• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimi çok özlüyorum

Gelin alınabilir sizi tanımıyor, ama abin de çok denge sağlamamış hikayeyi üst noktaya o taşımış gibi duruyor. Boşverin hayat devam ediyor her şeyin yeri başka telaşlar ile dolar
Evet zaten ben eşine değil abime kırgınım yani. Gelin kimseyi sevme mecburiyetinde değil sonuçta.

Konuda mesajlar yazildikca başka şeyler çıkabilir ama sırf bu sebeple de araya mesafe girmiş olma olasılığı var.
Çünkü bazı kadınların eş ailesiyle iletişim kesmek için büyük sebeplere ihtiyacı olmuyor. Abinizin eşi onlardan biri olabilir. Birde eşlerinin sözünden çıkmayan erkekler var, kendi beyinleri ve iradeleri yokmuscasina yaşayan, abiniz de onlardan olabilir. Bu durumda yapılacak şey durumu kabul etmektir maalesef. Ben de abilerine düşkün biri olarak aramız bozulsa, uzaklaşsak üzülürdüm ama görüşmek istemeyene ne yapılabilir ki.

Di Li geçmiş zaman hayatım. Demek ki o o kadar umursamıyor.
Yani böyle çoluk çocuk küsmeyecek konudan tavır alınır mı?
Hadi sana bir sebepten küsmüşler ablana da aynıymış.
Evlenince şu köprüyü koyamayan erkek deli ediyor. Ya ailesinden kopup çekirdek aileye geçemiyorlar ya aileyi tamamen siliyorlar. Haydaaa bu adamlar akıllanmaz
Ay benim eşim var ya kurban olacak ailesine nerdeyse. Her hafta gidecek kesin yoksa rüyalarına girerler. Abim de tam tersi. Büyük abimin eşi düşük yaptı 3 ay sonra haberi oldu. O kadar bihaber yaşıyor herkesten.

Konuda mesajlar yazildikca başka şeyler çıkabilir ama sırf bu sebeple de araya mesafe girmiş olma olasılığı var.
Çünkü bazı kadınların eş ailesiyle iletişim kesmek için büyük sebeplere ihtiyacı olmuyor. Abinizin eşi onlardan biri olabilir. Birde eşlerinin sözünden çıkmayan erkekler var, kendi beyinleri ve iradeleri yokmuscasina yaşayan, abiniz de onlardan olabilir. Bu durumda yapılacak şey durumu kabul etmektir maalesef. Ben de abilerine düşkün biri olarak aramız bozulsa, uzaklaşsak üzülürdüm ama görüşmek istemeyene ne yapılabilir ki.
Zaten saldım artık. Görüşmek isteyen görüşür. Özellikle de kupa alıp anneme bırakmaları beni çok üzdü. Evim de anneme yakın bir uğrayıp bana verselerdi evimi görmedi daha abim. Sanki muhtaçmışım kupaya gibi sen ver anne demişler.

Bazı gelinlerde es ailesini ne yapsa da silsem mantigi oldugundan sanırım siz de o piyangoya denk gelmişsiniz..
etrafimda en az 5 tane boyle gelin sayabilirim , net..
ha, hepimizin es ailesiyle sorunu, sevmediği yani vs oluyor ama cok büyük seyler degilse duymazliktan gelip idare ediveriyoruz esimizin hatırına..
bazilariysa pireyi deve yapıp , sak diye mesafe degil duvar örüyor..
siz bence abinizle acik acik konusun, evet esin bana alinmis olabilir fakat sana ne oldu ? vs .. sorup üzüntünüzü dile getirin en azından..
diğer şahsi hic takmayın. sadece abimizin kardeşimizin esi diye kimseyi pohpohlayacak sevecek, iyi anlasacak degiliz.. her sey karsilikli..

Bazen ne yaparsan yap sevilmezsin, o yüzden zorlamamak en iyisi.

