Abimin kız arkadaşı

Günaydın arkadaşlar..

Direk konuya gireceğim çünkü günlerdir kendimi yedim,bitirdim. Arkadaşlar bir tanıdığımız abimi iş yerinden bir arkadaşıyla tanıştırdı evlenme amacıyla. İkisi de 30 yaşına gelmiş işinde gücünde insanlar diye düşünürken her şey tepe taklak oldu.
Baştan belirteyim, ne annem kayınvalidelik yapar ne de ben görümcelik. Ablam bilirim, annemde kızı bilir abimin eşini.
Şimdi olanları sıralıyorum;
6 aydır görüşüyor abimler ilk olay abimleri tanıştıran kişinin bizi arayıp “ben vesile oldum ama bu kızın annesi çok dengesiz hiç istemiyorum olmasını” demesiyle başladı vesile olan kişi kardeşimiz gibi beraber aynı yatakta yata yata büyüdük.
Bu konuşmadan sonra olaylar patladı kızın annesi her gün bize geliyor,annemle fotoğraf çekip “dünürüm” diye paylaşıyor daha isteme bile söz konusu değil. Annemde rahatsız oluyor, bize kahve içmeye geliyorsa çat kapı,kendine ertesi gün için kahvaltıya çağırıyor illa. Sürekli bize hediyeler falan alıyor ama samimiyetine en başından beri inanmıyoruz tabi ki.
2 ay önce annem yazlıktaydı(annem-babam ayrı ikisi de evli
ile durumumuzla ilgili üzerine vazife olmayan cümleler kurdu.) bunlar da yazlığın olduğu semte gitmişler anneme semte gelince haber vermişler annem yine de görüşüp yemek falan ısmarlamış o gece annem kalın diye ısrar etmediği için kıyameti kopardılar annem ilgilenmedi oldu.
Geçen hafta da abimi arayıp “ben biriyle karşılaştım annen hakkında çok kötü şeyler söyledi,annenler boşandığı için ben istemiyorum ayrıl kızımdan” demiş. Abimde kadını azarlıyor,kız da abimi arayıp ayrılırsan intihar ederim diyor.
Velhasıl abim ayrılamadı bir seviyorum diyor,bir sevmiyorum. Kızla konuşurken geçen gün annen benim için bir hiç demiş kız küsmüş. Ben artık bu evliliği istemiyorum çünkü sözde gelin orta yolu bulacağına hala kendi annesini savunuyor bir utanır insan.
Bu arada kız hiç çeyiz almamış,babasının borcunu ödüyor garanti bir işi de yok babasının borcu daha 5 sene sürüyor 1000tl her ay kız asgari ücretin biraz üstünü alıyor ama en son karşılaştığımızda abime kesin bir dille miamiye balayına gitmek istediğini söyledi abimde üzülüyor yetişemiycem diye,bir gün seviyorum diyorsa 3 gün kızı sevmiyorum diyor. Geçen gün kızın annesi iş yerinde kızına “o beğendiğin elbiseyi sevgiline aldıracaksın” demiş.

Çok uzun oldu biliyorum ana nasıl bir tutum sergilemem lazım benim bu kıza? Bir bizim başımıza mı geldi böylesine kötüsü

Arkadaşlar bende isterim abim en güzelini yaşayıp,en güzel tatillere gitsin. Zaten maddi olarak ondan bir beklentimiz yok borcu da kendisi ödeyecek. Kız maddi açıdan bir şey kenara koymazken ailesi bilezik konusuna bile girdi. Abim bir buhran içinde şuan bana fikrimi soruyor,evet sevmiyorum konuşacağım diyor. Kız ayılıp bayılınca hop barışıyor. Ben sadece sonunda üzülmesini istemiyorum o yüzden böyle bir konu açtım. Görümcelik yapmak asla değil niyetim:)
kesinlikle olmaz bu iş ben senin yerinde olsam görümceliğin hasını yaparım kimn benim anneme laf uzatabilir hemde bu safhada yada abimi böylre bir çıkmaza sokabilir ki... ayrılsın sakın farklı bir yorum yapmayın mutsuzluğuna sebeb olmayın yazık...

Kiz tam ayrani yok icmeye ...
Siz karismayin sonra siz kötü olursunuz. Abiniz bunlari göremeyecek kadar saf degildir umarim.

Sonuç olarak karar ağabeye düşüyor. Eğer benim ağabeyim ile bu tür şeyler yaşamış olsam, yöntem ve yol gösteririm - ölçüp tartması tabi ağabeye kalır.

