Merhaba Hanımlar
Abim bir buçuk ay kadar önce ikinci evliliğini yaptı.
Abimle, çocukluğumuzdan beri yakın bir abi kardeş ilişkimiz var. İlk eşinin vefatından sonra ki süreçte de bu yakınlık daha da arttı. Sık sık telefonda konuşur, bir araya geliriz.
Bu yakınlığımız şuan ki eşini rahatsız etmiş olacak ki, bir keresinde ben annemle bu kadar sık konuşmuyorum ne buluyorsunuz konuşacak dedi. Konuşmalarımız genelde abim isteyken olur ve uzun konuşmalar değil ki olsa bile kime ne orası da ayrı. Bende herkesin ilişkisi farklı, kıyaslamanin bir manası yok diye kapatmıştım o konuyu.
Görünürde herhangi bir sorunumuz da yok kendisiyle, başından beri iyi niyetle yaklaşıp herhangi bir beklenti de olmadım kendisiyle ilgili.
Bugün akşam üzeri kızımın eli yandı. Eşim şehir dışında olduğu için ve evde kızımdan küçük bir çocuğum daha olduğundan abimi aradım bizi hastaneye götürmesi için. Hastane de bir saat kadar kaldık, çok şükur derin bir yanıgı yok.
Hastaneden geldikten bir saat sonra, abimin eşi mesaj atmış geçmiş olsun diye ve eklemiş ki baban dururken abini hastaneye çağırmana da şaşırdım, sonuçta yeni evliyiz, abin artık evli her derdine o kosamaz bu konularda daha ince düşünürsün sanmıştım demiş.
Mesajı okuyunca çok şaşırdım ve sinirlendim haliyle. Evli olduğu için sağlık gibi önemli bir konuda bile abimi çağırma hakkımın olmadığını düşünen bir insanla muhattap olacak olmak bile ciddi sıkıntı bundan sonra benim için.
Mesaja birkaç saat oldu cevap yazmadım. Yazsam mı yazmasam mı onda da emin değilim. Olayın uzamasını istemiyorum, bundan sonra da bir sorun olsa, eşim yoksa ve yardıma ihtiyacım varsa yine abimi arayacağım elbette ama bunu eşi nasıl kabul edecek onu bilmiyorum. Babamı aramıyorum çünkü babamın özel aracı yok. Böyle bir sebepten tatsızlık yaşamak bile çok saçma geliyor şuan.
Abime söylemeyi düşünmüyorum çünkü bu konu aralarında ciddi sorun olur biliyorum. Şuan böyle bir şeye sebep olmakta istemiyorum açıkçası, evlilikleri çok yeni olduğu için.
Böyle bir durumda abime söylemenin dışında ne yapmak daha doğru olur? Cevap yazmak mı, hiç cevap yazmayıp söylediği şeyi ciddiye almamak mı?
Evet aynen yorumunuza katılıyorum.Ya değil mi? Bir çocuğun eli yanmış. Çok ciddi bir durum olmasa bile böyle bir anda insan görümcesinin neden kocasını aradığını, niye kayınpederini aramadığını filan mı düşünür, bunun hesabını mı yapar? Çocuk la bu, canı yanmadıysa, korkmuştur. Önce onu sorar, endişelerini belirtir, bir ihtiyacınız var mı diye sorarsın. İnsani olan bu değil mi? Sanki konu sahibi keyfi yere, günde on kere kardeşini arayıp, yeni gelinin hayatına nifak tohumları sokuyor. Şimdi bu gelinin kardeşi var mı bilmiyorum da, demek ki kardeşi böyle bir anda kendisini arasa, niye kayınpederini ya da babamı değil de beni arıyorsun diyecek.
En iyi ihtimalle şu aklıma geliyor; yeni gelin, kocasının kaybettiği eşinin hatıralarıyla dolu bir hayata adapte olmaya, o hayatta kendine yer bulmaya çalışırken, ayarları bozulmuş. Geçici olabilir ama kalıcı olmaması için biraz haddinin bildirilmesi (bu nazikçe de yapılabilir elbette) iyi olur.
Kardeşiniz eşine karşı ilgisiz mi acaba. telde genellikle işteyken konuşuyoruz yazmışsınız, kardeşinizi aradığında meşgul veriyorsa bide ilgisizse size sardırıyor sanırım. yoksa diğer türlü kıskanması normal gelmedi ,helede elin yanmış küçücük çocuk varken
Gelinin mesaj yazmasi biraz sacma olmus ama genelde herseye vakif degiliz anlattiginiz kadar biliyoruz.eminim bu kadini cigrindan cikaran bir durum olmustur.cunku bende gorumceme sabrettim en sonunda dayanamadim patladim.cunku sanki kendini kanitliyormus gibi her yaptigimiz harekete karisip yanimizdan ayrilmiyordu.yeni evliler sadece baska seyler yapmaz herkes o yonden vurmusda.beraber vakit gecirmek isteyebilir gezmek isteyebilir.ama gorumceler heryere gelmek istiyorlar.bizimde abimiz diye.evlenmeden once degeri olmaz evlendikten sonra kiymete biner.erkekler icin de aileleride boyledir aynen.kardesiniz diye bu size her istediginizi yapma hakki vermez.abinizin mutlugunu gelecegini dusunuyorsaniz ona gore hareket etmek zorundasiniz.onun huzuru sizin tavirlariniz yuzunden bozulursa hic vicdaniniz sizlamayacakmi?ben gorumce ve kaynanalari bu yuzden asla samimi bulmuyorum.seven insan sevdigi uzulmesin diye katlanir herseye gerekirse az gorusur birsey kaybetmezsiniz!
