• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam çocuğuna bakamıyor sürekli annem bakıyor

Senin yerinde olsam karışmam annenle kızının arasındaki ilişki annen çözsün. Ama ablanın aynı şehirde çocuğu yatılı bırakması çok garibime gitti. Başka şehirde olsa hadi bir haftalığına gidebilir cocuk ( ilkokul ortaokul çağı gibi düşündüm.) Ama akşam al sabah geri bırak uğraşmamak için yatılı mi verilir ayol.

Durumu anlamadım ben. 8 yıldır annen mi bakıyor? Gece gündüz mü kalıyor? Bunlar ne ara çocukla anne baba bağı kuruyorlar. Ben 10 yaşındaki oğlumu 2 yıldır okula bırakıp ordan da yanıma getiriyorum işe. 2,5 yaş kızımı da kreşe verip alıyor. Üstüne üstlük annemle yaşıyorum ona rağmen çocuklarımı atmam. Ne biçim anne babalar var ilginç
benim anladığım yaz tatili dolası ile aneannede okul dönemi anneanne bakmıyor yaz tatili için hepsi değil de bi 10 15 gün göndermek bana abes gelmedi

Merhabalar siteyi bir süredir takip ediyordum ve sizinle bir konuyu paylaşmak istedim. Üniyi açıktan okuyorum ve evdeyim o nedenle. 8 yaşında da bir yeğenim var. Yeğenim ilk doğduğu zamanlar ablam bakıcı tutmuştu. Sonra bakıcıdan vazgeçip yine anneme bırakıyordu. Eşi de kendisi de çalışıyor çünkü. Farklı şehirlerdeydik o zaman. Okullar olduğu zamanda okulda bırakıyordu iş çıkışı alıyordu ama şimdi tatil oldu ve yine bize bıraktı. Sürekli annem bakıyor, çocuk da annesiyle babasıyla neredeyse çok vakit geçiremiyor. Beni rahatsız eden şey de annem genç değil 50li yaşlarında artı olarak rahatsızlığı var onlarla uğraşıyor çocuk bakmak istemiyor ama ablam kırılmasın diye de yüzüne söyleyemiyor. Ve çok yaramaz evde her yerde yiyecekler, gece uyumamalar, aşırı ses. Yeğenimi seviyorum ama çocuk seven biri de değilim evde her gün ses, yaramazlık vs. bu yüzden bazen çıkıp geziyorum dışarıda vakit geçiriyorum. Ama anneme üzülüyorum bakmak istemiyor ama ablamı da kırmak istemiyor. Ablamı da seviyorum aramda bir sorun yok ama hem çalışan bir kadın hem de ne diye çocuk yapıyor bakamayacaksa? Bakıcı da tutmuyor. Benim sinirimi bozan şey de çocuk yaramazlık yapınca annem artık sitem ediyor bıktım diyor kendi kendine ve bugün dedim anne yüzüne söyle diye. 1 hafta bakacağım ondan sonra söyleyeceğim dedi. Bir de babaannesi hiç çocuğa bakmadı mesela onlarda kalmadı bile hiç. Çocuğu resmen biz büyütüyoruz. Bu sorumsuzluk değil mi sizce? Hadi ben okuyorum belki anlamıyorum bunun zorluklarını ama sorumsuzluk değil mi bu?
Bence siz çok fazla araya girmeyin kötü olursunuz ve ileride sizde çocuk sahibi olduğunuzda ablanizi de anlayıp pişman olursunuz çünkü benzer durumu bende yaşadım tabi yatıya kalma yoktu, annem çok söylenirdi gücüm yok artık bakamıyorum yetişemiyorum gibi şeyler söylerdi. Bizde ablama tepki gösterirdik sonra annem kenara sıyrılır sanki biz istemiyormusuz gibi yaptı bizde ona kiyamamistik oysa ki 😂 durduk yere kötü bız olduk. Anneniz bakmak istemiyorsa kendi soylesin siz araya girmeyin

