ABD, Çin ve Rusya anlaştı: "Teyyip gidici"


Benim bulunduğum üniversitenin Tıp fakültesine girmek için Türkiyede bir öğrencinin 2 milyon kişi içinde ilk 15.000 e girmesi gerekiyor.
Ama yurtdışından gelen Türk uyruklu öğrencilere hiç sınav yapmıyorlar mesela,not ortalamasıyla giriyorlar Tıp a.
Eğer bunun kul hakkı olmadığını iddia ediyorsanız zaten vicdanınızı sorgulayın.
 
Yahu yabanci uyruklularda okuyacak tabiki.
Türkiyeden ögrenciler gidip nasil ki yabanci ülkelerde okuyabiliyor üniversiteyi, Türkiye de de yabanci ögrenciler okuyabilmeli.

Ayrica bu demek degil ki her gelen yabanci girip hemen üniversite okumayabaslayabilir.

Belirlenmis kontenjanlar var, bu kontenjanlar ölcüsünde üniversiteler yabanci ögrenci kabul ediyor.

Bunun konu ile ne alakasi var?
 
Konuyu iyice sabote ettik.
Eğer bu konuyu tartışacaksanız dediğim gibi benim açtığım konu var,oraya yazabilirsiniz.
Konu sahibinin konusu nerden nereye geldi.
 

Peki o yuzden mi ergenekon daavasindan sonra bu ülkede adalet var kimsenin çiftliği değil derken aynı isimlerin başlattığı yolsuzluk operasyonunun hükümeti itibarsızlastırma projesi olarak düşünüyorsunuz.

Komik oluyor demissiniz de gercekten önce yazdıklarınızla simdi yazdıklarınız arasinda farkı görünce gülüyor ve üzülüyorum.
 
Evet inanin bu ülke kimsenin babasinin citfligi degil.
Her kim ülkenin büyümesine, gelismesine sekte vurmaya calisiyorsa, her kim devlet üstü devlet olmaya kalkiyorsa geregi yapilir.

80 yil olmus kaplumbaga olsa yol alirdi biz hala oldugu yerde sayoruz.

Artik milletin tahammülü kalmadi.

Bu nedenle ki bunu yapanlarada gerekli cevabi verecek.

Onun icin sandiktan azrail gibi korkuyorlar, onun icin düzmece operasyonla iceri aldiklarina " sucu basbakana at kurtul" teklifinde bulunuyorlar ama nafile, inanin nafile:))

Bekleyim görelim millet ne söyleyecek:))

Millet ne derse o!
 
böyle birşey gerçekten var mı merak ettim nerden duyduğunuzu
bi öğrenci puan almadan nasıl istediği okulu seçebiliyo hayret

Simon arkadasim, merak etmeyin yabanci uyruklu ögrenciler, onlar icin ayrilan kontenjanlar kadar üniversitelere aliniyorlar.

Yani Türkiye den yabanci ülkelere üniversite okumaya giden ögrenciler gibi, yabanci ögrencilerde ayrilan kontenjanlar kadar gelip Türkiye de okuyorlar.

Türk uyruklu ögrencilerde, girmek istedigi üniversitenin belirledigi not ortalamis, uygunluk gibi seylerden gectikten sonra o üniversitelerin bu ögrncilere uygulayabilecegi sinavlar sonrasinda alinacak.

Bu uygulamanin neden yapildigida bakin burada anlatilmis;

"Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurtdışında okuyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yapılan yabancı muamelesini kaldırarak diğer Türk öğrenciler gibi harçsız üniversite hakkı tanıdı. Lise öğretiminin tamamını yurtdışında tamamlayan Türk vatandaşları, Türkiye’de üniversite eğitimden ücretsiz faydalanacaklar. Bu öğrencilerin harç paraları Yurtdışı Türkler Başkanlığı tarafından ödenecek. Kararın Türk çocuklarının ülkeleriyle bağını koparmaması ve burada eğitim görmesi için alındığı belirtildi. Resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 2013-2014 eğitim-öğretim yılında, ortaöğretimlerini yurtdışında bitirmeleri şartıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrenciler, üniversiteyi Türkiye’de okumak istediklerinde sadece başvurdukları üniversitenin sınavına girecek.

Üniversiteler, kabul koşullarını kendi belirleyecek. Türkçe yeterliliği, lise akreditasyonu ve not ortalamaları gibi kriterler üniversitelerce belirlenebilecek. Üniversitenin aradığı uygun şartları taşıdığında her isteyen Türk öğrenci istediği bölüme girebilecek. Öğrenciler YÖK onayı ile eğitime başlayacak. YÖK başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, yurtdışındaki Türk gençlerinin Türkiye’de eğitim görmelerini teşvik etmek amacıyla böyle bir karar alındığını açıkladı."

