Abimin kız arkadaşı

Siz kendi kızınızı çalışmayan ya da borç batağındaki biriyle evlendiririniz, kızınız ev geçindirir o zaman ne diyeyim.
Erkek evi geçindirmekle yükümlü ve herkes ona göre cvp veriyor zaten.
Aslında cevap içinde. Erkeğin ailesini hiç de ilgilendirmez kızın çalışıp çalışmaması borcu ve aylık miktarı. İlgilendiriyorsa da maddi beklentileri var demektir. Oğlumuzun parasını yiyecek kaygısı vardır.
Paylaşılamayan şey oğul ya da erkek kardeş değil maddiyat oluyor genelde.

Valla bu kafada olup bide kadin calissin diyorsunuz ya pesss..erkegin ailesini ilgilendirmiyor madem simdiki kizlar daha evlilik arefesinde annelerini maliye bakani olarak atiyorlar..erkek buna ses cikarirsa vayy haysiyetsiz adam sizin kafanizi anlamadim anlamayacam anlamakta istemiyorum..

Hangi devirden zaman makinesiyle geldiniz hanımefendi. Kim kimi alıyor? İki insan evlenmeye karar verirse güçleri yettiğince beraber yapar her şeyi ve evlenirler. Hayat kurmak budur. Erkek kadına bakmak zorunda ne demek ya asıl benim midem bulandı. Bilezik istemek falan ne keko muhabbetler bunlar. Pes yani.
Herkes aynı değil
Devir mevir farketmez
Erkekler iyice bedavaya alıştı artık
Kız çalışsın eve para getirsin üstüne ev işini yapsın ooo beyimiz yan gelip yatsın
Maaş kartını versin kız çocuk gibi harçlık alsın asıl bunu kendine reva gören kekodur bence üstünede enayidir
Bir koca bulmak için varını yoğunu ortaya dökmek bana göre değil
Herkesin bir değeri vardır
Bilezikte takıda usuldür Bunuda yapıversinler kuru kuru bedavadan kız almak moda oldu
Kızın maaşına göre memur mu kadrolu mu diye araştırıp gelin alan aileler keko değil iki bilezik takın diyen aile keko evet hıhı çok haklısınız asıl kezbanlık kendini kakalamak için 5 kuruş harcatmayanlar bence..

Can sikin

Hayir canim kadın erkek eşittir..o yuzden şartlar ve imkanlarda aynıdır.. ayni durumu burda bir kadin kocasi icin anlatiyor olsaydi yikilmisti buralar
Erkeklw kadın eşittir ama aynı değildir
Kadın çocuk doğruyor çocuk bakıyor
Evde çalışmayabilir
Çalışmak güzel ben çalışan bir kadınım ama bu yaştan sonra evlensem çocuk yapsam kendim yetiştirmek isterim
Bunu bana sunamayan erkeklede işim olmaz
Yatlar katlar derdinde değiliz yoksa
Bu lüks değil normal birsey
Kadın erkek hiç de eşit olmuyor kadın evde çalışıyor işte çalışıyor koşturuyor birde maaşı adamın eline sayıyor bu mu eşitlik sakın böyle değil deme hepside böyle gördüğm
Çalışmak kariyer sahibi olmak çok güzel ama köleleştirmek kadını demek değil bu
Aaa dersin evime kadın tutuyorum ev işi yapmıyorum tamam ama yüzde kaç kadın böyle?
Senden bin kat daha feminst biri olarak yazıyorum bunu..

Araci olan kisi abinizin basini yakmis. Hem de bile bile...

Uzuldum abinize. Eger evlenirse cok ceker abiniz.

Anneniz ve siz ne kizla ne de annesiyle gorusun. Ipleri tamemen koparin!

Araci olan kisi abinizin basini yakmis. Hem de bile bile...

Uzuldum abinize. Eger evlenirse cok ceker abiniz.

Anneniz ve siz ne kizla ne de annesiyle gorusun. Ipleri tamemen koparin!

