Ablam çocuğuna bakamıyor sürekli annem bakıyor

Ay ben sizin yerinizde olsam söylerdim al çocuğunu diye nasıl vicdanları rahat ediyor ya ben ayda 1 çocuğumu anneme bırakıyorum eşimle biraz vakit geçirelim diye onda bile sabah kalkınca hemen çocuğu almaya gidiyoruz özlüyoruz. Ablanız gerçekten beleşci ve vicdansız

Konudaki tek masum çocuk, çok uzuldum çocuğa, hayatı boyunca tramvasi olacak
Doğurup başından atan anne ile baba , cocuk için en doğrusunu kendi evladına söyleyemeyen anneanne , çocuğun ne kadar kötü durumda olduğunun farkına varmayan teyze
Benim kızım cocuk yapıp sonra da getirip kapıma bıraksa ( gece kalmasını ve çocuğu hiç gormemelerini kast ediyorum) ben kendi çocuğumu kulağından tutar pedagoga götürürüm, bak derim sensiz babasız büyürse bu cocuk ne olur anlatsın sana işin uzmanı derim
Başta annenizin torununu dusunup kızını ve damadini uyarması gerekir
Böyle saçma şey olur mu yahu , yazık değil mi o çocuğa?

Bir de hala sınavlarla derslerle uğraşmasına sinir oluyorum çocuğu var bir de. Yeğenimi seviyorum ama evde küçük çocuk olmasını istemiyorum yeğenim de olsa. Sürekli ses, gürültü bir yandan da annem uğraşıyor

Ya gençten kastım sonuçta olgun bir insan çocuğuna da bakabilir istese ama bakıcı da tutmuyor çalıştığı halde. Ve hala derslerle sınavlarla falan uğraşıyor. Bu bana biraz sorumsuzluk gibi geliyor
Hem çalışıyor hem de lisansüstü eğitimine mi devam ediyor ablanız? Tez dönemi veya yeterlilik gibi bir zamanda ise işle bir arada götürmesi zor oluyordur. Yemek yapmaya bile zor vakit bulabilir ama sizin anlatımınıza göre neredeyse doğduğundan beri sizde. Bu bana tuhaf geldi.

Doğduğundan beri derken şu şekilde farklı şehirdeyken bakıcısı vardı sonra vazgeçti ondan ve anneme bırakıyordu çalıştığı için. İstanbula da gelince okullar kapali suan ve anneme birakti. Biz ailecek yazliga gidecektik haftaya ve diyor ki cocukla beraber bizde sizinle gelecegiz. Annem bugun aradi gelirseniz gideceginiz zaman cocugu da alin yaniniza diye. Yani normalde balikesirde de bize birakacaklardi annem dedi 1 hafta kalip gittiginiz zaman bana birakma diye. O da bugun ben söylediğim icin yoksa aramiyordu. Ablam verdigi sozu tutar mi bilmiyorum tabi hic belli olmaz

Durumu anlamadım ben. 8 yıldır annen mi bakıyor? Gece gündüz mü kalıyor? Bunlar ne ara çocukla anne baba bağı kuruyorlar. Ben 10 yaşındaki oğlumu 2 yıldır okula bırakıp ordan da yanıma getiriyorum işe. 2,5 yaş kızımı da kreşe verip alıyor. Üstüne üstlük annemle yaşıyorum ona rağmen çocuklarımı atmam. Ne biçim anne babalar var ilginç

Annenizin cocuk bakmak istememesine birsey diyemem bakmak istemez enerjisi yoktur vs. Vs.Ablanizinda cocugu basindan atmasina diyecek cok laf var dogurduysan buyutme yollarina kendin bakacaksin.Ama benimde 7 yasinda çocuğum var evde savaş çıkmıyor normal senin benim gb ses çıkartıyor ekstra bir gürültü yok.Kendime ne yemek yapıyorsam 1 tabakta ona yapılıyor kendi özbakımını kendi yapıyor oturur kitap okur oyun oynar kendi duşunu alip disini fircalar.Evde savaş çıkmıyor 8 yaşı bu kadarda gözünüzde büyütmeyin sanırsın evde savaş var.Siz bence ablanizin hala kariyer peşinde koşmasına tahammül edemiyorsunuz.Ilk cumlenize istinaden bu düşünceye vardım.

Ablanız çocuğa bakamıyor değil bakmıyor.
-50 yaşlı bir yaş değil, 30 lu yaşlarda yaşlı değil hala genç-
Ayrica 8 yaşındaki çocuk bakıma muhtaç değildir. Sizinle yer içer kalkar, oyun oynarken ses yapacak çığlık atacak yaşı çoktan geçmiş olması lazım. Haftaya anneniz konuşmazsa siz söyleyin ders çalışamıyorum, annemin rahatsızlığından dolayı çocukla tam ilgilenemiyoruz bakici bakalim de bakalım ne diyecek. Alışmış rahatlığa ohh nasılsa bakıyor anne kardeş bide üstüne sizde kalıyor sanırım çoğu zaman ee ben çocuk büyüttüm demesin hiç

Kesinlikle çok doğru yapmışsınız. Konu sahibininde bu şekilde davranması gerekiyor.

