Ablam gelin oldu ama sormayin nasil :(

Bizde suc olsa ben derim var diye, ama ben bi hata göremiyorum bizim acimizdan. Biz bohcaya en pahali seyleri aldikta koyduk, adamlar bize 4 euroluk gömlekleri yakistirmislar koymuslar üstünde etiketi bile duruyordu. Böyle aileye daha ne yapilmali bilemedim.

bence sonuna kadar haklısınız ablanız kacmıs resmen zaten kacarım dıye tehdıt edısınden bellı ..kım aılesını kolay kolay bırakabılır ..ayrıca evet tanısmaya gelındıgınde oyle yemeklı ıkram yapılmaz benım deoyle olmustu gün tarzı pasta börek ypmıstık ..söz aksamı yemek yend bence o lafı ederek kendıdüşüklüklerini göstermısler sız onun anasını doyurmak zounda degılsınız ..
ablanız bırruya yasıyor bence su anda bsverın sızı sallamayanı sız de sallamayın zaten ana ahı almıs bır evlılıkten cok bır sey beklenmez eger ki ercekten annenın kalbı acımıssa ablanın hatasından ..cok uzucu bır anne için

bence annende hatalı aynı şeyi bende yaşadım aşıktım 6 aydır tanıyodum aile bize uygun değildi izin vermediler kaçarım dedim annem bana vereceğim seni bekle 20 yaşına gel sana yemek yapmayı temizlik yapmayı öğreteyim çeyiz yapayım kızım dedi bi nevi kandırdı:)) 17 yaşımdaydım ozaman tamam anne dedim ama zamanla gerçekleri bende gördüm vazgeçtim şimdi annemin ellerini öperim bana sahip çıktı vermedi diye ama annem tehditlerime kansa beni verseydi evli çocuklu olurdum şimdi üniv mezunu meslek sahibiyim aile çoook önemli.

yasemincim,
ablan çok genç ama gencim dememiş birtakım hatalar yapmış.. bu hataları da bana kalırsa hayatına mal olmuş zira evlediği insan senin anlattığın kadarıyla saygısız ve düşüncesiz biri. böyle birinin iyi bir eş olabileceği ihtimalini düşünmüyorum.
ama umarım ben yanılırım. ablan mutlu olur..

ama benim anlamadığım başka birşey de şu 55euro meselesi..
o nedir öyle.. 55euroya gelin çıkardı diyorsun birkaç kez de tekrarlamışsın. sanırım adetiniz ama basit bir adet hele ki paraya endeksli bir adet yerine getirilmedi diye bile bu denli alınmanı anlayamadım güzelim ben.
çünkü damadınız saygısız,ablanız sizi kırmış.. böyle çok ciddi sorunlar varken 55euro nasıl aklına geliyor sürekli?

bir de ailenizin baştan razı olması da hata..
her kaçarım diye tehdit eden küçücük kızı aileler evlendirmeye kalksa oooooo...

yasemincim,
ablan çok genç ama gencim dememiş birtakım hatalar yapmış.. bu hataları da bana kalırsa hayatına mal olmuş zira evlediği insan senin anlattığın kadarıyla saygısız ve düşüncesiz biri. böyle birinin iyi bir eş olabileceği ihtimalini düşünmüyorum.

o nedir öyle.. 55euroya gelin çıkardı diyorsun birkaç kez de tekrarlamışsın. sanırım adetiniz ama basit bir adet hele ki paraya endeksli bir adet yerine getirilmedi diye bile bu denli alınmanı anlayamadım güzelim ben.
çünkü damadınız saygısız,ablanız sizi kırmış.. böyle çok ciddi sorunlar varken 55euro nasıl aklına geliyor sürekli?

Abla adet vardir ya gelinin cikacagi kapinin önüne kardesler durur damadin babasida para verir, burda en az 100 euro verirler hatta 500 bile verenler var, sonucta gelin cikiyor, ama bu adamlar bu kadarcik parayi layik gördü ona kiziyorum ben yoksa para mara umrumda degil.

