Abimin Eşi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teşekkür ederim.
Şuan tek düşündüğüm yeğenlerim açıkçası.
Sabaha kadar uyuyamadım, ben mesajı es geçerim de onun neden bu kadar bana bilendiğini bilmemiz lazım.
Sırf kötü niyetliyse bu başka konularda ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.
Abime söyleyeceğim ama uygun bir dille zaten o benim ne niyetle söyleyeceğimi bilir.
Allah kalbine merhamet versin, bu duaya yürekten amin diyorum.

E hani meselenin yeni evlilikle yeni gelinlikle alakası yoktu? Habire kendinizle çelişiyorsunuz.

Ortadaki durumun ciddiyetinin farkında mısınız siz? Çocuğun eli yanmış acilen hastaneye gidilmiş. Böyle bir durumda insan ilk aklına geleni arar. Gerçekten abisiz yapamayacağı bir şey var yani bu konuda babanın kendi aracı yok, taksi çağırda küçük bir çocuk daha var oyalanması gereken o yüzden en mantıklı karar abiyi aramak.

Tamam aileniz aramaz ama varsayalım aradı anneniz aradı dedi ki kardeşinin eline su döküldü hastaneye gidicez bizi götürür müsün? Ona ne cevap verirsiniz bunu soruyorum size. Hadi kalktınız götürdünüz bir daha beni aramayın der misiniz sonrasında?

Kocası çocuk mu kardeşine gelemem diyemediğinde velisi gibi onun adına eşi görümceyi arıyor? Adam gelemem demek istemiyor zaten bunu sorun yaratan sadece konu sahibinin yengesi. Mesafeyi ayarlamak sorunu çözmek olduğuna göre sorunu çözmek görümceye düşüyor. Benim kardeşim yok ama olsaydı eşi aramamdan rahatsız olsa ben neden mesafe koyayım ki? Yapabileceğim tek şey akıl sağlığında bir sorun olduğunu düşündüğüm yengeme iyi bir psikolog bulmak olurdu.

Acaba nerden haklı bulurum diye düşünüp artık kendi kendinize belkiler üzerinden varsayımlarla senaryo yazmaya başladınız.

Yorumlara çok şaşırıyorum. Ben kardeşlerimle her gün konuşmam ama eşim her akşam muhakkak 3 kardeşini de arar konuşur. Onların arasındaki aile dinamiği bu şekilde çünkü. Hiç rahatsız olmak aklıma gelmedi açıkçası, ee kardeşi çünkü.

Ayrıca insan zorda kalınca komşudan yardım istiyor ne demek taksi arasaydın şöyle yapsaydın. Zor gününde eşim kardeşine yardım etmeyecekte kim edecek? Daha 1 ay olmuş üstelik. Bence gelin kendince sizi belli sınırın arkasına itmeye çalışıyor ama o sınırı sadece kendi ve siz arasında çizebilir abi kardeşe karışmak haddi değil suistimal edilmedikçe.

Üyelerin kardeşlik ilişkileri üzerine yazdıklarını okuyunca kendi yaşadıklarım geldi :) abimle aramızda çok yaş farkı olmadığı için kardeşten öte dost gibi büyüdük. Yurt dışına gitti 10 yıl görüşemedik yüzyüze, sonra şimdi gelinimiz olan hanımla tanıştı ben destek oldum uzaktan. Evlendiler Sürekli görüntülü arardı eşi beni. Abim tekken arayamazdı, ilk başlarda dikkatimi çekmişti ama önemsemrdim. Bir gün yine görüntülü aradılar kilo aldı abin dedi bak bak şu göbeğe dedi abimin göbeğini açarak gösterdi ben de o an nasıl olduysa severim o göbeği ne güzel yemekler yapıyorsun ondan kilo almıştır dedim ve telefon yüzüme kapatıldı bi anda :) o oldu bütün ilişki bozuldu yasak koydu görüşmemize. Sonrasını anlatmayim rezillik dolu... Dilim kopsaydı demeseydim diye çok düşündüm. Hata ettim dese de daha beterlerini yaptı sonra... Evet evlendikten sonra 10 yıl boyunca özlem duyduğun görünce koşup sarılmak istediğin abinle sarılamıyorsun. 1 kere gördüm yıllar sonra, abim başımı oksadı sadece... Serum takılıydı kolumda. O da kim bilir kime kötülük ettin de başına bu geldi dedi çok içerledim ama o an cevap veremeyecek kadar kötüydüm karnımda bebeklerimle kanamadan yatıyordum... Yazarken sinirlendim. El oldum onlar mutlu olsun yeter ki. Evlenince şartlar değişiyor, insanlar değişiyor... Abi kardeş ilişkisi konusu olunca aklıma geldi işte.

