abim, yengem ve ben...

pelin-

Pelin-
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2014
14.245
50.136
598
Onemli not: her mesajda ayni seyi yazmak zorunda kaliyorum arkadaslar ailem maddi sorunlarim oldugunu bilmiyor, farkli sehirlerdeyiz ve ben onlara yansitmiyorum. Abim de bu 500 lirayi kardesimin de hakki var diye ya da ihtiyacim olduğunu dusundugunden degil, kizima oyuncak giysi vs hediyeler almak istediginden gonderiyor, hatta bazen arayip bu ayki gonderdigimle bisiklet al, top atan fillerden al v.s. diyor. Ayni şehirde olsak daha fazlasini alirdi eminim cunku eli cok aciktir. Ve onlarin yasam standarlarinda 500 lira cok dusuk bir meblag onlar icin. Bir ayakkabi parasi gibi... yani her ay benden bir hediyesi olsun mantigiyla gonderilen bir sey.

Herkes babamin yardim etmemesine takilmis, gemiste yasanan bazi durumlar var cok uzun hikaye, olmasaydi da yardima ihtiyacim oldugunu düşünmüyor, olunce onlara kalacak nasilsa diye düşünüyor muhtemelen. Zaten ben de kimseden yardım beklemiyorum, muhtac degilm, ac acikta degilim. Cok kotu durumda olsam girer calisirim, meslegim var, elim ayagim saglam, kaldi ki ac bile kalsam kendi ailem de olsa kimseden yardim istemem, benim huzurum olsun yeter bana.

Merhaba,
Benim benden 2 yas buyuk bir abim var. Isletme okudu, okul bitti askere gitti, askerdeyken 4 yıllik sevgilisi tarafindan terkedildi. Askerden doner donmez annemlere sizin buldugunuz bir kizla evlenecegim dedi velhasil oyle de oldu. Kiz da işletme mezunu ama hic calismadi.

Babam ticaretle ugrasiyor, hali vakti yerinde cok sukur, abime yuklu bir sermaye verdi o da kendine oto galeri acti, isleri de iyi gitti, maddi olarak hic sorun yasamadilar ama ilk gunden beri esiyle surekli sorunlular. Yengem inanilmaz haset, kiskanc bir kadin, boynuna koluna altinlarini takip gun gun gezer, baskasinda kendinde olmayan bisey gorunce hirsindan catlar ve onu aldirmadan asla rahat edemez. Aslinda o da varlikli bir ailenin kizi ama bi acgozluluk var ki kaninda, kendini yiyip bitiriyor.

Neyse gelelim asil meseleye, benim 3 yasinda bir kizim var ve dogumdan sonra is kosullarimin agirligi ve bakacak yakinimin olmamasi nedeniyle isten ayrildim. Abim de cocugun ihtiyaclarini karsilarsin diye bana ayda 500 lira para gondermeye basladi. Ben basta karsi ciktim ama sonra abim sus kiz karisma yegenim yanimda degil bisey alamiyorum sen her ay al benden biseyler diyince uzatmadim kabul ettim. Ama yengem buna cok sinirlenmis ve surekli bu yuzden olay cikarmaya baslamis (bu arada 500 lira dedigim abimin aylik kazancinin 20 de biri bile degil) en son annemlerde otururlarken kavga etmisler ve abime sen benim cocuklarimin rizkini kardesine yediriyorsun diye bagirmis, babam da nerden senin cocuklarinin rizki oluyor, bu bir aile sirketi ve benim kizlarimin da hakki var demis. Yengem bunun ustune kapiyi cekip gitmis. Simdi abim dava acmaya haziraniyor bosaniyorlar, aslinda yuzlerce sebebi var ayriliklarinin ama son olayin konusu ben oldugum icin sanki bana gonderilen harclik icin bosaniyorlarmis gibi bir algi olustu ve ben buna cok uzuluyorum.
Bilmiyorum yapilabilecek bisey var mi sadece icimi dokmek istedim. Sizce yengem hakli mi?
Bu arada yengem dedigime bakmayin benimle yasit kendisi...

Son düzenleme:
Ne hakla karışıyor ya
Bu gelinler hep böyle sanırım
bende babamın yanında çalışıyorum ve maaş alıyorum diye hasetinden çatlıyor..
ben de çok rahatsız olmuştum , ilk işe başladım abim hayırlı olsun bile demedi..
Sonra ben çok üzülünce babam bir gün konuyu açtı bu şirkette oğullarım kadar kızımında hakkı var falan diyince o gün fenalaşıp hastanelik oldu..

yengenizin hakkı yok bunu demeye,aile şirketiymiş,ve aile şirketi olmsasa bile abinizin durumu çok iyiyse kardeşine para gönderebilir,yengenizin asla karışmaya hakkı yok,eğer anlattığınız gibi karakteri varsa gidiyorsa gitsin bence

Bence haklısın, yani anlattıklarına bakarsak tepki göstermesi yanlış. Hiç üzülme ve canını sıkma. Bebişinle ilgilen. :) Benimde kardeşimin bebişi olsa bende yollarım, eşimde yollar. Hiç karışmam.

