bu ülkede göstermelik bir demokrasi olduğunu şuraya kadar eklediğim manşetleri okuyan herkes anlar, bide bunun 1996 öncesi var. düşünün yani. sorunda zaten gerçek demokrasiye ulaşmak istediğimiz için çıkıyor.Ergün Diler'in bir sözü var "Türkiye kendi haline bırakılamyacak kadar değerli." şu anda Erdoğan ın gitmesini isteyenler onu dindar olduğu için göndermek istemiyorlar. hem dindar , hem vatansever olduğu için, ülkesini bağımsızlaştırmaya çalıştığı için, milletini muaasır medeniyetler seviyesine çıkarmaya uğraştığı için göndermek istiyorlar.
Cemaat için aslolan seccadeni serip namaz kılabileceğin her yer vatandır. cemaatçiler global düşünür. bu yüzden cemaat kimseyle restleşmek istemiyor, mümkünse dini ihtiyaçlara karışmasın. şu anda millet tarafından takdir görüp onlarla da çatışmayacak birisni bulsalar amenna ama bulmıyolar. geriye Sarıgül kalıyor. Abd ile cemaatin anlaşması tıpkı DSP hükümeti zamanında olduğu gibi budur. sen benim kadroloşmama karışma, dini inançlarıma karışma ben de sana destek vereyim.
Sarıgül neden CHP ye dönüş yaptı? Chp den ayrılışını anımsıyorsunuz değil mi ?
unutanlara
ne oldu da bu adam birden umut oldu? Kılıçdaroğlu mezhep çatışmasını körüklemek için getirldi, Sarıgül cemaate yakın diye getirildi. ortaya karışık, herkese hitap eden bir parti olsun. olsun da oyları bölelim.
yani anlayacağınız mesele sadece din değil!
Güzel bir cevap olmuş, teşekkür ederim öncelikle...
1) Ne güzel başlamışsın, ''1996' öncesi var'' diye.
Nazım Hikmet bir şiir ile birlikte dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Başbakan Adnan Menderes'in imzasıyla vatandaşlıktan çıkarıldı. Ne kadar demokratik bir hareket değil mi? Kişilerin düşünce özgürlüklerine saygının da bu kadarı...
2) Gene bir özgürlük hikayesini ele alalım... Bu sefer de 1996 ve sonrasını, hatta ve hatta daha uzağa gitmeyelim 'Gezi Olayları' zamanına gidelim... Demokratikleşme adımlarımızı yer yer izleyelim...
Fatih Altaylı ile olan o meşhur röportajı hatırlarsınız pek çoğunuz...
'İçki içen Alkoliktir ama bana oy verenler alkolik değildir.' dedi kendince gene insanları ayrıştırdı bana oy verirsen alkolik değilsin, vermezsen alkoliksin.
3) Ve bir özgürlük hikayesi daha... Taraf olmayan bertaraf olur demişti kendisi hatırlarsınız insanları seçime zorlamak demokrasinin hangi temelinde var? Yoksa kendisi o çok örnek aldığı iddia edilen parti tabanının sık sık vurguladığı: 'Menderes'i astınız, Özal'ı zehirlediniz, Tayyip'i yedirmeyiz.' deki gizli mesaj kişilerinin yolundan gidiyor da onların sevgili demokratikleşme tohumlarını mı Cumhuriyetimize serpiyor?
4) Dindar olmak ya da olmamaktan konu açılmış... Evet... Kim ne kadar dindardır, bunu Allah dışında bilenimiz olabilir mi? Sorarsanız, şeriat ile yönetilen ülkelerde tecavüz vak'alarına, bu işin dindarlıktan öte içte olduğunu görebiliriz. Tabii ki konumuz şeriat değil, küçük bir örnek ile taçlandırmak istedim.
5) Vatanseverlikten bahsedilmiş. Vatanseverlik? Bu konuda diyecek tek sözüm vatansever diye anacağım insanlar Sarıkamış'ta ölen 90 bin şehidimiz, Kurtuluş Savaşı şehitlerimiz olabilir. Onların yanında Erdoğan'ın yaptığı 'van minit ' sözüyle ancak laf ebeliğini kıyas bile edemem kusura bakmayın.
