- 1 Eylül 2011
- 2.837
- 1.977
- 398
çiftiçiye ananı da al git,şehitlere 3-5 kelle,elebaşına sayın apo,Atamızı da kastederek 2 ayyaş diye bahseden,andımızı kaldıran,milli değerlerimize sahip çıkmayan,gezi olaylarında %50 yi evinde zor tutuyoruz diye demeçler veren,öldürülen 5 genç için kılını kıpırdatmayan, halkını ayrıştırmaya çalışan bir yönetici paragraf paragraf övülse ne olur övülmese ne olur...
evet bu ülke R.Tayyip Erdoğanı hiç unutmayacak bu konuda katılıyorum arkadaşlara.
çiftiçiye ananı da al git,şehitlere 3-5 kelle,elebaşına sayın apo,Atamızı da kastederek 2 ayyaş diye bahseden,andımızı kaldıran,milli değerlerimize sahip çıkmayan,gezi olaylarında %50 yi evinde zor tutuyoruz diye demeçler veren,öldürülen 5 genç için kılını kıpırdatmayan, halkını ayrıştırmaya çalışan bir yönetici paragraf paragraf övülse ne olur övülmese ne olur...
evet bu ülke R.Tayyip Erdoğanı hiç unutmayacak bu konuda katılıyorum arkadaşlara.
jeanne,
Fiyatlar doğru, köy pazarımız var, birçok il ve ilçenin aksine üreten ve satan köylünün kendisi olduğundan fiyatlar çok uygun-du bu seneye kadar, geçen kış kilosunu 50 kuruşa alıyordum patatesin, muzun kilosuysa 1,50 liraydı, bu kış patates 3,50 lira, muzun kilosu 2 lira.
Tabi,ikinci öğretim kazanacak kadar puan alabilmişse ödesin 1000 liradan fazla parayı.
Ama liseyi yurtdışında cemaat okullarına gidip okuduysa,hiç puan almadan okul seçsin,istediği Tıp fakültesinde harçsız okusun.
Buda hükümetin icraati,şimdi yerden yere vurduğu,savaştığı cemaate verdiği tavizlerden küçük bir örnek.
böyle birşey gerçekten var mı merak ettim nerden duyduğunuzu
bi öğrenci puan almadan nasıl istediği okulu seçebiliyo hayret
gerçi sınavlardaki kopya rezaletlerinden sonra herşey mümkün bu ülkede
ikinci öğretim konusunda da daha düşük puanla aldığı için bi miktar harç ödemeleri gerekir bence 1200 filan değil ama en azından yarısını ödeyebilirler
aksi halde örgün okuyanlar bundan rahatsız olur bu durumdan
ya da tamamen kaldırılacaksa puanları düşük değil daha yüksek olmalı diye düşünüyorum
bu benim şahsi fikrim
Evet , malesef doğru.
Bu yıl çıkartılan yeni uygulamayla Liseyi yurtdışında okuyan Türk öğrenciler Türkiye'ye gelip hiçbir sınava girmeden ve beş kuruş ödemeden istedikleri üniversitede okuyorlar.
Tek şartın not ortalaması olmasıda bu ayrıcalığın özelliklede cemaat okulları için çıkartıldığını kanıtlıyor .
Kilit noktalara yerleşebilmek için KPSS, hakimlik sınavı sorularını bile kendilerinden olanlara servis edenler heralde kendi okullarını bitirecek öğrencilerin Boğaziçi'ne yerleşebilecek not ortalamasıyla mezun olmasını sağlayacaktır.
Gerçi belki önce ODTÜ hedeflenir, onlarla bir türlü başedemediler
O zaman bu yıl ygs ve nasipse lys'ye girecek kızıma dua edin ablaları
Sınavlara çalışan yavrucukların hepsi hakkıysa kazansın, hakları yenmesin...