Ne bileyim Kadınlar ve ruhsal hallerinden örnekler verirdim. En azından ağabeyiniz size de danışmış, bunu her erkek akla getiremez. Ki eğerki de kararı evlilik yana olacaksa da, siz mesefale kalmakta serbestiniz, bunu da dile getirirdim tabi.

Gorumcelik etmiyorum diyorsunuz da bu yaptiginiz ne?

Abiniz kendi goruyordur bunlari. Miamiye goturecek gucu varsa gotursun. Yoksa zaten napacak?

Sizin de daha soz nisan yapilmamis kizin maasini bile bilmeniz ruhunuzun gorumce oldugunu kanitliyor.
Daha söz isteme yokken istedikleri bileziğin modeline,sayısına kadar söyleyen aileye kız kardeş olmamı mı bekliyorsunuz? Empati biraz lütfen

Günaydın arkadaşlar..

Direk konuya gireceğim çünkü günlerdir kendimi yedim,bitirdim. Arkadaşlar bir tanıdığımız abimi iş yerinden bir arkadaşıyla tanıştırdı evlenme amacıyla. İkisi de 30 yaşına gelmiş işinde gücünde insanlar diye düşünürken her şey tepe taklak oldu.
Baştan belirteyim, ne annem kayınvalidelik yapar ne de ben görümcelik. Ablam bilirim, annemde kızı bilir abimin eşini.
Şimdi olanları sıralıyorum;
6 aydır görüşüyor abimler ilk olay abimleri tanıştıran kişinin bizi arayıp “ben vesile oldum ama bu kızın annesi çok dengesiz hiç istemiyorum olmasını” demesiyle başladı vesile olan kişi kardeşimiz gibi beraber aynı yatakta yata yata büyüdük.
Bu konuşmadan sonra olaylar patladı kızın annesi her gün bize geliyor,annemle fotoğraf çekip “dünürüm” diye paylaşıyor daha isteme bile söz konusu değil. Annemde rahatsız oluyor, bize kahve içmeye geliyorsa çat kapı,kendine ertesi gün için kahvaltıya çağırıyor illa. Sürekli bize hediyeler falan alıyor ama samimiyetine en başından beri inanmıyoruz tabi ki.
2 ay önce annem yazlıktaydı(annem-babam ayrı ikisi de evli
ile durumumuzla ilgili üzerine vazife olmayan cümleler kurdu.) bunlar da yazlığın olduğu semte gitmişler anneme semte gelince haber vermişler annem yine de görüşüp yemek falan ısmarlamış o gece annem kalın diye ısrar etmediği için kıyameti kopardılar annem ilgilenmedi oldu.
Geçen hafta da abimi arayıp “ben biriyle karşılaştım annen hakkında çok kötü şeyler söyledi,annenler boşandığı için ben istemiyorum ayrıl kızımdan” demiş. Abimde kadını azarlıyor,kız da abimi arayıp ayrılırsan intihar ederim diyor.
Velhasıl abim ayrılamadı bir seviyorum diyor,bir sevmiyorum. Kızla konuşurken geçen gün annen benim için bir hiç demiş kız küsmüş. Ben artık bu evliliği istemiyorum çünkü sözde gelin orta yolu bulacağına hala kendi annesini savunuyor bir utanır insan.
Bu arada kız hiç çeyiz almamış,babasının borcunu ödüyor garanti bir işi de yok babasının borcu daha 5 sene sürüyor 1000tl her ay kız asgari ücretin biraz üstünü alıyor ama en son karşılaştığımızda abime kesin bir dille miamiye balayına gitmek istediğini söyledi abimde üzülüyor yetişemiycem diye,bir gün seviyorum diyorsa 3 gün kızı sevmiyorum diyor. Geçen gün kızın annesi iş yerinde kızına “o beğendiğin elbiseyi sevgiline aldıracaksın” demiş.

Çok uzun oldu biliyorum ana nasıl bir tutum sergilemem lazım benim bu kıza? Bir bizim başımıza mı geldi böylesine kötüsü