Bence siz çok fazla araya girmeyin kötü olursunuz ve ileride sizde çocuk sahibi olduğunuzda ablanizi de anlayıp pişman olursunuz çünkü benzer durumu bende yaşadım tabi yatıya kalma yoktu, annem çok söylenirdi gücüm yok artık bakamıyorum yetişemiyorum gibi şeyler söylerdi. Bizde ablama tepki gösterirdik sonra annem kenara sıyrılır sanki biz istemiyormusuz gibi yaptı bizde ona kiyamamistik oysa ki 😂 durduk yere kötü bız olduk. Anneniz bakmak istemiyorsa kendi soylesin siz araya girmeyin
Haklısınız bende daha birsey demeyi dusunmuyorum evde

Anneniz bakmak istemiyorsa kendi soylesin siz araya girmeyin
Aynen katılıyorum, 51 yaşındayım çok şükür şimdilik sağlık sorunum yok ama torunum olsa zorunlu haller dışında 7/24 çocuk bakmak istemem, her an gezip tozmasanız bile ayaklarınızı uzatıp tüm gün bir şey yapmadan pineklemek istiyorsunuz, eşinize evdeki genç kızınıza bugün ekmek arası yapıp yiyin dersiniz de toruna düzenli yemek yapmak zorundasınız, kendi çocuğumuzu büyütmüşüz zaten, tam oh hepsi yerini yurdunu biliyor ben de keyfime bakayım dediğiniz anda hoooop torun😵‍💫

B bketknr anneniz istemiyorsa ağzı var dili var söyleyecek, böyle kendi kendine söylenip evladının yüzüne tek laf etmeyenlerin çocukları torun yüzünden birbirine giriyor, karışmayın siz kötü olursunuz.

Ay ne münasebet ya çocuk yapan sorumluluğunu alsın bir zahmet. Ay hadi sizi köle yapmasını geçtim çocuğa günah ya insan vakit geçirir çocuğuyla. Kötü olacaksanız da olun emin olun 100 yıl bakarsınız bir gün öf dersiniz yine kötü olursunuz. Korkmayın yani yarın bir gün gerçekten bir problemden istemezsiniz yine yaptıklarınız silinir

Bilmiyorum belki de benim çocuklar uslu dicem ama geçen servisci dedi abla seninki servisteki herkesi dövüyor diye(bide gulerek anlatiyorlar).Pek uslu olduğunu düşünmüyorum(altımda eltimin var 12 yasinda beraber büyüttük sayılır oda normal yani) (bu arada 2 çocuğum var biri 16 biri 7 yasinda)Tabiki bakmak zorunda değil ona hem fikirim ama burada anlatışı var yada ben öyle enerji aldim bilemiyorum.Ama bilmiyorum farkettinizmi her yazısında ablasının ders çalışması kariyerini dile getiriyor.Yaramazliktan ziyade benim için sorumluluk almak büyük birsey.Allah muhafaza düşse başını çarpsa al başına belayı.Hani burdan yol alsa tamam önemli birsey dicem ama bilemiyorum.Tabi herkes kendi çocuğunun buyutulmesine kendi yön vermeli anneanne babaanne istemiyorsa zorla mı?
Tabi o da olabilir ama herkes doğurduğu çocuğu büyütmeli. Yatılı bırakmak nöbetçi çalışmıyorsa bana çok çok yanlış geliyor. Ne gereği var anne babadan ayrı yatmaya. Ben okul çıkışına heyecanla gidiyorum mesela.
Yaramazlık bilemiyorum herkesin algısı farklı olabilir ama bazısı gerçekten aşırı zor. 10 yaş oplum ve 2,5 yaş kızım var. Oğlum MaşAllah çok akıllı. Ama kızım fırtına. Yarım gün sınava gittim geldim annem mahvolmuştu. Zor çocuk arada bir bakılır da sürekli olunca yıpratır. Burda da ara ara bıraksa anlarım ama tamamen anneanneye yıkmak bencilce

Ablanız bakıcı tutmak istemiyor madem çocuğunu yaz okuluna yazdırsın. Hem çocuk yaşıtları ile sosyalleşmiş olur hem de yazın yüzme, satranç, enstrüman çalmayı öğrenir.

