• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin Eşi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Empati yapabildiğiniz zaman anlayacaksınız.

Ne bekleyecektiniz ki beklentide olmadım derken?
Empati yaptığım için sinirlendim aslında. Benimde eşimin kardeşleri var böyle bir konuda bu tarzda bir mesaj atmam

Beklentiden kasıt, abimin eşi olması dışında gelin görümce gibi rollere sokmadığım aramızda ki iletişimi.

Evlendiginde kocasını tapuladıgıni sanan bir kadın daha 🤦🏼‍♀️ insanın bir acil ihtiyacı olduğunda abisini araması kadar normal ne olabilir acaba sanki gel yatıya kal demişsiniz siz bence hiç gelinle polemiğe girmeyin yine bir ihtiyacınız olduğunda eşiniz olmadığın abinizden yardım istemeye devam edin çünkü doğru olan bu..
İsteyeceğim tabi ki, inat olsun falan diye değil elbette. Zaten keyfi birşey için abimi çağırmam ama ihtiyacım varsa kimsenin ne düşündüğünü umursayacak değilim açıkçası.

Burda bence yazmadigin yada gözden kaçirdigin seyler var. Niyese öylesine birden sivri dilli oldugunu inanmiyorum.
Evde bir küçük çoçuk daha varsa, taxi ilede gidebilirdin. Anneni çagirabilirdin. Annen küçüge bakip, sende taxi ile büyük ile hastaneye gidebilirdin.

Ki hiç acil bir durumda yokmus, sadece 1 saat kaldiginiza göre. Yani saglik durumu diyorsun da, öyle asiri bir saglik durumu yoktu.

Yani ne bilim ben gelini hakli buldum. Herseyde abine kosma. Önce sorunlari kendin çözmeye çalis. Bu sadece abi yada esinden dolayi degil, genel bir bakis açisidir.
Yanikla ilgili bir tecrübeniz oldu mu bilmiyorum. Çocuğun eli sıcak suda yanmış ve soyulmuş durmaksızın ağlıyor, diğer çocuğum 1 buçuk yaşında. Ne yapacaktım annemin gelmesini mi bekleyecektim yada arabayla 5 dakika mesafede oturan abimi çağırırken tereddüt mu edecektim eşi rahatsız olur diye?

Ciddi değilden kasıt yatış gerektirmeyen durumdayız, yarın sabah tekrar gideceğim hastaneye ilk müdahale yapıldı.

İsteyeceğim tabi ki, inat olsun falan diye değil elbette. Zaten keyfi birşey için abimi çağırmam ama ihtiyacım varsa kimsenin ne düşündüğünü umursayacak değilim açıkçası.
Peki gelin bu cesareti nasıl buldu? Mesajı abinize gösterince sert tepki almaktan çekinmemesi garip geldi şahsen ben yazamazdım. Abiniz de rahatsız olabilir mi bir ihtimal? Ya da nabza göre şerbet vermek için evde geline haklısın deyip o gazla böyle bir mesaj atmış olabilir mi?

Millet ne saçma ya çocuğun eli yanmış az veya çok hafif yada ağır sağlıkla ilgili acil bir durum böyle zamanda benim de elim ayağım titrer en yakınımda kim varsa onu ararım bi yabancıdan yardım isteyeyeceğime abimden isterim kimse de karışamaz keza eşimin kardeşleri de öyle kaza yaptılar gayet de iyilerdi ama eşime söyledim çocukları anneme bırakıp koşa koşa gittim hastaneye ben olsam eşimle giderdim böyle ahkam keseceğime Yabanelma Yabanelma cevap verme yeri gelirse yüz yüze konuşursunuz boşver şimdilik

Peki gelin bu cesareti nasıl buldu? Mesajı abinize gösterince sert tepki almaktan çekinmemesi garip geldi şahsen ben yazamazdım. Abiniz de rahatsız olabilir mi bir ihtimal? Ya da nabza göre şerbet vermek için evde geline haklısın deyip o gazla böyle bir mesaj atmış olabilir mi?
Bilmiyorum açıkçası nasıl bu kadar rahat yazdı bunları. Aramızda herhangi bir gerginlik de yoktu öncesinde.

Abimin rahatsız olma gibi bir durumu olacağını sanmıyorum, ihtimal bile vermiyorum buna. Aramızdaki ilişki düşünce.

Cevap yazmayın.
İnsan komsusunu alır goturur hastaneye bu gıbı durumlarda, tavrı ne cırkın kadının.
Neyi engellemıs oldunuz kı abinizi cagırarak.
Yeni evlılerın bu yedi yırmıdort sevısıyoruz tavırları ne anlamsız.
1 saatlerini almış oldum ya ayıp ettim. Şuan yazmayacağım sonrasında yüzyüze konuşmak istiyorum fırsat bulunca.

