• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

abim ve gelinimiz

yamukprenses

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
9.220
14.625
498
işte anladığınız gibi ben bir görümceyim ve sizlerle canımı sıkan bu olayı paylaşmak istiyorum.

ben evin tek kızıyım ve en küçüğüyüm,2 tane abim var,büyük abim evli başka bir şehirde ve eşiylede hiçbir sorunumuz yok,benim konum küçük abimin eşi.

abim 1,5 sene kadar önce eşiyle tanışıyor,iş ciddiye binincede abim kızı benimle tanıştırmak istedi,tanıştık,beraber yemeklere çıktık falan filan,birgün bu kız eşimi beni abimi yemeğe davet etti,kendi kız arkadaşınıda çağırmış,neyse yemekler yendi sofra toplanacak ben mutfağa bulaşıkları götürüyordum,arkadaşıyla gelinde mutfaktalardı,fısır fısır birşey konuşuyorlardı ben elimde bulaşıklarla içeriye girince hemen sustular,ben böyle şeylerden hoşlanmıyorum ya,hoş birşey değil,şimdi ben demekki benim hakkımda konuşuyorlardı ondan sustular diye düşünüyorum,zaten bu konunun üzerinde de fazla durmadım.

geçen sene yılbaşında eşimle otele gidecektik,abimde bizde gelelim hep beraber gidelim dedi,yılbaşı akşamı evlilik teklif edecek,ben kendim bizzat tek taşını falan aldım.yılbaşı akşamı abimle animasyondan birini bulup noel baba kılığında yüzüğü kıza verdirip abimde o sırada evlenme teklifi edecek diye biz abimle masadan kalkıp animasyoncu aramaya gittik,yarım saat sonrada döndük.bir baktım bizim kız salya sümük ağlıyor,işte ben yalnız kaldım da bilmem ne,üstelik masada benim eşimde var,bir sürü trip yaptı falan sonra evlenme teklifi alınca sustu ama gıcık oldum orada.
neyse abimler nişanlandı falan ben kıza faceden arkadaşlık teklif etmiştim beni eklemedi,ben öyle içime atamam aradan 2 ay falan geçti sordum niye eklemiyorsun diye,yok canım görmedim,bilmem ne falan birsürü hikaye yazdı ve nitekim yine eklemedi va hala facede arkadaş değiliz,bende zaten arkadaşlık teklifimi geri çektim.nişan fotoğraflarını kendi facesine koymuş olacakki abimin facesine etiketlemiş,resimlerde 1 tane bile ne ben,ne eşim,nede ailem yok çok şaşırdım,çok bozuldum,abimede bir gördüğümde söyledim,abi niye bizim ailemizin resimleri yok dedim,abimde sen şimdi bunuda kafaya takarsın dedi,evet takarım dedim ve hala bizim resimlerimiz yok kızlar.

annem köyden abimlerle birşeyler göndermiş,abim telefonla aradı nişanlısıda yanında,evdeysen biz geliyoruz sana annmin gönderdiklerini getiriyoruz oradan eve geçicez dedi,bende iyi isterseniz kahve içelim öyle gidin dedim telde,abimde tamam olur dedi,2 saniye geçti geçmedi yok biz verelim gidelim çıkmayalım dedi,anlayacağınız kız orada kaş göz birşey yaptı ve gelmek istemedi.ve bu şekilde birakaçkere daha oldu.

ne zaman bir araya gelsek kız benim yanımda kıpkırmızı oluyor,bariz belli yani,sinirli sinirli tripler falan,eşiminde dikkatini çekti bu ve hala anlam veremiyoruz.ve inanın kıza hiçbirşey demiyorum,yani öyle laf sokan trip yapan biri değilim.doğumgünümde sağolsun telefon açmış görmedim,sonradan (1 saat sonra)gördüm aradım bu sefer o tekrar aramadı,başka zaman aradım yine bakmadı,insan hadi 1 saat görmez,5 saat görmez,sonra telefona bakınca aradığımı görmüyormu,birtürlü yaptığı şeylere aklım ermiyor.he pardon abimle bir kere tartıştıklarında ve abim ondan ayrılınca beni arayıp tam 2 saat konuşmuştu onu atlamışım.

