Ablam gelin oldu ama sormayin nasil :(

ablan birgun anlarda olan annecigine olur en azindan insallah gittigi aile iyi cikarda hic degilse birde ona uzulmez anneniz. cahillik bile degil resmen kor cahillik senin ablan tam dayaklikkaydirigubbakcemilekötükedihüso

Aile cok fena kizi bizden sogutup kendilerine cekiyorlar, 55 euroya gelin cikariyorlar. Gelin ciktiktan sonra anca 2-3 dakka halay cektiler ne geldiler ne gittiler

Ablanın gözlerini aşk kör etmiş ama birkaç aya kalmaz anlayacaktır.
Aile de reşit olduğu için bir şey diyemez tabii.
Kapınıza gelip özür dileyecektir ama kırgınlık kolay geçmez.
Ne denebilir ki. Anlattığın gibi insanlarla zor ama umarım mutlu olur.

Sanki bu konudan önce de bazı iletişim sıkıntıları var gibi. Bu olayla birden mi değişti, öyleyse ilginç. Birden insanın ailesini böyle karşısına alması ilginç ve altında yatan mutlaka nedenler vardır gibime geliyor. Tabi varsa da tamamen hak vermiyorum, üzerek, kırarak ,hatta yok sayarak, o evden çıkmak, ne mantıklıca ne de duygusalca. ınsan biranda böyle silebilir mi ailesini. Yeri geldiğinde silebilir ama çoook önemli nedenler lazım bunun için. Böyle yaparsa ailesinin kıymetini anlayacak şeyler yaşayabilir. Birgün inş yaptığı hata başına işler açmaz.

Ama ben de şurada olayla ilgili boşluklar kaldı. Önceden iletişim nasıldı, davranışları nasıldı?

Valla suç başta ablanızda olmak üzere; ablanızın eşinde de var,ailesinde de var, sizin ailenizde de var...

Hadi ablanız tamam gözü kara böyle birşeye kalkmış, ne olursa olur sizin anneniz gerekli uyarıları yapıp ondan sonraki ablanızın kararlarına saygı duymalıydı. Eve gelen misafire sırf tepki olsun diye az bir şey vermek, gerçektende ayıp. Kaldı ki bu söz konusu isteme-söz gibi toplanmalarsa, gerekli özeni anneniz sırf kendi ailenizin sıfatına yakışır davranmalıydı.

Tepkiyi onlara değil,farklı bir yolla ablanıza göstermeliydi. E bu durumda ablanız zaten mantıken bazı şeyleri idrak edemiyor, haliyle eşinin ailesine doğru kaymasına pek şaşırmadım.

Ablanızın cahilliğine ailenizde biraz düşüncesizce davranmış gibi geldi bana.

Nişanlı bir çiftin dışarda buluşmaları, bir yerlere gidip ortak birşey yapmaları gayet normal; ki zaten birbirlerini tanıma açısındanda önemli.

Ben burada bir anormallik göremedim, birçoğumuzun zaten yaptığı şeyler bunlar. Sana bunlar tuhaf geliyor ama, zamanı geldiğinde nişanlınla akşam yemeklere çıkmayı bir yerlere gitmeyi sende isteyeceksin :nazar:

Ablanın eşide biraz dengeyi kurmalıydı.Sonuçta ablan, senin ailenle ilgili pürüzlerini zaten paylaşıyordur onunla. Bu konuda ablanın eşine yakışan, ablanı annenle ve babanla bir şekilde uyumlu olmasını sağlamak,aralarındaki dengeyi tutmak ve en önemlisi annenle babanın gönüllerini hoş tutması gerekirdi.

Düğün gününde yaşananlar gerçektende hiç hoş şeyler değil...

Sanki bu konudan önce de bazı iletişim sıkıntıları var gibi. Bu olayla birden mi değişti, öyleyse ilginç. Birden insanın ailesini böyle karşısına alması ilginç ve altında yatan mutlaka nedenler vardır gibime geliyor. Tabi varsa da tamamen hak vermiyorum, üzerek, kırarak ,hatta yok sayarak, o evden çıkmak, ne mantıklıca ne de duygusalca. İnsan biranda böyle silebilir mi ailesini. Yeri geldiğinde silebilir ama çoook önemli nedenler lazım bunun için. Böyle yaparsa ailesinin kıymetini anlayacak şeyler yaşayabilir. Birgün inş yaptığı hata başına işler açmaz.

Ama ben de şurada olayla ilgili boşluklar kaldı. Önceden iletişim nasıldı, davranışları nasıldı?

Hep soguktular fazla aramazlardi sormazlardi.

