• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin Eşi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu yeni evliyiz lafi da beni delirtiyo
Nesiniz tavşan misiniz
iki saat sevişmezseniz şeyiniz mi düşer, bir de insan bu kadar ozel bi meseleyi nasil diline dolayabilir ya, yeni evliyiz rahatsiz edilmek istemiyoruz demek malum her saniye sevişiyruz bizi bölmeyin demekle ayni sey

Evet ben annemi beklerdim. O arada kizin elini soguk suya koyardim (sicak suda nasil elin derisi gidecek kadar yaniyor oda ayri bir muamma ama neyse). Sonuçta annende çok uzakta yasamiyor anladigim kadari ile. Iki çoçuk ile acile gitmektense, tek çoçuk ile gitmek isterim.

Ki bu bence tek olay degil. Daha öncede gelin laf ortaya atmis. Demek ki çok sik görüsüyorsun, her ihtiyacinda abine kosuyorsun. Bu senin için zaman ile dogal gelmis olabilir. Ancak bu aileye yeni katilan biri için dogal degildir. Hem es, hem üvey anne rollerine adapte olmak onu zorlamistir. Senide fazla müdahaleci olarak görmüs olabilir.

Yani yerinde olsam görüsmeleri felan biraz azaltirdim. Gelin ve abinede zaman verirdim. Zaman ile herseyin rayina oturmasini beklerdim.
Yenge sen misin diyesim geldi

Merhaba Hanımlar

Abim bir buçuk ay kadar önce ikinci evliliğini yaptı.

Abimle, çocukluğumuzdan beri yakın bir abi kardeş ilişkimiz var. İlk eşinin vefatından sonra ki süreçte de bu yakınlık daha da arttı. Sık sık telefonda konuşur, bir araya geliriz.

Bu yakınlığımız şuan ki eşini rahatsız etmiş olacak ki, bir keresinde ben annemle bu kadar sık konuşmuyorum ne buluyorsunuz konuşacak dedi. Konuşmalarımız genelde abim isteyken olur ve uzun konuşmalar değil ki olsa bile kime ne orası da ayrı. Bende herkesin ilişkisi farklı, kıyaslamanin bir manası yok diye kapatmıştım o konuyu.

Görünürde herhangi bir sorunumuz da yok kendisiyle, başından beri iyi niyetle yaklaşıp herhangi bir beklenti de olmadım kendisiyle ilgili.

Bugün akşam üzeri kızımın eli yandı. Eşim şehir dışında olduğu için ve evde kızımdan küçük bir çocuğum daha olduğundan abimi aradım bizi hastaneye götürmesi için. Hastane de bir saat kadar kaldık, çok şükur derin bir yanıgı yok.

Hastaneden geldikten bir saat sonra, abimin eşi mesaj atmış geçmiş olsun diye ve eklemiş ki baban dururken abini hastaneye çağırmana da şaşırdım, sonuçta yeni evliyiz, abin artık evli her derdine o kosamaz bu konularda daha ince düşünürsün sanmıştım demiş.

Mesajı okuyunca çok şaşırdım ve sinirlendim haliyle. Evli olduğu için sağlık gibi önemli bir konuda bile abimi çağırma hakkımın olmadığını düşünen bir insanla muhattap olacak olmak bile ciddi sıkıntı bundan sonra benim için.

Mesaja birkaç saat oldu cevap yazmadım. Yazsam mı yazmasam mı onda da emin değilim. Olayın uzamasını istemiyorum, bundan sonra da bir sorun olsa, eşim yoksa ve yardıma ihtiyacım varsa yine abimi arayacağım elbette ama bunu eşi nasıl kabul edecek onu bilmiyorum. Babamı aramıyorum çünkü babamın özel aracı yok. Böyle bir sebepten tatsızlık yaşamak bile çok saçma geliyor şuan.

Abime söylemeyi düşünmüyorum çünkü bu konu aralarında ciddi sorun olur biliyorum. Şuan böyle bir şeye sebep olmakta istemiyorum açıkçası, evlilikleri çok yeni olduğu için.

Böyle bir durumda abime söylemenin dışında ne yapmak daha doğru olur? Cevap yazmak mı, hiç cevap yazmayıp söylediği şeyi ciddiye almamak mı?
Kendi kardeşin zor durumda seni arasa, babam dururken beni niye arıyorsun yeni evliyim der miydin diye sorsaydınız... benim yerime kendini koysan bu mesajı çeker miydin gerçekten yazın diyeceğim de muhtemelen lafını yememek için derdim diyecek. Cevap yazmayın. Buna da bozulursa, beni dinlemeyeceğini bildiğim için yazmadım dersiniz. keyfi bir durum değil, kaldı ki kardeşsiniz siz. Eski eşmiş gibi davranmak ne kadar yanlış.
Dilerim çocuklardan da kıskanmıyorudr, siz yine arada yeğenlerinizin üstünden elinizi çekmeyin derim

Evet ben annemi beklerdim. O arada kizin elini soguk suya koyardim (sicak suda nasil elin derisi gidecek kadar yaniyor oda ayri bir muamma ama neyse). Sonuçta annende çok uzakta yasamiyor anladigim kadari ile. Iki çoçuk ile acile gitmektense, tek çoçuk ile gitmek isterim.

