Abimin Eşi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sevgili konu sahibi sizin konularınızı biliyorum. Iyi birisiniz. Yorumlarınızdan sizi biliyorum.
Ve o yüzden yazmak istedim. Çünkü bu olay daha şimdiden gelininizin kontrolü ele almaya çalışma göstergesi.

Benim eşimin ablasının başına bu olay gelse değil hesap sormak ertesi gün eşime rica ederim ki bir daha götür diye. Bak eşi uzakta sana emanet derdim.

Size burada yazılmıştı.
Bakın bir kadın iki çocuğu olan eşi ölmüş bir adamı ne olursa olsun kabul ediyorsa orada sıkıntı vardır.
Bu gelin adayı da çok hevesliydi çok iyi niyetliydi çok seviyordu çocukları.
Bu yorumundan sonra kadın hakkında asla iyi düşünmüyorum. Evlenene kadar rol kesmiş çok belli..
Kendini çok güzel saklamış.
Asıl tehlike eğer çocuğu olursa.
Kendi çocuğu olunca lütfen iki yeğeninizin atmaca gibi peşinde olun. Bu profilde biri cocuk ayrımı bile yapabilir Allah korusun..

Sizin çocuğunuz elini yakmış. Acil olarak hastaneye gitmeniz lazım. Tabi ki yanınızda yakın birini istersiniz. Bende olsam abimi arardım. Bir de yeni evliyiz demiş. O kadın adına çok utandım..iki saat affedersin cinsel ilişki yaşama. Ölüyor musun ?!

Ben olsam sevgili konu sahibi cevap yazardım.
" Kardeşlik bağı her durumda geçerlidir. Iyi zamanda olduğu gibi kötü zamanda da bağ vardır. Benim abim seninle evlenince de benim abimdir. Bizim aramızdaki ilişki sadece ikimizi ilgilendirir. Benim nasıl senin kardeşlik ilişkilerine karışamayacağım gibi sen de benim kardeşlik iliskilerime bence karışma."

Bu arada gelin hanım daha ilk andan size karşı ağırlığını koymaya çalışıyor. Izin vermeyin..
Ama ben önceki konunuzda abinizi her şartta istediğini yazdığınızda altından böyle bir profil çıkacağını hissetmiştim.
Köprüyü geçene kadar melek rolü; sonra cadı rolü gelmiş..
Müdahale edin..
Yoksa bunun arkası gelir.

Ve ben olsam o mesajları screenshot ile abime gönderirdim.
Çünkü ilk andan sizin aranıza giremeyeceğini anlamalı. Yoksa bu böyle gider. Ondan abimin de bilmesini sağlardım.

Son düzenleme:
Ben insanları anlamıyorum biz yabancı bir ülkede miyiz ??? Bu ülkede aile bağları denen bir şey var bu bizim zenginliğimiz folklorümüz ya yani toplumumuzun belli değerleri kültürleri var biz de aile önemlidir görende Abd vs tarzı ülkelerde yetiştik sanır pes yani. Bence öyle bir mesaj atan birisi ilerde eşinin çocuklara ilgisinide kıskanıp çocuklara olan tavrıda çirkinleşir net

Kesinlikle katılıyorum yorumunuza a dan z ye

Siz baş başa kalsınlar diye hafta sonu çocukları alıyorsunuz ve o böyle bir densizlik yapıyor, pes!
Değil mi yani? Konu sabinin kocası böyle bir şey söylese mesela. Her hafta sonu neden alıyorsun dese.
Adamı linç ederiz burda. Ama zavalli kadın (!) yeni evli ya görümce abisini çağırmak yerine kızının elini soğuk suya koysun atlasın taksiye gitsin

Bilemiyorum. Benden 3 yas kucuk bir gorumcem var. Abisiyle surekli konusur, biz evlendik evimiz ayrildi ozluyor cunku hep ayni evdelerdi. Hasta olur sesi kotu gelir aliriz gidip hemen. Yaslar yakin genc o da diye. Sinema plani yapariz ikimizde yanimizda isteriz. Bir kac yildir annemlerin yazligina her gittigimizde bizimleydi. Boyle bir durumda dusunemiyorum heralded altar arabaya yanimda giderdim. Gorumce henge olayi da hos gelmiyor bana. Insanlarla kardesim diye tanistiriyorum. Sizin de bu konuyu mantikli sakin cozebileceginizi dusunuyorum. Sadece her seyi saklamak pek mantikli degil. Dayimin esiyle arasi kotu olmasin diye her seyin her davranisi sakladik en cok dayim mahvoldu ona da eziyet ediyormus bizden habersiz. Bence abinizle sakinken paylasin bu klkonuyu