Bakın burda ne yazmışsınız konuyu öğrenmeden önce.Bazen olaylar öyle bir carpitiliyor ki, kimisine gülüp geciyor insan kimisien " belki okuyup inanan olur" diye düzeltme yapmak zorunda kaliyor!
Cemaatin dis ülkelerdeki okullari, Bulunduklari ülkenin VATANDASLARINA egitim verir.
Hükümetin getirdigi o yasada ise önemli bir ayriti bilerek yada bilmeyerek görmezden geliniyor!
Hükümet TÜRK UYRUKLU ögrencilere bu hakki verdi!!
Hükümetin bu uygulamayi cemaat icin yaptigini iddia etmet ütopyanin zirvesi olmus.
Zira hükümet bu uygulamayi yurtdisinda yasayan MILYONLARCA VATANDASI icin getirdi.
Bir sonraki mesajınızda Türkiyeden lise okuması için gönderilen çocukların ütopik fiyata okuyabileceğini söyleyip,gene kendinizi yalanlıyyorsunuz.Yavas heyecan yapmadan:))
Ikikere yazilmis cevap heyecandan:)
Üniversitedeyim demissinizde benim nereden oldugumu bilemezsiniz degilmi:)) Ezbere konusmayin o yüzden:))
Ayrica cikarilan kanun acik.
Internette bile bulabilirsiniz.
Orada koskoca TÜRK UYRUKLU yazisini göremiyorsaniz yapacak birsey yok!
Cemaat okullari bulunduklari ülkenin vatandasina egitim veriyor evet!
Ama Türkiye den o ülkelere gönderilip lise okutuluyorsa buda baya bir masraf gerektirir zira o okullar bulunduklari ülke icin bile cok ütopik ücretlerle egitim veriyor!
Yahu iki ayri oly birbirine karistirilip cok yanlis bilgi veriliyor insanlara.
1. Bazi üniversiteler yabanci ögrenci almak isterler, bu nedenlede " yabanci ögrenci kontenjani" ayirirlar.
Ayrilan bu kontenjana basvuran yabanci ögrenciler arasindan secim yapilir, yapilan secimler YÖK e yollanir, YÖK te onaylarsa o ögrenciler, o üniversitelere yerlesir.
2. Konu ise, yurtdisinda orta ögrenimi tamamlamis, Üniversiteyi Türkiye de okumak isteyen TÜRK UYRUKLU ögrenciler ile alakali.
Bu Türk Asilli ama yurtdisinda orta ögrenimini tamamlamis ögrencilerin NOT ORTALAMASININ yüksekligine göre üniversitelere sinavsiz olarak girmesine izin verildi.
Bu konunun cemaat icin cikarildigini düsünmek ne kadar ütopik bir düsünce yahu.
Birak yurtdisindaki cemaat okullarini, Türkiye deki tüm cemaat mensuplarini toplasaniz yurtdisinda yasayan Türk vatandaslarin yarisi kadar etmez :))
Simdi bu kanunu yurtdisinda yasayan milyonlarca Türk vatnadasini bosverip, cemaate mi bagliyorsunuz?:)))
Bir insan cocugum üniversiteye sinavsiz girsin diye, cocugunun tüm orta ögrenimi yurtdisinda okumasina karar verecek, bunun maddi külfetini karsilayacak, birde cocugunun, okumak istedigi ülkeye okumak icin girebilmesi gerekecek:)))
Yuh artik yahu.
Burada cemaat okullari var hadi gitsin getirsin bir cocugu Türkiye den de ortaögretimini yaptirsin Almanya da, tabi o cocuga kim vize verecekse:)))
Isin dogrusunu neyse onu söylemek yerine neden mutlaka bir sekilde cartipiliyor anlamiyorum!
Almanya da sinav sistemi yoktur, bir cocugun egitim hayati boyunca not ortalamasina göre bir sonraki okulu belirlenir.
Türkiye de üniversite okumak isteyen bir ögrencinin not ortalamasina baskilmasi zaten o cocugun basarisini gösterecektir.