Ki bu bence tek olay degil. Daha öncede gelin laf ortaya atmis. Demek ki çok sik görüsüyorsun, her ihtiyacinda abine kosuyorsun. Bu senin için zaman ile dogal gelmis olabilir. Ancak bu aileye yeni katilan biri için dogal degildir. Hem es, hem üvey anne rollerine adapte olmak onu zorlamistir. Senide fazla müdahaleci olarak görmüs olabilir.

Yani yerinde olsam görüsmeleri felan biraz azaltirdim. Gelin ve abinede zaman verirdim. Zaman ile herseyin rayina oturmasini beklerdim.

Müthiş bi yorum...
Evliyseniz eşiniz çok şanslı

Burada bir konuda anlatmıştım..
Erkek kardeşim var benimde, 3 yaş küçüğüm.
Esim yurtdışına mi şehir dışına mi ne gitti, salonun pencereleri yere kadar, menteşe kırıldı, oğlumun üzerine düşecek korkusu ile hamile ben yerimden zıplamak suretiyle tuttum falan ama aralıkta bir kapı büyüklüğünde bir cam açıkta kaldı.
Site yöneticisi komşumuzu aradim, bu saatte elden gelen bir sey olmaz dedi.
Yerleştirmeye çalıştım ama kaldıramadım, tahminim 50 kilo ve ben 8 aylik hamileyim :)
Ardından eşimi aradım, fellik fellik tamir edecek birini aradik, bulamayinca da kardeşimi aradım.
Geldi, o sırada ustaya ulaştık vs.
Ardından aynı soruyu gelinimiz bana da sormuştu.
Babani neden aramadın diye :)
Olur öyle.
Ben de bir şaşırıp kalıp, aman neyse kafasi basmiyor herhalde demiştim.🤣
Kusura bakma. Baş kısmına üzüldüm son cümle komikti. Ondan komiğe bastım.

Öncelikle geçmiş olsun, umarım en az hasar ve acıyla atlatır miniğiniz.
Kardeş görüşmeleri yersiz ve zamansız olduğunda can sıkabilir, bu konuda hemfikirim gelininizle.
Ama sizin çok çok özel bir durumunuz, aynı zamanda farklı bir bağınız olması da güzel bir şey.
Konuşmalarınız işteyken, saçma sapan zamanlarda(akşam yemek saati, tatil günleri vs) değil ise hiçbir sıkıntı olamaz zaten.
Gelin hamımı fazla cürretkar gördüm, resmen abini unut koynundan çıkarma, babanla muhattap ol demiş.

Benim eşimin de bu derece ilgili olduğu bir ablası var ama ablası dediğim şahsiyet ‘ütünün kutusunu çöpe atayım mı’ diye bizi tatil günümüzde arayabilen bir insan.
Ütü senin, kutu senin, benim kocama ne senin oyun buyundan diye söylenme hakkına sahibim bence.
Sizin gelin ise değil ve abiniz evlilik kararını hem yaşadığı travma geçmemiş hem de karşıdakini tanımadan erken almış.
Üzüldüm yiğeninize.

Herkes kendince doğru olanı yapıyor tabi.

Yüzyüze görüşmemiz sık olmuyor şuan için haftada bir görüşüyoruz. Ama telefonla konuşuyoruz evet ben aramasam abim arıyor. Evlendi diye abimle neden telefonla görüşmeyi keseyim? Bana mantıksız geliyor açıkçası bu.

Çocukları Cuma'dan alıyoruz ya annem ya ben başbasa vakit geçirsinler diye. Yani hayatlarına müdahale etmem gibi bir durum yok ki ben bu durumlara kendi hayatımda da dikkat eden bir insanım.

Yine de rahatsız oluyorsa yapabileceğim birşey yok şu aşamada.

Çocuğun eli yanmış bazıları bekleseydin yok taksiyle gitseydin ben olsam annemi beklerdim demekte ne biliyim. Bizim bile elimiz yanıyor suya soksan şu yaşımızda dayanamıyoruz böyle saçma düşünce yapısı olamaz. Kardeşimi ararken eşinden niye izin alayım san ki millet gece arıyor. Yeni gelin triplerinde çıksın millet 7/24 sevişiyor musunuz?