Cok gecmiş olsun. Yarın hastaneye tekrar gıtmen gerekıyorya yıne cagır abını, o hadsızede cvp verme, cagırmaya devam et kudursun dursun
ya çok özür diliyorum konu sahibinden ama @Benim adim karpuz hamilelik takvimi görünüyor profilinizin altında, hamile misiniz ? konularınızı az çok takip ediyorum merak ettim. tekrar özür dilerim konu sahibi

Yengenin yaptığı tavır yanlış sonuna kadar katılıyorum. Ama sizin kide pek doğru gelmedi bana. Mesela birdaha birşey olursa tabiki yine abimi arayacağım diyorsunuz, belli ki kadın rahatsız istemiyor sizin abinizi aramanız aralarında sorun teşkil edecek. Üstelik ilk eşi vefat etti dediniz yeterince acılar çekmiş bırakında abinizde huzurlu olsun evinde. Taksi tutabilirsiniz, annenizi yada babanızıda çağırabilirsiniz bundan sonra, tabiki abimi arayacağım diye diretmeniz sizde de bi art niyet oldugunu gösteriyor.

Hem gorumceyım hem gelınım. Yengem oyle bır msj atsaa sanane gelen benım abım senımı cagırdık sankı derım. Gorumcem kardesını cagırsa ondan once ben gonderırım kı oylede yapıyorum zaten. Bırak o dengeyı abın kursun senle aynı yakınlıkta devam etmek ıstıyorsa karısına ayar versın etmek ıstemıyorsa zaten kendısı mesafe koyar. Abının bılecegı bısey bu cevap yazma ama ısrarla yazarsada haddın olmayan seylere karısma derım ben olsam

Ya değil mi? Bir çocuğun eli yanmış. Çok ciddi bir durum olmasa bile böyle bir anda insan görümcesinin neden kocasını aradığını, niye kayınpederini aramadığını filan mı düşünür, bunun hesabını mı yapar? Çocuk la bu, canı yanmadıysa, korkmuştur. Önce onu sorar, endişelerini belirtir, bir ihtiyacınız var mı diye sorarsın. İnsani olan bu değil mi? Sanki konu sahibi keyfi yere, günde on kere kardeşini arayıp, yeni gelinin hayatına nifak tohumları sokuyor. Şimdi bu gelinin kardeşi var mı bilmiyorum da, demek ki kardeşi böyle bir anda kendisini arasa, niye kayınpederini ya da babamı değil de beni arıyorsun diyecek.

En iyi ihtimalle şu aklıma geliyor; yeni gelin, kocasının kaybettiği eşinin hatıralarıyla dolu bir hayata adapte olmaya, o hayatta kendine yer bulmaya çalışırken, ayarları bozulmuş. Geçici olabilir ama kalıcı olmaması için biraz haddinin bildirilmesi (bu nazikçe de yapılabilir elbette) iyi olur.

Eger ilgi goremediginden şikâyetçiyse bunu kocasına soylemesi gerekir gelin hanımın. Iki ufak bebek, birinin eli yanmis kadıncağız taksiyle gidip hem eli yanan ağlayan yavruya hem otekine nasıl sahip çıksın? Esi is icin sehir disinda olmasa o da abisine bayılmıyordur herhalde durup durup çağırsın.

Valla iki cocuklu adamla evlenip sonra uhuhu ben kocamdan ilgi göremedim diye görümceye eltiye catmak çok saçma. Evlenmeden önce herşey bariz ortadadır, ben bu adami değiştiririm düşüncesiyle yapılıyor bu evlilikler sonra da durum ortada. Ayrıca cok yeni de evli değiller bir yildan fazla olmuş gören de gerdekten adam kaçırdı sanir.

Sorun şu ki eşim ile kardeşi gün boyu telefonda konuşuyorlar ben eşim geldiğinde arama kayıtlarından görüyorum bilmiyorum bende yanında değilken hergün hergün bu kadar ne konuşulur anlamıyorum
Bu cümleye yorumum sanane olurdu
Ben gündüzleri ablamla veya abimle konuşacağım eşim telefon kayıtlarından bana hesap soracak
Burnundan fitil fitil getiririm o kurduğu cümleyi.
Not: öyle bir konu açılmış olsa yani.