Türkiye'de olsaydınız resmi nikâh kıyılmadan imam nikâhı kıyamazlardı. Kıysalar da usulsüz olurdu ve soruşturma bile açılırdı. Almanya'da serbest mi böyle?

Canım hatanın büyüğü ablanda görünüyor, ama bilemeyiz işin detayını biz, bide diğer tarafı dinlemek lazım bence...
Anlattıklarına göre annende biraz dik kafalılık etmiş sonuçta ablan cahil o yaşlar genç kızların en cahil yaşlarıdır, havada uçarlar onları ailenin dizginlemesi bağırıp çağırmak yerine oturup konuşması lazım...
Yinede işin içini bilmeden yorum yapmak istemem, evlenmiş gitmiş Allah mesut bahtiyar etsin bu saatten sonra o üzülse yine üzülen taraf siz olursunuz canım, bence dua edinde pişman olmasın...

Valla suç başta ablanızda olmak üzere; ablanızın eşinde de var,ailesinde de var, sizin ailenizde de var...

Hadi ablanız tamam gözü kara böyle birşeye kalkmış, ne olursa olur sizin anneniz gerekli uyarıları yapıp ondan sonraki ablanızın kararlarına saygı duymalıydı. Eve gelen misafire sırf tepki olsun diye az bir şey vermek, gerçektende ayıp. Kaldı ki bu söz konusu isteme-söz gibi toplanmalarsa, gerekli özeni anneniz sırf kendi ailenizin sıfatına yakışır davranmalıydı.

Tepkiyi onlara değil,farklı bir yolla ablanıza göstermeliydi. E bu durumda ablanız zaten mantıken bazı şeyleri idrak edemiyor, haliyle eşinin ailesine doğru kaymasına pek şaşırmadım.

Ablanızın cahilliğine ailenizde biraz düşüncesizce davranmış gibi geldi bana.

Nişanlı bir çiftin dışarda buluşmaları, bir yerlere gidip ortak birşey yapmaları gayet normal; ki zaten birbirlerini tanıma açısındanda önemli.

Ben burada bir anormallik göremedim, birçoğumuzun zaten yaptığı şeyler bunlar. Sana bunlar tuhaf geliyor ama, zamanı geldiğinde nişanlınla akşam yemeklere çıkmayı bir yerlere gitmeyi sende isteyeceksin :nazar:

Ablanın eşide biraz dengeyi kurmalıydı.Sonuçta ablan, senin ailenle ilgili pürüzlerini zaten paylaşıyordur onunla. Bu konuda ablanın eşine yakışan, ablanı annenle ve babanla bir şekilde uyumlu olmasını sağlamak,aralarındaki dengeyi tutmak ve en önemlisi annenle babanın gönüllerini hoş tutması gerekirdi.

Düğün gününde yaşananlar gerçektende hiç hoş şeyler değil...

Abla yanlis anladin, annem sirf tanismaya geldiklerinde yemek yapmadi, sarma yapti pogaca yapti börek yapti ama bunlar az gelmis beyefendilere.

Ayrica tabi gezecek tozacak ama kim sabah 6 da gidip gece 12 ye kadar gezdi nisanli iken?

Merhaba ablalarim, size ablamin dügününden ve öncesinden söz etmek istiyorum. Ablam 1 sene önce bir erkekle tanisti, flört dönemlerinin 1 senesi dolmadan evlenmeye karar verdiler. Ablam annemlere herseyi acikladiginda tam o gün 19 yasina girmisti. Annem hep evlendirmicem okusun kizlarim ayaklari yere bassin kimseye muhtac olmasinlar diyordu. Annem tabi vermek istemedi gelmesinler istemeye dedi. Ablam agladi kacarim dedi, annemin ve babamin gözü korktu ve aile ile tanisma yasandi. Aile zenginmis güya. Aileler tanismaya bizim eve gelidikten sonra müstakbel damat ablama kizmis "Neden yemek hazirlamadiniz bidahaki sefer annemlerin karnini ben doyurumda getiririm size" demis. Annem bilerek yemek hazirlamamisti pogaca salata falan yapmisti, sonucta tanimiyordu.