Cevap yazmassam çatlardım heralde. "Sakin ol. Babamın özel aracı olmadığı için abimden rica ettim. Böyle bir konuda benden anlayış beklerken senin bunu yapmıyor oluşun...neyse sana iyi geceler" tarzi biseyler yazardim sanirim. :kahve: ne öyle çocuk azarlar gibi, hiç doğru bulmadım.

aceba gelinin abinizle ilgili bi sorunu mu var. ben yanlis hatirlamiyorsam evlenmek icin en büyüp sebebi cocuklari seviyor olmasi ve iyi davraniyor olmasiydi kendi duygularindan ziyade. belki gün icinde karisiyla bir defa bile konusmuyor ama mesela sizile 3-5 defa, belki aksam eve gelince yemek yiyip tv karsisinda yayiliyor ama esile sohbet muhabet etmiyor. tabi böyleysede sizin sucunuz yok ama olabilir mi böyle bisey?

ha yaptigi saglik konusu olunca yine cok yanlis ama anlamaya calisiyorum. konussaniz bi gelinle yüz yüze?

gecmis olsun

Yenge sen misin diyesim geldi

Hayir yenge ben degilim de, burda yine lafim sana degil fakat genel olarak kk'ün yine iki yüzlülügü devreye giriyor. Gelin bu konuyu açmis olsaydi, görümce tüh kaka olurdu. Bir rahat vermiyor olurdu.

Ancak taninmis bir üye yenge olarak konu açtigi için, herkes fikrini degistiriyor.

Ben konu sahibin kötü birisi yada tüh kaka oldugunu iddia etmiyorum. Burda konu açiyorsa, çesitili fikirlere açik olmasi gerekiyor. Yani umarim konu açma gayesi "bu gelin ne tüh kaka, hepiniz linç edin hanimlar" degildir.

Ben genel olarak, her sorunda hemen aileye kosma taraftari degilim. Önce kendi problemini kendi çözmen lazim. Ailelerden uzak oturdugumuzdanda olabilir bu durum bilmiyorum. Ancak burda sadece tek tarafi okudugumuzu biliyorum. Hani açikçasi, gelinide duymak isterdim.

Eğer kadın ultra manyak değilse acaba zırt pırt abinizi çağırıyor olabilir misiniz evet sağlık önemli fakat ben böyle bir durumda ilk aklıma taksi çağırmak gelir yanlış anlamayın ben hem görümce hem gelinim fakat yeni evli bir kadının sürekli tekrarı olmasaydı bunun analizini yapıp hemen tepki koyması biraz imkansız gibi geldi bana..

Sonra gelinle ılıskınız nasıl oldu

Mesafeliydik, mesafeliyiz.
5 yıllık evliler, evlerine 5 kere girmedim.
(20 dakika mesafede)
Kardeşimle gün aşırı konuşuruz. 2 haftada 1 annemde denk getirmeye çalışırız.
Yada bende toplanırız.
Ben başka bir şeyin sinirini benden çıkarttığını düşündüm açıkçası, cünkü akla mantığa sığmıyor o durumda böyle bir şey söylemesi.
Dahası, yine olsa yine kardeşimi ararım, yani keyfi bilir, kendine böyle bir şeyi yakistiriyorsa.

Merhaba Hanımlar

Abim bir buçuk ay kadar önce ikinci evliliğini yaptı.

Abimle, çocukluğumuzdan beri yakın bir abi kardeş ilişkimiz var. İlk eşinin vefatından sonra ki süreçte de bu yakınlık daha da arttı. Sık sık telefonda konuşur, bir araya geliriz.

Bu yakınlığımız şuan ki eşini rahatsız etmiş olacak ki, bir keresinde ben annemle bu kadar sık konuşmuyorum ne buluyorsunuz konuşacak dedi. Konuşmalarımız genelde abim isteyken olur ve uzun konuşmalar değil ki olsa bile kime ne orası da ayrı. Bende herkesin ilişkisi farklı, kıyaslamanin bir manası yok diye kapatmıştım o konuyu.

Görünürde herhangi bir sorunumuz da yok kendisiyle, başından beri iyi niyetle yaklaşıp herhangi bir beklenti de olmadım kendisiyle ilgili.

Bugün akşam üzeri kızımın eli yandı. Eşim şehir dışında olduğu için ve evde kızımdan küçük bir çocuğum daha olduğundan abimi aradım bizi hastaneye götürmesi için. Hastane de bir saat kadar kaldık, çok şükur derin bir yanıgı yok.