Buna ragmen burada ki ögrenciler bu uygulamaya ragbet etmiyor.

Hem yillardir Almanca ( yada baska dilde) egitim aldiktan sonra Türkce egitim zordur ayrica not ortalamasi iyi bir üniversiteye girecek kadar iyi olan cocuklar Türkiye de okumaktansa burada okur.

Hem ailesinden ayrilmaz hemde denklik sonrasi Türkiye den aldigi diploma burada bir asagi seviyeye denklendigi icin kaybi olur.

Yani sizin yillarca hazirlandiginiz üniversite hakkini kimse gasp etmiyor!
 
Son düzenleme:

sizin yazdıklarınızı anladım ama benim bahsettiğim bu değildi aslında
ben ülkemizde okuyan yabancı uyrukluları kastediyorum
bizim okulda çok var mesela türk uyruklu değiller orada sağlık meslek lisesi gibi bi liseden mezun olmuşlar burada yüksek puanlı üniversitelerdeki tıp eczacılık bölümlerini seçiyolar rahatça sonuçta bizim girdiğimiz sınavlara girip kazanmadılar not ortalamsı vb şeylerle daha kolay geldiklerini biliyorum çünkü bu şekilde gelen çok tanıdığım vardı okulda sordum
üstelik seviyeleri de dersi geçebilecek kadar iyi değil çoğu dersi çalıştıkları halde yapamıyolar çoğu dersten kalıyolar
o yüzden çok zeki olup burs kazandıklarına pek inanamıyorum çünkü sayısal dersleri bile yapamıyolardı bazıları ki türkçeleri zaten çok iyi değil tümerde eğitim alıp geliyolarmış
ve diğer bölümlerde de çok varmış bu öğrencilerden
bu elbetteki yök prosedürlerine göre yapılıyodur ona birşey demiyorum ama ben doğru bulmuyorum bu kadar çok öğrencinin kabul edilmesini
bizim öğrencilerimiz bölümlere yerleşemeyip açıkta kalırken yurt dışından gelen öğrencilere çok fazla kontenjan açılmasını doğru bulmuyorum sadece
mesela havacılıkta okuyan arkadaşlarıma da sordum 30 kişilik sınıfın yarısı yabancılarla doluymuş
üstelik yurtlarda bedava kalma ve ayda 300 lira geri ödemesiz burs da alıyolar belki ekstra başbakanlık ya da kredi hakları da vardır onu bilmiyorum
türk öğrenciler bu imkanlardan yararlanamazken yabancıların yararlanması bana dokunuyo doğrusu
ben mezun oldum 15bin borçla başladım
ama türk öğrenciler de yurt dışında gidip aynı imkanlara sahip mi bilmiyorum belki uluslararası sözleşmeler neticesinde bunlar yapılıyodur tam olarak bilmiyorum ama benim için rahatsız edici
 
Son düzenleme:
Kul hakkı nerde devreye giriyor biliyor musunuz?
Türkiye'de çocukların büyük kısmı zor şartlarda okuyor, size masal gibi geliyor ama Türkiye gerçeği bu, ben büyükşehirde yaşadığı halde ne zorluklar çeken çocuklar biliyorum ama tabii davulun sesi uzaktan hoş gelir, çoğunun bırakın özel okula gitmeyi, gittiği devlet okuluna giderken ayağında giyecek ayakkabısı yok, devlet yardım ediyor denilecek evet sağolsun ediyor ama sanıyor musunuz o paralar çocukların eğitimine harcanıyor, bir odanın içinde 10 nüfus, boy boy bebeler, o bebelere ekmek parası oluyor okul yardımları, okula giden çocuklar daha iyi şartlara sahip olabilmek için o 10 nüfuslu tek göz odada üniversite sınavlarına hazırlanıyor harıl harıl, o çocuklar 9. sınıftan beri üniversite hayali kurup sabah akşam çalışırken, sırf ondan daha iyi şartlarda yurtdışında okudu diye sınavsız üniversiteye giren çocukları görünce ağrına gidiyor. Bu ülkede üniversiteye girebilme hayali kuran, yıllarca bunun için çalışan çocuklar sınav heyecanı yüzünden ölüyor, siz hala ne diyorsunuz.
Eğitimde eşitlik mi? O zaman Türkiye'de yaşayan çocuklarda sınavsız girebilsin üniversiteye.

İşte o zaman helal olsun derim.
 
Mune;

Siz egitimde essitsizlik, maddi zorluklar yüzünden egitimini alamayanlar konusunu dile getiriyorsunuz.

Burada yapilan bir uygulamayi yanlis aksettirme var onu düzellttim.

Mesela kalkip biri " egitimin icine ettiler, mahvettiler" derse ben bunun karsisinda dururum ve yanlis oldugunu söylerim.

