Abimi Evlilikten Vazgeçirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Belli ki annenin dolduruşuna gelmişsiniz.
Annenize kendinizden örnek veriniz, elâlem hiç bir şey demez, devir değişti artık deyin boşanmak gayet doğal oldu gibisinden konuşursanız belki sakinleşebilir.
Ama lütfen abinizin yanında olduğunuzu söyleyin. Gelin inşallah iyi ve saygılı bir insandır..önemli olan o.
Konuyu güncelleyin ki daha fazla linç yemeyin 😉

Abin muhtemelen karsi cikacaginizi bildiginden nezaketen/usulen de olsa annesine fikrini sormadi, belli ki seviyor ve kararli da.. O zaman iyice zıtlaşıp kendinden sogutmanin, daha işin en başından onarilmaz yaralar açmanın zarardan baska bi seyi olmaz.. Annen tepki verecekse bunlari goze alarak versin.. Anneni tanımıyorum ama duygusalligi kullanarak, demagoji yaparak, kavga ederek ikna yoluna gitmeyi dusunuyorsa tamamen cikarsin aklından bunu.. Cidden cok hassas bi konu, kocaman kadin, herkesin selameti icin bu tepkilerin sonucunu ve ilerisini düşünsün lütfen..

İyi günler burayı arkadaşım tavsiye etti. Bende tavsiye almak için üye oldum. Konu abim, abim inşaat mühendisi kendisine ait evi işi olan iyi biridir. Hiç evlenmedi hatta doğru düzgün ilişkisi bile olmadı. Abimi tanıttım şimdi asıl soruna geciyorum
Abim 1 hafta önce evlenmek istediğini söyledi,sevindik. fakat evlenmek istediği kişiyi annemle ben istemiyoruz Abimle 1 yıldır sevgililermiş neyse annem ve ben istemediğimizi söyledik. abim çıldırdı, başladı ya o olur, yada ya o. ya gelir istersiniz yada sizi silerim diyor.Seviyorum iyi anlaşıyorum demeye naptı bu kız buna bilmiyoruz. babam bırakın sevdiğiyle evlensin diyor ama ne biliyim biz istemiyoruz. çocuk beyaz eşyaları bile almış yani seviyorum diyor başka bir şey demiyor. Biz istemediğimizi söyleyince iyice hırs yaptı. Sizle tanışmaya gelince, saygı da kusur etmeyeceksiniz diyor. Yani tabi ki saygıda kusur etmeyiz ama hiç laf söyletmemesi falan nolduğunu anlamıyoruz.
Ya bir şey söyleyin vazgeçirelim abimi. Ne diyelim,ne yapalım da vazgeçer.
şimdiden teşekkür ederim.

Abinizin evleneceği kişiyi sizin istememe hakkınız var mı ? Önce bunu bir düşünün

gercekden fikrinizin degistigine inanamiyorum ben. simdi ama tabi adam koooooos kocaaaaa mühendiiiiis evi vaaaarrrr isi vaaaarrr ona yakisan gencecik 19 yasinda eline el degmemis gözü acilmamis calismamis saf bir kizcagiz lazim kiiiii mühendiiiis abi onu kendi keyfine göre egitsin, ayrica kaynanaya da kul köle olsun.

ay ben cok gerildin vallahi cok gerildim

Kayınvalide görümce elti sorunları bu nedenle ortaya çıkıyor. Kadının düşmanı yine kadın maalesef. Siz yarın obür gün evlendiğinizde eşinizin ailesi tarafından böyle bir muameleye maruz kalmak ister miydiniz? Abiniz o kişi ile yaşamını kendi sürdürecek siz sürdürmeyeceksiniz. Empati yapıp ve saygı duyun derim. Bu şekilde davranmak aile içi ilişkilerinizi bozmaktan başka birşey yapmaz.

Tabi ki saygı da kusur etmeyiz. Ön yargılıyım sanırım.
Benim arkadasim bosandi. Esi piskopatti karninda7 aylik bebegi varken kadini tekmeleyerek kac kez hastanelik etti. O zor hayatta kaldi. Simdi kurtuldu ve suan gordugum en iyi insan ve anne. Ve kesinlikle kotu degil. Oda ister guzel bir evliligi olsun hep mutlu olsun. Nasip olmadi. Bosanmis damgasi yememek ve sizin gelinin durumuna dusmemmek icin sussamiydi, ölecegi ana kadar beklesemiydi. Hayat bize ne getirir bilinmez. Bazen cok iyi diye evlenirsiniz kotu cikar, bazen onyargili davranirsiniz sizi el ustunde tutar. Hayat birnirimize destek vermekten ibaret

Seninde sevdiğin zaman istenmeyen gelin adayı olsan böyle düşünürmüydün??? Ne biliyoruz ki fikir verelim

Avınızda okuyup mühendis olup evini arabasını alacak kapasite varsa, eşini seçebilecek kapasite de vardır mutlaka. Sizin karışmanız yanlış, sevmiyorum böyle şeyleri ne gerek var insanların hayatına müdahale ediyorsunuz.

Gelin adayi ya evlenip ayrilmis yahut isi ve ailesi abinizden asagida. Baska bir sey olamaz bence

Sizin tek derdiniz abinizin maaşını yiyemiycek olmanız, önce sebep söylemiycem dedin sonra daha önce evlenmiş boşanmış diye zırvaladın.Baktın hala tepki alıyorsun kıvırıcak bir şey bulamadın.Git oku mesleğin olsun kendi paranı kazan, abinin cebinden elinizi çekin.Ben abinizin yerinde olsam silerim sizi.

İyi günler burayı arkadaşım tavsiye etti. Bende tavsiye almak için üye oldum. Konu abim, abim inşaat mühendisi kendisine ait evi işi olan iyi biridir. Hiç evlenmedi hatta doğru düzgün ilişkisi bile olmadı. Abimi tanıttım şimdi asıl soruna geciyorum
Abim 1 hafta önce evlenmek istediğini söyledi,sevindik. fakat evlenmek istediği kişiyi annemle ben istemiyoruz Abimle 1 yıldır sevgililermiş neyse annem ve ben istemediğimizi söyledik. abim çıldırdı, başladı ya o olur, yada ya o. ya gelir istersiniz yada sizi silerim diyor.Seviyorum iyi anlaşıyorum demeye naptı bu kız buna bilmiyoruz. babam bırakın sevdiğiyle evlensin diyor ama ne biliyim biz istemiyoruz. çocuk beyaz eşyaları bile almış yani seviyorum diyor başka bir şey demiyor. Biz istemediğimizi söyleyince iyice hırs yaptı. Sizle tanışmaya gelince, saygı da kusur etmeyeceksiniz diyor. Yani tabi ki saygıda kusur etmeyiz ama hiç laf söyletmemesi falan nolduğunu anlamıyoruz.
Ya bir şey söyleyin vazgeçirelim abimi. Ne diyelim,ne yapalım da vazgeçer.
şimdiden teşekkür ederim.

Neden istemiyorsunuz? Kızın neyini gördünüz ? Direk istemiyoruz deyip kestirip atarsanız tabiki böyle tepki verir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X