• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam çocuğuna bakamıyor sürekli annem bakıyor

Sonra bakıcıdan vazgeçip yine anneme bırakıyordu.
Bakıcıdan vazgeçme sebebi beleşe bakan biri olması. Kendisi kariyer yapacak diye yaşlıbaşlı kadın sırf ''anneanne'' diye de bütün gününü torununa adayamaz. Zaten yıllarca kendi çocuklarını büyütmüş sıkıntı çekmiştir illaki artık kendi hobileriyle ilgilenme yaşları. Hastalık olur yorgunluk olur ablanızın yaptığı bencillik. Siz değil anneniz konuşsun ve net konuşsun. ayrıca gereğinden fazla taviz ve fedakarlık kendine saygısızlıktır. ilerde birşey olduğunda onu tebrik ve taktir etmeyecekler bakmasaydın diyecekler.

Aynı sehırde olup yatılı bırakanı ilk defa gördüm, genelde sabah bırakıp iş cıkısı alıp eve geçiyor anane babanneye baktıralanlar. Üzüldüm cocuga annesiyle babasıyla vakit gecirmesi enazından beraber yemek yemesi lazım

Annenize üzüldüm o yaşta hem de hastalığı var diyorsunuz ablanız nasıl düşünmüyor bu kısmını anlayamıyorum. Bazı insanlar gerçekten bencil. Anneniz konuşsun güzelce anlatsın belki ablanız alınır ama yapacak bişey yok. Çocuğa da yazık, size de.

Anneniz bakamıyorsa zorlanıyorsa açık açık söylesin bırakmasınlar çocuğu. Annenizin tepki göstermesi lazım. Benim annemin bir arkadaşı vardı Beykoz’da oturuyorlar. Kızı da bir alt sokağındaydı. Kızının bebeğine bakıyordu. Kızı sonra pat diye Beylikdüzü’ne taşındı, kocasının işine yakınmış git gel zorlanıyormuş diye. Annemin arkadaşı her gün Beylikdüzü’ne giderdi yine çocuk bakmaya. Annem bir keresinde herkes kendi çocuğuna kendi baksın ben olsam hayatta gitmem dedi diye anneme kırılmıştı hatta. 1 sene böyle gitti geldi kadın, sürekli şikayet ediyordu ama yine de gidiyordu. Annenizin yüzü yumuşak demek ki. Ayrıca evde bir kızı daha var onu da düşünmesi gerek. Ablanızın işine geliyor tabi. İş annenizde bitiyor burda

Annenize üzüldüm o yaşta hem de hastalığı var diyorsunuz ablanız nasıl düşünmüyor bu kısmını anlayamıyorum. Bazı insanlar gerçekten bencil. Anneniz konuşsun güzelce anlatsın belki ablanız alınır ama yapacak bişey yok. Çocuğa da yazık, size de.
Hem anneme üzülüyorum hem de sinir oluyorum evde çocuk olunca, yeğenim ama çocuklara cidden katlanamıyorum. Uslu da değil. Bugün aradı annem, 1 hafta sonra gelip alacakmış. Ama bir hafta sonra başka şehre gidiyoruz biz ailecek yazlıkta kalmaya. Onlar da geliyormuş

Bence siz hiç karışmayın tek kelime etmeyin kötü olan siz olursunuz. Anneniz kendisi net bir şekilde bakmayacağım diye söyleyebilir.

Anneniz sizi oyaliyor.
Bir hafta bakip sonra geri mi gonderecek cocugu, sonucta bu islerin onceden ayarlanmasi lazim, haftaya ablaniz isi birakmayacagina gore.

Annenizi rahatlatarak konusmaya calisin, ablaniza da en azindan sonraki sezon icin baska plan yapmasini soyleyin, herkes hazirlikli olsun. Simdi bir hafta sonra gelmesin demek olmaz, aile icinde uygun bir davranis degil bence

Hem anneme üzülüyorum hem de sinir oluyorum evde çocuk olunca, yeğenim ama çocuklara cidden katlanamıyorum. Uslu da değil. Bugün aradı annem, 1 hafta sonra gelip alacakmış. Ama bir hafta sonra başka şehre gidiyoruz biz ailecek yazlıkta kalmaya. Onlar da geliyormuş
E ne anlamı kaldı almasının zaten yine sizle olacaklarmış. Uslu da olsa yani sürekli bakmak zorunda değilsiniz ki. Zor durum gerçekten

Cocugun davranislarinda anne-babasindan uzak olmasinin payi olabilir

Benim annem aşırı net bu konularda bana güvenme destek olurum ama bakmam sorumluluk almam der hep.
Kayınvalidem daha yanar döner bakarım diyip tüyer.
Sizin anneniz de net konuşmamış hiç muhtemelen.
Bu sizin annenizin çözeceği iş. Gerçi sizin evinizde olduğu için sizi de ilgilendirir ama siz araya girerseniz komple size patlar konu.

