Hadi ya... O ayrıntıyı kaçırmışım. Umarım çocuklarla birebir iletişimi şu eserekli hallerinden nasibini almıyordur.Yaaa bir de bu gelin okul öncesi öğretmeni
Yeni evli yeni gelinlikle alakasi yok baska zamanda olsa ailesine soyleyecgi yerde abisine soylemesinden rahatsiz olurum her gun telefonda konusmalarindan rahatsiz olurum kendi ailesine vermesi gereken ilgiyi evli barkli kardesine veriyorsa rahatsiz olurum adam evlenirken artik yeni bir hayat kurdugunun farkinda degilmiydi acaba? Siz ne derseniz degin gorumceniz surekli kocanizi arasa cagirsa bilmemne rahatsiz olursunuz he siz olmuyosaniz bile olanlara bukadar acayip bakmayin tek dogru diye bisey yok kiz rahatsiz olmus bitti bukadar. Ama gorumcesine mesaj atmamaliydi esiyle halletmeliydi o ayri bir durum
Kardeş bu abi abla olmasına bile gerek yok ki benimde 4 yaş küçük erkek kardeşim var beni sürekli arasa sohbet için bile kalkıp ya çok arıyorsun eşimle konuşamıyorum ilgilenemiyorum mu diycem bu düşünceler çok uç san ki sabahtan akşama konuşuluyor. Ben arkadaşımın ihtıyacı varsa bile kalkıp her şeyıne destek olurum kardeşime mi olmıcamÇocuklarla ilgili yorum yapamıyorum henüz çok erken çünkü. Ama yabanelma sürekli tetikte olmalı bu konuda tabi ki.
Ülkemizde de çok kopuk aileler var, taksiyle gitseydin diyenlerin öyle ailelere mensup olduğunu düşünüyorum. Benim de abim var, böyle bir durumda (farklı şehirlerdeyiz ama diyelim ki yanyanayız) onu aramayıp taksiyle gitsem en basit tabirle ağzıma mıçar. Ki adama 500-600 km ötede saatlerce ilaç aratıp kargoyla göndertmişliğim vardır. Aramızda km'ler olması ilişkimizde mesafe olması anlamına gelmez. Bikaç günde bir konuşuruz, sık sık bir araya geliriz. Buradaki gelinlerin benim abim gibi bir eşi olsa muhtemelen krizden krize girerlerdi.
Sen öyle yaparsınkendi işini kendin hallet
evli barklıı 2 cocuk anası kadınsın
bin taksiye git
gezmeye gidiyor sankikendi işini kendin hallet
evli barklıı 2 cocuk anası kadınsın
bin taksiye git
Abinizi çağırabilmek için başınıza gelecek sağlık olaylarının bi önem skalası varmış demek ki yabanelma. keşke bu sıralamayı bilsekte yakınlarımızla ona göre iletişim kursak. konunun insanlar arasındaki önemi değil de bana göre önemi umrumda olur sadece. o benim abim, ve kime ne derece önemli geldiği beni ilgilendirmez, ihtiyacım olduğunda ilk onu ararım. anne baba ayrı kardeş apayrı bir yakınlık çünkü. elbette ki sağlıklı ve normal bir ilişkimiz varsa onu çağırmalarım onun hayatına bir baskı,bir müdahele seviyesinde olmaz. ilk mesajlarda bir yorumda görmüştüm. maalesef ki kumaş belli yapacak bişe yok. bu durumda ben olsam abimin huzuru içi ona eyvallah çekerdim. ama tabi antenlerimi sonuna kadar açardım. sonuçta bu tıynette biri abimi ve yeğenlerimi gerçekte ne kadar mutlu edebilir kısmı beynimi devamlı kurcalardı.Yanikla ilgili bir tecrübeniz oldu mu bilmiyorum. Çocuğun eli sıcak suda yanmış ve soyulmuş durmaksızın ağlıyor, diğer çocuğum 1 buçuk yaşında. Ne yapacaktım annemin gelmesini mi bekleyecektim yada arabayla 5 dakika mesafede oturan abimi çağırırken tereddüt mu edecektim eşi rahatsız olur diye?
Ciddi değilden kasıt yatış gerektirmeyen durumdayız, yarın sabah tekrar gideceğim hastaneye ilk müdahale yapıldı.
Abi acı çekerken konu sahibi de abisiyle beraber çekmiş aynı acıları. Iki küçük yeğeniyle kaç senedir ilgileniyor. Öyle kötü günde aramayıp işi düşünce arayanlardan değil konu sahibi.
Benim burda ilk düşündüğüm şey o yavrucaklar oldu zaten. Bir de yeni evliyiz yalnız kalmak istiyoruz gibi bir imada bulunmuş ama ortada iki çocuk var. Böyle bir isteğin var o zaman çocuklu adamla niye evlendin? Bana çok ama çok saçma geldi. Allah o yavrulara yardım etsin. Çünkü bende de süpürgeli cadı bir uvey anne vardı. Sırf babamla yalnız kalmak için beni korkutur doverdi. Gidip babama baba bile diyemezdim korkumdanHadi ya... O ayrıntıyı kaçırmışım. Umarım çocuklarla birebir iletişimi şu eserekli hallerinden nasibini almıyordur.