Ay benim eşim var ya kurban olacak ailesine nerdeyse. Her hafta gidecek kesin yoksa rüyalarına girerler. Abim de tam tersi. Büyük abimin eşi düşük yaptı 3 ay sonra haberi oldu. O kadar bihaber yaşıyor herkesten.
Vallaha kusura bakmasın da kimse altından değil yürüsün gitsin kendi karısıyla takılsın o zaman.
Çok yüz veriyorsunuz ya bulunmaz hint kumaşı. Siz bol bol aile buluşması yapın. Fotoğraf falan paylaşın. Bak 4-5 buluşmadan sonra nasıl bizi kimse niye çağırmıyor teiplerine giriyorlar

Ta evin dibine gidip arayıp beklemeniz ilginç, daha önceden haberleşebilirdiniz, benim eşim olsa hemen döner gelirdi ama dönmeleri gerekli bi şey değil.
Abim değil mi evinin dibine gidip arayabilirim ne var ki bunda. Evine girmek istemedim sonuçta çalışan insanlar evleri müsait olmayabilir bunu biliyorum. O an geliştiği için arayıp kahve teklif ettim ikisine de. Gündüz vaktiydi. Bi inip görebilirdi beni aylardır görüşmüyorduk. Sonuçta abim ya hani.

Biraz içimi dökmek istedim. Abimle aramızda iki yaş var. Çocukken bir saniye bile ayrılmazdık. Büyüdük yine en büyük sırdaşım o oldu. Ben de onun aynı şekilde. Sonra o evlendi ben de evlendim ve bir anda bütün ilişkimiz koptu. Benim en büyük isteğim evinde eşiyle mutlu olması. Ama bu kadar silemez ki bir insan kardeşini ailesini birden. Evine iki senedir bir kere gittim sadece.

Birkaç ay önce haftasonu evine çok yakın bir yerden geçiyordum. Uzak biraz evlerimiz. Aradım onu dedim ki evdeyseniz insenize buradaki kafede kahve ısmarlayayım size dedim. Canım biz market alışverişine çıkıcaz şimdi başka zaman yapalım dedi. Planı olabilir tabi ki. Ama evin önündeyim dedim bir kapı önüne çıkabilirdi görmek için aylardır görüşmemiştik. Bir daha da yapmadım bunu zaten. Taşındım defalarca davet ettim hep bir bahane buldu gelmedi. Bir kupa bardak almışlar anneme bırakmışlar bana vermesi için ev hediyesi olarak. Onu bile zahmet edip getirmemişler.

Sonradan annemden öğrendim ki meğerse eşi bana kırgınmış. Bir gün abim aradı onu benim yanımda benim adım geçti konuşmada güldüler falan ben de kapatınca ne diyor dedim. Hiiç napıyosunuz diyor dedi. Ben de senin dedikodunu yapıyoruz deseydin dedim gülerek. Birden ciddileşti ben asla eşimin dedikodusunu yapmam dedi. Ben de şaşırdım zaten ben de abimin dedikodusunu yapacak değilim espiri yapıyorum dedim. Sonra tavrı değişti kızın. Ben ona dedikoducusun sen imasında bulunmuşum. anneme söylemiş bunu. Olayı da farklı anlatmış tabi. telefonu kapatmadan önce ben dedikodunu yapıyor senin demişim bunu da abim duymuş falan saçma sapan bir şey. Sonra saf kafam yine de dedim ki benden kaynaklı bir huzursuzluk olmasın ailemizde. Aradım dedim ki ben annemden böyle bir şey duydum gerçekten öyle demek istemedim eğer yanlış anlaşıldıysam çok özür dilerim dedim. Bana birdaha olmazsa sevinirim dedi bu kadar. Olmayacağına emin olabilirsin dedim kapattım ve müthiş soğudum. Yani biri anama sövse yine de özrüne böyle cevap vermem. Şimdi ben de aramayı bıraktım abimi de onu da. Onlar da aramıyor. Ama özlüyor insan. Çünkü o benim en yakın arkadaşımdı hep. Kedicilik oynardık hep onunla benim kedim olurdu. Şimdi böyle düşününce gözlerim doluyor hep niye böyle olduk diye.
Bu her ne kadar anlattığın şekilde olmuş olsadaaaaaaaa, muhakkak gelin hanımın başka yarası vardır.
2.si gelin abi ile olan diyaloğunuza sanki biraz imrenerek bakıyor.
3.sü hanımefendi istediğini yanlış anlayabilir, ancak abini bir şekilde uzak tutarak manüpüle edemez.
4.sü abinde senden uzak duramaz.
Net!