Zavallı çocuk ona da çok üzüldüm. Ne biçim insanlar anne baba oluyor ya.

Her çocuk aynı değil maalesef. Ben çocuklarımın kuzenlerini görünce yoruluyordum. 1 gün geliyorlardı ya per perişan oluyordum. Çocuğuma bakıyorum bir de onlara inanamıyordum. Bu çocuklar 1 yaştan 15 yaşa kadar vahşettiler

Kesinlikle çok doğru yapmışsınız. Konu sahibininde bu şekilde davranması gerekiyor.
Ama benim annem de tepki gösterdi. İnsan markete gideceğim deyip en az altı yedi saat yok olur mu? Ya da okula diye çıkardı okul süresi boyunca olmazdı. Annem okulda dersi sen mi veriyorsun hayırdır bile dedi. Yaptığı da çingene gibi kapı kapı ev ev gezmek, kek kısır yemek. Çok bunaltıcı olmaya başlamıştı. Aksayarak yürüyerek kadın senin canavar gibi çocuklarınla nasıl başa çıksın, durdan sustan anlamaz ufacık çocuklar? Annemin tek başına yetişemeyeceğini bildiğinden de ben varken sormadan etmeden çocuklarını eve atardı inadına. Sanki bizim görevimiz. Koy bebek arabasına yanında götür dedik, o gün bugündür bizden kötüsü yok. Zaten artık hiç görüşmüyoruz o kadar mesudum ki.

Bilmiyorum belki de benim çocuklar uslu dicem ama geçen servisci dedi abla seninki servisteki herkesi dövüyor diye(bide gulerek anlatiyorlar).Pek uslu olduğunu düşünmüyorum(altımda eltimin var 12 yasinda beraber büyüttük sayılır oda normal yani) (bu arada 2 çocuğum var biri 16 biri 7 yasinda)Tabiki bakmak zorunda değil ona hem fikirim ama burada anlatışı var yada ben öyle enerji aldim bilemiyorum.Ama bilmiyorum farkettinizmi her yazısında ablasının ders çalışması kariyerini dile getiriyor.Yaramazliktan ziyade benim için sorumluluk almak büyük birsey.Allah muhafaza düşse başını çarpsa al başına belayı.Hani burdan yol alsa tamam önemli birsey dicem ama bilemiyorum.Tabi herkes kendi çocuğunun buyutulmesine kendi yön vermeli anneanne babaanne istemiyorsa zorla mı?

Bu konuda çocuk dışında herkes çok bencil davranıyor. Anne ve babanın umrunda değil, anneanne kendi çocuğunu kırmamak için ağzını açamıyor ama olan torununa oluyor. Siz gürültüden rahatsız oluyorsunuz ve muhtemelen o çocuğa belli ediyorsunuz bu durumu. E aklı başında bir kişi yok mu bu ailede? Bu şekilde olmaz, bu çocuğun aile sevgisine, ilgisine ihtiyacı var diyecek? Siz de el değilsiniz, nihayetinde çocuğun teyzesisiniz. Ablanızı karşınıza alıp konuşmaya çalışın.

8 yaşındaki çocuk belli bir yaşta.sonucta söylenilen anlayabilecek durumdadır.

Bna biraz sizdede kıskançlık var gbi geldi.30 yas yaşlı degilki..kariyerinede değişmişsin.
Bukadar istemiyorsanız çocuğu açıkça söyleyeceksiniz.ben cocugada acıdım..acaba ablanız bakiciya para vermeyince annemize destek olurum oparayla fln dye düşünüp evinize alışveriş vs ne bilim katkıda bulunuyor olabilir mi???

Sizdede az da olsa kıskançlık sezdim

Bebzer konu vardı. En son sizin durumdaki kardes kötü kişi ilan edildi. Anne kisisi ben bakarim kizım bisey demiyorum dedi. Evdeki kıza soylenen agrilarım var bakamam diyrn kadın diğer kizina sus pus olmuştu. Sizde de benzeri olur

Ben çocuklarımı bir saatliğine bile bırakamıyorum anneme yada kaynanama. Ne rahat insanlar var. Yine hayretler içerisinde okuduğum konulardan biri. Sizi üzmek için söylemiyorum ama ablaniz sizi kullanıyor. Bakamayacagi çocuğu yapmasaymis keşke. Annenize bir olup tavrinizi koyun. Kırılırsa kırılsın niye bu kadar cekiniyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…