Yanikla ilgili bir tecrübeniz oldu mu bilmiyorum. Çocuğun eli sıcak suda yanmış ve soyulmuş durmaksızın ağlıyor, diğer çocuğum 1 buçuk yaşında. Ne yapacaktım annemin gelmesini mi bekleyecektim yada arabayla 5 dakika mesafede oturan abimi çağırırken tereddüt mu edecektim eşi rahatsız olur diye?

Ciddi değilden kasıt yatış gerektirmeyen durumdayız, yarın sabah tekrar gideceğim hastaneye ilk müdahale yapıldı.

Evet ben annemi beklerdim. O arada kizin elini soguk suya koyardim (sicak suda nasil elin derisi gidecek kadar yaniyor oda ayri bir muamma ama neyse). Sonuçta annende çok uzakta yasamiyor anladigim kadari ile. Iki çoçuk ile acile gitmektense, tek çoçuk ile gitmek isterim.

Ki bu bence tek olay degil. Daha öncede gelin laf ortaya atmis. Demek ki çok sik görüsüyorsun, her ihtiyacinda abine kosuyorsun. Bu senin için zaman ile dogal gelmis olabilir. Ancak bu aileye yeni katilan biri için dogal degildir. Hem es, hem üvey anne rollerine adapte olmak onu zorlamistir. Senide fazla müdahaleci olarak görmüs olabilir.

Yani yerinde olsam görüsmeleri felan biraz azaltirdim. Gelin ve abinede zaman verirdim. Zaman ile herseyin rayina oturmasini beklerdim.

Bence kadın eşi bir şey demedi diye kendi kendine attı maksat artık çekinsin diye. Ne insanlar var ya eş olabilir ama bu adam birilerinin oğluda kardeşide bu vasıfları evlenince kaldırılmıyor. Kardeş bu iyi gün de kötü günde le insanın arkasında yanında olur istersem her gün ararım ne var yani kime ne dimi. Diğer türlü arkadaştan komşudan ne farkı oluyor adı üstünde kardeş

Kardeşiniz eşine karşı ilgisiz mi acaba. telde genellikle işteyken konuşuyoruz yazmışsınız, kardeşinizi aradığında meşgul veriyorsa bide ilgisizse size sardırıyor sanırım. yoksa diğer türlü kıskanması normal gelmedi ,helede elin yanmış küçücük çocuk varken

Burada bir konuda anlatmıştım..
Erkek kardeşim var benimde, 3 yaş küçüğüm.
Esim yurtdışına mi şehir dışına mi ne gitti, salonun pencereleri yere kadar, menteşe kırıldı, oğlumun üzerine düşecek korkusu ile hamile ben yerimden zıplamak suretiyle tuttum falan ama aralıkta bir kapı büyüklüğünde bir cam açıkta kaldı.
Site yöneticisi komşumuzu aradim, bu saatte elden gelen bir sey olmaz dedi.
Yerleştirmeye çalıştım ama kaldıramadım, tahminim 50 kilo ve ben 8 aylik hamileyim :)
Ardından eşimi aradım, fellik fellik tamir edecek birini aradik, bulamayinca da kardeşimi aradım.
Geldi, o sırada ustaya ulaştık vs.
Ardından aynı soruyu gelinimiz bana da sormuştu.
Babani neden aramadın diye :)
Olur öyle.
Ben de bir şaşırıp kalıp, aman neyse kafasi basmiyor herhalde demiştim.🤣

Sizi burada ki mesajlarınız yoluyla tanıyorum çok naif birisiniz. Bence çok ta haklısınız. Gelin hanım mesafe koymak istiyor aklınca. Hani burda ki bazı gelinler gibi. Elinde kozu da var maalesef anneleri ölmüş çocuklar. Ben istediğim gibi davranırım Seslerini çıkaramazlar diye düşünüyor bence. Daha 1 ayda size böyle davranan çocuklara ne yapmaz. Kendinizi boşverin çocukları yakından takip edin. Konuyu içinde şimdilik sesiz kalın derim. Biraz zamana bırakın.

Burada bir konuda anlatmıştım..
Erkek kardeşim var benimde, 3 yaş küçüğüm.
Esim yurtdışına mi şehir dışına mi ne gitti, salonun pencereleri yere kadar, menteşe kırıldı, oğlumun üzerine düşecek korkusu ile hamile ben yerimden zıplamak suretiyle tuttum falan ama aralıkta bir kapı büyüklüğünde bir cam açıkta kaldı.
Site yöneticisi komşumuzu aradim, bu saatte elden gelen bir sey olmaz dedi.
Yerleştirmeye çalıştım ama kaldıramadım, tahminim 50 kilo ve ben 8 aylik hamileyim :)
Ardından eşimi aradım, fellik fellik tamir edecek birini aradik, bulamayinca da kardeşimi aradım.
Geldi, o sırada ustaya ulaştık vs.
Ardından aynı soruyu gelinimiz bana da sormuştu.
Babani neden aramadın diye :)
Olur öyle.
Ben de bir şaşırıp kalıp, aman neyse kafasi basmiyor herhalde demiştim.🤣
Sonra gelinle ılıskınız nasıl oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back