Abim için evi satmalı mıyız? :(

Ama işini bilenler bir şekilde bir şeyler yapıyor. Mesela Kuzenim ve eşi Öğretmen ama 2 otel işletiyorlar ..Tabi bu abide o kadar zeka yoktur.

Bir şeyler yapıyor olsaydı Annesini Okul köşelerinde çalıştırmazdı.
Öyle yapanlar genelde başka birinin üstüne açıyor ama şirketi
Bu durumda abiye direkt borç kalmış olamaz
Kimin üstüneyse ona kalacaktır

Satacak bişey kalmayınca da böbreğinizi falan ister artık, çok tehlikeli bencil ve kötü biri abiniz hala canım ciğerim diyosunuz biraz mantıklı bakın hayata.15 yaşındaki kardeşinle bu yaşta temizliğe giden annene yada asgari ücretle yardım etmeye çalışan size yazık değil de kumar bağımlısı abinize mi yazık. O parayı vermeniz hiçbirşeyi de çözmeyecek bir yıl geçmeden yine aynı borcu yapacak. Biraz mantık biraz vicdanla düşününce sorduğunuz sorunun cevabını hemen bulursunuz, annenizi sürekli taciz ediyorsa bu sizin yumuşak tavırlarınızdan çok kesin bir şekilde kapıları kapatın gerekirse hayatınızdan çıkarın

ayrıca borcu olsa ne olacak gelirinin 4de birine el koyabilirler. Ama abiniz sizi kandırmak için tefeciye bulaştım beni öldürecekler de der yakında.inanmayın, kanmayın.

Aklı başına en baştan gelseydi. O kadar parayı çarçur edene kadar. Evi satınca anneniz, kardeşiniz ne yapacak. Koca adam bulsun yolunu. Memurluktan da ne yaptı da attılar acaba. Kesin oradaki arkadaş ve amirlerine de borçlandı. Soruşturma açılıp yolladılar bunu. Memurluğa yakışmayan davranışlardan ötürü

Nasıl arastiricaz bilmiyoruz iyice battığını söyledi odeyemiyorum dedi isimden oldum eşimden oldum sirf sizin para sevdaniz yüzünden çok pişman olacaksınız falan. Bildiğiniz paramparcayiz

Dediğinde hiç mantık var mı?
Kumarbaz diyelim işten niye kovuluyor?

Eşi Rus biliyorum ancak az da olsa konuşabilme imkanınız var mı? Tercümanla bile konuşabilirsiniz bakalım ne diyecek? Dil dökün ikna edin bir şekilde.
İş yerini biliyor musunuz? Çalışıp çalışmadığını sorun, bu noktada çekinecek birşey kalmamış.

Bu işin aslını öğrenirseniz sempatiniz epey azalacak gibi görünüyor, anneniz için de yararlı olur.

Kadıncağız acaba biz mi yaptık diye kendini parçalıyor ama aslında hiç alakanız çıkmayacak.

Diyoruz ki ya doğru söylüyorsa iş yapıp batirmissa bize muhtaç olmuşsa. Ama sonra da insan iş yapsa ailesinden neden saklar diyoruz. Anneme intihar edeceğini söylemiş kadın geceleri uyumuyor bile. Son mesajlardan bahsetmedim daha fazla üzülmesin diye
Manipülatörün ağa babası!
İntiharı dünyaya iyilik olur bence; ölüsü olan bir gün, delisi olan her gün ağlar demişler.

Abiniz gibi bir insanın ‪nefes alması bile oksijen israfı. Sizden uzak olsun da ne hali varsa görsün insan müsveddesi.

Annenizin ve kardeşinizin yanında olun, zorbalık yaparak evi sattırmasın.

İstifa etmiş, yersen! Kim bilir neler yaptı da ihraç edildi.

Öyle yapanlar genelde başka birinin üstüne açıyor ama şirketi
Bu durumda abiye direkt borç kalmış olamaz
Kimin üstüneyse ona kalacaktır
Tabi öyle oluyor. Demek istediğim binlerce para harcamış faydalı bir şey yapsaydı Ailesinede el uzatırdı.