Seven insan sevdigi uzulmesin diye katlanir her seye. Gerekirse kardesiyle istedigi gibi gorusur bir sey kaybetmezsiniz.Seven insan sevdigi uzulmesin diye katlanir herseye gerekirse az gorusur birsey kaybetmezsiniz!
Abini ne ariyorsun aileni arasana tarzi yorumlari saskinlikla okudum. Abi evlenince aileden çıkıyor sanirim.
Kardeslik bagi nikaha kadarsa zaar. Ailedeki varligi bir bosanma davasina bakan insanların aile uzerindeki tahakkumu ne boyutlara variyor. Kocam yegenini acile götüremez, neden, benimle evli artik tek ailesi benim, kardeşi de kimmis. Evlerden irak insan tipi.
Ya nasıl uyuz oldum. Pis buldumcuk. Ne olur yani 1 saat kocasından ayrı kalsa. Bir çocuğun canı yanmış onu derdi ney!Merhaba Hanımlar
Abimle, çocukluğumuzdan beri yakın bir abi kardeş ilişkimiz var. İlk eşinin vefatından sonra ki süreçte de bu yakınlık daha da arttı. Sık sık telefonda konuşur, bir araya geliriz.
Bu yakınlığımız şuan ki eşini rahatsız etmiş olacak ki, bir keresinde ben annemle bu kadar sık konuşmuyorum ne buluyorsunuz konuşacak dedi. Konuşmalarımız genelde abim isteyken olur ve uzun konuşmalar değil ki olsa bile kime ne orası da ayrı. Bende herkesin ilişkisi farklı, kıyaslamanin bir manası yok diye kapatmıştım o konuyu.
Görünürde herhangi bir sorunumuz da yok kendisiyle, başından beri iyi niyetle yaklaşıp herhangi bir beklenti de olmadım kendisiyle ilgili.
Bugün akşam üzeri kızımın eli yandı. Eşim şehir dışında olduğu için ve evde kızımdan küçük bir çocuğum daha olduğundan abimi aradım bizi hastaneye götürmesi için. Hastane de bir saat kadar kaldık, çok şükur derin bir yanıgı yok.
Hastaneden geldikten bir saat sonra, abimin eşi mesaj atmış geçmiş olsun diye ve eklemiş ki baban dururken abini hastaneye çağırmana da şaşırdım, sonuçta yeni evliyiz, abin artık evli her derdine o kosamaz bu konularda daha ince düşünürsün sanmıştım demiş.
Mesajı okuyunca çok şaşırdım ve sinirlendim haliyle. Evli olduğu için sağlık gibi önemli bir konuda bile abimi çağırma hakkımın olmadığını düşünen bir insanla muhattap olacak olmak bile ciddi sıkıntı bundan sonra benim için.
Mesaja birkaç saat oldu cevap yazmadım. Yazsam mı yazmasam mı onda da emin değilim. Olayın uzamasını istemiyorum, bundan sonra da bir sorun olsa, eşim yoksa ve yardıma ihtiyacım varsa yine abimi arayacağım elbette ama bunu eşi nasıl kabul edecek onu bilmiyorum. Babamı aramıyorum çünkü babamın özel aracı yok. Böyle bir sebepten tatsızlık yaşamak bile çok saçma geliyor şuan.
Abime söylemeyi düşünmüyorum çünkü bu konu aralarında ciddi sorun olur biliyorum. Şuan böyle bir şeye sebep olmakta istemiyorum açıkçası, evlilikleri çok yeni olduğu için.
Böyle bir durumda abime söylemenin dışında ne yapmak daha doğru olur? Cevap yazmak mı, hiç cevap yazmayıp söylediği şeyi ciddiye almamak mı?
Aileni ara diyen yine bi derece taksiyle git diyen var yav. Ağaç kovuğundan çıktılar heralde.
Yeni evli yeni gelinlikle alakasi yok baska zamanda olsa ailesine soyleyecgi yerde abisine soylemesinden rahatsiz olurum her gun telefonda konusmalarindan rahatsiz olurum kendi ailesine vermesi gereken ilgiyi evli barkli kardesine veriyorsa rahatsiz olurum adam evlenirken artik yeni bir hayat kurdugunun farkinda degilmiydi acaba? Siz ne derseniz degin gorumceniz surekli kocanizi arasa cagirsa bilmemne rahatsiz olursunuz he siz olmuyosaniz bile olanlara bukadar acayip bakmayin tek dogru diye bisey yok kiz rahatsiz olmus bitti bukadar. Ama gorumcesine mesaj atmamaliydi esiyle halletmeliydi o ayri bir durum
Daha 1.5 ayda bu mesajı yazmaya cüret edebildiyse Allah hepinize kolaylık versin. Hiç sevmiyorum böyle kezbanlari. Ne mantık var ne edep ne vicdan! Baban dururken abini niye çağırdın diyor hırt. Afedersiniz de çok sinirlendim inanınMerhaba Hanımlar
Ne bileyim benim aklım pek almıyor birisiyle evlendi diye ailesinden ayirip bilmemkac yillik kardesine sirt cevirip hastaneye götürmeyecek kadar mesafe koymasini istemeyi.Aileni ara diyen yine bi derece taksiyle git diyen var yav. Ağaç kovuğundan çıktılar heralde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?