1-2 Hafta sonra söz oldu. Müstakbel Damadin 5 ablasi 1 de abisi vardi. Bütün sülale gelmisti söz'e. Oglanin ablalari o gün sürekli komsu kizini süzdü. Ablamdan cok ona ilgi gösterdiler. Bu bütün ailemin ve ablamin zoruna gitmisti. Üstelik Baklavada getirmislerdi ama tepsiyi kirec baglamisti resmen. Annemler istemedi bunlar zengin ama cok pintiler burunlari havada dedi, ablam vazgecmem dedi.
Bir kac gün sonra ablamla oglan sinemaya gitmek istedi. Ailemde biraz tutumludur göndermediler imam nikahi yok birsey yok ne olur ne olmaz diye. Oglan tarafi öbür hafta imam getirip nikah kiydirdi aileme danismadan. Yine birsey demedik. Ama bu seferde oglan ablami sürekli götürdü bi yerlere, sabah götürür gece 12 de getirirdi. Ailem kizardi ama yinede dinlemiyorlar gidiyorlardi.

Sonra ablamlar ev buldu yatak odasini ve mutfagini biz dösedik. Ablam herseyin en pahalisini istedi bizden, ama oglana oturma odasi icin en ucuz seyleri aldirdi. Sonra bunlar basladi hergün evlerine gitmeye temizlik bahanesiyle. Sonra oglanin ailesine 2-3 defa gittik bidahada ne aradilar nede sordular. Ablam ailemi cok üzdü annem hergün agliyor cünkü onlarin tarafini tuttu sürekli. Gelin gidecegi hafta bile hepimizle kavga ederek kalbimizi kirarak gitti. Ne kinada nede dügünde yanimiza bile gelmedi. Yabanci gibiydi sanki. Oglanin aileside öyle hic biri gelip hos geldiniz veya hayirli olsun demediler. Gelinligi bile evinde degil bizim evde giyisinler dedi ablalari ama annem kizdi ablama o gelinlik bu eve gelmezse kiyameti koparirim diye.

Bu nasil is ablalarim. Bir kiz erkek icin ailesini satar mi bu kadar? Annesini hergün aglatir mi? Veya cevresinde böyle birsey gören oldu mu? mafoldumben

Yüzde yüz ablanız haklıdır demiyorum ama evinize bir misafir yemeğe geliyorsa yemek yapmak adaptandır bizlerde, iki tas çorbadan kimsenin ocağı batmaz. Tanımıyo olabilirler ama nihayetinde bu insanlar davet edilerek evinize geldi.

Bi tepsi baklava getirmişlerdi kireçliydi tepsi bu yüzden pinti demişsiniz ne kadar ayıp. Belki aldıkları yerden farkedilemedi bunlar sorun edilmez getirilen hediyeye değil getiren yüreğe bakılır bizde.

Oğlanın ailesi 2-3 defa çağırmasa gitmezdiniz peki bu arada sizler onları ne kadar çağırdınız? Ne kadar olduğunu bilmem ama hiç çağırmamışsınız kaale almamışsınız gibi geliyor ön yargılı tavırlarınızdan ee o zaman o insanlar ne yapsın kimse iyilk abidesi değildir karşılıksız iyilikte bir yere kadar.

Gelin gideceği hafta acaba siz onun ne kadar kalbini kırdınız bir gelinin en zor anıdır o son haftalar siz ne kadar anlayışlı olmaya çalıştınız? Sizler ne kadar onun isteklerine saygı duydunuz?

Peki düğün sadece oğlan tarafınınmıydı yani sizinde düğününüz eğilmiydi siz hoş geldiniz dedinizde onlar sizde demedi mi çok merak ediyorum.

Aileniz istememiş olabilir bu evliliği ama kızları istemişse biraz daha saygıyla yaklaşabilirlerdi siz daha en baştan basit insan muamelesi yapıp ağır bir misafir gibi ağırlamamış insanlara özen göstermemişsiniz. Daha bu insanlardan ne kadar hoş görü beklersiniz?

Elbette dediğim gibi yüzde yüz ablanız haklı demiyorum ama ablanız 19 yaşındaysa aileniz daha büyüktür. Büyük olmak biraz daha anlayışlı taraf olmak anlamına da geliyor. Biraz daha ihtimam gösterselermiş ablanızın isteklerine ve eşi olacak insanın ailesine bu kadar soğumazmış ve üzmezmiş ailesinden diye düşünüyorum. Tabi ki oda böyle olsun istememiştir belkide şimdi üzülüyodur ama birde ona sorun bakalım gelin olup gideceği evden ayrıldığı kalp kırıkları ne kadar canını yakmış, ona en yakın olan insanların onu dışlamasıyla ne kadar üzülmüş. Birde onun ağzından dinleyin ailesinin bir insanı anlamak yerine sürekli yargılaması nasıl bir durumdur birde ondan öğrenin..

