Ablam gelin oldu ama sormayin nasil :(

madem ablan istiyor bu kadarda karsi cikilmamaliydi bence
ailecek ona destek olup arkasinda oldugunuzu ne olursa olsun
sizin kiziniz oldugunu göstermeyldiniz
ablanizin yasi cok kücük bu tip hatalari yapmasi normal
ama bazen kismetse de önüne gecilmiyor
hic iyi olmamis keske biraz destek olsaydiniz
size hic katilmiyorum destek olupta daha ne yapsinlar anasinin babasinin ahini alanlar iflah olmaz neki kocayi bulmayi biliyorlar ailesini satip kocaya varanlarin sonu ortada ne kadar ayip elin oglunun yuzunden ana babayi tercih etmek kardesiniz ceker ama

Merhaba ablalarim, size ablamin dügününden ve öncesinden söz etmek istiyorum. Ablam 1 sene önce bir erkekle tanisti, flört dönemlerinin 1 senesi dolmadan evlenmeye karar verdiler. Ablam annemlere herseyi acikladiginda tam o gün 19 yasina girmisti. Annem hep evlendirmicem okusun kizlarim ayaklari yere bassin kimseye muhtac olmasinlar diyordu. Annem tabi vermek istemedi gelmesinler istemeye dedi. Ablam agladi kacarim dedi, annemin ve babamin gözü korktu ve aile ile tanisma yasandi. Aile zenginmis güya. Aileler tanismaya bizim eve gelidikten sonra müstakbel damat ablama kizmis "Neden yemek hazirlamadiniz bidahaki sefer annemlerin karnini ben doyurumda getiririm size" demis. Annem bilerek yemek hazirlamamisti pogaca salata falan yapmisti, sonucta tanimiyordu.

1-2 Hafta sonra söz oldu. Müstakbel Damadin 5 ablasi 1 de abisi vardi. Bütün sülale gelmisti söz'e. Oglanin ablalari o gün sürekli komsu kizini süzdü. Ablamdan cok ona ilgi gösterdiler. Bu bütün ailemin ve ablamin zoruna gitmisti. Üstelik Baklavada getirmislerdi ama tepsiyi kirec baglamisti resmen. Annemler istemedi bunlar zengin ama cok pintiler burunlari havada dedi, ablam vazgecmem dedi.

Bir kac gün sonra ablamla oglan sinemaya gitmek istedi. Ailemde biraz tutumludur göndermediler imam nikahi yok birsey yok ne olur ne olmaz diye. Oglan tarafi öbür hafta imam getirip nikah kiydirdi aileme danismadan. Yine birsey demedik. Ama bu seferde oglan ablami sürekli götürdü bi yerlere, sabah götürür gece 12 de getirirdi. Ailem kizardi ama yinede dinlemiyorlar gidiyorlardi.

Sonra ablamlar ev buldu yatak odasini ve mutfagini biz dösedik. Ablam herseyin en pahalisini istedi bizden, ama oglana oturma odasi icin en ucuz seyleri aldirdi. Sonra bunlar basladi hergün evlerine gitmeye temizlik bahanesiyle. Sonra oglanin ailesine 2-3 defa gittik bidahada ne aradilar nede sordular. Ablam ailemi cok üzdü annem hergün agliyor cünkü onlarin tarafini tuttu sürekli. Gelin gidecegi hafta bile hepimizle kavga ederek kalbimizi kirarak gitti. Ne kinada nede dügünde yanimiza bile gelmedi. Yabanci gibiydi sanki. Oglanin aileside öyle hic biri gelip hos geldiniz veya hayirli olsun demediler. Gelinligi bile evinde degil bizim evde giyisinler dedi ablalari ama annem kizdi ablama o gelinlik bu eve gelmezse kiyameti koparirim diye.

Bu nasil is ablalarim. Bir kiz erkek icin ailesini satar mi bu kadar? Annesini hergün aglatir mi? Veya cevresinde böyle birsey gören oldu mu? mafoldumben

Konuşmalarda bir gariplik var genel olarak tutumluluk para ve pul üzerine dönmüş mesele,
oğlanın ailesi zengin ama bize bir yararı olmad tarzında hep anlaşılan konuşmalar.
bilemiyorum yine de bunlar rağmen ablanız yanlış yapmış gibi görünüyor.

Bu dönemler çok hassas, iki taraf arasındaki dengeyi kurabilmek çok önemli.. zaten kız tarafında kızımız gidiyor hüznü oluyor, yeni bir ailesi olacak, acaba nasıl olacak endişesi.. Bir de kızlarından eski yakınlığı görememek üzer haliyle annenizi.. Ama sanırım ablanız için çok da sorun olmamış baba evinden ayrılmak..

ablanızın çocukluğuna veriyorum. ileride ki inşallah olmaz başını taşlara vurur. ana gibi yar olur mu ya?

X