Valla suç başta ablanızda olmak üzere; ablanızın eşinde de var,ailesinde de var, sizin ailenizde de var...
Hadi ablanız tamam gözü kara böyle birşeye kalkmış, ne olursa olur sizin anneniz gerekli uyarıları yapıp ondan sonraki ablanızın kararlarına saygı duymalıydı. Eve gelen misafire sırf tepki olsun diye az bir şey vermek, gerçektende ayıp. Kaldı ki bu söz konusu isteme-söz gibi toplanmalarsa, gerekli özeni anneniz sırf kendi ailenizin sıfatına yakışır davranmalıydı.
Tepkiyi onlara değil,farklı bir yolla ablanıza göstermeliydi. E bu durumda ablanız zaten mantıken bazı şeyleri idrak edemiyor, haliyle eşinin ailesine doğru kaymasına pek şaşırmadım.
Ablanızın cahilliğine ailenizde biraz düşüncesizce davranmış gibi geldi bana.
Nişanlı bir çiftin dışarda buluşmaları, bir yerlere gidip ortak birşey yapmaları gayet normal; ki zaten birbirlerini tanıma açısındanda önemli.
Ben burada bir anormallik göremedim, birçoğumuzun zaten yaptığı şeyler bunlar. Sana bunlar tuhaf geliyor ama, zamanı geldiğinde nişanlınla akşam yemeklere çıkmayı bir yerlere gitmeyi sende isteyeceksin
Ablanın eşide biraz dengeyi kurmalıydı.Sonuçta ablan, senin ailenle ilgili pürüzlerini zaten paylaşıyordur onunla. Bu konuda ablanın eşine yakışan, ablanı annenle ve babanla bir şekilde uyumlu olmasını sağlamak,aralarındaki dengeyi tutmak ve en önemlisi annenle babanın gönüllerini hoş tutması gerekirdi.
Düğün gününde yaşananlar gerçektende hiç hoş şeyler değil...