- 17 Aralık 2015
- 26.603
- 48.498
- 598
Melek rolünde falan değiliz, 2 buçuk yaşında annesiz kalmış iki çocuk var ortada. Bu durumun nasıl zor olduğunu yaşamayan bilemez. Bu evlilikte de sorun olmaması abimden öte çocuklar açısından önemli bizim için. Mümkün mertebe bu yüzden destek olmaya ve onlara yalnız zaman geçirmeleri için fırsat vermeye çalışıyoruz.Bu bana pek inandirici gelmiyor kusura bakma. Sen ile annen neredeyse melek rolünde ve gelin kendi kendine "kötü" oluyor. Olmaz demiyorum fakat en hafif tabiri ile tuhaf.
Bu konuda gelin ile konusabilirsin. Sikintimi var? Nasil hal edilebilir? O kendi açisindan anlatir, sen kendi açindan ve bir karara varilir.
Yoksa bu sekilde her ikiniz kendinizi doldurupta "yok o benim abim", "yok o benim esim" diyerek bir yere varilmaz. Seffaf bir iletisim her zaman en dogrusudur.
Söylemedim. Kardeşime de söylemedim, gereksiz uzardı.Oluyor demek ki..
Cidden mesajı görünce çok şaşırdım, insan neden bu kadar rahatsız olur bu durumdan?
Hiç birşey söylemedi iz mi sonrasında?
Eli sicak suyla yanan kucucuk bir cocuk, apar topar hastaneye goturulmesi gerekirken elini suya sokup onu bunu bekleyeceksiniz. Allah sizin cocugunuzun basina kaza bela vermesin o zaman.Evet ben annemi beklerdim. O arada kizin elini soguk suya koyardim (sicak suda nasil elin derisi gidecek kadar yaniyor oda ayri bir muamma ama neyse). Sonuçta annende çok uzakta yasamiyor anladigim kadari ile. Iki çoçuk ile acile gitmektense, tek çoçuk ile gitmek isterim.
Ki bu bence tek olay degil. Daha öncede gelin laf ortaya atmis. Demek ki çok sik görüsüyorsun, her ihtiyacinda abine kosuyorsun. Bu senin için zaman ile dogal gelmis olabilir. Ancak bu aileye yeni katilan biri için dogal degildir. Hem es, hem üvey anne rollerine adapte olmak onu zorlamistir. Senide fazla müdahaleci olarak görmüs olabilir.
Yani yerinde olsam görüsmeleri felan biraz azaltirdim. Gelin ve abinede zaman verirdim. Zaman ile herseyin rayina oturmasini beklerdim.
Hayir yenge ben degilim de, burda yine lafim sana degil fakat genel olarak kk'ün yine iki yüzlülügü devreye giriyor. Gelin bu konuyu açmis olsaydi, görümce tüh kaka olurdu. Bir rahat vermiyor olurdu.
Ancak taninmis bir üye yenge olarak konu açtigi için, herkes fikrini degistiriyor.
Ben konu sahibin kötü birisi yada tüh kaka oldugunu iddia etmiyorum. Burda konu açiyorsa, çesitili fikirlere açik olmasi gerekiyor. Yani umarim konu açma gayesi "bu gelin ne tüh kaka, hepiniz linç edin hanimlar" degildir.
Ben genel olarak, her sorunda hemen aileye kosma taraftari degilim. Önce kendi problemini kendi çözmen lazim. Ailelerden uzak oturdugumuzdanda olabilir bu durum bilmiyorum. Ancak burda sadece tek tarafi okudugumuzu biliyorum. Hani açikçasi, gelinide duymak isterdim.
Daha uzun süreli evli olsalar söylerdim belki ama şuan yeniler birbirlerini yanlış anlama ihtimalleri daha yüksek o yüzden söylemek doğru gelmiyor. Büyümesini de istemiyorum meselenin. Kendisiyle yüzyüze konuşacagim ilk önce.Bence kesinlikle abine soylemelisin. Aramizda kalsin abi demelisin. Abin de esini alip karsisina endiseleri her neyse yersiz oldugunu anlatir. Eger soylemezsen bu mesele dallanip budaklanacak o zaman soylemedigine pisman olabilirsin. Hem boylece daha da buyumesini engellemis olursun.
Bende evliyim yahu eşim kardeşiyle ne zaman ne konuşmuş hiç merak etmedim. Öğlen arası konuşulan birkaç dakikadan rahatsız olması beni hiç ilgilendirmiyor açıkçası. Bu konuyu ciddiye bile almıyorum. Akşam vaktinde olur olmadık zamanda arasam elbette rahatsız olur ama öyle bir durum yok ki.
Abimi ciddi bir sorun varsa çağırırım zaten, her işini eşine kardeşine yaptıran bir değilim ama sağlık sorununda çağırabileyim bir zahmet.
Benimle konuşması birkez oluyor oda hergun değil ik günde bir genelde.aceba gelinin abinizle ilgili bi sorunu mu var. ben yanlis hatirlamiyorsam evlenmek icin en büyüp sebebi cocuklari seviyor olmasi ve iyi davraniyor olmasiydi kendi duygularindan ziyade. belki gün icinde karisiyla bir defa bile konusmuyor ama mesela sizile 3-5 defa, belki aksam eve gelince yemek yiyip tv karsisinda yayiliyor ama esile sohbet muhabet etmiyor. tabi böyleysede sizin sucunuz yok ama olabilir mi böyle bisey?
ha yaptigi saglik konusu olunca yine cok yanlis ama anlamaya calisiyorum. konussaniz bi gelinle yüz yüze?
gecmis olsun
Evlendikten sonra çağırmadım bugün hariç. Normalde kendi aracım da var, işimi gücümü halleden biriyim, tek çocuk olsa taksi çağırıdım belki ama bir buçuk yaşında ki oğlum ve kızımla hastaneye gitmek çok mantıklı olmazdı. Bilmiyorum kardeşimi bunun için cagiramayacaksam da ne anladım o kardeşlikten.Eğer kadın ultra manyak değilse acaba zırt pırt abinizi çağırıyor olabilir misiniz evet sağlık önemli fakat ben böyle bir durumda ilk aklıma taksi çağırmak gelir yanlış anlamayın ben hem görümce hem gelinim fakat yeni evli bir kadının sürekli tekrarı olmasaydı bunun analizini yapıp hemen tepki koyması biraz imkansız gibi geldi bana..
