olayı bir de diğer tarafın bakış açısıyla dinlemek isterdim doğrusu

yazık insan nasıl ailesine sırtını döner hele bi kız çocuğu bilmez mi hayatın zorluklarını
yazık olmuş inş.akıllanır ama iş işten geçmeden

madem ablan istiyor bu kadarda karsi cikilmamaliydi bence
ailecek ona destek olup arkasinda oldugunuzu ne olursa olsun
sizin kiziniz oldugunu göstermeyldiniz
ablanizin yasi cok kücük bu tip hatalari yapmasi normal
ama bazen kismetse de önüne gecilmiyor
hic iyi olmamis keske biraz destek olsaydiniz

neden bu kadar para mevzusuna takıldı bzı arkadaşlar ben anlayamadım.ablasını parayla ölçmemişki kız. yani belli adetler vardır o burda da var kız gelinliğiyle evden çıkarken bi kardeşi kapıyı keser onlar da adettendir para verirler. arkadaşın demek istediği düşünün yani normalde abartısız 100 tl veriyolarsa kızın eline 5 lira tututştumuşş gibi oldular. burda erkeklerin yaptığı bi ayıptır ama tabi ben olsam utanırdım bu ne diye de diyemezdim onu da eklemeliyim !!laelaelaelaelae
inş ablan için hayırlı olur mutlu olur!!zemuszemus

Ailede de çok hata var.
Belki de bu kdr sıkmasalardı ablanızı o da inadına bağlanmayacaktı damada.
Ne kadar sıkarsan o kadar karşı tarafa doğru yönelir çünkü.
Sözlenmiş kızı sözlüsüyle sinemaya yollamamışlar. Sebep imam nikahı yok.
ımam nikahı olsa ne olur ki.
Aralarında bişey geçse ve sözlüsü terketse kızı imamlar mı kurtaracak acaba.
ımam nikahı yapılınca herşeye izin verilmiş de efendim gelinlikle annesinden evinden çıkmazsa kıyamet koparmış. Çelişkiye bakınız.
Kime ne ispatlamaya çalışıldı acaba?
Neyse ablanıza kızarken biraz da ailenizin hatalarını da görün derim ben.
Ablanız hatalı cahil genç düşüncesiz ama aileniz ondan daha kör cahil. Farkında mısınız?

tek birşey söylüyorum herkes ektiğini biçer bugün ne yaparsan yarın onu bulursun ettiğini bulur Allah affetsin anneciğimi ağlatacağıma hele bir erkek için öleyim daha iyi

X