çok yazık allah göstermesin yarın ayrıldığında sadece elinde tutan ailesi olacak.ben ne anneme ne babama nede ablalarıma kıyabilirim.hemde başkası yuzunden asla üzmem allaha büyük konusmuyayım.cahilce şeyler yapmıs ablan ama inşallah yarında pişman olup kapınıza gelmez ama anne baba işte evlat neyaparsa yapsın hep affeder

evet buralarda adet öyledir, tabi paraya endeksli degil ama damat babasi 55 euroyu gelin cikarirken zor vermis, hemde bide üstüne laf etmis, gelinin kardesine, bu yaptigin ayip diye
asil onun yaptigi ayip, gelin cikarirken 5 - 10 euro tutusturulmaz ellerine, sanki cocuk kandiriyomus gibi

benim arkadasi gelin cikarirken, bi arkadasimla daha ben kapida durduk, 150 euro verdi buda normali

bu kadar ciddi bir konu içinde takıla takıla paraya takıldınız ya...:eek:lmaz:

ablan gitmiş dengesizin birine evden çıkarken 500 verseydi mutlu mu olacaktınbilmiyorumkismile

tabiki herşeyden önce çok üzücü bir durum hangi genc böyle evlenmek isterki ama demekki ablan kendisine böylesini yakıştırmış.
bende eşimle aşk yaşayarak evlendim ailesi aynen senin dediğin gibi zengin ama pinti hiçbir şeye yanaşmıyorlar karşılıklı olarak söz bohçası yapılmadı nişan için çok güzel bi cafe tuttuk müzikli resimli falan nişan bohçasına baktık yine yanaşmıyorlar annem dedi kızım böyle olmaz bende buluştum eşimle dedim eğer nişan bohçası olmazsa al bu yüzüğü git sende bende bir kere evleniyoruz neden geleneklerden eksik evlencezki ayıp ya dedim bi terlik bi iç çamaşırı alacak durumunuzdamı yok dedim baktım ailesi gelip nişan bohçasına girişelim dediler biz kimseyi kendimizide zorlamak istemedim kız tarafı erkeği erkek tarafıda kızı görsün yeter dediler gelelim düğüne neymiş efendim nikah yetermiş ben yine buluşurum eşimle bana bak benim babam enayimi dünyanın parasını harcadı mükemmel bir nişan çıkardı ben demiyorumki çırağan sarayında evlenelim söyle o pinti babana adam gibi yer tutsun haaa yapamıyorsa onu seni dünyaya getirmeden önce düşünecekti dedim ohhh bi güzel düğünde yapıldı ama erkek tarafı hep gönülsüz misafir gibilerdi halen de pintilikleri devam ediyor tabi benim burnumdanda getirmeye başladılar derken 3 yıla yakındır evliyim 1.5 yıldır özel birşey olmadıkça hiç görüşmüyoruz.
yani dediğim gibi ablan kendisine yakışanı yapmış güzelim hiç üzülmeyin yarın birgün kucağına bebeğini aldığı zaman ahhh annem ben ne yapmışım diye çok ağlar ama inş pişman olmaz.

bende sandimki sadece bos cayla yolladilar , damat bey annem ac kaldi deyincekaydirigubbakcemile3
simdi pogaca sarma salata tatlilar (ah olsada söyle hazir yesem :icecream: )yemek sayilmiyormu böyle sanki cerez gibi atistirmaliklarmi ki de ac kalmislar. sen tut pasli baklava getir sonrada kus sütü sofra bekle
yazik kadina ya ac kalmis bidahakine kuzu cevirsinler bariaklinialirimsmile
damatda ablana annemi ac biraktin diyecegini annesine abartma anne yedik ictik ya, bidahakinede kuzu cevirme yaparlar deseydi olay büyümezdi taaa basdan
ablan basini daha cok taslara vurur böyle koca , kaynana nin yaninda:umursamaz:
annesinin lafina bukadar kizan kalbi kirilan, kaynanasinin laflarina nasil gücenmicek onu düsünüyorum
her anne cocugu icin en iyisini ister , begenmedi diye anne kirilmaz
amannn neyse bosver ya anlar sonra karamanin koyunu sonra cikar oyunu :dilcikar:

damat tarafı çok saygısızlık etmiş.alsanaalsanasmilesanki kıtlıktan çıkmış pasta,börek,sarma nelerine yetmemiş.üstelik ilk tanışma ilk tanışmada böyle şeyler hazırlanır.bi kuban kesilecek hali yok.kız tarafı herşeyi yapmış bence ama abla koca delisi olmuş ama ablanızın sanki bu evlenme işinden önce bi derdi var gibi CADIARZUyoksa bu kadar katı olmazdı gibime geliyor.

