Bende evliyim yahu eşim kardeşiyle ne zaman ne konuşmuş hiç merak etmedim. Öğlen arası konuşulan birkaç dakikadan rahatsız olması beni hiç ilgilendirmiyor açıkçası. Bu konuyu ciddiye bile almıyorum. Akşam vaktinde olur olmadık zamanda arasam elbette rahatsız olur ama öyle bir durum yok ki.Kadın evlenince kocanın tapusunu almıyor evet te kız kardeşler de elinde abilerinin tapularıyla doğmuyor...
Eşim yok diye hemen abiyi aramak ta doğru değil, sürekli telefonda konusmak ta...Sizin ne konustugunuzu bilemez ve merak eder...Bence o kadar sohbeti eşiyle yapmalı artık evlendiğine göre...
Ve gercekten katılıyorum, illa bir erkek çağırmak gerekmez kendi işinizi pekala görebilirdiniz, panik bi durum da değilmiş...
Her eşiniz olmadığında her işinizde abinizi mi çağıracaksınız?
Ve bence sen o mesajları kesin abine atarsın bugun olmasa yarın
Kardeşler buyuzden var adi ustunde kardes.Mesafeliydik, mesafeliyiz.
5 yıllık evliler, evlerine 5 kere girmedim.
(20 dakika mesafede)
Kardeşimle gün aşırı konuşuruz. 2 haftada 1 annemde denk getirmeye çalışırız.
Yada bende toplanırız.
Ben başka bir şeyin sinirini benden çıkarttığını düşündüm açıkçası, cünkü akla mantığa sığmıyor o durumda böyle bir şey söylemesi.
Dahası, yine olsa yine kardeşimi ararım, yani keyfi bilir, kendine böyle bir şeyi yakistiriyorsa.
Eğer o an acil bir durum varsa ve en mantıklı çözüm abiyi aramaksa neden aranmasın ki? Eşi 1 saat evde olmayınca ölüyor mu? Gelinin kendi ailesinden biri böyle bir durum yaşasaydı ve gelini çağırsalardı yine böyle düşünür müydü yoksa o benim kardeşim elbette gideceğim mi derdi? Konu erkeğin ailesi olunca çok acımasız oluyoruz. Bazen erkeklere de sabır dilemiyor değilim.
Bence uzak durun haklisiniz evet sonucta kardesiniz ve yigeni söz konusu ama yeni evliliklerde tecrubesizliklerden dolayi sacma kiskancliklar olabiliyor.Sizin sık gorusmeniz yengenizi rahatsiz ettiginden dolayi getcekten ihtiyaciniz oldugu zaman gozune batmis.Siz uzaktan izleyin evlilikleri oturup gözunden sakinma kiskanma halleri gecince yengeniz iyi niyetliyse normale dönecektirMerhaba Hanımlar
Abim bir buçuk ay kadar önce ikinci evliliğini yaptı.
Abimle, çocukluğumuzdan beri yakın bir abi kardeş ilişkimiz var. İlk eşinin vefatından sonra ki süreçte de bu yakınlık daha da arttı. Sık sık telefonda konuşur, bir araya geliriz.
Bu yakınlığımız şuan ki eşini rahatsız etmiş olacak ki, bir keresinde ben annemle bu kadar sık konuşmuyorum ne buluyorsunuz konuşacak dedi. Konuşmalarımız genelde abim isteyken olur ve uzun konuşmalar değil ki olsa bile kime ne orası da ayrı. Bende herkesin ilişkisi farklı, kıyaslamanin bir manası yok diye kapatmıştım o konuyu.
Görünürde herhangi bir sorunumuz da yok kendisiyle, başından beri iyi niyetle yaklaşıp herhangi bir beklenti de olmadım kendisiyle ilgili.
Bugün akşam üzeri kızımın eli yandı. Eşim şehir dışında olduğu için ve evde kızımdan küçük bir çocuğum daha olduğundan abimi aradım bizi hastaneye götürmesi için. Hastane de bir saat kadar kaldık, çok şükur derin bir yanıgı yok.
