Ablam gelin oldu ama sormayin nasil :(

xxyaseminxx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2009
65
0
Merhaba ablalarim, size ablamin dügününden ve öncesinden söz etmek istiyorum. Ablam 1 sene önce bir erkekle tanisti, flört dönemlerinin 1 senesi dolmadan evlenmeye karar verdiler. Ablam annemlere herseyi acikladiginda tam o gün 19 yasina girmisti. Annem hep evlendirmicem okusun kizlarim ayaklari yere bassin kimseye muhtac olmasinlar diyordu. Annem tabi vermek istemedi gelmesinler istemeye dedi. Ablam agladi kacarim dedi, annemin ve babamin gözü korktu ve aile ile tanisma yasandi. Aile zenginmis güya. Aileler tanismaya bizim eve gelidikten sonra müstakbel damat ablama kizmis "Neden yemek hazirlamadiniz bidahaki sefer annemlerin karnini ben doyurumda getiririm size" demis. Annem bilerek yemek hazirlamamisti pogaca salata falan yapmisti, sonucta tanimiyordu.

1-2 Hafta sonra söz oldu. Müstakbel Damadin 5 ablasi 1 de abisi vardi. Bütün sülale gelmisti söz'e. Oglanin ablalari o gün sürekli komsu kizini süzdü. Ablamdan cok ona ilgi gösterdiler. Bu bütün ailemin ve ablamin zoruna gitmisti. Üstelik Baklavada getirmislerdi ama tepsiyi kirec baglamisti resmen. Annemler istemedi bunlar zengin ama cok pintiler burunlari havada dedi, ablam vazgecmem dedi.

Bir kac gün sonra ablamla oglan sinemaya gitmek istedi. Ailemde biraz tutumludur göndermediler imam nikahi yok birsey yok ne olur ne olmaz diye. Oglan tarafi öbür hafta imam getirip nikah kiydirdi aileme danismadan. Yine birsey demedik. Ama bu seferde oglan ablami sürekli götürdü bi yerlere, sabah götürür gece 12 de getirirdi. Ailem kizardi ama yinede dinlemiyorlar gidiyorlardi.

Sonra ablamlar ev buldu yatak odasini ve mutfagini biz dösedik. Ablam herseyin en pahalisini istedi bizden, ama oglana oturma odasi icin en ucuz seyleri aldirdi. Sonra bunlar basladi hergün evlerine gitmeye temizlik bahanesiyle. Sonra oglanin ailesine 2-3 defa gittik bidahada ne aradilar nede sordular. Ablam ailemi cok üzdü annem hergün agliyor cünkü onlarin tarafini tuttu sürekli. Gelin gidecegi hafta bile hepimizle kavga ederek kalbimizi kirarak gitti. Ne kinada nede dügünde yanimiza bile gelmedi. Yabanci gibiydi sanki. Oglanin aileside öyle hic biri gelip hos geldiniz veya hayirli olsun demediler. Gelinligi bile evinde degil bizim evde giyisinler dedi ablalari ama annem kizdi ablama o gelinlik bu eve gelmezse kiyameti koparirim diye.

Bu nasil is ablalarim. Bir kiz erkek icin ailesini satar mi bu kadar? Annesini hergün aglatir mi? Veya cevresinde böyle birsey gören oldu mu? mafoldumben

ablan aılesını ne kadar kırdığını üzdüğünu anlarda....geç olur.
inş damat ıyıdırdr mutlu olurlar bari....

Gelin cikariken ben ve kardesim kapi önünde durduk. Herkes 100 euro iste abartma dedi. Sonra adam kardesimin eline para verdi kimeseye gösterme dedi. Benim elimede verdiler. Sonra kardesimin elindekini aldim 5 euro vermisler banada 10 euro. NE BU YA DALGA MI GECIYORSUNUZ dedim sonra zar zor topu topuna 55 euro kopara bildim. Damadin babasyi ayip senin yaptigin dedi ve kapiyi zorla acti.

yazık ya böyle ailesini üzen evlatlar zaman olur gene onlara sığınmaya çalışır.inş..ablanızda olmadan anlar..

ılginç... Peki aileniz sölüyken sinemaya bile izin vermiyorsa, ablnız nasıl 1 yıla yakın flört etti?
Anlattığınız gibiyse ablanız başını çok taşa vurur.
Elbette hatalar karşılıklıdır. Sizin de belki iletişimsizlikten kayaklanan hatalarınız olmuştur. Ama ne olursa olsun orta yolu bulmaay çalışmak yerine, aileye rest çekmek büyük hata.
Gene de birgün ablanız hatasını anladığında kapınızı kapatmayın.