Yeni evli yeni gelinlikle alakasi yok baska zamanda olsa ailesine soyleyecgi yerde abisine soylemesinden rahatsiz olurum her gun telefonda konusmalarindan rahatsiz olurum kendi ailesine vermesi gereken ilgiyi evli barkli kardesine veriyorsa rahatsiz olurum adam evlenirken artik yeni bir hayat kurdugunun farkinda degilmiydi acaba? Siz ne derseniz degin gorumceniz surekli kocanizi arasa cagirsa bilmemne rahatsiz olursunuz he siz olmuyosaniz bile olanlara bukadar acayip bakmayin tek dogru diye bisey yok kiz rahatsiz olmus bitti bukadar. Ama gorumcesine mesaj atmamaliydi esiyle halletmeliydi o ayri bir durum

Yaaa bir de bu gelin okul öncesi öğretmeni

Çocuklarla ilgili yorum yapamıyorum henüz çok erken çünkü. Ama yabanelma sürekli tetikte olmalı bu konuda tabi ki.
Ülkemizde de çok kopuk aileler var, taksiyle gitseydin diyenlerin öyle ailelere mensup olduğunu düşünüyorum. Benim de abim var, böyle bir durumda (farklı şehirlerdeyiz ama diyelim ki yanyanayız) onu aramayıp taksiyle gitsem en basit tabirle ağzıma mıçar. Ki adama 500-600 km ötede saatlerce ilaç aratıp kargoyla göndertmişliğim vardır. Aramızda km'ler olması ilişkimizde mesafe olması anlamına gelmez. Bikaç günde bir konuşuruz, sık sık bir araya geliriz. Buradaki gelinlerin benim abim gibi bir eşi olsa muhtemelen krizden krize girerlerdi.

Bence cevap yazmalısın. “ Abi kardeş ilişkimiz senden önce nasılsa sonra da öyle olacak. Senin isteğine göre şekillendirecek değiliz. Bu durumdan rahatsız oluyorsan abimle paylaş. Bana söylemen oldukça abes oldu. Ayrıca bu kadar şeyi yazıp bir de geçmiş olsun demen de anlamsız bence” yaz
Çok sinirlendim. Ben daha sert yazardım ama neyse. İnsanlık sen de kalsın.

Bu nasıl iş. İnsan kardeşini sevmekten, ilgilenmekten vazgeçer mi ( zaten iyi bir kardeşlik ilişkileri varsa evlendikten sonra neyin değişmesini bekliyorlar )
Benim eşim olsa , kardeşini sevip korusa ben mutlu olurum. Ne güzel empati özelliği gelişmiş. Sevgi bağı kurabiliyor diye mutlu olurum.

Kuzum senin 'yenge' kişisi payına düşeni almayı haketmiş. Ver ağzının payını. Yahu çocuk bu, sağlık bu. Aynı şekilde abin evde olmasa çocuğunun eli yansa o da illa ki en yakın ve arabası olan bırını arayacaktı. Buna kasap et derdınde koyun can derdınde denır. Araya sıkıştırdıgı seye bakar mısın,ben de cok sınırlenırdım. Ne olursa olsun kardeş ve sağlık söz konusu. Ben merhametsiz oldugunu dusunuyorum o kadının. Ama bir an önce konuşmalısın ister anlasın ister anlamak istemesin cevabını vermelisin. Susmak demek yine aynı şekilde davranması demek. Gören de aralarında yatıyorsun evlerinden cıkmıyorsun sanır.

Üstelik ilk eşi vefat etti dediniz yeterince acılar çekmiş bırakında abinizde huzurlu olsun evinde.
Abi acı çekerken konu sahibi de abisiyle beraber çekmiş aynı acıları. Iki küçük yeğeniyle kaç senedir ilgileniyor. Öyle kötü günde aramayıp işi düşünce arayanlardan değil konu sahibi.

Konu sahibinin bütün yazdıklarını okursanız öyle cart curt istekleri olmadığını görürsünüz. Hem ben kardeşimle telefon konuşmalarıma karışsa sen benim eşimsin o kardeşim herkesin belli statüleri vardır mesleki statü sosyal statü diye vs yani bu adamla evlenirken karşı tarafın aile yapısını biliyordu sonuçta bu kişi başkasının evladı kardeşi sadece eş sıfatı yok. Normal ınsanlar kardeşleriyle görüşür ihtiyacı olduğunda yanında olur mutlu anında yanında olur bakın biz normal arkadaşlarımızla bile yeri geliyor her şeyimizi paylaşırız destek oluruz ki kaldı burda canı kanı var tabi ki kardeşimle istediğim gibi konuşurum hani saat başı durmadan her halta aramayı demıyorum ama insan annesıyle saatlerce sohbet edıyor kardeş olunca ne değişiyor. Hem eşine vermesi gereken ilgi sevgi farklıdır kardeşe verilen farklıdır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…