- 20 Mart 2008
- 140.649
- 210.978
- 60
Kesinlikle öyle acı bir yaşam olduysa bunu gelinine elbette yaşatma hakkı olmamalı olamazda zaten.İnsan kendine yapılandan ders alıp gelinine daha iyi davranması gerekmez mi abla?
İçine tüküreyim intikamlarının
Benim kvye kvsi çok çektirmişKesinlikle öyle acı bir yaşam olduysa bunu gelinine elbette yaşatma hakkı olmamalı olamazda zaten.
İnsanlar kinliyse yada başka sebebleri varsa belkide haz alıyor bu durumdan.
Hatta şunuda belirteyim aile büyüklerimizle yaşadığımız sıkıntılar varsa bile,ileriki yaşlarda bizlere ders niteliğinde olması lazım.İnsan kendine yapılandan ders alıp gelinine daha iyi davranması gerekmez mi abla?
İçine tüküreyim intikamlarının
İnsanın başkasına yaptığı 7 ceddinden çıkarmış derlerHatta şunuda belirteyim aile büyüklerimizle yaşadığımız sıkıntılar varsa bile,ileriki yaşlarda bizlere ders niteliğinde olması lazım.
Yaşadığını yaşatmaması lazım.Benim kvye kvsi çok çektirmiş
yeni doğum yaptığında kovalarla su taşıtmış kadın bel fıtığı olmuş daha 18 yaşında
Ben öyle olmayacağım dedi ama dolaylı yoldan tüketti beni sağolsun
Hatta şunuda belirteyim aile büyüklerimizle yaşadığımız sıkıntılar varsa bile,ileriki yaşlarda bizlere ders niteliğinde olması lazım.
Orası mutlaka öyle zamanı gelince o ahlar elbet çıkacaktır.İnsanın başkasına yaptığı 7 ceddinden çıkarmış derler
o aldığı ahları kaçıncı kuşaktan torundan çıkacak Allah bilir
Hatırladığım kadarıyla abininde yenge hanımla evlenene kadar hiç sevgilisi olmamış anne nasıl eziklediyse çocuklarını sadece kendine bağımlı olsunlar istemisBir de hiç erkek arkadaşı olmadan “her erkek düşünür, her erkeğin içine kurt düşer” falan diyor. Bir erkekle romantik ilişkisi olmamış, tabi her erkek düşünür sanır
Bende benimkileri eversem de gitseler diye bekliyorumHatırladığım kadarıyla abininde yenge hanımla evlenene kadar hiç sevgilisi olmamış anne nasıl eziklediyse çocuklarını sadece kendine bağımlı olsunlar istemis
Valla benim ki evlenmeden önce öyle söylüyordu biz evlendik anam sanki yıllar önce pazarda kaybetmişde benimle evlenince bulmuş gibi olduBende benimkileri eversem de gitseler diye bekliyorum
Kurbağa bacağı,ip,öpülmüş foto giyilmiş don bakılacakmış anladığım yorumlardan
Kız için çok üzüldüm. Herhangi bir kadın için kızının kayınvalideye çekmesi ona benzemesi de çok sinir bozucu bir şey zaten. Hani o babaanne kendi ayakları üzerinde duran, dünyada önemli bir şey başarmış bir kadın olsa birebir ona çeksin istersin de, böylesine çekmesi insanı hayattan soğutur.Çocukluktan itibaren öyle yetişir öyle kodlanırsanız, kendinize ait düşüncelerinizde olmazsa kim baskınsa oradan taraf olursunuz.
Yine eskilere gideceğim :) dedemin hemşehrisi bir kadın vardı, oğulları sessiz tiplerdi, kızıyla kendi de ağzı laf yapan türden, büyük oğlanı köyden bir kızla evlendirdiler ki sessiz olsun, kayınvalide eteğinde dolaşsın.
Gelin büyükşehire gelince biraz açıldı, kayınvalidenin nasıl biri olduğunu anlayınca da mesafe koydu, bir kızı oldu sonra, kayınvalide kız torununu alıp alıp kendi evine götürüyordu, neyse uzatmayayım bu kız torun valla yalan olmasın 6 yaşında falan, babaanne torunun kollarına bilezikleri de takmış dedemlere geldiler, ah anacım duymanız lazım torun bildiğiniz babaanne olmuş, bilezikleri şangırdata şangırdata annesini çekiştiriyor, babasına annemin sözünden çıkmayan pısırık diyor, babaanne aferin kızım dedikçe çocuk coşuyor, çocuktur düzelir demiştim ama büyüdüğünde de hep babaanneyle gezip boyundan büyük dedikodu yapıyordu çünkü öyle gördü öyle yetişti.
Çok afedersiniz genelleme olmasın ama evlenince kocacım kocacım diye gezenler çoğunlukla böyle insanlar, o zamanda eş kıymetli oluyor çünkü.
Geliri iyi muhtemelen. Evlenmeden önce eve yardım ediyor kardeşinin kredi kartını araba masrafını falan karşılıyormuş. Bir de yazlık almış aileye ama kendi üstüne yapmış. Anne en son oğlan evlenmeden yazlığı üstüne alma derdindeydi ama oğlan vermedi.Zenginmide acaba merask ettim şimdi:))
Yazlıkta varsa durumu iyi demek ki.Geliri iyi muhtemelen. Evlenmeden önce eve yardım ediyor kardeşinin kredi kartını araba masrafını falan karşılıyormuş. Bir de yazlık almış aileye ama kendi üstüne yapmış. Anne en son oğlan evlenmeden yazlığı üstüne alma derdindeydi ama oğlan vermedi.
Oğlan cin gibi allahtan.Yazlıkta varsa durumu iyi demek ki.
Anne acayip uyanıkmış,bide evi üstüne istiyor oğlan akıllılık etmişte yapmamış bunu.
Biliyor demek ki de ondan akıllılık ediyor.Oğlan cin gibi allahtan.
Yazıklar olsun sizin gibi insanlara.... Bazı insanların ruhu varoş ne yazık ki ne yapılırsa yapılsın düzelmiyor....Fotoğraf çıkarsa düşünmez mi acaba hala unutamadı galiba diye bence her erkek düşünür
Ay sanki anası yazlığı üstüne alıp, vergisini tadilatını masraflarını vs kendi ödeyecekti.Oğlan cin gibi allahtan.
Bütün dertleri para işte analı kızlı. Abi muslukları kapatsa ya da allah korusun işinden falan olsa yüzüne bakmazlar. Gelin beslesin derler.Ay sanki anası yazlığı üstüne alıp, vergisini tadilatını masraflarını vs kendi ödeyecekti.