Çocuk ve acil sağlık durumu oldu mu insan hiç tanımadığı yedi kat ele yardıma koşar, öz dayının öz yeğenine koşması niye bu kadar garipseniyor anlamıyorum.esim bazen isi geregi gece mesailerine kaliyor
ben o donemlerde annemlere gidiyorum evim fazlaca sehir disinda kiza bisey olursa anneme hastaneler yakin diye.
yan komsumuz gecen ay 20 gun sonra eve geldigimde sesimizi duymus kapiyi tiklatti
hayirdir komsum diyince anlattim ne sebeple gittigimi.
kadin resmen bozuldu kapida araba yok cocuk hastalanir falan diye korktum diyince senin araban yoksa biz ne gune duruyoruz saat kac olursa olsun hic cekinme cal zili dedi kadin bu kadinla gidip gelmeyiz karsilastikca ayak ustu muhabbet ederiz ramazan ayindada calistiklari icin bir kac kez yaptigim tatlidan borekten falan goturmustum ikram olsun cesit olsun diye butun muhabbet bu kadar yani.
elin kadini yan komsu bile cal kapiyi derken abinin esi gelininiz iyi gununde kotu gununde ilk kosani siz olacaginiz halde abini cagirma abini arama diyebiliyor ya hayret yani pes diyesim geliyo gercekten bazi insanlar gerçekten sadece kötü ya içi kötü ruhu kötü kalbi kötü.
Yazıda donla uyuduğunuz detayını bir tek ben muzipçe okumuş olamam, değil mi?seni seviyorum kk. esime tripliyim su konuyu okuyunca kalbim yumusadi.
7 sene evel saat sabahin 4ü. kardesim ariyor telimin sesi kisik, tabi duymuyorum. esimi ariyor. esim horul horul uyudugundan teli ben aciyorum.
ablaaaa cok fena kaza yaptim ben diye agliyor. ben o korkuyla yerini falan sormadan ortaligi inleterek donumla disari kosuyorum. esim yerinden zipliyor noluyoo noluyo diye pesimden geliyor. ceket ayakabi filan alip beni arabaya atip kaza yerine götürüyor...
kardesim o sokla kaldirimda otururken bende cocuk ya ölseydi diye zangir zangir titrerken esim polis vs her isleri halledip dur eve gitmeden bide hastaneye ugruyalim nolur nolmaz diye saat sabahin bilmem kacina kadar basinda bekleyip dur ananlar seni böyle görmesin diye bide evde dusa sokmustu... öyle eve atmisti. he ordan hic bisi olmamis gibi ise gittik...
bizde yeniii evlüüüydük adamin seyi düsmedi... yasiyor hala...
Her ihtiyacım da abimi aramıyorum tâbi ki, böyle birşey demedim ki.Muhtemelen sizi aradigi kadar eşini aramiyordur ve kadinin da tepkisi bu yüzdendir diye dusunuyorum.
Saglik konusu hassas elbet ama bu kadar dolmasinin öncesi de vardir diye dusunuyorum.
Sık sık gorusup, her ihtiyaciniz oldugunda abinizi aradiginiz için boyle tepki vermiş olabilir.
Kızımın sağlığı senin seks hayatından önemli olduğu için aramış olabilir miyim? Ayrıca babamın özel aracı yok bu da ek bilgi.
Yazmak var da işte.
Şu yeni evliyiz lafına da ayrı gıcığım zaten
Hayir yenge ben degilim de, burda yine lafim sana degil fakat genel olarak kk'ün yine iki yüzlülügü devreye giriyor. Gelin bu konuyu açmis olsaydi, görümce tüh kaka olurdu. Bir rahat vermiyor olurdu.
Ancak taninmis bir üye yenge olarak konu açtigi için, herkes fikrini degistiriyor.
Ben konu sahibin kötü birisi yada tüh kaka oldugunu iddia etmiyorum. Burda konu açiyorsa, çesitili fikirlere açik olmasi gerekiyor. Yani umarim konu açma gayesi "bu gelin ne tüh kaka, hepiniz linç edin hanimlar" degildir.
Ben genel olarak, her sorunda hemen aileye kosma taraftari degilim. Önce kendi problemini kendi çözmen lazim. Ailelerden uzak oturdugumuzdanda olabilir bu durum bilmiyorum. Ancak burda sadece tek tarafi okudugumuzu biliyorum. Hani açikçasi, gelinide duymak isterdim.
Yabancım, allasen bırak açıklama yapmayı.Evlendikten sonra çağırmadım bugün hariç. Normalde kendi aracım da var, işimi gücümü halleden biriyim, tek çocuk olsa taksi çağırıdım belki ama bir buçuk yaşında ki oğlum ve kızımla hastaneye gitmek çok mantıklı olmazdı. Bilmiyorum kardeşimi bunun için cagiramayacaksam da ne anladım o kardeşlikten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?