Hepimiz hayatlarımıza saygı gösterilsin, kişisel alanlarımızın sınırları ihlal edilmesin isteriz. Ama iki kardeşin günde bir kere telefonla konuşması, (ki bu konuşmalar bu evlilikten sonra olmaya başlasa ya da eşlerin birlikte zaman geçirmelerini engellese sinir bozucu olabilirdi ama durum bu da değil) yardıma ihtiyacı olduğunda kardeşini araması bu sınırları ihlal mi ediyor, bir düşünmek lazım.
Bir de yorum yapan bazı arkadaşlar şeye takmış, taksiye binerdin de giderdin de... 4 ve 1 yaşında iki çocuğum var. İkisiyle birlikte hastaneye gidiyorum, tabiri caizse b.kum çıkıyor. Kardeşim olsa, müsait olduğunu bilsem, şu eziyeti çekmek yerine kırk yılda bir yardımını isterdim yani. Kardeş yahu bu... Birbirimize işimiz düşemez mi? Bir de bir çocuğumun eli yanacak da, onu mu teselli edeyim, bebeğimi mi idare edeyim?
Bir de konu sahibini haklı bulduk diye, yancı ve gelin düşmanı olduk iyi mi?
Teşekkür ederim..Kesinlikle katılıyorum yorumunuza a dan z ye
Hanimefendi rahatsiz olmasın diye abimi aramamazlık etmezdim ben. Hiç umrumda da olmazdı. Kendi kendini yer dururdu. Çünkü ben gerçekten iyi niyetli bir insanım. Empati duygum çok fazladır. Herkesin bakış açısıyla bakabilirim ama ona rağmen bana böyle gelinirse de sınırımı çizerimÖyle birşey iddaa etmedim zaten, kardeşi tabiki iyi günde kötü güde birlikte olacaklar. Yengenin yaptıgının yanlış oldugunu söyledim. Ama hala ben arayacagım diye diretmesi yanlış onu anlatmaya çalışıyorum. Ortada bi sıkıntı var demekki ben aynı durumda olsam birdaha abimi aramam kendi başımın çaresine bakarım abim mutluysa...
Kesinlikle baştan iyi göründü şimdi çirkinleşti. Bence yakında çocuklara olan ilgiyide kıskanıp çocuklara tavrı değişir. Taksiyle gitsin uok durmadan aranmaz diyenler öyle yapsın nerde görülmüş evlenince evlatlıktan yahut kardeşlikten afaroz mu ediliyor istersem sohbete ararım istersem mutlu anımda görende yabancı sanır çirkin olcak ama aynı yerden çıktık yahuTeşekkür ederim..
Konu sahibinin konularını biliyorum.
Gelin adayını öyle iyi niyetle anlatmıştı ki..
Çok iyi, nazik, çocukları çok seviyor; abime aşık
vs vs
Ama gelinin bu konudaki tavrı tüm iyi sıfatların rol kesmek olduğunu gösterdi.
Insan yeri geliyor, komşusunu hastaneye götürüyor. Saatlerce bekliyor. Bir sorun olur diye. Vicdan bu vicdan..
Ki burada konu sahibinin ne komşusu ne uzaktan akrabası. Adam abisi..
Tabi ki götürecek. Eşi yanında yok. Bir çocuğu 1 yaşında bebek. Diğerinin eli yanmış sürekli agliyordur ne yapsın abisi yakını yokmuş gibi mi davransın gelin sevişemeyecek diye.
Insanda önce vicdan olacak vicdan..
Ama ben her şeyi kabul eden, yeter ki evlenelim diyen bir profilden bunların çıkacağını tahmin etmiştim.
Ben kendı çocuğu olunca sorun başlayabilir diyordum.
Erken gösterdi vicdansız yüzünü..
Umarım o iki masum çocuğu konu sahibi atmaca gibi takip eder. Malum baba tüm gün dışarıda.. biri sinyalleri iyi takip etmeli. Tedbirli olmak iyidir. Zaman kötü.. bugünde bir hemcinsim adına utandım..
Hanimefendi rahatsiz olmasın diye abimi aramamazlık etmezdim ben. Hiç umrumda da olmazdı. Kendi kendini yer dururdu. Çünkü ben gerçekten iyi niyetli bir insanım. Empati duygum çok fazladır. Herkesin bakış açısıyla bakabilirim ama ona rağmen bana böyle gelinirse de sınırımı çizerim
Boğazıma yumru oturdu son cümlelerinizle. Allah evlatlarımızı merhametsiz, vicdansız insanlardan korusun. Ne desem bilemedim. Doğru diyorsunuz, kocasıyla baş başa bir hayat hayal eden, kendine çocuksuz bir koca bulsun o zaman.Benim burda ilk düşündüğüm şey o yavrucaklar oldu zaten. Bir de yeni evliyiz yalnız kalmak istiyoruz gibi bir imada bulunmuş ama ortada iki çocuk var. Böyle bir isteğin var o zaman çocuklu adamla niye evlendin? Bana çok ama çok saçma geldi. Allah o yavrulara yardım etsin. Çünkü bende de süpürgeli cadı bir uvey anne vardı. Sırf babamla yalnız kalmak için beni korkutur doverdi. Gidip babama baba bile diyemezdim korkumdan
Yine empati yapmıştım ama siz anlamdınız.Konu sahibi sizmisiniz ? Siz istediğiniz gibi davranın herkes istediğini düşündüğünü yazıp paylaşmakta özgürdür...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?