Bu dediğinizin gerçek hayatta karşılığı yok çünkü.
Nedeni basit, kadın evi geçindirmekle yükümlü değil.
Dünyanın her yerinde bu böyle.
20.yy dan kalma kadını ucuz iş gücü olarak değerlendiren kapitalizmin, idealize edilmiş eşitlik yalanlarına kapitalist toplumlar bile inanmıyor artık.
Bir kadının çalışmama çocuklarını büyütme hakkı vardır.
Bunları mezun olur olmaz çalışmaya başlamış, emeğin kutsallığına inanan 10 yıldır çalışan bir kadın olarak yazıyorum.
Es geçilen asıl mesele şu;
Ev kadını da çalışıyor ama evde.

Çocuk bakıcısı, aşçı, temizlikçi olarak "başka evde" çalışan kadın makbul ama kendi evinde bunları yapan kadın "koca parası yiyici".

Erkekler ise -geneli yani- dışarıda çalışıyor, evde yan gelip yatıyor.

Dışarıda çalışan kadın ise, evinde asgari düzeyde dahi olsa çamaşır, bulaşık, yemek, temizlik, kocasıyla ve çocuğuyla ilgileniyor.

Kadın evet kendisi para kazanıyor ama iş yükü daha fazla arttı.

Böyle bakınca yine kazanan erkek, kaybeden kadın.

Herkes aynı değil
Devir mevir farketmez
Erkekler iyice bedavaya alıştı artık
Kız çalışsın eve para getirsin üstüne ev işini yapsın ooo beyimiz yan gelip yatsın
Maaş kartını versin kız çocuk gibi harçlık alsın asıl bunu kendine reva gören kekodur bence üstünede enayidir
Bir koca bulmak için varını yoğunu ortaya dökmek bana göre değil
Herkesin bir değeri vardır
Bilezikte takıda usuldür Bunuda yapıversinler kuru kuru bedavadan kız almak moda oldu
Kızın maaşına göre memur mu kadrolu mu diye araştırıp gelin alan aileler keko değil iki bilezik takın diyen aile keko evet hıhı çok haklısınız asıl kezbanlık kendini kakalamak için 5 kuruş harcatmayanlar bence..
Aynen.

Siz kendi kızınızı çalışmayan ya da borç batağındaki biriyle evlendiririniz, kızınız ev geçindirir o zaman ne diyeyim.
Erkek evi geçindirmekle yükümlü ve herkes ona göre cvp veriyor zaten.
Aslında cevap içinde. Erkeğin ailesini hiç de ilgilendirmez kızın çalışıp çalışmaması borcu ve aylık miktarı. İlgilendiriyorsa da maddi beklentileri var demektir. Oğlumuzun parasını yiyecek kaygısı vardır.
Paylaşılamayan şey oğul ya da erkek kardeş değil maddiyat oluyor genelde.
Aile yapımı biraz anlatmaya an çalıştım aslında. Babam ve annem başkalarıyla evli yani kendi düzenleri var,abim yalnız yaşıyor bende üniversite son sınıfım. Üniversite hayatım boyunca abimden tek kuruş para almadım paramı yetiremediğim yerde gittim çalıştım. Abim kendi çarkını kendisi döndürüyor,eksik kaldığı yerde ailem yardım ediyor. Annemle her hafta dönüşümlü yanına gidip evini temizliyor,ütüsünü yapıyoruz vs.
Benim sorum “abimi nasıl ayırırım bu kızdan? Değil. Sorum “biz ilk defa böyle bir işe kalkışıyoruz böyle bir olay başına gelen var mı?” idi. Kız çalışmış,çalışmamış hiç önemli değil elbette ben sadece isteklerinin uçukluğundan bahsettim. Maaşının üçte birini kiraya verecek adama beni miamiye götür derseniz bu adam eksik kaldığı için üzülmez mi? Ben bu yanlış zihniyetten yakındım, acaba normal mi diye.. teşekkür ederim yorumunuz için

Abiniz bu tür kızla bir deneyim yaşamalı
Zevki onu bi tür kızlara yöneltiyor
Siz zarar etmesin diyorsunuz ama
Başka türlüde hayat ve kadın dersi olamıyacak sizlerden dolayı aklı karışacak
Herkesin kaderi ve hayatı farklı
Ayrıca abiniz bir çocuk değil umarım baskı yapmszdınız