Merhaba herkese
Konu çok uzun olacak ama kısa kesmeye çalışacağım lütfen okumaya çalışın fikrinize çok ihtiyacım var.
Doğulu bir aileyiz. Babam 15 yıl önce başka bir kadınla yaşamaya başladı ve ondan 3 tane çocuğu var. Biz de 4 kardeşiz. Şu an sorunum abimle alakalı.
Annemin tam 30 yıl sonra kendine ait bir evi oldu. Öyle ucuz bir semtte ucuz bir ev. Babam maddi anlamda destek sağlamıyor. Annem ve 15 yaşındaki kardeşim beraber yaşıyor biz evliyiz. Ben yeni evlendim yoksa ben bakıyordum eve. Benden önce de ablam bakıyordu. Şu anda da faturalarini ben ödüyorum. Ben evlenince annem işkur üzerinden bir lisede temizlikçi olarak 9 ay çalıştı. Bunlari anlatıyorum ki az çok durumumuz gözünüzde canlansın. Annemin 70 bin birikmişi vardı bundan birkac yıl önce abim zorla ve kavgayla aldı onu elinden. ( Kendisi evli ve memur eşiyle birlikte aylık gelirleri 15 bin civarı) şu ana kadar bizim bildigimiz 400-500 bin civarı para kaybetti abim. Ama kimse ne yaptığı hakkında birşey bilmiyor asla ve asla söylemiyor. Akrabalar arkadaşlar herkesten borç almış. Son bir buçuk yıldır annemin evini satmasi için baski yapıyordu biz karşı çıkıyorduk. Ama gelelim ki son bir aydır kabus içinde yaşıyor gibiyiz. 400 bin TL borcu olduğunu söylüyor. Benden ve ablamdan birkaç bin TL aldı. Ki biz asgari ucretli çalışanlarız. Annemden keza aynı şekilde 12-13 bin TL aldı. Babam ve amcamdan yaklaşık 250 bin TL almış. Bunlar sadece bildiklerimiz. Sürekli sürekli para için bizi arıyor. Annem evini satmadigi için ondan nefret ediyor. Kirasını ödeyemediğini söylüyor, eşiyle bosanacaklarini söylüyor. Dün sabah bana mesaj atıp hattının kapandığını telefon faturasını ödememi istedi ödedim. Memurluktan istifa ettiğini borçları odeyemedigini söyledi. Ama kesinlikle bu borçların nerden kaynaklandigini bilmiyoruz söylemiyor. Onun için çok endişeleniyoruz ama bu evi satarsak annem ve kardeşim nerede yaşayacak zaten hiçbir gelirleri yok zar zor yaşadıkları bir hayatlari var. Abim ne yapmış olabilir nasıl batirmis olabilir düşüne düşüne kafayı yiyeceğim. Annem onun yüzünden hergun hastanede. Bana yazdığı son mesajları eklemeye çalışacağım şimdi. Bana parkta bankta yattığı bir fotoğraf yolladı ve altındaki mesajlar
Bırakın Allah aşkına
Sürünsün parklarda acınmaz böylesine
Hiç kızmayın bana bencil pisliğin teki abiniz. Bir ailenin tamamı sokakta kalacağına o pislik parklarda sürünsün

Merhaba herkese
Konu çok uzun olacak ama kısa kesmeye çalışacağım lütfen okumaya çalışın fikrinize çok ihtiyacım var.
Doğulu bir aileyiz. Babam 15 yıl önce başka bir kadınla yaşamaya başladı ve ondan 3 tane çocuğu var. Biz de 4 kardeşiz. Şu an sorunum abimle alakalı.
Annemin tam 30 yıl sonra kendine ait bir evi oldu. Öyle ucuz bir semtte ucuz bir ev. Babam maddi anlamda destek sağlamıyor. Annem ve 15 yaşındaki kardeşim beraber yaşıyor biz evliyiz. Ben yeni evlendim yoksa ben bakıyordum eve. Benden önce de ablam bakıyordu. Şu anda da faturalarini ben ödüyorum. Ben evlenince annem işkur üzerinden bir lisede temizlikçi olarak 9 ay çalıştı. Bunlari anlatıyorum ki az çok durumumuz gözünüzde canlansın. Annemin 70 bin birikmişi vardı bundan birkac yıl önce abim zorla ve kavgayla aldı onu elinden. ( Kendisi evli ve memur eşiyle birlikte aylık gelirleri 15 bin civarı) şu ana kadar bizim bildigimiz 400-500 bin civarı para kaybetti abim. Ama kimse ne yaptığı hakkında birşey bilmiyor asla ve asla söylemiyor. Akrabalar arkadaşlar herkesten borç almış. Son bir buçuk yıldır annemin evini satmasi için baski yapıyordu biz karşı çıkıyorduk. Ama gelelim ki son bir aydır kabus içinde yaşıyor gibiyiz. 400 bin TL borcu olduğunu söylüyor. Benden ve ablamdan birkaç bin TL aldı. Ki biz asgari ucretli çalışanlarız. Annemden keza aynı şekilde 12-13 bin TL aldı. Babam ve amcamdan yaklaşık 250 bin TL almış. Bunlar sadece bildiklerimiz. Sürekli sürekli para için bizi arıyor. Annem evini satmadigi için ondan nefret ediyor. Kirasını ödeyemediğini söylüyor, eşiyle bosanacaklarini söylüyor. Dün sabah bana mesaj atıp hattının kapandığını telefon faturasını ödememi istedi ödedim. Memurluktan istifa ettiğini borçları odeyemedigini söyledi. Ama kesinlikle bu borçların nerden kaynaklandigini bilmiyoruz söylemiyor. Onun için çok endişeleniyoruz ama bu evi satarsak annem ve kardeşim nerede yaşayacak zaten hiçbir gelirleri yok zar zor yaşadıkları bir hayatlari var. Abim ne yapmış olabilir nasıl batirmis olabilir düşüne düşüne kafayı yiyeceğim. Annem onun yüzünden hergun hastanede. Bana yazdığı son mesajları eklemeye çalışacağım şimdi. Bana parkta bankta yattığı bir fotoğraf yolladı ve altındaki mesajlar

