• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin Eşi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canım böylesine hassas bir durumda sağlığı değil kıskançlığı düşünen gelinin vicdanında sorun aradım ben seni üzmek istemem ama kendi çocuğu olunca abinin çocuklarına kötü davranacak kapasite gördüm kendisinde umarım ilerde böyle bir sorun yaşamazsınız da ben yanılmış olurum
Allah korusun. Buradaki tek güvencem abim ve babalığı. Böyle birşeye göz yumacak bir değil. Eşi de öyle olmaz umarım. Evliliğe alışma sürecidir belli diye düşünmek istiyorum açıkçası.

Çocuk ve acil sağlık durumu oldu mu insan hiç tanımadığı yedi kat ele yardıma koşar, öz dayının öz yeğenine koşması niye bu kadar garipseniyor anlamıyorum.

Şimdi birimizin karşı komşusu "yetiş çocuk yandı" diye kapıyı çalsa "babanı ara komşum" diye kapıyı yüzüne mi çarpacağız yani? Öyle yapmamız gerekiyormuş, çocuk da yanan yerini suya soksun beklesin napalım.
cocuk olunca insanin okadar eli ayagina dolaniyor ki
benim cocugumun eli yansa suya falan sokmam acikcasi
yakinimda birileri olsa once onu ararim kim oldugunu umursamam cidden.
benide biri arasa vay bu zamaninda bana soyle yapmisti babasini arasin banane demem
sapla samani karistirmamak lazim bence
cokmu nefret ediyorum yardimimi elimden geleni yaparim sonra kaldigim yerden nefrete devam ederim.

Her ihtiyacım da abimi aramıyorum tâbi ki, böyle birşey demedim ki.
Öyle evde oturup birileri işimi yapsın diye bekleyen bir kadın değilim zaten.
Eşini arama kısmını bilmiyorum tabi ki ama araları iyi gördüğüm kadarıyla.

Sadece zorunlulukta ariyorum diyorsunuz ya hani bir insan kac kere zorunlulukta kalabilir? Bu arayip cagirmalar evlendiklerinden beri kac kere oldu bilemiyorum.
Yani ayda yilda bir kere bu anlatiginiz saglik sorunuyla ilgili cagirdiginiz icin mi bu tepki? Eger oyleyse eşiyle yani abinizle aralarinda sorunlari var sizin disardan gormediginiz ve ofkesini size yoneltiyor olabilir.
Abisine bunu soylerseniz ortalik iyice gerilebilir bilemedim.

Yazıda donla uyuduğunuz detayını bir tek ben muzipçe okumuş olamam, değil mi?
Neyse sustum, gümlenmeyeyim dondan😂😂

caktirma caktirma. onun yüzünden cok dalga konusu oldum esime. ondan bilinc altima yerlesmis yazmisim. nineler gibi uyumasi güzel oluyor. düsündügün gibi degil xD.

Bence uzak durun haklisiniz evet sonucta kardesiniz ve yigeni söz konusu ama yeni evliliklerde tecrubesizliklerden dolayi sacma kiskancliklar olabiliyor.Sizin sık gorusmeniz yengenizi rahatsiz ettiginden dolayi getcekten ihtiyaciniz oldugu zaman gozune batmis.Siz uzaktan izleyin evlilikleri oturup gözunden sakinma kiskanma halleri gecince yengeniz iyi niyetliyse normale dönecektir
Umarım öyle olur.
Ben sekiz senelik evliyim, ilk zamanlar yaptığım bazı şeyleri niye yapmışım acaba dediğim oluyor.
Müdahale etmiyorum aslında ne yapayım abimle hiç konuşmayayım mı?
Kendisiyle uygun zamanda konuşacagim bu meseleyi.

Daha 1.5 ay olmuş evleneli oturduğu koltuk ısınmamıştır henüz, ne çabuk mesajla görümce hizaya getirmeye başlama hevesine kapılmış hayret. Böyle bir sağlık durumunda, 1.5 aylık evliyken o mesajı atma cüretini gösteren kişinin had bilme ile ilgili ciddi bir sıkıntısı vardır benim nazarımda. Siz bu konuyu bir şekilde halledersiniz ama bu zihniyetteki bir insanın bir süre sonra çocukları da problem etme ihtimali yüksek.

cocuk olunca insanin okadar eli ayagina dolaniyor ki
benim cocugumun eli yansa suya falan sokmam acikcasi
yakinimda birileri olsa once onu ararim kim oldugunu umursamam cidden.
benide biri arasa vay bu zamaninda bana soyle yapmisti babasini arasin banane demem
sapla samani karistirmamak lazim bence
cokmu nefret ediyorum yardimimi elimden geleni yaparim sonra kaldigim yerden nefrete devam ederim.
Zaman zaman kendini yakan bir insan olarak yanık acısını biliyorum. Bu durumla empati yapmam için çocuk sahibi olmam gerekmiyor. Normal şartlarda her insanın da durumun aciliyetini anlıyor ve nolursa olsun hoşgörüyor olması gerekir diye düşünüyordum ama baksanıza öyle değilmiş.