Abiniz bu tür kızla bir deneyim yaşamalı
Zevki onu bi tür kızlara yöneltiyor
Siz zarar etmesin diyorsunuz ama
Başka türlüde hayat ve kadın dersi olamıyacak sizlerden dolayı aklı karışacak
Herkesin kaderi ve hayatı farklı
Ayrıca abiniz bir çocuk değil umarım baskı yapmszdınız
Düşüncelerimi tabii ki söyledim, artıları ve eksileri düşün ilişkinde ona göre adım at ömrün evleneceğin kişiyle birleşecek oyun değil bu diyip geri çekildim ne baskısı canım

Erkeklw kadın eşittir ama aynı değildir
Kadın çocuk doğruyor çocuk bakıyor
Evde çalışmayabilir
Çalışmak güzel ben çalışan bir kadınım ama bu yaştan sonra evlensem çocuk yapsam kendim yetiştirmek isterim
Bunu bana sunamayan erkeklede işim olmaz
Yatlar katlar derdinde değiliz yoksa
Bu lüks değil normal birsey
Kadın erkek hiç de eşit olmuyor kadın evde çalışıyor işte çalışıyor koşturuyor birde maaşı adamın eline sayıyor bu mu eşitlik sakın böyle değil deme hepside böyle gördüğm
Çalışmak kariyer sahibi olmak çok güzel ama köleleştirmek kadını demek değil bu
Aaa dersin evime kadın tutuyorum ev işi yapmıyorum tamam ama yüzde kaç kadın böyle?
Senden bin kat daha feminst biri olarak yazıyorum bunu..

Ben feminist degilim...soylediklerin kesinlikle dogru ayni fikirdeyim ve aynen katiliyorum..bana kalırsa erkegin gorevidir calismak cunku kadinin calismasi onu köleleştirmekten başkada bir sey degil..sizinde dediginiz gibi..kadinin elinde parasi olsun diye iki insan sorumluluğunu aliyor beline..hem erkek oluyor hem kadin..hic bir erkek gormedimki evin temizligini gelen misafiri dert etsin..calisan kadinlara bakiyorumda ev iş temizlik ütü çamaşır cocugu okuldan alma ödevleri market ihtiyaclari hep kadinin uzerinde..bide calisipta hesap vermeden parasini yiyebilen kac kadin var?calisip onca para alip kendine iki kiyafet alamiyor..kocasi izin vermiyor çünkü..bence kadinlar bu kadar yükü tasiyacakalarina kocalarina onlara her ay para vermelerini aşılasınlar..hic bir erkek karisina verdigi parayi minnet etmez..bu sayede cocuklarimizida kendimiz yetiştiririz tanimadigimiz insanlar degil yada kv anne yaninda buyuyupte şımarık olmazlar..

Günaydın arkadaşlar..