şok oldum. ne olursa olsun insanlar eşleriyle anne babaları arasındaki dengeyi koruyabilmeli. kaldıki annen çok bile dayanmış bu yaptıklarına. kusura bakma ama ablan resmen cahillik etmiş. aradan zaman geçsin eşindende ailesindende birkaç kazık yesin aklı başına gelir,pişman olur ama anne dur bakalım affedermi. ben bile sinir oldum yaptıklarına. tamam onlarıda sevsin ama hiçbir zaman eşim yada ailesi için kendi annemdende vazgeçmem. kendi eşi ablan için annesine böyel davranıyormuymuş acaba?

Gizli gizli görüstüler 1 sene. Biz kiz tarafi olarak onlari mi arayacaktik onlar mi bizi arayacakti? Biz aramadik onlarin aramasi lazim diye, onlarda aramadi bohca falan hazirlamamak islerine geldi tabi.

ben çok kızıyorm öyle kızlara yaa aileni nasıl üzersin tamam seversin ama onlarda senin ailen yaa olmaz bu kadarda

(( bir aile için bundan daha üzücü bir durum yoktur. ablanızın yaşı daha çok küçük. insan ailsini başlkalarına nasıl değişebilir ki?
gün gelir o da anlar hatasını..

Gizli gizli görüstüler 1 sene. Biz kiz tarafi olarak onlari mi arayacaktik onlar mi bizi arayacakti? Biz aramadik onlarin aramasi lazim diye, onlarda aramadi bohca falan hazirlamamak islerine geldi tabi.

Doğrudur. Ben zaten "siz kesin hatalısınız" demek istemedim. "Hatalıysanız bile bu davranış doğru değil" anlamında söyledim.

kafasını çok vururda inşallah geç olmaz.

Allah yarattı demeyeceksin eşşek sudan gelinceye kadar zopalıycaksın o ablayı. Sen kimsinde ananı babanı beğenmiyorsunalsanaalsanasmile,

daha dünkü tanıdığın adam için seni sütünle besleyen doğuran büyüten insanları üzüyorsun, yok sayıyorsun onları. Vallahi çok sinirlendim, iyiki yanımda değil şu an. Yoksa tekme tokat girmiştim:mymeka:, nanköralsanaalsanasmile

valla kusura bakma ama ablan kaba tabirle yediği kaba yapmış.
yarın kocasıyla kötü olursa beğenmediği ailesi kucak açar gene ona.
çok kızdım gerçekten de.
yumurta kabuğundan çıkmış kabuğunu beğenmemiş.

oğlan saygısızlığını nasılda belli etmiş

yanlış insanla beraber olduğunu görememiş yazık:enbuyukkk:

umarım sen bööyle olmazsın

ailen bir darbe de senden yemez

Yazık ben o anneye acıdım, doğur, büyüt gördüğü muameleye bak,
Ablanda bir gün anne olacak inşallah bu yaptıklarını hatırlar, nitekim etme-bulma dünyası,
Bu kadar koca delisi olunurmu yahu insan kendi ailesine düşman gibi davranırmı,
Allahım sen çocuklarımıza akıl fikir ver yarabbim.

bu durumun aynısını benim ablamada yaşadı. ablamın bize restiyle başladı baktılar ablam herşeye kafa sallıyor benim düğünüme yollamamaya ayda bir ablamı hapis görüşü gibi yollamaya başladılar 12 de gelecekse bize 2 30 da evinde olacaktı 2 .32 olsaqdiğer iznini iptal ediyordu sesiz kaldıkça pasif kaldıkça dahada tepesine bindi klava:klava:
sonrası ablam sinir tedavisi gördü 58 kg dan 42 ye düştü
şimdi boşandı
sesiz kaldıkça yapılanları görmezden geldikçe ablan değerinden kaybeder benim aileme laf edicek erkeğin alnını karışlarım ben kaldı ki ablan besleyen büyüteni unutmuş bir erkeğin peşinden gidiyor kuzuma katılıyorum bir güzel döweceksin klava:klava:

anneannemin bi lafı vardır

" kız kocayı ne sanır gittiği gün usanır"

bide " koca iyi bişe olsaydı adı gonca olurdu " der

bişe biliyoda diyo demek
ablanda vakit geçince anlıcak anyayı konyayı
el oğlu 2 gun ağlar peşinden sonra keyfıne düşer
ama anne ömür boyu ağlar
ahh ahh cahillik işte

ablan ileride kafasını taşlara vuracak

1 yıl çekmeden görür anyayı konyayı

yazıklmaz:

Şimdi böyleyse sonrasını hayal bile edemiyorum. Ablan kendini ateşe atmış ne yazık ki. Çok üzüldüm, ama annene, ablanın belli ki gözü bir şey görmüyor şimdi ama bu işin sonu yaş. Umarım yol yakınken bir şeyler yapabilir.

Öyle bir adam için değer miydi yaa.. Aşk ve aptallık arasındaki çizginin diğer tarafına çıkmış. Hadi insan kendine eder de, ailesini nasıl yok sayar birkaç cibiliyetsiz için bunu anlayamam işte. Çok yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…