Cünkü belki egitimdeki sorunlari tamamen cözemediler ama en azindan birseyler yaptirlar.

Kitaplarin devlet tarafindan dagitilmasi, ailelere yardim yapilmasi, üniersite sayisinin arttirilmasi, harclarin kaldirilmasi gibi seyler bunlardan bazilari.

Kitaplarin devlet tarafindan dagitilmasi bile bircok cocugun egitim gelecegini kurtardi, cünkü ben cok iyi biliyorum o heryil degisen kitaplar yüzünden okuyamayan cocuklari. ( degisen milli egitim bakani yayincilari okuyan cocuklardan cok mu düsünürdü, yayincilar milli egitim bakanini cok mu memnun ederdi artik siz düsünün:))

Bu nedenle biri cikip yapici degilde, sirf yikici karalayici elestiri yaparsa elimde degil karsisinda dururum.

Yok ama niyet yapici elestiri yapmak olsa, yapilanlar ama hala eksik olanlari söylese amenna bende onunla birlikte eksiklikleri ve nasil giderilebilecegi hakkinda ki fikirlerimi yazarim.
 
Weiss sen Almanya'da yaşamıyor musun ? Davulun sesi uzaktan hoş gelir diye bir atasözü vardır,bilirsin.

Kitaplar bedava oldu.Evet bedava oldu ama hiç açıp baktın mı o kitaplara ? Bomboş içi... Kitap bedava olsa ne olur ? O performans ödevleri için insanların yaptığı kağıt,karton parası nerdeyse aynı masrafa ulaşıyor.İnternetten araştırma yapması lazım.Bilgisayar alıyor,internet bağlatıyor vs.vs. derken... Uzayıp gider bu...

Harçlar sadece birinci öğretim okuyanlara kaldırıldı.İkinci öğretim okuyanlar hala çatır çatır ödüyor.Hani fırsat eşitliği ? :44:

Üniversite sayısı artırılması...Arttı da ne oldu ? İşsiz ordusu her geçen gün artıyor.

Ayrıca cümlelerin sonuna onlarca ünlem koyunca kimsenin düşüncesi değişmiyor.
 

yanlış anlamanızı istemem ama ben bu görüşe katılmıyorum ikinci öğretimler örgün öğretimlere göre daha düşük puanla giriyor bunun da bir bedeli olması gerekiyor bence
belki harç parası düşürülebilir ama tamamen kaldırılırsa da örgün öğrencilere haksızlık olmaz mı
sonuçta aynı diploma alınıyo birileri yüksek puanla girerken birileri düşük puanla giriyo bu da adaletsiz oluyo
o zaman ikinci öğretim puanları da örgün puanlarıyla aynı olmalı
hatta açıköğretimlerde de harçlar kaldırılmalı o zaman

ayrıca ikinci öğretimde okuyan arkadaşlarım seçmeli vs dersler almıyolardı bize göre dersleri de daha hafifti akşam olduğu için o yüzden bitakım farklılıklar olması gerekir bence ki diğer insanlara haksızlık olmasın
 

Haksızlık konusuna girersem ohooo...

Ben de örgünde okudum,öğretmenlik mezunuyum.Benim 5000 ile girdiğim bölüme 2 yıl sonra ikinci öğretimler 50000 sıra ile girdi.

Sadece para mevzusu olarak değerlendirdim.
 

ben de o açıdan söyledim zaten sadece para olarak değil de bi bütün olarak bakmak lazım gibi geliyo bazı konularda
yoksa herkes bi haksızlığa uğruyo zaten bi şekilde
 
Simdide konuyu konusmak icin baska kriterlermi gelecek:))

" siz kim oluyorsunuzda konusuyorsunuzdan sonra sen nerde yasiyorsunda konusuyorsun" :))

Suan da Türkiye de cocuk okutuyor muyum ? Okutuyorum.

Gecmiste kendim Türkiye de okudum mu? Okudum.

Karsinizda ki insanlari tanimadan siniflandirmaya kalkmayin, sonra mahcup olursunuz!

Yazim seklide kisinin tercihidir, nasil isterse yazar, kurallari ihlal etmedigi sürece.

Bir de bu cikti karsidaki kisiyi elestiremiyorsan yazisini, imlasini, kimyasini elestir:))

Evet durmadan teknoloji gelisiyor, eskiden bilgisayar yoktu, simdi var, hükümette buna yetismek icin FATIH projesini baslatti.

Kitaplarin bedava verilmesi sizin icin önemsiz olabilir ama bakin Mune Hanim in yazisinda bahsettigi, bir oda icinde 10 kisi yasayip okumaya calisan ögrenciler icin cok önemli!