Hastaneden geldikten bir saat sonra, abimin eşi mesaj atmış geçmiş olsun diye ve eklemiş ki baban dururken abini hastaneye çağırmana da şaşırdım, sonuçta yeni evliyiz, abin artık evli her derdine o kosamaz bu konularda daha ince düşünürsün sanmıştım demiş.
Mesajı okuyunca çok şaşırdım ve sinirlendim haliyle. Evli olduğu için sağlık gibi önemli bir konuda bile abimi çağırma hakkımın olmadığını düşünen bir insanla muhattap olacak olmak bile ciddi sıkıntı bundan sonra benim için.
Mesaja birkaç saat oldu cevap yazmadım. Yazsam mı yazmasam mı onda da emin değilim. Olayın uzamasını istemiyorum, bundan sonra da bir sorun olsa, eşim yoksa ve yardıma ihtiyacım varsa yine abimi arayacağım elbette ama bunu eşi nasıl kabul edecek onu bilmiyorum. Babamı aramıyorum çünkü babamın özel aracı yok. Böyle bir sebepten tatsızlık yaşamak bile çok saçma geliyor şuan.
Abime söylemeyi düşünmüyorum çünkü bu konu aralarında ciddi sorun olur biliyorum. Şuan böyle bir şeye sebep olmakta istemiyorum açıkçası, evlilikleri çok yeni olduğu için.
Böyle bir durumda abime söylemenin dışında ne yapmak daha doğru olur? Cevap yazmak mı, hiç cevap yazmayıp söylediği şeyi ciddiye almamak mı?
Hayır zaten ota boka arayıp çağıranlara benimde tavrım sizin gibi olur ama burda bir kaza olmuş eş yok konu sahibi babasının arabası olsa onu arardı onun yokmuş abisini aramış iki çocukla hastane işi o kadar zor ki kendimden biliyorum illaki tanıdık biriyle gitmek gerekiyor hastaneye konu sahibi de abisini aramış gelin hanım hiç kıyas yapmamış hemen mesaj atmış dün bir bugün iki ha bi bekle daha ilk seferde böyle uyarması yanlış olmuşHayir yenge ben degilim de, burda yine lafim sana degil fakat genel olarak kk'ün yine iki yüzlülügü devreye giriyor. Gelin bu konuyu açmis olsaydi, görümce tüh kaka olurdu. Bir rahat vermiyor olurdu.
Ancak taninmis bir üye yenge olarak konu açtigi için, herkes fikrini degistiriyor.
Ben konu sahibin kötü birisi yada tüh kaka oldugunu iddia etmiyorum. Burda konu açiyorsa, çesitili fikirlere açik olmasi gerekiyor. Yani umarim konu açma gayesi "bu gelin ne tüh kaka, hepiniz linç edin hanimlar" degildir.
Ben genel olarak, her sorunda hemen aileye kosma taraftari degilim. Önce kendi problemini kendi çözmen lazim. Ailelerden uzak oturdugumuzdanda olabilir bu durum bilmiyorum. Ancak burda sadece tek tarafi okudugumuzu biliyorum. Hani açikçasi, gelinide duymak isterdim.
Allah korusun başıma böyle bir şey gelse benim küçük kızım hayatta başkasıyla kalmaz.Evet ben annemi beklerdim. O arada kizin elini soguk suya koyardim (sicak suda nasil elin derisi gidecek kadar yaniyor oda ayri bir muamma ama neyse). Sonuçta annende çok uzakta yasamiyor anladigim kadari ile. Iki çoçuk ile acile gitmektense, tek çoçuk ile gitmek isterim.
Ki bu bence tek olay degil. Daha öncede gelin laf ortaya atmis. Demek ki çok sik görüsüyorsun, her ihtiyacinda abine kosuyorsun. Bu senin için zaman ile dogal gelmis olabilir. Ancak bu aileye yeni katilan biri için dogal degildir. Hem es, hem üvey anne rollerine adapte olmak onu zorlamistir. Senide fazla müdahaleci olarak görmüs olabilir.
Yani yerinde olsam görüsmeleri felan biraz azaltirdim. Gelin ve abinede zaman verirdim. Zaman ile herseyin rayina oturmasini beklerdim.