Direk konuya gireceğim çünkü günlerdir kendimi yedim,bitirdim. Arkadaşlar bir tanıdığımız abimi iş yerinden bir arkadaşıyla tanıştırdı evlenme amacıyla. İkisi de 30 yaşına gelmiş işinde gücünde insanlar diye düşünürken her şey tepe taklak oldu.
Baştan belirteyim, ne annem kayınvalidelik yapar ne de ben görümcelik. Ablam bilirim, annemde kızı bilir abimin eşini.
Şimdi olanları sıralıyorum;
6 aydır görüşüyor abimler ilk olay abimleri tanıştıran kişinin bizi arayıp “ben vesile oldum ama bu kızın annesi çok dengesiz hiç istemiyorum olmasını” demesiyle başladı vesile olan kişi kardeşimiz gibi beraber aynı yatakta yata yata büyüdük.
Bu konuşmadan sonra olaylar patladı kızın annesi her gün bize geliyor,annemle fotoğraf çekip “dünürüm” diye paylaşıyor daha isteme bile söz konusu değil. Annemde rahatsız oluyor, bize kahve içmeye geliyorsa çat kapı,kendine ertesi gün için kahvaltıya çağırıyor illa. Sürekli bize hediyeler falan alıyor ama samimiyetine en başından beri inanmıyoruz tabi ki.
2 ay önce annem yazlıktaydı(annem-babam ayrı ikisi de evli
ile durumumuzla ilgili üzerine vazife olmayan cümleler kurdu.) bunlar da yazlığın olduğu semte gitmişler anneme semte gelince haber vermişler annem yine de görüşüp yemek falan ısmarlamış o gece annem kalın diye ısrar etmediği için kıyameti kopardılar annem ilgilenmedi oldu.
Geçen hafta da abimi arayıp “ben biriyle karşılaştım annen hakkında çok kötü şeyler söyledi,annenler boşandığı için ben istemiyorum ayrıl kızımdan” demiş. Abimde kadını azarlıyor,kız da abimi arayıp ayrılırsan intihar ederim diyor.
Velhasıl abim ayrılamadı bir seviyorum diyor,bir sevmiyorum. Kızla konuşurken geçen gün annen benim için bir hiç demiş kız küsmüş. Ben artık bu evliliği istemiyorum çünkü sözde gelin orta yolu bulacağına hala kendi annesini savunuyor bir utanır insan.
Bu arada kız hiç çeyiz almamış,babasının borcunu ödüyor garanti bir işi de yok babasının borcu daha 5 sene sürüyor 1000tl her ay kız asgari ücretin biraz üstünü alıyor ama en son karşılaştığımızda abime kesin bir dille miamiye balayına gitmek istediğini söyledi abimde üzülüyor yetişemiycem diye,bir gün seviyorum diyorsa 3 gün kızı sevmiyorum diyor. Geçen gün kızın annesi iş yerinde kızına “o beğendiğin elbiseyi sevgiline aldıracaksın” demiş.

Çok uzun oldu biliyorum ana nasıl bir tutum sergilemem lazım benim bu kıza? Bir bizim başımıza mı geldi böylesine kötüsü

Arkadaşlar bende isterim abim en güzelini yaşayıp,en güzel tatillere gitsin. Zaten maddi olarak ondan bir beklentimiz yok borcu da kendisi ödeyecek. Kız maddi açıdan bir şey kenara koymazken ailesi bilezik konusuna bile girdi. Abim bir buhran içinde şuan bana fikrimi soruyor,evet sevmiyorum konuşacağım diyor. Kız ayılıp bayılınca hop barışıyor. Ben sadece sonunda üzülmesini istemiyorum o yüzden böyle bir konu açtım. Görümcelik yapmak asla değil niyetim:)

Ekleme; Arkadaşlar görümcelerinize allah sabır versin. Nasıl bir yol izlenmeli diye sordum alt tarafı aldınız bunu; abimin parasını kıskanan,kızın maaşını beğenmeyen,kendince fesatlanan kız ilan ettiniz.. Yahu kardeşim bu adam benim mutlu olamayacağını düşündüğüm konularda elbette onu incitmeden fikirlerimi söyleyeceğim. Anlatmadığım daha o kadar çok şey var ki ben eylül gibi evleneceğim o sırada onlar olursa nişanlı olacaklar.. benim ilişkim 2 yıllık bu kız her fırsatta bana “abinde zorlanacak senin düğünün masraf bizim ki masraf” tarzında cümleler kuruyor “düğünde harcayabildiğin kadar harcat en kalitelileri al çalışsın ödesin enişte” dedi evliliğe bakış açısı bu mu olmalı ?oysa ben 2 senedir hem okuyup hem çalışarak bir çok şeyimi tamamladım düğünüme abimden beklediğim tek bir katkı yok. Kim fesat? Kim para kıskanıyor?