Tuzu kuru olanlar kendi alsin begenmiyorsa kitaplari ne yapalim!

Ayrica esitlik diyorsunuz sonra örgün ögretim görenlerin diplomasina, daha düsük puanla ulasan ikinci ögretimin verdigi harca karsi cikiyorsunuz:))

Ben bu konuyu gecmiste baska bir kisiye acikladim, ya gecmisi okuyun yada mesaj alintilamayin yada yazinizi sahsa yazmayin ki ayni soruyu defalarca cevapmalak zorunda kalmayalim!

Yaziyi alintilayayimda bir baskasida ayni seyleri sormasin bari!

 
Son düzenleme:
Fatih projesi mi?
Hani şu sadece 4 avukata dağıtılan paranın 1 milyon tl olduğu devasa proje
O değilde avukatlar bu kadar para aldıysa başka kimler kaç para almıştır merak ettim şimdi.
Benimkide laf yani,tanıdığım AKP lilerinde dediği gibi " bal tutan parmağını yalarmış" değil mi?
 
Su belgesiz olarak ortaya atilan iddia ve MEB den gelen yalanlama:))

MAdem elinde belge var mahkemeye gitseymis:)

Gazetecileri basina toplayip hicbir belge göstermeden iddialari siralayip gitmekle olmaz ki ama bu isler:)
 
Fatih prejsi mi ?? Zorla 3 yıldır senede en az 2 şer defa olmak üzere seminere gönderiliyoruz hatta 13-14 ocakta yine var.
Değişen ne ? Sıfıra sıfır.Tablet mablette yok piyasada.Belirli pilot iller var onlara dağıtılmış.Bizim gibi kırsalda köy okullarına ne zaman gelir bilinmezz:44:

Birde şu süt işi vardı hatırlar mısınız bilmem ?? Hani binbir havayla okadar inat ettirilerek dağıtımına başlanılan.Noldu biliyor musunuz ??
2013-2014 eğitim öğretim yılında şu güne kadar süt müt dağıtılmadı :)) Ama ihale birilerinin elinde oldugunda kaymağını yemiyor mu yiyor.Sütlerde şubattan itibaren mayıs sonuna kadar dağıtılacakmış.Haftanın üç günü 330mlSalı günü Türkiye geneli seminer verildi süt semineri....Hergün değil tabi dediğim gibi haftanın sadece üç günü :) Ne anladınız şimdi bu işten siz.Biz okulca hatta öğretmenler olarak bişey anlamadık bu işten.:)

Birde dyned sistemi var..Evlere şenlikk..Sistem şu.İnteraktif ingilizce öğretimi..Bilgisayar-Mıkrofon-internet üçlüsünün şart oldugu bir sistem..Çocukların evlerinde bu ekipman olacak.Öğretmen okulda öğrenciye şifre verecek ve çocuk konular ilerledikçe dyned de ilerleyecek..Evinde değil bilgisayar bazılarında televizyon yoktu beenden bu programı uygulamam zorunlu kılınıyor.BAKANLIK milli eğitime milli eğitim müfettişlere müfettişler bize hesap soruyor.Uygulaması zorunlu !! Yaptım mı yapmadım tabiki ! Onunda ihalesi en son 2013te bitecek bi işe yaramadı derken hoooop 2020 ye kadar uzatıldı.Bilmem neden ??

Valla milli eğitimde olanlar bunlarr.Daha anlatılacaklar var da boşverrrr deyip geçelim.
 
Havaalanında insanları toplayıp yalnızca bunların hepsi komplo denilince inanılıyor ama :)) Hmm iyimişş :)
 
Chelzy, şu son iki mesajını pek beğenesim geldi ama beğen butonu yoktu +1 :13:
 
kitaplar bedavamıymış??? hahahaaa

her yıl kaç kitap basılıp kaç kitap çöpe gidiyor azcık ucundan hesaplayalım....

benim çalıştığım orta büyüklükteki okulda yaklaşık 300 9. sınıf öğrencisi var..her bir öğrencinin 11 kitabı var 300x11=3300 kitap sadece bir okulda sadece 1 sınıfta...yılda bilmem kaç milyon kitap basılıyor...her yıl aynı kitaplar basılıyor...ve bu basılan kitapların parası başbakanıncebinden çıkmıyor....

evet eskiden kitaplara para verirdik, bu yüzdeb kitaplarımızı özenli kullanırdık çünkü bir sonraki yıl bir başkası kullanırdı o kitap değişene kadar bir kaç öğrenciyi okuturdu...şimdi ne gerek var her sene aynısı milyonlarcası basılıyor...takdir ederdim şayet; bedava dağıtılan kitaplar toplatılıp bir sonraki yıl da kullanılsa...

eğitim konusunda söyleyecek çok şeyim var birazdan
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…