Son düzenleme:
Evine akşam yemeğine gelmeyen, sadece tanışmaya gelen , kişilere illa yemek yapılacak diye birşey yok sanırım,yapılabilirde, yapılmayabilirde. Ama yapılmamışsa da ayrıca , gelenlerinde niye yemek yapmamışlar, annemi babamı doyurupta getireyim , denmez en azından. Kimse aç açıkta değil ya. Kadın oturmaya geliyorlar diye, yemek yerine , kek, pasta, salata yapmış, ne yapsın.

valla ben sozluyken karsı taraf imam getirip imam nikahı kıymaya kalkıyorsa ailem cıngar cıkartır ailede hata var bence karısık olmus hersey ya..hadi ona karısmayalım hadi buna karısmayalım derseniz boyle olur

♥gözyaşı♥;12631211 .!.:

Yüzde yüz ablanız haklıdır demiyorum ama evinize bir misafir yemeğe geliyorsa yemek yapmak adaptandır bizlerde, iki tas çorbadan kimsenin ocağı batmaz. Tanımıyo olabilirler ama nihayetinde bu insanlar davet edilerek evinize geldi.

Bi tepsi baklava getirmişlerdi kireçliydi tepsi bu yüzden pinti demişsiniz ne kadar ayıp. Belki aldıkları yerden farkedilemedi bunlar sorun edilmez getirilen hediyeye değil getiren yüreğe bakılır bizde.

Oğlanın ailesi 2-3 defa çağırmasa gitmezdiniz peki bu arada sizler onları ne kadar çağırdınız? Ne kadar olduğunu bilmem ama hiç çağırmamışsınız kaale almamışsınız gibi geliyor ön yargılı tavırlarınızdan ee o zaman o insanlar ne yapsın kimse iyilk abidesi değildir karşılıksız iyilikte bir yere kadar.

Gelin gideceği hafta acaba siz onun ne kadar kalbini kırdınız bir gelinin en zor anıdır o son haftalar siz ne kadar anlayışlı olmaya çalıştınız? Sizler ne kadar onun isteklerine saygı duydunuz?

Peki düğün sadece oğlan tarafınınmıydı yani sizinde düğününüz eğilmiydi siz hoş geldiniz dedinizde onlar sizde demedi mi çok merak ediyorum.

Aileniz istememiş olabilir bu evliliği ama kızları istemişse biraz daha saygıyla yaklaşabilirlerdi siz daha en baştan basit insan muamelesi yapıp ağır bir misafir gibi ağırlamamış insanlara özen göstermemişsiniz. Daha bu insanlardan ne kadar hoş görü beklersiniz?

Elbette dediğim gibi yüzde yüz ablanız haklı demiyorum ama ablanız 19 yaşındaysa aileniz daha büyüktür. Büyük olmak biraz daha anlayışlı taraf olmak anlamına da geliyor. Biraz daha ihtimam gösterselermiş ablanızın isteklerine ve eşi olacak insanın ailesine bu kadar soğumazmış ve üzmezmiş ailesinden diye düşünüyorum. Tabi ki oda böyle olsun istememiştir belkide şimdi üzülüyodur ama birde ona sorun bakalım gelin olup gideceği evden ayrıldığı kalp kırıkları ne kadar canını yakmış, ona en yakın olan insanların onu dışlamasıyla ne kadar üzülmüş. Birde onun ağzından dinleyin ailesinin bir insanı anlamak yerine sürekli yargılaması nasıl bir durumdur birde ondan öğrenin..

Abla bize yemek yencek demediler tanisacagiz dediler annemde tanimadigi insana fazla yemek yapmadi. Ablamin beni üzdüler demeye hakki yok cünkü bizler ona hic birsey demedik. Son gün annemi arabayla akrabaya götürecekti niye ben götürüyorum diye bagirdi anneme neymis efendim oglanla telde konusmaya gec kalmis.

Ayrica hangi yörede kiz tarafi erkek tarafini cagirir? Bizim adetlerimizde erkek tarafi yapar, bilemiyorum. Ayrica kirec demisim pas demek istedim. Ayrica tepsinin etrafini komple kaplamisti pas bunuda görmedilerse kör olmalari lazim. Kina gecesindede sorun cikardilar zaten, neredeyse bizim misafirleri oturduklari masadan kovacaklardi "Bizim ön planda olmamiz lazim" diyerek.