Ama keşke abin bu şekilde bir evlilik yapmasaydı. Sevmediği biriyle evlenerek yengenin günahına girmiş. Belkide hiç mutlu olamadı yengen, sevgi görmedi eşinden ve bu şekilde agresif bir insan oldu. Lütfen bunu da değerlendir.

canım bence sen kendini suçlu hissetme sakın çünkü bak ne güzel söylemişler zaten aile şirketi diye yani senin hakkın olanı sana göndermiş abin ama keşke yengenin haberi olmadan gönderselermiş Allah herkesi yuvasında mutlu huzurlu etsin inşallah

sırf abinize karışıyor diye mi boşanıyorlar..baban o iş yerini kurduysa..kimin adına iş yeri merak ettim...

Soyle soyleyeyim babamin beyaz esya mobilya magazalari var bulunduklari sehirde, arcelik beko ve istikbal bayilikleri, abim askerden gelince de kendi sirketleri dahilinde oto galeri acti abime ama gelirine giderine karismadi, sermayeyi verip çekildi. Sadece ayni sirkete baglilar abimin kazanci tamamen kendine.
babamin bana yardim etmemesi ayri bir topik konusu olur oraya hic girmeyelim...

Konuyu yengen açsaydı herkes ona hak verirdi sana hakkını verecek olan babandır abin değil.
iyi de belli kı kızın babası yardım etmiyor..
500 lira nedir ki ya (abisinin gelirine göre söylüyorum)
Size bir şey diyim mi bu gelinler böyle 300-500 lafı yaparlar ama kendi ailelerine gelince o 300-500 az gelir.
Misal bizim gelin bana d.günümde 30 liralık ayakkabı aldı kendi kardeşine 300 tl lik çanta adalet mi bu?

Esim calisiyor tabi ki ama gelirimiz oldukca dusuk. Ama ben bunu hicbir zaman aileme yansitmadim ne esimin kazancini bilirler ne yasam kosullarimizi, onlara hep daha iyi gösteriyorum.

Keske bastan kabul etmeseydim. Hepi topu 500 lira ne bana bir faydasi vardi ne ona zarari...

Babası yardım etmiyorsa kalkıp ta gelinine laf söylememeli çalışmıyor diye eşinin kazandığında söz hakkı yok mu yengenin?

Kesinlikle oyle, bunların lafini etmek cok cirkin belki ama yengemin bir cantasi 6-7 bin lira ve her gune ayri canta ayakkabi giyer, 500 lira bir aksam yemegine odedikleri para bu insanlarin...

Zaten abim sana hakkini vereyim diye degil yegenime biseyler alirsin diye gonderiyordu onu da. Babamla alakali bir durum ya da benim maddi durumuma katki amacli degildi

Maddi durumlari iyiyse bunu sorun haline getirmesi ayip olmus. Abiniz yengenizin rizasi alip yapsaymis keske. Yuvalari hic yoktan yikiliyor. Ya da bu para mevzusu babanizdan cikiyor gibi yapsaydilar

Ay brak bosansinlar abin kurtulsun..

Ben seyi merak ettim eski sevgiliden hic ses cikti mi yani askerde terk etmis ya sebebi neymis..
Abin askerligini bitirince direk baskasiyla evlenmis kizla hic gorusmediler mi sorun nedir diye..
4 yil gecirmisler birlikte nebilim garip geldi aklima takildi.

Bu arada yengenin zerre laf etme hakki yok.
Aile sirketiyse baya abinin kazandiginin 1/20 degil hakkin daha fazlasidir..
Sen buna ses etmedigin icin minnet duyacagina birde cocugumun rizki diyorr pehh..

Tekrar yazayim ortada bir yanlis anlasilma var abim bana 500 lirayi al da karnini doyur diye degil ya da senin de hakkin var diye degil cocuga biseyler al diye harclik olarak gonderiyordu oyuncak v.s. parasi olarak.

500 liranin size bir faydasi yok mu? Madem oyleydi, kabul etmeseydiniz. Bu cumlenizi yanlis buldum.

Konuya gelince aile sirketi ise yengenize laf dusmez. Ki olmasa bile cok iyi kazanan bir abinin kiz kardesine yardimda bulunmasina karisilmamali bence. Ama siz bana 500 liranin faydasi yoktu diyip biraz nankorluk yapiyorsunuz kusura bakmayin ama oyle.

madem aile şirketi yengen haksız tabi...
bi de zaten kkendi aralarındada sorunları varmış gelmiş sende patlamış...
bence kendini kötü hissetmen gereken bi durum yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…