Hastaneden geldikten bir saat sonra, abimin eşi mesaj atmış geçmiş olsun diye ve eklemiş ki baban dururken abini hastaneye çağırmana da şaşırdım, sonuçta yeni evliyiz, abin artık evli her derdine o kosamaz bu konularda daha ince düşünürsün sanmıştım demiş.

Mesajı okuyunca çok şaşırdım ve sinirlendim haliyle. Evli olduğu için sağlık gibi önemli bir konuda bile abimi çağırma hakkımın olmadığını düşünen bir insanla muhattap olacak olmak bile ciddi sıkıntı bundan sonra benim için.

Mesaja birkaç saat oldu cevap yazmadım. Yazsam mı yazmasam mı onda da emin değilim. Olayın uzamasını istemiyorum, bundan sonra da bir sorun olsa, eşim yoksa ve yardıma ihtiyacım varsa yine abimi arayacağım elbette ama bunu eşi nasıl kabul edecek onu bilmiyorum. Babamı aramıyorum çünkü babamın özel aracı yok. Böyle bir sebepten tatsızlık yaşamak bile çok saçma geliyor şuan.

Abime söylemeyi düşünmüyorum çünkü bu konu aralarında ciddi sorun olur biliyorum. Şuan böyle bir şeye sebep olmakta istemiyorum açıkçası, evlilikleri çok yeni olduğu için.

Böyle bir durumda abime söylemenin dışında ne yapmak daha doğru olur? Cevap yazmak mı, hiç cevap yazmayıp söylediği şeyi ciddiye almamak mı?
Canım böylesine hassas bir durumda sağlığı değil kıskançlığı düşünen gelinin vicdanında sorun aradım ben seni üzmek istemem ama kendi çocuğu olunca abinin çocuklarına kötü davranacak kapasite gördüm kendisinde umarım ilerde böyle bir sorun yaşamazsınız da ben yanılmış olurum

Eğer o an acil bir durum varsa ve en mantıklı çözüm abiyi aramaksa neden aranmasın ki? Eşi 1 saat evde olmayınca ölüyor mu? Gelinin kendi ailesinden biri böyle bir durum yaşasaydı ve gelini çağırsalardı yine böyle düşünür müydü yoksa o benim kardeşim elbette gideceğim mi derdi? Konu erkeğin ailesi olunca çok acımasız oluyoruz. Bazen erkeklere de sabır dilemiyor değilim.

Müthiş bi yorum...
Evliyseniz eşiniz çok şanslı
Herkes kendince doğru olanı yapıyor tabi.

Yüzyüze görüşmemiz sık olmuyor şuan için haftada bir görüşüyoruz. Ama telefonla konuşuyoruz evet ben aramasam abim arıyor. Evlendi diye abimle neden telefonla görüşmeyi keseyim? Bana mantıksız geliyor açıkçası bu.

Çocukları Cuma'dan alıyoruz ya annem ya ben başbasa vakit geçirsinler diye. Yani hayatlarına müdahale etmem gibi bir durum yok ki ben bu durumlara kendi hayatımda da dikkat eden bir insanım.

Yine de rahatsız oluyorsa yapabileceğim birşey yok şu aşamada.

Bu bana pek inandirici gelmiyor kusura bakma. Sen ile annen neredeyse melek rolünde ve gelin kendi kendine "kötü" oluyor. Olmaz demiyorum fakat en hafif tabiri ile tuhaf.

Bu konuda gelin ile konusabilirsin. Sikintimi var? Nasil hal edilebilir? O kendi açisindan anlatir, sen kendi açindan ve bir karara varilir.

Yoksa bu sekilde her ikiniz kendinizi doldurupta "yok o benim abim", "yok o benim esim" diyerek bir yere varilmaz. Seffaf bir iletisim her zaman en dogrusudur.

Kusura bakma. Baş kısmına üzüldüm son cümle komikti. Ondan komiğe bastım.

Estağfirullah. Haklisiniz, komik zaten. Ve bence bu gibi gereksiz çıkışların en büyük cezası da bu komik duruma düşmek
O saatten sonra ciddiye alacak bir şeyi kalmiyor.
Aramızda 3 yaş var, ama 14-15 'ten öteye gidemiyor gözümde 🤷🏻‍♀️

Yanikla ilgili bir tecrübeniz oldu mu bilmiyorum. Çocuğun eli sıcak suda yanmış ve soyulmuş durmaksızın ağlıyor, diğer çocuğum 1 buçuk yaşında. Ne yapacaktım annemin gelmesini mi bekleyecektim yada arabayla 5 dakika mesafede oturan abimi çağırırken tereddüt mu edecektim eşi rahatsız olur diye?

Ciddi değilden kasıt yatış gerektirmeyen durumdayız, yarın sabah tekrar gideceğim hastaneye ilk müdahale yapıldı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back