Sen kendi doğru bildiğini yap abini tanıyorsun yapısını biliyorsun abine söylemelisin bence ki abin bence farkındadır evde abinede laf ediyordur ama bu kadar ileriye gittiğini bildiğini sanmıyorum. Abin saklamanı ister miydi bu durumu en iyi sen bilirsin ki ben olsam söylerdim sonuçta o evde iki küçük yiğenin var evlenirken komşunmuş her şeyi bilerek evlenmiş bu kadar istekli olmasıda tuhaf doğrusu abin sıcak bakmadığını bile bile evlenmesi çocuklu biriyle evlenmek kolay değil. Abinin durumuda iyiymiş öyle dedin nedense evlenene kadar iyi gözükmüş gibi geldi o durumda kimse öyle bir mesaj yazmaz belki yanlış düşünüyorumdur inşallah öyledir ama bence bir bakıcı kamerası yerleştırın size böyle bir davranış sergilediyse abinin çocuklara ilgisinide kıskanıp çirkinleşebilir küçük çocuklara ve ya kendi çocuğu oluncada

Bu evliliğin patlayacağı belliydi bence. Daha öncede yazmıştım. Gelininiz evlilikten umduğunu bulamadı bence hırsını sizden aldı. O yavrular için de abinizin eşi için de çok üzücü. Onunda yeni evli olmaktan fiziki ve duygusal beklentileri vardır ve hayalleri yıkıldı doğal olarak. İki denk olmayanın evliliği olmuş bu ne yazık ki.
Aynı eve girmeden iyi olmak kolaydı, evlenip aynı eve girince error verdi sanırım. Çok zor iki taraf içinde. Umarım kazasız belasız atlatırsınız adaptasyon sürecini.

Tüm sayfaları okumadım ama benzer durumları çok yaşadığım için pozitif ayrımcılık yapacağım, ben gelini haklı buluyorum.

Yeni evlendiğimiz zaman ota b.ka ararlardı eşimi. Bozulan dvd den, çocuğunun ilacına. Her olayda bizde araba var onlarda yok diye kocasından önce bizi ararlardı.

gün içinde eve gelince de her gün her gün konuşmalarını görünce insan huzursuz oluyor eğer eşiyle ufak tefek problem yaşarsa insanın gözüne batıyor ne yalan söyleyim.

yeni evliyiz lafını herkes sevişmeye yormuş ama ben öyle algılamıyorum. Konu biz olunca yeni evliyiz daha birbirimize alışmadık. Hangi olaylar karşısında kim ne tepki verecek bilmiyoruz. Bunları düşünür insan. Olay sadece sevişmek değil. Daha onlar da birbirini tanımıyor esasında

Gelin bunu size söylediyse belki sandığınızdan daha çok onların hayatına müdahil oluyorsunuz. Belki de bunun artacağını düşündüğü için kendince önlem alıyordur gelin hanım. Arkadan arkaya iş çevirmek yerine, derdini muhattabına söyleyebildiği için ben takdir ettim açıkçası gelini.

Teşekkürler Yabanelma , açtığın konu sayesinde kardeşimi aramak ya da bir şey talep etmek için önce eşinden icazet almam gerektiğini öğrendim ve bilinçlendim bu konuda artık, “eski aile” sinin bir üyesi olarak sık iletişim kurulmaması gerektiğiyle ilgili yazılan uyarıcı yorumların hepsini dikkate alacağım

Bu arada çok geçmiş olsun minnoşa, acil şifalar dilerim

malesef öyle olacaktir.

bir aya kalmaz kadin hamile kalir, sonrada o cocuklar babaanne hala arasinda gider gelir. babada kirk yilda bir görür.

allah her anneye evladini büyütebilecek ömür versin...

ayrıca insanların bir aileye girince 30 senelik aile yapısını değiştirmek istemeleri çok saçma değil mi?
yani bunca insan yıllardır ne kadar mesafe olmalı diye düşünemedi de gelin hanım aileye girince tüm doğruları ortaya koyup düzene mi sokmaya çalışıyor?
ayrıca bu gelin sizin abinizle bu kadar yakın olduğunuzu düğünden önce bilmiyor muydu?
sanki dur evleneyim de ben açarım aralarını gibi bir düşünceyle evlendiyse çok çirkin zaten.

Neden aramalarını görüyor mesela? İnsan eşinin gün içinde kiminle konuştuğunu neden bakar,8 yıldır evliyim bir kere baktığım yoktur eşim kiminle konuşmuş diye.

Sizin ne yaşadığınızı bilmiyorum, yaşadıklarınızdan dolayı konuya objektif bakamadıgınızı düşünüyorum.

Ben evimdeki birşey için abimi aramam, eşimde böyle birşeye müsade etmez zaten.
Bir buçuk ayda ilk defa yardım istedim, yine olsa yine isterim.

Abimle yine konuşacağım, kendi ile ilişkilerinde sorun varsa ona odaklansın, gerçek soruna gözünü kapatıp görümceye bilenmek hiçbir işine yaramayacak.