Arkadaşlar bende isterim abim en güzelini yaşayıp,en güzel tatillere gitsin. Zaten maddi olarak ondan bir beklentimiz yok borcu da kendisi ödeyecek. Kız maddi açıdan bir şey kenara koymazken ailesi bilezik konusuna bile girdi. Abim bir buhran içinde şuan bana fikrimi soruyor,evet sevmiyorum konuşacağım diyor. Kız ayılıp bayılınca hop barışıyor. Ben sadece sonunda üzülmesini istemiyorum o yüzden böyle bir konu açtım. Görümcelik yapmak asla değil niyetim:)

bunun kararını abin verecek kıza bak ya ortada bişey yok balayına miami ye gidecek insan bişey isterde biraz usturuplu ister hem ortada söz falan yok kızın annesi neden hep sizde bizde bu tarz olaylar çok ayıp karşılanır kız annesi düğüne kadar erkek evine çok fazla gitmez genelde erkek tarafı gelir o da 15 te veya ayda bir. kız 30 yaşına gelmiş 30 gram aklı yok anası ondan beter Allah kolaylık versin demek isterdim ama bu işin olmayacağı o kadar belli ki

bunun kararını abin verecek kıza bak ya ortada bişey yok balayına miami ye gidecek insan bişey isterde biraz usturuplu ister hem ortada söz falan yok kızın annesi neden hep sizde bizde bu tarz olaylar çok ayıp karşılanır kız annesi düğüne kadar erkek evine çok fazla gitmez genelde erkek tarafı gelir o da 15 te veya ayda bir. kız 30 yaşına gelmiş 30 gram aklı yok anası ondan beter Allah kolaylık versin demek isterdim ama bu işin olmayacağı o kadar belli ki
Çat kapı geliyor, bahane üretiyor geliyor çoğunda aradığı zaman annem evde değiliz gibi bahaneler üretiyor fakat kendi kendisine gelip yine kendisi tavır koyuyor

30 yaşında adam evleneceği kişiyi seçerken iş yerindeki tanıdığın, ayrılırken anne ve kardeşini bu kadar etkisinde kalıyor üstelik hergün başka bi karar veriyorsa o da kızın annesinden (dengesiz davranma bakımından) çok farklı değildir. yaptığın gayet görümcelik. kadın başta samimi hediyeler alıyor vs diye önyargılı davranıyorsunuz, madem kafanız karışıktı iki taraf da birbirini bir tanısın deseydiniz. buna müsade edip sonra yakamızdan düşmüyorlar muhabbeti iki tarafın tam da uyum içinde olduğunu düşündürdü bana. kızın balayı isteğinden abinin az çok parası olduğunu anlıyorum ama biraz parası olan her erkek bulunmaz hint kumaşı değil.

Daha söz isteme yokken istedikleri bileziğin modeline,sayısına kadar söyleyen aileye kız kardeş olmamı mı bekliyorsunuz? Empati biraz lütfen

Kendiniz soylediniz ablam bilirim abimin esini diye.
Hayir ben kiz kardes olun falan da demiyorum zaten. Onlar istiyor olabilir. Abinizin aklima yatarsa yapar yatmazsa yapmaz ve bu isi bozar. Ama bunu abiniz yapsin, siz karismayin. Burda en cok abinize embesil muamelesi yapiyorsunuz. 30 yasinda adam kendi goremiyor mu?

Ya anlamıyorum gerçekten boyle cadı kızlar evleniyor ben niye birini bulamıyorum. Hanim efendi kibar bir insanim yaa konuyu okuyunca buna üzüldüm niyeyse

Bence abiniz acale etmesin biraz daha tanisinlar birbirlerini

Annenizi bilemiyorum ama sizin şimdiden bu kadar herşeyin içinde olup herşeyden haberdar olup dahası herşeye karıştığınız için fazla görümcesiniz hemde çok fazla.bırakın abinizi sizden fırsat bulabilirse mutlu olmaya çalışsın

Benim abimin de vardı birtane tuhaf sevgilisi, daha 1 aydır çıkıyorlardı bizim uşak ayrılmaya kalksa hemen ölürüm biterim diye başlıyordu. Sonunda ayrıldı tabi bir şekilde ama kız manyak gibi sürekli ağlamalı videolar atıyorlardı bana arka fonda arabesk müzik salya sümük ağlayıp yalvarmalar. Her şeyi geçtim biraz gurur olur ya o nasıl kız öyle hiç yakıştıramıyorum. Aşkından ölse de ağırlığı olmalı. Allah abinin yardımcısı olsun.

Ben olsam iyisini kötüsünü hissettiğim şekilde abime güzelce ifade eder, evlendikten sonra onu nelerin beklediğini bir bir söyler ve kenara çekilirim.

Sonrası onun kararı. Çünkü ayrilsalar senden barissalar kendilerinden,mutlu olsalar kendilerinden mutsuz olsalar senden bilirler. Yapacağın tek şey bu. Bu da zaten kardeşlik görevi. Gerisi önce Allah'a sonra o ikisine kalmış.

X