temmuzda evlendiler,evleri bize çok yakın,rahatsız etmemek için kesinlikle gitmiyorum,1 kere yemeğe çağırdılar,1 kerede abimin doğumgününde çağırdılar Allah razı olsun ozaman gittim,bende onları yemeğe davet ettim ama hala gelmediler,şimdi hamile,kendiside çalışıyor vakitleri olmuyor diyicem ama başka yerlere gidiyorlar,benim evim 5 dk uzaklıkta kızın ailesi 2 saat uzaklıkta ama oraya gidecek vakitleri var fakat benim evime gelecek kadar vakitleri yok.burada sadece gelinimizi eleştirmiyorum,abimide eleştiriyorum,bu nedir anlamadım,kendime dönüp bakıyorum nerede yanlış yaptım diye ama cevap yok,eşime anne soruyorum onlarda bana hak veriyor.

dün artık dayanamadım abimi aradım,yalnızmış,eşini suçlarcasına konuşmadım ama üzüldüğüm konuları dile getirdim,eşini konuya dahil etmedim,sadece telefonla hatırımı sorsa bile mutlu olcağımı söyledim abime,abim doktor kızlar,çok yoğun olduğunu sürekli hastane ev arası gidipgeldiğini falan söyledi,vaktimiz olmuyor hiçbiryere gitmiyoruz zaten dedi,halbuki her hafta biryere gidiyorlar,tabiiki gidecekler ama benim evime 1 kere bile gelmediler.

şimdi size soruyorum kızlar ben ne yapmalıyım,bu durum beni çok üzülüyor,zaten hassas kafaya çok takan biriyim,haksızmıyım ya,birde siz dışardan biri olarak yorum yapın,lütfen!

Vallah güzelim el kızı iste gelmek istemedimi gelmiyo üstelik aileyi birbirinden soğutuyor bu arada Abinde birşeylere taviz vermezse gelin öyle her istediğini yapamaz hersey abinden gciyo

ben olsam bende kafaya takarım niyemi resmne dışlıyorr sizleri ama balık baştan kokmuş zaten bu tavırlarla aile terbiyesi olmadıgını gösteriyor bencil birisi gibi geldi bana sadece abinizi almış iş bitmiş malesefff sizden koparmış hayırlısı olsun

AAA bulmakta bunamak demek buymuş demekki. Herkes sizin gibi görümce ister gelininizin yaptığına bakın. Ayıp etmiş doğrusu ama abinizde belliki çok taviz veriyor o eşiyle konuşup uyarsa gelin belki bukadar ileri gidemicek...

abime zaten dün telefon açtım,güzelce kırgınlığımı dile getirdim,yemeğe davet edeli aylar oldu gelmediniz dedim,işte birsürü bahaneler saydı,en sonundada seni çok seviyorum buna inan dedi, ama böylede olmazki ya,şimdi iki gün sonra gelsede bir değeri kalmıyorki,eşinin bu anlamsız tavırlarından dolayı artık eşindende hoşlanmıyorum,oysa eşiyle yaşıtız,üstelik hamile,ben isterdimki arada onlar bize gelsin biz onlara gidelim,hamile kadın bir ihtiyacı olur diye düşünüyorum,en son işte bir ihtiyacın varmı diye aradım,ama yine telefonuma bakmadı,görmemiştir diye düşündüm ama sonrada hiç aramadı.insanlara iyilik yaramıyor,illa cadı görümcemi olayım ya.

aramıyorum artık zaten,bilerek bakmadı telefonuma,niye arayayımki artık.akşamüstü yürüyüşe çıkıyorum ve evleride yürüyüş yolumun üstünde,mutfağın ışığı yanıyor oluyor bazen,ve ben abimin evinin önünden bir el gibi geçip gidiyorum,ne acı,ve ortada birşey yokken araya mesafe koyan bir gelin.