Evliliği henüz yeni olduğu için kendince sınırlarını korumaya çalışıyor bence. Siz de tahmin edersiniz ki toplumumuzda hadsiz kayinvalide-gorumce vakası oldukça fazla. İlk bakışta sizin abinizle ilişkiniz de gelin hanımda eğer önünü almazsam evliliğim zarar görecek düşüncesi oluşturmuş haklı olarak. Biraz anlamaya çalışın. Sonuçta sizin niyetinizi, fikrinizi okuyamaz .Toplumda böyle bir görümce önyargisi varken de objektif dusunebilemesi çok mümkün değil. Biraz anlayış gösterip zaman verebilirsiniz sizi tanıması için. Sana böyle hissettirdigim için kusura bakma o an panik refleksiyle hareket ettim seni rahatsız edebileceğini düşünemedim bundan sonra biraz daha dikkatli olmaya çalışacağım deyin. Ve gelin hanım biraz rahatlayıp sizin niyetinizden emin olana kadar da ufak bı mesafe koyun abinizle aranıza. Şu an her an evliliğine bir saldırı gelecek diye tırnaklarını çıkarmış bekliyor. Sizin bir tehdit olmadiginizdan emin olduktan sonra her şey yoluna girecektir. Zaman tanıyıp alttan alın eğer her şey yoluna girecektir.

Evde kamera var zaten, yardımcı olduğu için.
Abimin durumu iyi evet ama kendisinin de mesleği var ailesinin maddi durumu da kötu değil. Sadece maddi sebepten böyle bir evlilik yaptıysa saçma olur ama bilemiyorum tabi.
Çocuklara karşı tavrı değişir mi bilmiyorum ama abimin bu konuda toleransı olmaz, az çok tanıdıysa bilir.
Kötü şeyler düşünmek istemiyorum yine de bu kadarı umarım olmaz.

Son düzenleme:
Ben daha Farklı bakıyorum bu konuya.
tabiki aileye kimse girmediyse, evin oğlu ileride evlenirim. Eşim olur. Aileye bir mesafe koyayım diye düşünmez. Tabiki kadın da düşünmez. Ama iki insan evlenince otomatikman iki aile hep beraber olamaz. Gelin kendi ailesiyle eskisi gibi devam etse, damat aynı şekilde bekarlığı gibi aileyle birlikte olsa evlilik istese de yürüyemez bence.

Nedense bu konu daha çok erkek ailelerinde ortaya çıkıyor. Çünkü erkek aileleri gelini aldık, bizim kurallarımıza uyacak, bizim aile ilişkilerimize devam edecek diye bakıyor. Ama olay öyle değil. İnsan zorla bir şeyler dayatılınca kendi sevdiği şeyi bile sevmez hale geliyor.

Çünkü bu da başıma geldi. Ben evlendikten belki bir ay geçmemişti ki hep onlardaydık. Bir gün gidemedik diye hepsi karışma dikilip oğlumuz bizi görmeden uyumazdı, sen mi izin vermiyorsun. Bizi ondan ayıramayacaksın sen kimsin falan demişlerdi. Şok olmuştum. O günden sonra mesafe koymaya çalıştıysam da kimi zaman oldu kimi zaman olmadı. Ama 7 yıl sonra şuan hiç görüşmüyorum. Çünkü insanın sahibi gibi davranılırsa, kimse sana evine ailene değer vermiyor diye düşünürsen mesafeyle başlıyor ama bir yerden kopuyor ilişkiler.

Zaten kendim söyledim başta, yaşadıklarımdan dolayı pozitif ayrımcıyım diye. Bunu sizin söylemeniz bir gerçeği tesbit ettiğiniz anlamına gelmiyor ki

aramasına bakar bakmaz kimseyi ilgilendirmez. Siz bakmadınız eşinize diye onun da öyle olmasını bekleyemezsiniz. Siz bilmiyorsunuz ki belki de abiniz onun aramalarına bakıyordur, o da bakıyordur. Ya da canı sıkılıyor bakıyor. Bilemeyiz.

Ayrıca ben gelinin ilk çağırmanızda böyle yaptığını düşünmedim. Çünkü siz de demişsiniz daha önce rahatsızlığını dile getirmiş bir şekilde. Kimsenin ilk olayda böyle bir mesaj yazacağını düşünmüyorum.

Aramalarımızdan rahatsız olduğunu dile getirmişti bir şekilde.
Defalarca ilk defa çağırdığımı yazdım aslında ama kimseyi birşeylere inandırmak zorunda değilim tabi, istediğiniz şekilde düşünebilirsiniz.

evet sizinki çirkin bir durum olmuş
ama iki tarafında bu konuda duyarlı olması gerekiyor.
biz öyle bir şey yaşamadık çok şükür iki aile de herkesin kendi evi kafasında bizi rahatsız etmek istemezler ama tabi ki de ihtiyaçları olduğunda ilk bizi çağıracaklar.
mesela benim annem ameliyat olup taburcu olduğunda oğlu değil damadı (eşim) annemi kucağında dördüncü kata kadar taşıdı.
hiç de demedi ki oğlu var ben niye yaptım?
aynı şekilde kv ve kp için saçımı süpürge ederim ne gerekiyorsa yaparım.
çünkü onlar benim de annem babam artık.

Bir bana mı tuhaf geldi,araba şart mı? Binilir taksiye gidilir. Biri 1.5 diğeri 7 yaşında iki çocuğum var,abim müsait arasam gelir ama defalarca acil sebeplerle aldım ikisini gittim hastaneye. Annenizi arasanız miniğe baksa sizde gitseniz amenna ama abi cidden zaruri miydi emin olamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…