- 8 Nisan 2011
- 6.716
- 141
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kitaplar bedavamıymış??? hahahaaa
her yıl kaç kitap basılıp kaç kitap çöpe gidiyor azcık ucundan hesaplayalım....
benim çalıştığım orta büyüklükteki okulda yaklaşık 300 9. sınıf öğrencisi var..her bir öğrencinin 11 kitabı var 300x11=3300 kitap sadece bir okulda sadece 1 sınıfta...yılda bilmem kaç milyon kitap basılıyor...her yıl aynı kitaplar basılıyor...ve bu basılan kitapların parası başbakanıncebinden çıkmıyor....
evet eskiden kitaplara para verirdik, bu yüzdeb kitaplarımızı özenli kullanırdık çünkü bir sonraki yıl bir başkası kullanırdı o kitap değişene kadar bir kaç öğrenciyi okuturdu...şimdi ne gerek var her sene aynısı milyonlarcası basılıyor...takdir ederdim şayet; bedava dağıtılan kitaplar toplatılıp bir sonraki yıl da kullanılsa...
eğitim konusunda söyleyecek çok şeyim var birazdan
Fatih prejsi mi ?? Zorla 3 yıldır senede en az 2 şer defa olmak üzere seminere gönderiliyoruz hatta 13-14 ocakta yine var.
Değişen ne ? Sıfıra sıfır.Tablet mablette yok piyasada.Belirli pilot iller var onlara dağıtılmış.Bizim gibi kırsalda köy okullarına ne zaman gelir bilinmezz:44:
Birde şu süt işi vardı hatırlar mısınız bilmem ?? Hani binbir havayla okadar inat ettirilerek dağıtımına başlanılan.Noldu biliyor musunuz ??
2013-2014 eğitim öğretim yılında şu güne kadar süt müt dağıtılmadı :)) Ama ihale birilerinin elinde oldugunda kaymağını yemiyor mu yiyor.Sütlerde şubattan itibaren mayıs sonuna kadar dağıtılacakmış.Haftanın üç günü 330mlSalı günü Türkiye geneli seminer verildi süt semineri....Hergün değil tabi dediğim gibi haftanın sadece üç günü :) Ne anladınız şimdi bu işten siz.Biz okulca hatta öğretmenler olarak bişey anlamadık bu işten.:)
Birde dyned sistemi var..Evlere şenlikk..Sistem şu.İnteraktif ingilizce öğretimi..Bilgisayar-Mıkrofon-internet üçlüsünün şart oldugu bir sistem..Çocukların evlerinde bu ekipman olacak.Öğretmen okulda öğrenciye şifre verecek ve çocuk konular ilerledikçe dyned de ilerleyecek..Evinde değil bilgisayar bazılarında televizyon yoktu beenden bu programı uygulamam zorunlu kılınıyor.BAKANLIK milli eğitime milli eğitim müfettişlere müfettişler bize hesap soruyor.Uygulaması zorunlu !! Yaptım mı yapmadım tabiki ! Onunda ihalesi en son 2013te bitecek bi işe yaramadı derken hoooop 2020 ye kadar uzatıldı.Bilmem neden ??
Valla milli eğitimde olanlar bunlarr.Daha anlatılacaklar var da boşverrrr deyip geçelim.
benim çalıştığım orta büyüklükteki okulda yaklaşık 300 9. sınıf öğrencisi var..her bir öğrencinin 11 kitabı var 300x11=3300 kitap sadece bir okulda sadece 1 sınıfta...yılda bilmem kaç milyon kitap basılıyor...her yıl aynı kitaplar basılıyor...ve bu basılan kitapların parası başbakanıncebinden çıkmıyor....
evet eskiden kitaplara para verirdik, bu yüzdeb kitaplarımızı özenli kullanırdık çünkü bir sonraki yıl bir başkası kullanırdı o kitap değişene kadar bir kaç öğrenciyi okuturdu...şimdi ne gerek var her sene aynısı milyonlarcası basılıyor...takdir ederdim şayet; bedava dağıtılan kitaplar toplatılıp bir sonraki yıl da kullanılsa...