Yani aile için her şey yapılır ama 400 bin borclu olana kadar neden konuşmamış. Bu borç nerden çıkmış. Bu ödendiğinde yeni bir borç çıkacak mı? Bunların hiçbirinin cevabı yokken destek olunmaz.

Merhaba herkese
Bencile bak helee.anneni küçük kardeşini düşünmüyorda kendi borcunu,kira derdinimi düşünüyor.elinde varken annesine ailesine bi hayrı olmamış,sıkışınca sat oldu o kadın kardeş ne yapacak.Allahsızlık bu.başına ne gelirse gelsin sorumlusu kendisidir.15yasında bir kardes dul bir kadın onları düşünün siz.ajitasyona gelmeyin

Sorunca asla kumar değil diyor siz nasıl insanlarsiniz tek düşündüğünüz bu ben iş yapıp batirmis olamaz mıyım vs vs

Kesin kumar. Kesin.

Ne olduğunu da söylemiyor dikkat edin, iş kurmuş olsa size şirket bilgilerini çoktan göndermişti. Bir sürü Maliye dokümanı üretiliyor, iş kurduğunu ispat etmesi o kadar kolay ki. Onu geçtim kesin ortağı vardır onunla yazışmalarını bile gönderebilirdi.

Kumar olunca para vermeyeceksiniz, biliyor.
Yalan üstüne yalan. 😡

Bıraksın bu ayakları yalandan ajitasyon yapmasın. Aile imiş bu zamana kadar niye o aile dediği kavramın anlamını unutmuş yardımcı olmamış. Sakın evi satmayın. Tersi olsa size bir bardak su vermezlerdi. Nerede bok yediği belli değil durumu olmayan annesini sömürmüş utanmadan evi sat diyor yok ya

Biz de satmasin diyoruz ya sonra abimin başına birşey gelir de pişman olursak içimiz içimizi yiyor
Ne geleceğini düşünüyorsunuz?
Cevap kumar oynadığı masa arkadaşı bela olur
Borç aldığı tefeci başına bela olur.
Ama annenizin başına neler mi gelir?ortada kalır sıra ile evlat yanına sıgıntı gibi gider mutsuzluktan stresten hasta olur iki günlük dünya da gün yüzü göremeden ölür

Tercih yapacaksanız abiniz akıllanmayı düşünüyorsa akıllansın
Yoksa kendi başına ne b..k yiyorsa yesin
Karısı nerde o neden konuda yok kocişi borç yapıyor hiç mi dert etmiyor

Ben 23 yaşındaydım canım anneme işten çık ben bakıcam sana kardeşime dedim hep yoruluyordu beli ağrıyordu şuan gözlerim doldu konuyu okurken anneniz icin..
kadın temizlikçilik yapıyor dediniz ya :KK43: Allah kahretsin abiniz gibi bir paraziti.
Ulan kadının oturduğu eve göz dikmek ne demek terbiyesiz ahlak yoksunu.
Başını soktuğu evde gözü olacak kadar rezil biri.
Annene bisey olacağına ona olsun Allah askına anneniz önemli böyle asalaklar değil.
Kime taktıysa borcu kendi halletsin erkek mi bu şimdi????

Saçmalamayın ya kadın sokakta mı kalacak. O kadar haltı nası tek başına karıştırdıysa baksın başının çaresine. Bu kadar borçla ev satarak başedemezsiniz evden de olduğunuzla kalırsınız. Bi de hala kimseye ne halt ettiğini söylemiyo da paşa. Böyleleri evlerden ırak düşman başına.

X