Konuşuyoruz ama iki günde bir birkaç dakika. Yani tüm öğlen arasını alan bir konuşmamız olmuyor zaten. Dışarıdan iyi gözüküyorlar açıkçası tabi gün içerisinde konuşuyorlar mı bilmiyorum.Kardeşiniz eşine karşı ilgisiz mi acaba. telde genellikle işteyken konuşuyoruz yazmışsınız, kardeşinizi aradığında meşgul veriyorsa bide ilgisizse size sardırıyor sanırım. yoksa diğer türlü kıskanması normal gelmedi ,helede elin yanmış küçücük çocuk varken
Bende çok ondan sorun çıksın istemiyorum hem kendileri yeni hem yeğenlerim var ortada.Bundan sonra abimle konuşmak isteyince önce senden izin alacağım
Yaz gönder derdim ama iki küçük yetim var ortada. Onların hatrına kendisi konuyu açana kadar olmamış gibi davran
Kardeşler buyuzden var adi ustunde kardes.
Mesafe huzurdur zaten. Yabanelma da sizde yorumları naif guzel insanlarsınız.
Hal böyle olunca tavrınız ne oldu peki diye sormadan edemedim.
Allah korusun başıma böyle bir şey gelse benim küçük kızım hayatta başkasıyla kalmaz.
Hem çok yaramaz gözümün önünde elim üstünde olduğu halde düşüp kolunu kirdi, birine emanet etmektense yanımda götürmeyi tercih ederim.
Ikinci olarak eşimin akrabası, kocası şehir dışında olduğu için bizzat kadını kendim arayıp (küçük bebeği var çünkü) " fatma abla enişte yok, her hangi bir sorununuz olursa saat kaç olursa olsun çekinmeden eşimi ara. " dedim.
Çünkü ben insanım
Nasıl böyle yorum yapıyorsunuz anlamıyorum.
Oluyor demek ki..Burada bir konuda anlatmıştım..
Erkek kardeşim var benimde, 3 yaş küçüğüm.
Esim yurtdışına mi şehir dışına mi ne gitti, salonun pencereleri yere kadar, menteşe kırıldı, oğlumun üzerine düşecek korkusu ile hamile ben yerimden zıplamak suretiyle tuttum falan ama aralıkta bir kapı büyüklüğünde bir cam açıkta kaldı.
Site yöneticisi komşumuzu aradim, bu saatte elden gelen bir sey olmaz dedi.
Yerleştirmeye çalıştım ama kaldıramadım, tahminim 50 kilo ve ben 8 aylik hamileyim :)
Ardından eşimi aradım, fellik fellik tamir edecek birini aradik, bulamayinca da kardeşimi aradım.
Geldi, o sırada ustaya ulaştık vs.
Ardından aynı soruyu gelinimiz bana da sormuştu.
Babani neden aramadın diye :)
Olur öyle.
Ben de bir şaşırıp kalıp, aman neyse kafasi basmiyor herhalde demiştim.
Biz de biliyoruz canım.Bende çok ondan sorun çıksın istemiyorum hem kendileri yeni hem yeğenlerim var ortada.
İyilik meleği olmak gibi bir derdim yok ama bu evlilik için ne kadar endişe edip kendimce destek olmaya çalıştığımı Allah biliyor.
Hayir yenge ben degilim de, burda yine lafim sana degil fakat genel olarak kk'ün yine iki yüzlülügü devreye giriyor. Gelin bu konuyu açmis olsaydi, görümce tüh kaka olurdu. Bir rahat vermiyor olurdu.
Ancak taninmis bir üye yenge olarak konu açtigi için, herkes fikrini degistiriyor.
Ben konu sahibin kötü birisi yada tüh kaka oldugunu iddia etmiyorum. Burda konu açiyorsa, çesitili fikirlere açik olmasi gerekiyor. Yani umarim konu açma gayesi "bu gelin ne tüh kaka, hepiniz linç edin hanimlar" degildir.