Benim yengem de ev hanımı olduğu hâlde çocuklarını engelli anneme atıp giderdi, özellikle benim olduğum zamanlara denk getirirdi. Açık açık kimse senin çocuğuna günde bilmem kaç saat bakmak zorunda değil. Annem zaten kendini zor dolandırıyor, senin çocuğuna hizmet mi edecek; az ye de bakıcı tut dedim. Ayrıca ders çalışmam gerekirken senin çocuğuna yemek hazırlamak ilgilenmek zorunda değilim dedim. Sokakları gezecek onun evinde kısır şunun evinde kek yiyecek diye çocuklarını başımıza attı saatlerce yok oluyordu. Susarsanız ne bilecekler? Anneniz de siz de tepkinizi koyun. Sevmem sürekli özel alanımın işgal edilmesini.

Son düzenleme:
Yok. Farklı semtlerde oturuyoruz. Sabah erkenden işe gidiyorlar
Çocuk için bu kadar uzun süre anne ve babayı görmemek iyi değil. Yaramazlığı hırçınlığının sebebi budur belki. Anneniz bu konudan yaklaşsa konuşmaya. Yaz okulu spor okulu kurs vs verseler veya bakıcı tutsalar daha iyi sanki. Sonuçta bu kadar çalışma kariyer çocuklarına iyi bir gelecek için değil mi ? Para harcasınlar biraz.

Ablanız resmen çocuğu peydahlayıp başından atmış. Hepimiz çalışıyoruz ama ben çevremde böyle düzeni olan kimseyi görmedim. Çocuk esirgemeye bırakmasından pek bir farkı yok. Yeğeniniz yine aile ortamı olmadan, anne babasız büyüyor. Sabah bırakıp akşam alması lazım, normali budur. Böylesi de anneyim diye ortalıkta geziyor.

Merhabalar siteyi bir süredir takip ediyordum ve sizinle bir konuyu paylaşmak istedim. Üniyi açıktan okuyorum ve evdeyim o nedenle. 8 yaşında da bir yeğenim var. Yeğenim ilk doğduğu zamanlar ablam bakıcı tutmuştu. Sonra bakıcıdan vazgeçip yine anneme bırakıyordu. Eşi de kendisi de çalışıyor çünkü. Farklı şehirlerdeydik o zaman. Okullar olduğu zamanda okulda bırakıyordu iş çıkışı alıyordu ama şimdi tatil oldu ve yine bize bıraktı. Sürekli annem bakıyor, çocuk da annesiyle babasıyla neredeyse çok vakit geçiremiyor. Beni rahatsız eden şey de annem genç değil 50li yaşlarında artı olarak rahatsızlığı var onlarla uğraşıyor çocuk bakmak istemiyor ama ablam kırılmasın diye de yüzüne söyleyemiyor. Ve çok yaramaz evde her yerde yiyecekler, gece uyumamalar, aşırı ses. Yeğenimi seviyorum ama çocuk seven biri de değilim evde her gün ses, yaramazlık vs. bu yüzden bazen çıkıp geziyorum dışarıda vakit geçiriyorum. Ama anneme üzülüyorum bakmak istemiyor ama ablamı da kırmak istemiyor. Ablamı da seviyorum aramda bir sorun yok ama hem çalışan bir kadın hem de ne diye çocuk yapıyor bakamayacaksa? Bakıcı da tutmuyor. Benim sinirimi bozan şey de çocuk yaramazlık yapınca annem artık sitem ediyor bıktım diyor kendi kendine ve bugün dedim anne yüzüne söyle diye. 1 hafta bakacağım ondan sonra söyleyeceğim dedi. Bir de babaannesi hiç çocuğa bakmadı mesela onlarda kalmadı bile hiç. Çocuğu resmen biz büyütüyoruz. Bu sorumsuzluk değil mi sizce? Hadi ben okuyorum belki anlamıyorum bunun zorluklarını ama sorumsuzluk değil mi bu?
8 yasindaki cocuk büyük artık laf söz anlar aslında ama ne bileyim vallahi hem annenizin hem sizin söylemeniz gerek çok seviyoruz buyursun başımızın üstünde yeri var fakat devamlı bakımını yapamayacağız kızım demesi gerekiyor arkasından söylenip yüzüne birşey dememek de hoş değil benim annem emekli babamla ayrılar kardeşim zaten kendi yolunda tek yaşamasına rağmen bakamam diyor gezme amaçlı bile bırakmıyorm çocuklarımı bu sebeple çalışmıyorum kızımda büyüne kadar çalışmayacağım .. zorlanıyorsa anneniz mutlaka söyleyin oda yolunu bulacaktır mutlaka

Ne güzel iş ya valla böyle bakılacaksa çocuk ben 5tane doğururum çok büyük saçmalık bir an önce çözülmesi lazım madem bakmayacaktı doğurmasaydı

Back
X