Dediğiniz gibi nefret bile edilse çocuk olduğu sürece akan suların durması gerekir, kaldı ki konu sahibi beş gün abisini evine göndermemiş değil. Altı üstü hadi yol, git gel vs 2 saat olmuş olsun.

Gelin hanımın bir yerden çıkarması gereken öfkesi varmış ama çıkarmak için çok talihsiz bir zamanı ve olayı seçmiş. Çoğu kişinin böyle bir durumda böyle bir mesaja hak vereceğini sanmıyorum. Çok içinde kalıp laf edesi geldiyse kadın çocuğuyla hastaneden döndükten sonra değil, bir görüşmeleri olduğunda çeker kenara usturuplu şekilde söyler. Zamanlama da çok yanlış, olay da.

Umarım öyle olur.
Ben sekiz senelik evliyim, ilk zamanlar yaptığım bazı şeyleri niye yapmışım acaba dediğim oluyor.
Müdahale etmiyorum aslında ne yapayım abimle hiç konuşmayayım mı?
Kendisiyle uygun zamanda konuşacagim bu meseleyi.
Bende boyle sacma sapan davrandigim icin onun tarafindan baktim mevzuya 🙄😁Simdin diom deli miydim?Annesiyle her gun konusmasini bilmeden icten ice kisianiomusum ne konusuon bu kadar ne dio yapiodum.Siz gelinle konusun incinmeden incitmeden.Abinizle de gorusun tabi ama bekarligi gibi degil

Evet ben annemi beklerdim. O arada kizin elini soguk suya koyardim (sicak suda nasil elin derisi gidecek kadar yaniyor oda ayri bir muamma ama neyse). Sonuçta annende çok uzakta yasamiyor anladigim kadari ile. Iki çoçuk ile acile gitmektense, tek çoçuk ile gitmek isterim.

Ki bu bence tek olay degil. Daha öncede gelin laf ortaya atmis. Demek ki çok sik görüsüyorsun, her ihtiyacinda abine kosuyorsun. Bu senin için zaman ile dogal gelmis olabilir. Ancak bu aileye yeni katilan biri için dogal degildir. Hem es, hem üvey anne rollerine adapte olmak onu zorlamistir. Senide fazla müdahaleci olarak görmüs olabilir.

Yani yerinde olsam görüsmeleri felan biraz azaltirdim. Gelin ve abinede zaman verirdim. Zaman ile herseyin rayina oturmasini beklerdim.
Senin kein yansında bak nasıl çırpınırsın, ana yüreği dayanır mı buna ,saçmalamakla. Bir numarasınız. Akt tarafı 1 saat ,ne büyüktünüz be,noldu yani ,yeni evliler diye dünya mı durdu acaba . Gerdek gecesinde değil ya abisi. Siz bu kafayla ne birine yardım edebilirsiniz nede kimseden yardım bulursunuz, Empati koskoca bir SIFIR

seni seviyorum kk. esime tripliyim su konuyu okuyunca kalbim yumusadi.

7 sene evel saat sabahin 4ü. kardesim ariyor telimin sesi kisik, tabi duymuyorum. esimi ariyor. esim horul horul uyudugundan teli ben aciyorum.

ablaaaa cok fena kaza yaptim ben diye agliyor. ben o korkuyla yerini falan sormadan ortaligi inleterek donumla disari kosuyorum. esim yerinden zipliyor noluyoo noluyo diye pesimden geliyor. ceket ayakabi filan alip beni arabaya atip kaza yerine götürüyor...

kardesim o sokla kaldirimda otururken bende cocuk ya ölseydi diye zangir zangir titrerken esim polis vs her isleri halledip dur eve gitmeden bide hastaneye ugruyalim nolur nolmaz diye saat sabahin bilmem kacina kadar basinda bekleyip dur ananlar seni böyle görmesin diye bide evde dusa sokmustu... öyle eve atmisti. he ordan hic bisi olmamis gibi ise gittik...

bizde yeniii evlüüüydük adamin seyi düsmedi... yasiyor hala...
Erkekler bu konuda kadınlar gibi değil.
Abimin ilk eşinin vefatından sonra yaptığım onca şey oldu. Yeğenlerim günlerce bende kaldı, onların ve abimin çoğu şeyiyle ben ilgilendim. Eşim birgün olsun birşey demedi. Ki deseydi de ben normal karşılamazdım diyeceklerini orası ayrı.