Ben genel olarak, her sorunda hemen aileye kosma taraftari degilim. Önce kendi problemini kendi çözmen lazim. Ailelerden uzak oturdugumuzdanda olabilir bu durum bilmiyorum. Ancak burda sadece tek tarafi okudugumuzu biliyorum. Hani açikçasi, gelinide duymak isterdim.
Kızım daha 15 aylık, aşağı yukarıOna yaramaz degil, kural dinlemez deriz.
Ve çoçuklar düse kalka büyüyorlar, gözün onlarin üstüne olmasi birsey degistirmez ki.
Ne bilim, çoçugunu annene emanet edemeyecek kadar birsey varsa, profesyonel yardima ihtiyacin var demektir.
Neyse ben zaten diyecegimi dedim. Ister bana insafsiz deyin, ister kalpsiz. Yorumlarimde ne demek istedigim gayet belli. Polemigede girmek istemiyorum. Iyi aksamlar.
Tebrik ediyorum saçını başını yolmadan hala bu kadar sakin durdugunuza... Ne demek ya hayır şuan acayip şoktayım. Bacım bu senin abin abiiinnnn. Sen o kadına nasıl haddini bildirmezsin. Saygı falan bı yere kadar. Bu kadın çok farklı amaçla yaklaşmış yani normal değil soyliyim. Baya kiskanmis.Merhaba Hanımlar
Abim bir buçuk ay kadar önce ikinci evliliğini yaptı.
Abimle, çocukluğumuzdan beri yakın bir abi kardeş ilişkimiz var. İlk eşinin vefatından sonra ki süreçte de bu yakınlık daha da arttı. Sık sık telefonda konuşur, bir araya geliriz.
Bu yakınlığımız şuan ki eşini rahatsız etmiş olacak ki, bir keresinde ben annemle bu kadar sık konuşmuyorum ne buluyorsunuz konuşacak dedi. Konuşmalarımız genelde abim isteyken olur ve uzun konuşmalar değil ki olsa bile kime ne orası da ayrı. Bende herkesin ilişkisi farklı, kıyaslamanin bir manası yok diye kapatmıştım o konuyu.
Görünürde herhangi bir sorunumuz da yok kendisiyle, başından beri iyi niyetle yaklaşıp herhangi bir beklenti de olmadım kendisiyle ilgili.
Bugün akşam üzeri kızımın eli yandı. Eşim şehir dışında olduğu için ve evde kızımdan küçük bir çocuğum daha olduğundan abimi aradım bizi hastaneye götürmesi için. Hastane de bir saat kadar kaldık, çok şükur derin bir yanıgı yok.
Hastaneden geldikten bir saat sonra, abimin eşi mesaj atmış geçmiş olsun diye ve eklemiş ki baban dururken abini hastaneye çağırmana da şaşırdım, sonuçta yeni evliyiz, abin artık evli her derdine o kosamaz bu konularda daha ince düşünürsün sanmıştım demiş.
Mesajı okuyunca çok şaşırdım ve sinirlendim haliyle. Evli olduğu için sağlık gibi önemli bir konuda bile abimi çağırma hakkımın olmadığını düşünen bir insanla muhattap olacak olmak bile ciddi sıkıntı bundan sonra benim için.
Mesaja birkaç saat oldu cevap yazmadım. Yazsam mı yazmasam mı onda da emin değilim. Olayın uzamasını istemiyorum, bundan sonra da bir sorun olsa, eşim yoksa ve yardıma ihtiyacım varsa yine abimi arayacağım elbette ama bunu eşi nasıl kabul edecek onu bilmiyorum. Babamı aramıyorum çünkü babamın özel aracı yok. Böyle bir sebepten tatsızlık yaşamak bile çok saçma geliyor şuan.
Abime söylemeyi düşünmüyorum çünkü bu konu aralarında ciddi sorun olur biliyorum. Şuan böyle bir şeye sebep olmakta istemiyorum açıkçası, evlilikleri çok yeni olduğu için.
Böyle bir durumda abime söylemenin dışında ne yapmak daha doğru olur? Cevap yazmak mı, hiç cevap yazmayıp söylediği şeyi ciddiye almamak mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?