O ne be öyle, bu ne tavır ?
"ayyyy kırıldım" lardan uzak etsin Allah. gelininiz için şunu diyorum: Sen ne hissediyorsunki kırılıyorsun?
işimiz gücümüz yok birde hanım efendinin tavrı ile uğraşacağız.
Eşimle ablasının ve annesinin arası iyi değil, ablasından dolayı, ancak ben görümceme hiç mesafe koymuyorum hatta ve hatta kaç kez de eve davet ettim.
Eşime de diyorum. ne olursa olsun o senin ablan.
Sağolsun oda karışma kadınlar arasındaki diyaloğa, bende abisi babası ve erkek kardeşlerim arasındaki diyaloglarına...

Vallaha kusura bakmasın da kimse altından değil yürüsün gitsin kendi karısıyla takılsın o zaman.
Çok yüz veriyorsunuz ya bulunmaz hint kumaşı. Siz bol bol aile buluşması yapın. Fotoğraf falan paylaşın. Bak 4-5 buluşmadan sonra nasıl bizi kimse niye çağırmıyor teiplerine giriyorlar
Yok zaten onu çağırmadan 3-4 kez çağırdım ailemi. Biz de gittik. Bence mutlular bu şekilde hiç sesleri çıkmıyor. Geçen anneme ulaşamamış beni aradı haber aldın mı diye. Kapatırken diyor ki çağırıcaz sizi de bi ara inşallah

Bu her ne kadar anlattığın şekilde olmuş olsadaaaaaaaa, muhakkak gelin hanımın başka yarası vardır.
2.si gelin abi ile olan diyaloğunuza sanki biraz imrenerek bakıyor.
3.sü hanımefendi istediğini yanlış anlayabilir, ancak abini bir şekilde uzak tutarak manüpüle edemez.
4.sü abinde senden uzak duramaz.
Net!

O ne be öyle, bu ne tavır ?
"ayyyy kırıldım" lardan uzak etsin Allah. gelininiz için şunu diyorum: Sen ne hissediyorsunki kırılıyorsun?
işimiz gücümüz yok birde hanım efendinin tavrı ile uğraşacağız.
Eşimle ablasının ve annesinin arası iyi değil, ablasından dolayı, ancak ben görümceme hiç mesafe koymuyorum hatta ve hatta kaç kez de eve davet ettim.
Eşime de diyorum. ne olursa olsun o senin ablan.
Sağolsun oda karışma kadınlar arasındaki diyaloğa, bende abisi babası ve erkek kardeşlerim arasındaki diyaloglarına...
Benim eşimin de aile ilişkileri çok sıkıdır. Bana zararları dokunmadığı için çok severim onların ilişkilerini. Onları sevmesi beni rahatsız etmiyor. Benim de abimle ilişkim çok kıskanılacak bir ilişki değildi. Ben sınırımı çok bilirim. Bazıları nispet yapar gibi sever sarılır öper ya sürekli öyle bir şey asla yok. Abimi değil onu arardım hep yemek davetine falan tabi hep reddedildim. Benim amacım aile buluşmalarında sohbetlerimiz falan çok güzel oluyordu. Oyun falan oynardık. Devam etsin istedim böyle. 2-3 ayda bir görüşmek yeterli benim için. Ama görüşmeyi bırak ben arıyorum dönücem sana diyor. Asla dönmüyor. Gelinin belki başka bir sıkıntısı olabilir benden bağımsız. Abim belki onun ailesine çok gitmiyorsa o da böyle bir rest çekmiş olabilir.