Son düzenleme:
Özellikle böyle yaşlarda ( ki zaten bu olaylardan öncesinde sinirli ve kısıtlı iletişimi olan birinden bahsediyoruz), aileden biraz kopuk, kişiler böyle işlere girdiği zaman, ailesini ezip geçiyorlar malesef. Benim kardeşimde böyle evlendi, hayat sadece karşıdaki insandan ibaret sanıyorlar, başkaları hiç önemli değil ve bu malesef herşeylerini kaldırabildikleri için , kendi aileleri oluyor. Kardeşim şimdi , çok ah vah eder, annem annem diye ölür, ama yapacağını yapmıştı o zamanlar. Altında yatan şeyler mutlaka oluyor, bazı boşlukları, karşıdaki insanla dolduruyorlar, hayat sadece o sanıyorlar. Sonra anlaşılıyor malesef. Er ya da geç anlayacaktır mutlaka.

Sizi bilmem ama buralarda her iki tarafta her zaman birbirini çağırır, sürekli bi taraf bi tarafı çağırıp durmaz. Sonuçta iki taraf artık bir ailedir her şey karşılıklı olur. Sorun sadece yemek değil ki taa en baştan siz bu insanları yargılamaya başlamışsınız. Bu insanlar sizin ablanızın da ailesi oluyor ve siz bunun farkında bile değilsiniz. Anneniz babanızın tarafını bu şekil yadırgasa babaannenize halalarınıza amcalarınıza bu şekil davranda nasıl olurdu bir düşünün? Sadece kendi pencerenizden bakıorsunuz. Kusura bakmayın ama ben olaya sadece dışardan bakıyorum buraya yazılanlara göre yazıyorum siz ablanızı hiç anlamamışsınız ki daha en başta dik kafalıdiyorsunuz. Her şeye boyun eğmeyen kendi düşüncelerine sahip insanlar nedense dik kafalı diye yargılanır hep. Ablanız ailenizden ve sizden zaksa çuvaldızı birazcıkta kendinize batırın. Hep başkalarını suçlamak yerine bizde de biraz hata varmıydı acaba diye düşünün. Kusura bakmayın ama buraya yazılan yorumu sırf yazan tarafı haklı bularak değerlendiremem ben olsam nasıl olurdu diye düşünüp öyle karar verir ve yorumlarım. siz daha en ufak eleştirilere bile açık olmayacak kadar agresifsiniz daha ne diyeyim. Nefsinizi okşayacak yorumlar yapamayacağım için üzgünüm başkada yorum yapıp canınızı sıkmam olur biter :)

Türkiye'de olsaydınız resmi nikâh kıyılmadan imam nikâhı kıyamazlardı. Kıysalar da usulsüz olurdu ve soruşturma bile açılırdı. Almanya'da serbest mi böyle?

evet burda öyle yapilir, resmi nikahtan hemen önce imam nikahini kiyariz
yada daha öncede yapilabiliyor. bisey olmaz yani.
türkiyede bu cok suistimal edildigi icin o yasa cikmis sanirim, resmi nikahtan önce imam nikahi kiyilamaz diye, iyikide öyle olmus yoksa kimse resmi nikah kiymazdi sanirim, dedigim gibi cok suistimal edildi.. ama burda öyle bisey pek söz konusu degil

birde genel olarak konusuyorum, konu sahibi arkadasin niye bukadar üstüne gidiliyor anlamadim?
annesi yemek yapmadi diye kizmissiniz,
onlar tanismaya geleceklerini söylemisler
ve bizdede genelde böle tanisma olaylarinda felan aksam yemeyi seklinde olmaz o
arkadasinda anlattigi gibi
pogaca, sarma, patates yada makarna satalasi, ve bir iki pasta tatli cesiti hazirlanir hepsi o
buda anormal bisey degil, herkes böyle hazirlar benneyaptımki
annesi küstahlik yapmis bence oglunu doldurmustur, bunlar yemek bile yapmadi diye..

herneyse bide yine konu sahibine yüklenmissiniz,
erkek tarafi aramadi da siz niye aramadiniz ozaman diye ?
valla yasayan bilir arkadaslar, öyle bir duruma geliyorsunuzki, her ota b.ka siz aramak zorunda oluyorsunuz kiztarafi olarak, siz herseyi ayarlamak zorunda oluyorsunuz,
buda kiztarafi olarak insanin zoruna gidiyor, sonucta biz kör topal kiz vermiyoruz (misal olarak söyledim sadece yanlis anlamayin)

valla bence suc erkek tarafta, arayip sorup onlarin halletmesi gerekiyordu bi takim seyleri
ve habersiz sekilde kiztarafinin haberi olmadan oturup imam nikahi kiymak büyük aptallik

ablana zaten bisey demiyorum, cok cahillik etmis, ama kafasini taslara vururda gec olur
yinede mutluluklar dilemek düser bize, sende üzme kendini, ablanin yaptigi hatalarida umarim sende yapmassin :1hug:

X