valla bende haklı gördüm seni ama genelde bazı kızların nedense :45: evlendikten sonra eşinin ailesinden soğutmaya çalışırlar bunun kendileri için daha rahat bir durum olduğunu düşünürler.en azından ben böyle düşünenlere rastladım.bence özellikle gelininizn olduğu zamnlarda abini ara ona sor bi ihtiyacınız var mı vs.. diye boşver sen abine yap yapacağını onunda aklı başına gelir nasılsa hele bi anne olsun ... :20:

demekki samimiyeti sevmeyen birisi ta baştan hatalısın bence çok hassassın aslında ayn benim gibi:DDD ne var faceye eklememişse???ya ad kusura bakma kendi sayfasına istedği resmi koyar yani bunu sorun etmen bana saçma geldi..ben olsam ben de kendi faceme istediğim koyarım kimse de bunu eleştiremez..yeni evliler bırak gezsinler tozsunlar abin zaten yoğunmuş e kız da çalışıyormuş ve hamile;doğal olarak bi,rbirlerine vakit ayıracak romntik ya da eğlenceli başbaşa ortaölar isterler sık sık birbirlerini fazla göremediğinden..kusuara bakma canım ama bu konuda görümceliğin tutmuş...:D alınma ...
ailesine gitmesini eleştiremezsin onlar ailesi kızın istediği kadar gider tabi bi kere olsun gelse iyiymiş ama kimse yeni bir gelinin ailesine gitmesini eleştirmesin lütfen yenievliyken hakikaten sık sık ailesini görmek başkasına gitmekten yeğdir bence..
bence bırak aramayı kendisi ararsa arasın..aynı ortama girince de normal ol güleryüzlü ol ama ilgi bekleme..olabilir herkesin yapısı farklı kimisi samimiyetten hoşlanmıyordur...kensin gibi olmasını bekleme.bir de yemek yenildi mutfağa bulaşık götürüken arkadaşıyla fısır fısırdı ben gelince kestiler demişsin "benim hakkımda konuşuyorlardı" demişsin..kusura bakma canım ama nerden bildin senin hakkında konuştuklarını??fazlasıyla alıngansın..olabilir oğlan nasıl die muhasebe yapılır genç kızlar arasında çok olur bu tarz konuşmalar ya da başka biidir senin duymaman gereken nie üstüne alınıyorsun anlamış değilim....hakikaten çok alıngansın...aynısı geçen yolda giderken oldu yoluma birden sol yoldan 2 komşu hararaetli bişiler konuşuyordu biri beni gördü hemen uyardı "şişşt" diyerek...anında sustular.."aa nasılsın elele"dediler..ne yani şimdi ben benim hakkımda konuşuyorlar mı diyeyim?özel bişiler konuşuyorlardır mutlaka..

Bana biraz görümcelik yapıyorsunuz gibi geldi. Önyargılısınız, kesin beni çekiştiriyorlar diye düşünmek yerine, iki yakın arkadaş kesin abimi çekiştiriyorlar diye düşünürdüm ben. Fotoğraf meselesinde de haksızsınız. Ben de kendi facebookumda sadece arkadaşlarımın ve ailemin nişandaki fotoğraflarını paylaşmıştım. Bir garezim olduğundan değil ama gereksiz bence, bakın bu da görümcem, bu da eltim der gibi. Bana eşim vasıtasıyla görümcem "niye bizim fotoğrafımız yok" diye serzenişte bulunsa yine eşim vasıtasıyla "çok istiyorsa kendi profilinde yayınlayabilir" derdim.
Annesine gidiyor diyorsunuz, ne güzel anlayışlı bir eşi var demek ki. Yeni evli bir kadın yeri gelir 20 saat uzaktaki ailesinin yanına bile her haftasonu gitmek ister. Size gelmemeleri ise abinizin hatası. Abiniz düşünecek bu h.sonu da kızkardeşime gidelim diye. Şahsen benim de görümcelerimle hiç sorunum yok ama eşim demedikçe de aklıma gelmez görümcelerime gitmek.

vallahi senin bu kadar iyi niyetine rağmen kendi uzak duruyorsa bırak dursun.iki gün sonra bebek doğunca işi düşer elbet.o zaman görürüz onu.kendince mesafe koyuyo kapris yapıyor güya.boşver böyle insanlar için üzülmene değmez.

sevgili arkadaşlar,kız facesine kendi ailesinin resimlerini eklemiş benimkini niye eklememiş yazmadım,neyi eleştiriyorsunuz anlamadım,kız facesine resimleri eklemiş ABİMİ ETİKETLEMİŞ dedim ve nişan resimlerinden bahsediyorum,şöyle düşünün gelinin ablaları babası annesi var konan resimlerde ama ben diğer abim,annem babam yok,siz olsanız alınmazmısınız.