Ekleme; Arkadaşlar görümcelerinize allah sabır versin. Nasıl bir yol izlenmeli diye sordum alt tarafı aldınız bunu; abimin parasını kıskanan,kızın maaşını beğenmeyen,kendince fesatlanan kız ilan ettiniz.. Yahu kardeşim bu adam benim mutlu olamayacağını düşündüğüm konularda elbette onu incitmeden fikirlerimi söyleyeceğim. Anlatmadığım daha o kadar çok şey var ki ben eylül gibi evleneceğim o sırada onlar olursa nişanlı olacaklar.. benim ilişkim 2 yıllık bu kız her fırsatta bana “abinde zorlanacak senin düğünün masraf bizim ki masraf” tarzında cümleler kuruyor “düğünde harcayabildiğin kadar harcat en kalitelileri al çalışsın ödesin enişte” dedi evliliğe bakış açısı bu mu olmalı ?oysa ben 2 senedir hem okuyup hem çalışarak bir çok şeyimi tamamladım düğünüme abimden beklediğim tek bir katkı yok. Kim fesat? Kim para kıskanıyor?

Canim benim sen buradakilere bakma bunlarin bir cogu kuru kalabalik.. eminiz biz zaten gercek hayatta boyle olduklarina..buradakikerin yazdiklarina gore hayat tek tabanca kardeşinin başının yanacagini bilsen bile susacaksin cunku senin konuşmaya hakkin yok..bak farkettiysen burdakilerin yazdiklarina gore dedim emin ol bir cogu ne hayatlar yasiyorda kendini burda filozof gibi gösteriyor..abisinin basina boyle bir sey gelse annesiyle bir olup ev basarlar:KK4:.. sen bakma burda bu kadar cool takildiklarina..klavye basinda atip tutmak cok kolay..:KK70::KK70:

Her zaman diyorum derdin varsa konu acma bdv ye canın sıkılmıştır vakit öldürmek icin ac cunku gelen cevaplarda atar giderden baska bi sey yok..gercek anlamda yardim etmek isteyen yok..anca konu sahibini cilditmakla uğraşılıyor konuya çözüm getirecek yorum yazilmiyor malesef.

Canim benim sen buradakilere bakma bunlarin bir cogu kuru kalabalik.. eminiz biz zaten gercek hayatta boyle olduklarina..buradakikerin yazdiklarina gore hayat tek tabanca kardeşinin başının yanacagini bilsen bile susacaksin cunku senin konuşmaya hakkin yok..bak farkettiysen burdakilerin yazdiklarina gore dedim emin ol bir cogu ne hayatlar yasiyorda kendini burda filozof gibi gösteriyor..abisinin basina boyle bir sey gelse annesiyle bir olup ev basarlar:KK4:.. sen bakma burda bu kadar cool takildiklarina..klavye basinda atip tutmak cok kolay..:KK70::KK70:

Her zaman diyorum derdin varsa konu acma bdv ye canın sıkılmıştır vakit öldürmek icin ac cunku gelen cevaplarda atar giderden baska bi sey yok..gercek anlamda yardim etmek isteyen yok..anca konu sahibini cilditmakla uğraşılıyor konuya çözüm getirecek yorum yazilmiyor malesef.
Hay ağzınıza sağlık ben yorumlara baktığım kadarıyla bu insanlarla aynı dünyada yaşadığıma inanamıyorum :63: Görümcenin adı çıkmış allah görümcelerine sabır versin bunların keşke gelinleri çıkıp ay bu görümcem bana bunu yaptı dese de eğlensek :KK49::KK48:

Simdi gorunce kaynana dusmani objektif olamayan cok insan sizi suclar.. ama ben gercekten boyle cirkef insanlar gordum erkek tarafindan ne koparirsak kar diye burada akilli olmasi gereken abi i kor degil heralde hayati boyunca surunmek istiyorsa devam eder nasil kisa surede bu kadar sevmis ayrica insani huyu sevdirir ne olursa olsun ben kiz cocuklaeinin zamanla annelerinin huylarini aldigina inaniyorum aile herseyden onemli bana f
Gore...

Su ladin calismayip erkek bize baksin diyenlerede cok guluyorum.niye baksin size baska insaar eliniz ayaginiz yokmu anlamiyorum mesela kendinizi rahatsiz hissetmezmisiniz gercekten cok tuhaf tum dunya gelisirken ulkemin kadinlari geriye gidiyor oturun evinizde ancak dedikodu yapin

X