damat tarafı çok saygısızlık etmiş.alsanaalsanasmilesanki kıtlıktan çıkmış pasta,börek,sarma nelerine yetmemiş.üstelik ilk tanışma ilk tanışmada böyle şeyler hazırlanır.bi kuban kesilecek hali yok.kız tarafı herşeyi yapmış bence ama abla koca delisi olmuş ama ablanızın sanki bu evlenme işinden önce bi derdi var gibi CADIARZUyoksa bu kadar katı olmazdı gibime geliyor.

vereliniortak gibi gibiCADIARZU
hem misafir umdugunu degil buldugunu yer, cok ayip sonradan ac kaldik deyip laf etmesi:bbo:

Ablan kafayı taşlara vura vura,yandım ANAMMM diye koşa koşa gelir yakında merak etme sen!
Allah hiçbirimize hatalar yaptırmasın...

inanmakta zorluk cekiyorum ya.. Ya edindigim tecrubeyi anlatayim kizlar belki bekar arkadaslarin yararina olur.. Asikken bekarken insan asabi oluyor asi oluyor cogu kez gozu bir sey gormuyor ama bu detaylar cok onemli ben ikinci evliligimi yaptim ve ikinci esimin ozellikle aileme cok saygili olmasini bekledim ana kuzusu degilim aslinda cok basi bos yasadim ailemden kopuk donemlerim cok oldu ama sonucta hep arkamdaydilar kimi zaman bunalttilar ama inanin kendimi en huzurlu hissettigim yerdi.. Benim esim annenden ac kalktim dese cok pis koyar bana tutki daha isteme merasiminde niye yemek yapmadilar diye kizmis bu ne yuzsuzluk ve ne kadar saygisizlik bunu yapan insan evlilikte ne yapmaz o kizcagizin yuregi nasil burkulur kimbilir Sevgide ozgurluk saygida mecburiyet vardir herkes haddini ve yerini bilecek. Ya konu eksik anlatiliyor gibime geliyor cunku ben bu yuzsuzlugu dusunemiyorum bile
gelinlik neden oglan evinde giyilmesi istendi? Neden dugunde kiz tarafina hayirli olsun denmedi? neden saygi hurmet kazanamadi aileniz? ben bunlari cok merak ettim dogrusu
anneniz babaniz hic bir sye diyemedilermi? tepki vermedilermi?

bastan kendilerini belli etmisler nasil insan olduklarini...ablanin asktan gözü kör olmuski görememis galiba......annen zaten okadar zahmet etmis fazlasiylan yapmis...tanimadigi etmedigi insana normalinde cerez kurabiye cayda ikram edebilirdi...ne terbiyesiz insanlarmis..birde agizlariylan söylüyorlar...birde komsu kizina bakmalar falan...eee daha ne olsunki....fazla sürmez ablan birgün aglaya zirlaya dert yanmaya baslar sizlere...

yasemincim,

evet yahu..ablan ve para...olmaz.ablanın mutluluğu konu..kız almaşı para vermeiler falan ...
ne alaka?

konu sahibi arkadasinin düsüncesinin elbette para oldugunu sanmiyorum
bircok misal vermisken, onuda dillendirmis hepsi bu ! benneyaptımki

Ya konunun tabiki parayla alakasi yok ama KIZ CIKARIYORLAR EVDEN YA ILK KIZ, Kapi önüne gecmis iki kardese bile 15 euro verdiler kiz ciksin diye, kime yapilsa gücüne gider adamlar zengin bunuda mi cok görüyorsun. Kusura bakmayin ama kimin basina gelse oda ayni tepkiyi verir. Derdim para degil para onlarin olsun ama ablama ve aileme yapilan saygisizlik degil mi bu? dilenciye para verir gibi.

kız burda o kadar sorunu saymış siz neden paraya bu kadar takıldınız anlamadım.benneyaptımki konu sahibinin derdi para değil onlara verildiği değer para örnekti

X