yeni evliler bırak gezsinler diyen arkadaşım zaten bende aynı düşüncede olduğum için ve onları rahatsız etmemek için öyle zırt pırt evlerine gitmiyorum yada aramıyorum,yazımdada belirttim.tabiiki gezecek tozacaklar,kızın ailesinede gidecekler,başka yerede bu çoook ama çok normal.benim dediğim yoğunuz kimseye gitmiyoruz diyorlar ama cumartesi pazar ya kızın ailesini yanına gidiyorlar(anne-baba)ya kızın ablasına yada kızın arkadaşının yanına,temmuzda evlendiler 7 ay olmuş,bir kere evime gelmediler diyorum davet ettiğim halde,bumudur beni eleştirdiğiniz konu,pess diyorum.

Bence bu kadar takma. Ne düşünürse düşünsün senin hakkında, inan
canını sıktığına değmez. Ölümlü dünya. Sen kendi keyfine bak, abini
ara, onunla görüş. Kız eve davet etmese de o senin abin nasılsa.
Belki yapısı öyledir. Öyle kabul et onu. Sen böyle davrandıkça
aranız daha da gerilir. Rahat olmaya bak.

Ben hiç takmam, gelene kapım açık, gelmeyenin canı sağolsun.
Hiç de kötü niyet aramam. Hayat telaşı işte, herkes aynı olmuyor
der geçerim. Allah dermansız dert vermesin, bunlar nedir ki.

Yorma güzel kafanı böyle şeylerle, hiç sıkma tatlı canını.

benim abimde görüştüğü kızla nişanlanmaya karar verdi kızı sadece nişanda gördüm ama hiç konuşmadık sadece tebrik ettim sonra benim düğünüme geldiler kuaföre falan gittik iyiydi yani 1 kaç gün geçrdik sonra aylar oldu ben bir kaç kez aradım hamileyken yine tebrik ettim ama onun dışında hiç görüşmedik sorun var mı hayır yokk hiç bir şey demedim söylemedim gayette sıcak davrandım ama bu tarz şeylerr demekki hep oluyor o nedenle ben boşverdim hiçte ilgilenmiyorum insanlara zorla bir şeyler yaptıramayız :)) ama insan nedenini merak etmiyor değil

aramıyorum artık zaten,bilerek bakmadı telefonuma,niye arayayımki artık.akşamüstü yürüyüşe çıkıyorum ve evleride yürüyüş yolumun üstünde,mutfağın ışığı yanıyor oluyor bazen,ve ben abimin evinin önünden bir el gibi geçip gidiyorum,ne acı,ve ortada birşey yokken araya mesafe koyan bir gelin.

en kötüsü de bu zaten abimle aram çok iyiydi sırf geyik yapmak için sürekli ara dakikalarca konuşurduk şimdi hatır sormak için bilezor arar olduk birbirimizi :(((( ben seni çok iyi anlıyorumm görümcelik yapmakla hiç ilgisi yokk inan :(:(:(:(:(:

sevgili arkadaşlar,kız facesine kendi ailesinin resimlerini eklemiş benimkini niye eklememiş yazmadım,neyi eleştiriyorsunuz anlamadım,kız facesine resimleri eklemiş ABİMİ ETİKETLEMİŞ dedim ve nişan resimlerinden bahsediyorum,şöyle düşünün gelinin ablaları babası annesi var konan resimlerde ama ben diğer abim,annem babam yok,siz olsanız alınmazmısınız.

yeni evliler bırak gezsinler diyen arkadaşım zaten bende aynı düşüncede olduğum için ve onları rahatsız etmemek için öyle zırt pırt evlerine gitmiyorum yada aramıyorum,yazımdada belirttim.tabiiki gezecek tozacaklar,kızın ailesinede gidecekler,başka yerede bu çoook ama çok normal.benim dediğim yoğunuz kimseye gitmiyoruz diyorlar ama cumartesi pazar ya kızın ailesini yanına gidiyorlar(anne-baba)ya kızın ablasına yada kızın arkadaşının yanına,temmuzda evlendiler 7 ay olmuş,bir kere evime gelmediler diyorum davet ettiğim halde,bumudur beni eleştirdiğiniz konu,pess diyorum.