6) Ülkesini bağımsızlaştırmak istemiş öyle mi?
Bu da güzel bir bakış açısı... Sanırım bu sözü söyleyen zatı muhterem kendini 20. yy ın başındaki Osmanlı İmparatorluğu zamanında zannediyordu.
Dışarıya gün be gün bağımlı hale geldiğimizi her sene onlarca fabrikanın kapandığını, birebir olarak bilenlerden biri benim.
Tarım sektöründe çayı bile dışarıdan alırken, 1 liralık simit ithal ettiğimiz 'susam fiyatları' yüzünden % 40 zamlanırken hangi bağımsızlaşmadan söz ediyoruz ki biz?
7) Bağımsızlaşma deyince aklıma bir husus daha geldi, acaba dedim bu zatı muhterem o meşhurrrr IMF borcundan mı söz etti? Hemen onun için de bir bilgi geçmek istedim. ''AKP döneminde en hızlı artış hane halkının borçluluğunda yaşandı. AKPnin 10 yıldır uyguladığı ekonomi politikaları nedeniyle reel alım gücü gerileyen halk, borçlanarak tüketiyor. Tüketici kredileri ve bireysel kredi kartları ile yapılan borçlanma 2002-2012 döneminde tam 38 kat büyüdü. Kredi kartlarındaki borç bakiyesi 2002-2012 arasında 4.1 milyar TLden 68.8 milyar TLye yükseldi.''
Yazılanlar karışık geldiyse kısaca o IMF borcunu vatandaş ödedi...
8) Cemaatten bahsetmişsin Dadlu, açıkçası ben cemaatten ziyade insanımın geneliyle ilgileniyorum. Vatandaşı Müslüman, Ateist gibi ayrımlaştırmaktan ziyade 'dinini dilini hayatını' en hür şekilde devam ettirebilmesi ana etken. Edebiliyor mu? Rahatsız ediliyor mu?
Bahsettiğin cemaat Gülen cemaati ise, şayet, onlar zaten kendi çıkarlarına ters düştüğünde nasıl cephe alabileceklerini gayet net gösterdiler... Ha bana göre müslümanlık, birine ağız dolusu beddualar etmek asla değildir... Ama bunlar hep danışıklı dövüş tabii ki...
9) Sarıgül'den dem vurmuşsunuz ben özellikle bir insanı kendime lider görmektense yanlışları göz önüne sermeyi daha çok uygun buluyorum. Neticede partiyi bir takım misali 'Yensen yenilsen kalbim hep seninle' diyerek tutmak akıl karı bir iş değil.
Hırsızsa hırsız diyeceksiniz. Düşüncelerini beğeniyorsanız beğendim de diyeceksiniz. Beğenmediyseniz de belirteceksiniz. Yoksa hangi birimizin 'Hüloğğğğ, ah partiliyiz ah partili, erduvanın bilmem nesini gılıyım!' tarzı vatandaştan farkı kalır?
10) Her seferinde özellikle gördüğüm ve tuhafıma gelen bir husus daha var, AKP ve Erdoğan yanlışları telaffuz edilip Atatürk ya da CHP 'nin ortaya atılmasının bir esprisi var mı? Başka türlü tartışamıyor muyuz gerçekten?
CHP taraftarı değilim, ayrıca Kılıçdaroğlu'nun izlediği politika hakkında da olumlu düşünmüyorum ama evet CHP den ayrı olarak 'Atatürksever' im.
Atatürk yanlışsızdı da demiyorum herkesin olduğu gibi onun da vardı elbette. Misal, çok partili sisteme geçmek için acele etmesi gibi...
Çünkü şeriat ve saltanattan yeni çıkmış bir halk neyi seçeceğini bilemeyebiliyor... Günümüzde bile 'o dindar, o zaman ona oy verelim' gibi bir sebeple başbakan seçildiğini göz ardı etmezsek çok da haksız sayılmayız...
Günümüze bakmak daha doğru neticeye gelirsek, ölmüş insanların siyasetlerinden ziyade şimdiki zamanın siyasetini konuşursak günümüze daha faydalı bir tartışma olacağını düşünüyorum.