biraz abartmışsınız sanki
kitaplar yetersiz kalitesiz deseniz anlarım ben şahsen öyle düşünüyorum ama bu şekilde yani kitaplar çöpe gidiyo şeklinde bi savunma tuhaf geldi bana
sanki sadece eleştirmek için eleştiri yapmışsınız gibi olmuş
sizi kırmak istemem yanlış anlamayın beni ama öğrenciler de eski kitapları kullanmak zorunda değil ki
her öğrenci düzgün kitap kullanmıyo sonuçta kitaba para verip alsa dahi ben düzgün kullanayım da gelecek yılkiler de kullasın diye düşüneceklerini pek sanmıyorum en azından herkes için geçerli olmaz bu
ben o yılları çok iyi hatırlıyorum hiçte üst sınıflardan kitap filan almazdık aksine ilçe ilçe kitap aradık biz balıkesirde okuyodum ben
her kitap başka bi kırtasiyede olurdu bulamayınca öğretmenler azarlardı bizi
ayrıca her öğrencinin durumu da kitaba para verecek düzeyde olmazdı ve o kitaplar varken de hep ek kaynaklar alırdık çünkü öğretmenlerimiz yetersiz bulurdu
ben de hükümeti pek çok açıdan eleştiriyorum yanlış buluyorum ama sırf eleştirmek için de herşeyi kötülemek biraz tuhaf kaçıyo
bence
kitapların üretsiz dağıtılması bence çok güzel bi uygulama ama tabiki içinin de dolu olması ve ek kaynağa gerek kalmaması şart
sizin dediğiniz gibi israfı önlemek için tamamen kitapsız online eğitime filan geçmek gerekir o da mümkün değil
ne zaman insanlar rahata erdiler şikayet etmekte geç kalmadılar. biraz şükredin 11 sende neler değişmiş bi düşünün araştırın görün . bu kadar nankör olunmaz ki arkadaş
kitaplar bedava olana kadar her sene kitap aldık,bulamamışsak bir önceki seneden birilerinden bulmaya çalıştık.olan kitaplarımızı güzelce kapladık ve çocuklarımıza düzgün kullanması konusunda telkin verdik.sene sonunda tanıdığımız biri yoksa o kitapları verebileceğimiz,okula götürüp bıraktık ki,ertesi sene ihtiyacı olan kullansın.
neyse kitaplar bedava oldu.iyi hoş dedik.kitap arama derdimiz bitti.her sene ilk gün çocuklar kitaplarıyla geldi.ama inanın ki o kitapların çoğu doğru dürüst açılmadan sene sonu çöpe gitti.çünkü yapacak bir şey yok.evde tutacak halimizde yok
ne zaman insanlar rahata erdiler şikayet etmekte geç kalmadılar. biraz şükredin 11 sende neler değişmiş bi düşünün araştırın görün . bu kadar nankör olunmaz ki arkadaş
evet ne mutlu bize değil mi,hiç kitap derdi,miz yok.okula bile götürülmeyen,sene başında okuldan geldiği poşetle,sene sonunda çöpe giden kitaplarımız var
kitaplar okula neden götürülmüyo onu anlamadım
bilmediğim için soruyorum benim kardeşim götürüyodu mesela
öğretmenler bu kitapları hiç mi kullanmıyolar yani nerden ders işliyolar o zaman
ya da milli eğitim bunun farkında değil mi eğer içerik yetersizse ki yetersiz olduğu belli onlar bu konuda birşey yapmalı
biz mesela gençlik ve spor bakanına bi tweet atmıştık yurtla ilgili bi sorunu ertesi hafta o konuda işlem yapıldı ve sorun çözüldü sosyal medyayı dikkate alırlar belki tepki göterilirse
diğer konuda da öğretmenler öğrencilere kitapları atmak yerine okula getirmeleri konusunda uyarıp onları topluca geri dönüşüme gönderebilir mesela
sonuçta madem ki israf olduklarını görüyolar okullar böyle çalışma organize edilebilir en azından