esim bazen isi geregi gece mesailerine kaliyor
ben o donemlerde annemlere gidiyorum evim fazlaca sehir disinda kiza bisey olursa anneme hastaneler yakin diye.
yan komsumuz gecen ay 20 gun sonra eve geldigimde sesimizi duymus kapiyi tiklatti
hayirdir komsum diyince anlattim ne sebeple gittigimi.
kadin resmen bozuldu kapida araba yok cocuk hastalanir falan diye korktum diyince senin araban yoksa biz ne gune duruyoruz saat kac olursa olsun hic cekinme cal zili dedi kadin bu kadinla gidip gelmeyiz karsilastikca ayak ustu muhabbet ederiz ramazan ayindada calistiklari icin bir kac kez yaptigim tatlidan borekten falan goturmustum ikram olsun cesit olsun diye butun muhabbet bu kadar yani.
elin kadini yan komsu bile cal kapiyi derken abinin esi gelininiz iyi gununde kotu gununde ilk kosani siz olacaginiz halde abini cagirma abini arama diyebiliyor ya hayret yani pes diyesim geliyo gercekten bazi insanlar gerçekten sadece kötü ya içi kötü ruhu kötü kalbi kötü.
Birde geçmiş olsun dedikten sonra ekliyor bunları. Keyfî değil yani hastaneye gitmişiz sonuçta. Bende şaşırdim fazlasıyla yazdığı mesaja ve rahatlığına.

Birde geçmiş olsun dedikten sonra ekliyor bunları. Keyfî değil yani hastaneye gitmişiz sonuçta. Bende şaşırdim fazlasıyla yazdığı mesaja ve rahatlığına.
yerinizde olsaydim ki kismen daha once ayni seyi yasadim cevap yazmam hatta bundan sonraki dönemde durumun gidisatina bakarak hic aramam mesafeyi koyarim gerekirse.
bazi insanlar iyi niyetten anlamiyor cidden illa bi kurtlanacaklar yani
bi ekşın yaratacaklar kötülükten beslenecekler.

Yabancım, allasen bırak açıklama yapmayı.
Yanık o kadar önemli bir durumdur ki ne kadar çabuk müdahale edilirse derecesi o kadar azalır.
Çocuk yanıkları zaten direkt 2. Derece oluyor, en önemsizi bile önemli.
Kaybedilen 5 dk alt deriye nüfuz etmesini ve hasarın fazlalaşmasına sebep olur.
İsterse koynundan çıktı geldi abin, gelecek!
Çocuk söz konusu oldu mu akan sular durur!

Ben ki görümcemden zerre haz etmem, böyle bir durum başına gelse koşa koşa ben de giderim.
Bende eşimin ailesine ölüp bilmiyorum açıkçası ama ilişkilerine hic müdahale etmedim.

Yani birde çocuğun halini görseniz o an. Ablası ağladığı için korkudan ağlayan oğlum var birde. Ben bu arada taksiyle uğraşacağım, ikisini sakinleştirmeye çalışacağım tek başıma neden abimi böyle bir konuda rahatsız etmeyeyim diye.

Abinizi sizden kıskanıyor, demek ki ilişkileri
Kendi istediği düzeyde değil, bu da ancak zamanla ve bol emekle olacaktır,
Bunu da kendine itiraf edemediğinden size saldırıyor

Bende eşimin ailesine ölüp bilmiyorum açıkçası ama ilişkilerine hic müdahale etmedim.

Yani birde çocuğun halini görseniz o an. Ablası ağladığı için korkudan ağlayan oğlum var birde. Ben bu arada taksiyle uğraşacağım, ikisini sakinleştirmeye çalışacağım tek başıma neden abimi böyle bir konuda rahatsız etmeyeyim diye.
Ben oğlumun eli ve göbeği yandığında ki 1 yaşında bebekti, 3 büyükle gittik hastaneye.
İki kişi tuttu, ben zaten doğurdum doğuracağım ağlamaktan helaktım.
Sizin de bakmanız gereken küçücük yavrunuz var, aynı zamanda acilen ilgilenilmesi gereken kızınız.
Gerçekten sizin yerinizde olsam okkalı bir cevap veririm, gıcıklığına beterini de yaparım.
Küçücük bir çocuğun sağlığı söz konusu olunca ister balayında ister kış uykusunda farketmez, tanımadığın birine bile can olursun.
Ama gelin hanım o kadar kalpsiz ve size takık ki, düşünse kendince sövse bile çocuğuna üzülen bir anneye böyle bir mesajı atmayı kendine yakıştırmış.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back