Abim değil mi evinin dibine gidip arayabilirim ne var ki bunda. Evine girmek istemedim sonuçta çalışan insanlar evleri müsait olmayabilir bunu biliyorum. O an geliştiği için arayıp kahve teklif ettim ikisine de. Gündüz vaktiydi. Bi inip görebilirdi beni aylardır görüşmüyorduk. Sonuçta abim ya hani.
Tek bir şakadan küsen birinden böyle beklentide bulunmanız ilginç. Gelininiz bahsettiğiniz gibi buluttan nem kapan biriyse burada iyi niyetinizi görmeyip emrivaki olarak algılayacaktır. Yanlış kişilerden yanlış beklentide bulunuyorsunuz. Burada tavır koymanız gereken kişi abiniz açıkça kırıldığınızı ifade etmelisiniz.

Abinizle neden açık açık konuşmuyorsunuz? Onu özlediğinizi araya giren mesafenin sizi üzdüğünü neden söylemiyorsunuz? Arada ciddi bir konu yoksa bu sebepten bağlar kopmaz. Anlatmadığınız başka bir şey yoksa abinizle konuşun, eşi sizinle görüşmek istemiyorsa bile abiniz sizinle görüşmeli. Kardeşlik bağı böylece koparıp atılacak bir şey değil.
Hiç gelinin adını geçirmeden konusunu dahi açmadan sadece abinize abiliğini hatırlatın bam teline basın derim

Zaten saldım artık. Görüşmek isteyen görüşür. Özellikle de kupa alıp anneme bırakmaları beni çok üzdü. Evim de anneme yakın bir uğrayıp bana verselerdi evimi görmedi daha abim. Sanki muhtaçmışım kupaya gibi sen ver anne demişler.
Eğer altında başka bir şey yoksa hak veriyorum sana ben eş ailesiyle çok görüşmem ama kardeşiyle ilgilenmesi için sürekli hatırlatma yaparım bugün ara dışarı çıkar bir ihtiyacı var mı sor eve çağır derim, Tahinin dediği gibi bazı kadınlar sorunsuz olsa da eş ailesini uzaklaştırıyor bazı erkeklerde hemen dinliyor

Tek bir şakadan küsen birinden böyle beklentide bulunmanız ilginç. Gelininiz bahsettiğiniz gibi buluttan nem kapan biriyse burada iyi niyetinizi görmeyip emrivaki olarak algılayacaktır. Yanlış kişilerden yanlış beklentide bulunuyorsunuz. Burada tavır koymanız gereken kişi abiniz açıkça kırıldığınızı ifade etmelisiniz.
O zaman bunu bilmiyordum annem bana yakın zamanda söyledi bunu.

Abinizle neden açık açık konuşmuyorsunuz? Onu özlediğinizi araya giren mesafenin sizi üzdüğünü neden söylemiyorsunuz? Arada ciddi bir konu yoksa bu sebepten bağlar kopmaz. Anlatmadığınız başka bir şey yoksa abinizle konuşun, eşi sizinle görüşmek istemiyorsa bile abiniz sizinle görüşmeli. Kardeşlik bağı böylece koparıp atılacak bir şey değil.
Hiç gelinin adını geçirmeden konusunu dahi açmadan sadece abinize abiliğini hatırlatın bam teline basın derim
Söyledim bunu da epey bir zaman oldu söyleyeli. Canım işler çok yoğun ya o yüzden hiç fırsat olmuyo ama daha sık görüşürüz inşallah dedi öyle pışpışladı beni

Eğer altında başka bir şey yoksa hak veriyorum sana ben eş ailesiyle çok görüşmem ama kardeşiyle ilgilenmesi için sürekli hatırlatma yaparım bugün ara dışarı çıkar bir ihtiyacı var mı sor eve çağır derim, Tahinin dediği gibi bazı kadınlar sorunsuz olsa da eş ailesini uzaklaştırıyor bazı erkeklerde hemen dinliyor
Ben hiç istemem ailesinden uzaklaşmasını eşimin ya. üç günlük dünya bana zararı dokunmayan insanları niye evlatlarından soğutayım

Back