8 yaşında bir çocuğun yaz günü sabahtan akşama kadar anneanne ile vakit geçirmesi uslu durması mümkün değil.

Ablanız annenize mi doğurmuş çocuğu Allah aşkına. Annenizde bir zahmet bakamıyorum desin. Ama siz bence hiç müdahil olmayın yani annenizin yerine çocuğu getirme vs demeyin. Çünkü anneniz, ablanız bu durum kaşısında üzülünce muhtemelen bakmaya devam eder ve günah keçisi siz ilan edilirsiniz. Annenize bakmıyorsa söyle söylemiyorsanda şikayet etme diyip kenara çekilin. Oralı olmayın.

evet ya annem 56 neresi yaşlı annemin 😂
B bketknr artniyetle demedi, 51 yaşındayım alınmadım lafına, 20’li yaşlardayken 40 yaş üzeri insanlar çoook büyük gelebiliyor gençlere :))) anneleri yaşındayız sonuçta 😌 ama valla 51 yaşında da sil baştan çocuk bakmak da olmaz, zaten gençken çocuk büyüteceğim diye bir sürü şeyi öteliyorsunuz bir de torunla tüy dikmesin evlatlar, maddi imkanlar elvermez, zorunluluk vardır amenna da imkanı olan da başının çaresine baksın, analık mezara kadar diyoruz da torunlar başımıza kalsın demiyoruz.

Okul kapandiysa yaz okuluna yazdirsin. Herkes dogurduguna baksin arasira birakilir anneanne-babaanne idare eder yeri gelince bakar ama geceli gunduzlu surekli de olmazki

aslında söylüyordu annem ama net olarak ifade edemiyordu işte torunu sonuçta bakamam getirme de diyemez. Ve ablam hala dersle falan uğraşıyor. Ha yaşı da genç değil 30lu yaşlarında. Benim kızdığım şey de bu zaten hem kariyerini bu kadar düşünüyor ama hem de çocuğa bakamıyor ki sürekli bize getiriyor.
Annen yaşlı 50li yaşlarda, ablan genç değil 30larında… 25ten yukarısı orta yaş sana göre. 😂 konuya gelince ninesinde yatılı kalan çocuk bir nebze şımarır bu normal. Ama sıkıntıya gelemiyorsanız ablana açık açık söyleyin durumu.

Ay benim annem olsa abla falan dinlemem alın götürün derdim . Netice de bende o evde yaşıyorsam konfor alanıma müdahale edilmesini asla istemezdim . Kötü olursa da olsun herkes doğurduğu çocuğuna baksın bi zahmet .

B bketknr artniyetle demedi, 51 yaşındayım alınmadım lafına, 20’li yaşlardayken 40 yaş üzeri insanlar çoook büyük gelebiliyor gençlere :))) anneleri yaşındayız sonuçta 😌 ama valla 51 yaşında da sil baştan çocuk bakmak da olmaz, zaten gençken çocuk büyüteceğim diye bir sürü şeyi öteliyorsunuz bir de torunla tüy dikmesin evlatlar, maddi imkanlar elvermez, zorunluluk vardır amenna da imkanı olan da başının çaresine baksın, analık mezara kadar diyoruz da torunlar başımıza kalsın demiyoruz.
ttahmin edebiliyorum yaşının küçük olduğunu o yaşlarda 50 ler 60 lar yaşlı gibi geliyor ama işte 30 şarı geçip 40 lara yaklaşınca ne yaşlısı oluyor insan ☺️ gece kalmalı bırakmakta hem bakan için hem çocuk için zor insan akşam ayağını uzatıp bi oh demek ister çok haklısın

Akşamları alcak olsalar bile sabah zaten işte oluyorlar sanırım o yüzden yatılı bırakalım diyorlar hepten
kusura bakma ablandır ama manyak mı bunlar?
gece kendileri rahat etsinler diye yapıyorlar.
oh ne ala memleket.
ama suç annende. annen diyecek ki çocuğun gece yanı annesinin babasının evidir diye.

Back
X