evet canım ilk yazındada bundada sonuna kadar sana katılıyorum dediğin gibi 7 ay olmuş insan bi kere bile gelmezmii bende senin gibi çok hassas ve kırılganım hemen üzülüverir kafama takarım.ama bu durumda yapacak bişey yok kendileri bilir belki bebek olunca değişir...boşver...

bunun görümceliklede alkası olduğunu düşünmüyorum bu beklenen insanlıkla alakalı bişeydir.ben görümce değilim olmucamda ama sana hak veriyorumm...

Son düzenleme:

sen sonuna kadar haklısın
madem öyle istiyor öyle olsun, sende arama sorma artık onu
abinle görüşmeye devam et, onu ara, o senin abin, aynı kanı taşıyorusnuz ama hanımı anladığım kadarıyla biraz havalara girmiş...boşver sen onu

Canım öncelikle şunu belirtmek isterim,sen buraya herkesten fikir almak için konu açtın.Senin bazı yönlerini eleştirenlere de pes diyorum diye cvp vermişsin.Bunu doğru bulmuyorum,buradaki her yoruma açık olamayıp,beni bunun için mi eleştiriyorsunuz,pes diye tepkiler vereceksen konu da açmayacaksın.Herkes seninle aynı fikirde olamaz.Kusura bakma sert olmak için söylemiyorum bunları ama bu tavrını doğru bulmadım.

Konuya gelecek olursak facebook konusunda seni ben de haksız görüyorum.Ben kendi facebook uma istediğim resmi koyarım,kimse de buna karışamaz,haddi olamaz.Ben olsam ben de kendi ailemin fotoğrafını koyardım.Erkek tarafının fotoğrafını koymak gibi bir zorunluluğu yok neticede.Buna bu kadar takılmana gerek yok diye düşünüyorum.Seni hesabına eklememesini de anlıyorum ben.İnsan yeri geliyor eşine,sevgilisine,arkadaşına kızınca bir şeyler yazıyor oradan.Şimdi senin abinin hakkında bir şey yazsa oraya,abinle kendisi barışır unuturlar,ama sen o yazıyı unutmazsın.Ayrıca fotoğraflarını paylaşsa abisiyle kendisinin,emin ol arkadaşları bakınca çok tatlısınız diye yorumlar yaparken,karşı tarafın ailesi eleştirecek muhakkak bir şey bulur.Aynı şey benim kuzenimin başına da geldi.Kuzenimin erkek arkadaşının annesi,abisi herkes ekliydi.Kuzenim de bazı fotoğraflarını paylaşmıştı denizdeyken filan,ama öyle açık seçik bir şey olmamasına rağmen,erkek arkadaşının annesi yok kaldırsın o fotoğrafları,ailesi bunu nasıl yetiştirmiş diye bir sürü laf söyleyip hadlerini aştılar.Kuzenim de hepsini engelledi,çok da iyi yaptı.Yanlış anlamayın siz de böyle karışırsınız,laf söylersiniz tabi ki demiyorum ama gelininiz bunları düşünerek eklememiş olabilir sizi.Benim de şimdiki aklım olsa erkek arkadaşımın (ki biz uzaktan akrabayız,ailesi benim çocukluğumu bilir,7 senedir beraberiz ve seneye düğünümüz var) abilerini filan eklemezdim asla.

Mutfakta konuşma olayında da alınganlık etmişiniz diye düşünüyorum.Ben olsam arkadaşımla kritik yapardım tabi ki fısır fısır.Nasıllar sence,şöyle mi böyle mi diye bundan daha doğal ne olabilir ki?Ben erkek arkadaşımı kuzenlerimle tanıştırınca kaş göz işaretiyle bile konuşurduk biz,nasıl beğendiniz mi filan diye:1::1:

Yılbaşı olayında gelininiz olayı abartmış bence.Yani eşiniz o masa da olsa da sıkılmasını anlarım ben,neticede eşinizle ne sohbet edebilir ki.Ama ağlaması filan baya abartılı olmuş.Bir de sizin yanınızda trip atması da hoş olmamış abinize.Ben bir ortamdan sıkılınca,eğer erkek arkadaşım benimle ilgilenmezse hiç belli etmem.Ama yalnız kalınca hesabını sorarım :9::9:

Anneniz köyden bir şeyler gönderince size 2 dk uğramamalarına da takılmayın derim.Bazen bizim bir işimiz oluyor ya da baş başa yapacağımız bir planımız,erkek arkadaşım bunu unutuyor.Yengesiyle telefonda konuşurken gelelim gibi bir şey söyleyecekken hemen uyarıyorum ben de onu.Bunu da doğal karşılamak lazım.Şimdi 2 dk uğramaktan bir şey olmaz demeyin,benim önceden yaptığım plan kesintiye uğrarsa çok bozulurum.Zaten öyle oturup bir çay içmek de 2 dk sürmez asla.

Telefonlarınıza dönmemesi hoş bir davranış olmamış bence de.Müsait değilse o anda,hiçbir şey olmazsa bir mesaj atabilirmiş.Bazen benim de kuzenlerim arar görmemiş olurum,o gün de havam da değilsem arayıp sormam geri dönüş yapmam.Ama ertesi gün filan geri dönüşüm olur.Burada hatalı buldum gelininizi.

Yeni evli oldukları ve çalıştıklarından dolayı hafta sonunda kendi başlarına bir şey yapmak istemeleri normal,zaten siz de burada hak veriyorsunuz onlara.Ama 7 ayda bir kere bile gelmemelerini çok yanlış buldum,ayıp etmişler.Yalnız burada suç abinizde daha fazla.Neticede ben olsam,ben de kendi aileme giderim,arkadaşlarıma giderim.Rahat ettiğim ortamda olmayı tercih ederim.Eğer eşim hadi kalk benim aileme gidelim bu hafta da demezse,ona kalkıp da hadi illa sizinkilere gidelim diyecek halim yok.Ama tabi gelininiz de düşünebilirdi,bunu söyleyebilirdi.En azından bir iki kere kendisi teklif edip abine gelmeliydiler sana.Ben bir keresinde baş başa otururken erkek arkadaşımla hadi ara yengeni müsaitlerse abinlere gidelim demiştim durduk yere.O benim kuzenlerimle,kardeşimle sürekli bir arada,onun da gönlü olsun istemiştim.Öyle oturmaya gitmiştik 1,2 saatliğine.Burada da gelininizin ve abinizin hatası var.

Bence çok kafana takıp her şeyi büyütme.Neticede bunlar alışma evreleri.Bazı insanlar hemen karşı tarafın ailesiyle kaynaşmak ister bazıları da yapıları gereği soğuktur,mesafelidir.Hemen öyle kolay kolay aşamazlar.Mesela ben de kendi ailem,arkadaşlarım,kuzenlerim dışında bana ne misafir gelsin isterim ne de misafirliğe gitmek isterim.Bunu bencillik olarak da görmeyin,ama tamamen yapı meselesi.Rahat edemem asla başka yerde.Ben erkek arkadaşımın abilerini çocukluğumdan beri tanıdığım halde,bir kere yemeğe çıktık abisi,yengesi ben ve erkek arkadaşım.Nasıl davranacağımı,ne yapacağımı bilemedim.Bu huyumu da aşmaya çalışıyorum yavaş yavaş.Baktınız zaman geçiyor hala soğuk mu duruyor gelininiz,o zaman siz de saygı gösterin abinizle ilişkinize devam edin.Neticede abinizi aramayacaksınız,görüşmeyeceksiniz diye bir kısıtlama yok ortada.Abiniz mutluysa varsın siz de görüşmeyin gelininizle çok büyük kayıp olacağını sanmıyorum.Abinizi görmenize,dışarda plan yapmanıza da kimse engel olamaz.Bir gün arayın abinizi,uzun zamandır görüşemedik haftaya dışarda bir şeyler yapalım senle filan diye konuşun.Gelirse gelininiz de gelir,gelmezse de abinizle görüşmenize engel olmaz bu durum.Belki evde misafirliğe gel git olayını sevmiyordur,siz de dışarda kaynaşmaya çalışın.Eğer hala olmuyorsa da kendinizi bunun için sıkmayın.Benim nacizane görüşlerim bunlar.

Son düzenleme:
Back