Yok anlaşılmadı.
Benim anlattıklarımı önce kabul etmeyip,doğru olduğunu anlayınca çevirip yazmışsın ama ama olmamış.
Bahsettiğim yabancı ülkede lise okumuş( burda cemaat okullarına kıyak devreye giriyor) hem Türk hemde yabancı uyruklu öğrenciler için yapılan ayrıcalık.bunu sizin kabul etmiyor gözükmeye çalışmanız gerçekleri değiştirmiyor.
Türk vatandaşı olanlar parasız, yabancılarda cüzzi bir ücretle burda paşalar gibi okuyor.
Her ikisinide bu hükümet yaptı.
Gerçi benimkide laf, yurt dışında yaşııyormuşsunuz nasılsa, sizin içinde harika bir yönetmelik değil mi?
Ne güzel, bizler çocuklarımızın geleceği için ömür boyu çırpınalım,sizin çocuklarınız gelir burda YÖK'ün onayıyla!!!( en kötdüde bu zaten, sizin gibi kendilerinden olanları seçerek) beş kuruşta vermeden tıp okur.
Tabii bu kadar fanatikliğin bir getirisi olmalı değil mi?
Cemaatin dis ülkelerdeki okullari, Bulunduklari ülkenin VATANDASLARINA egitim verir.
Hükümet TÜRK UYRUKLU ögrencilere bu hakki verdi!!
Orada koskoca TÜRK UYRUKLU yazisini göremiyorsaniz yapacak birsey yok!
Cemaat okullari bulunduklari ülkenin vatandasina egitim veriyor evet!
1. Bazi üniversiteler yabanci ögrenci almak isterler, bu nedenlede " yabanci ögrenci kontenjani" ayirirlar.
Ayrilan bu kontenjana basvuran yabanci ögrenciler arasindan secim yapilir, yapilan secimler YÖK e yollanir, YÖK te onaylarsa o ögrenciler, o üniversitelere yerlesir.
2. Konu ise, yurtdisinda orta ögrenimi tamamlamis, Üniversiteyi Türkiye de okumak isteyen TÜRK UYRUKLU ögrenciler ile alakali.
Bu Türk Asilli ama yurtdisinda orta ögrenimini tamamlamis ögrencilerin NOT ORTALAMASININ yüksekligine göre üniversitelere sinavsiz olarak girmesine izin verildi.
Iste yazilar:))
Hepsinde ayni seyi tekrar tekrar söylemisim:)) Ama israrla carpitilmis konu.
Sirf insanlara yanlis bilgi verilmesin diye ugrasiyorum ama nafile.
Hükümet cemaate ayricalik yapti, cemaati her kilit noktaya yerlestirdi öyle mi?
Bu iddia bile bugün yasananlar dolayisi ile yalanlaniyor.
Onun icin mi 2008 den beri yapmak istedikleri seyler dolayisi ile hükümet rest cekiyor.
Onun icin mi hükümet bizi fisliyordu, tasviye edecekti diye bagiriyorlar?
Onun icin mi secim öncesi demeden dersanelerinizide kapatacagim dedi?:)))
Ve en önemliside onun icin mi santaj ve tehditlerine ragmen ( kasetler) ben size boyun egmem dendi:)))
Gecin artik bunlari gercekten, mantikla bagdasmadigi gibi birde komik oluyor.
Eger cemaate kiyak gecip kilit noktalara yerlestirmek isteseydi hic ses cikarmaz yapmak istediklerini gördügü halde "eyvallah" derdi:))
Konuyu yeni ögrenmek mi:))
Bu konuyu ayni carpitilmis hali ile bu forumda dile getirenlere karsi yine bu forumda dil dökmüstüm yanlis aktariyorsunuz diye:))
Gayet iyi biliniyordur o gün ki konusmalarda ama neyse:))
o konusmalarin linkini bulayim, koyarim buraya insanlar daha iyi anlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?