- 6 Aralık 2010
- 2.941
- 2.073
- 30
sen çalışıyormusun canım? ne mezunusunbende öyle düşünüyorum çalışır zaten benimki gocunmaz ama iş bulabilirse
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sen çalışıyormusun canım? ne mezunusunbende öyle düşünüyorum çalışır zaten benimki gocunmaz ama iş bulabilirse
benim çalışmamamla alakalı bi sorun yok çalışmamı istemiyor zaten ama ben iş arıyorum buldugum anda da işe giricem. benimde kırıldıgım noktalar oldu ama ailesine saygısızlık yapmadım ondan da aynı davranışı bekledim sadeceYani erkek olmak ne zor. Evleneceksin git askerliğini yap yüksek maaşlı iş bul. Kızı tatmin et ailesini tatmin et... Ohoo. Tabiki aile evladının iyi şartlarda yaşamasını ister. Çocuğun ailesi kalkıp sen çalışmıyorsun bile ne bu istekler dese ne diyeceksin? Paradan puldan daha önemli şeyler var. Ayrıca sürekli senin ailene gelip gitmek zorunda değil. Baban sürekli kulp takıp duruyor kırılması çok normal. Ben olsam ben de bayramdan bayrama belki giderim.
aynı bölümden mezunuz canım iş arıyorum bulamadım henüz :/sen çalışıyormusun canım? ne mezunusun
üzülme takmamaya çalış lakin askerlik uzun .pskoloji sağlam olmuyor.sennle aynı şeyleri yaşıyoruz aynı duyguları paylaşıyoruz .benimle her zaman konuşabilirsin.umarım çıkar çıkmaz güzel bi iş bulur.aynı bölümden mezunuz canım iş arıyorum bulamadım henüz :/
evet aynı durumdaymışız canım :) sende yazabilirsin istediğin zaman. inşallah ikiside askerlik biter bitmez iyi yerlere gelirlerüzülme takmamaya çalış lakin askerlik uzun .pskoloji sağlam olmuyor.sennle aynı şeyleri yaşıyoruz aynı duyguları paylaşıyoruz .benimle her zaman konuşabilirsin.umarım çıkar çıkmaz güzel bi iş bulur.
Beraber oldugum biri var ileriye dönük bi ilişki Allahin izniyle ama bi kac sorun var kafamda. Istemeye geleceklerdi babam is olmadan olmaz dedi oda idareten bi işe girdi çalıştı askere gidecekti ihtiyaçlarını karşılamak için boş kalmamak için. Bende babam bu isle tatmin olmayabilir kendi sıkıntı cekti benim cekmemi istemez falan dedim. Oda ben bizim icin çabalıyorum kimseyi tatmin etmek zorunnda degilim demişti. Bi arada evlenince ben çok sık gitmem sen gider aileni görürsün demişti sakayla karışık. Ben bunlara alindim. Bi kac gun öncede bu tarz bisey oldu yine bende sana bi daha babamla alakali sorunlarimi anlatmicam uzaklaşıyorsun ön yargıyla yaklaşıyorsun falan dedim. Tartıştık biraz. Simdi konusu açılınca laf vuruyor bana laf etmedim bişey demedim falan diyor. Yani mnasil anlatsam of gıcık oldum işte babamla sorunlarim var biraz ama tabiiki cok seviyorum onu dertlesmek amacıyla anlatmıştım bikaç bişey babama karşı saygısızlık yaomaz sandım cok saygılı biri çünkü normalde.
Bozulmakta hakli miyim? Uzun uzun yazdim bende senin ailene kirilabilirim ama saygidda kusur etmem senin ailen benim ailem benim ailem ben onlari cok seviyorum sende sev istiyorum falan dedim. Tamama anlaştık deyip kestirip atti. Bu kinuda tartismak yakışmıyor bize falan dedim ama pej ustelemedi. Haliyle sinir oldum bende abarttim m8 ya kizmakta haksiz miyim?
kısmen beni suçlu bulmuşsun ama bu yorumuna çok sevindimherkes erkek tarafını hatalı bulmuş, evet tabi ki hataları var
ama hırsızın hiç mi suçu yok???
"ileriye dönük bir ilişki" kurduktan sonra babası iş olmadan olmaz demiş
çocuk da idareten bile olsa bir işe girmiş çalışmaya başlamış (kız için!), askere gideceği halde
buna rağmen kız "babam bu isle tatmin olmayabilir kendi sıkıntı cekti benim cekmemi istemez falan" demiş
çalışmayan, anneyi çocuğu çok üzen bir baba ve baba yüzünden sevgilisinin çok üzerine giden bir kız
bence çocuk bu şartlar altında "ben bizim icin çabalıyorum kimseyi tatmin etmek zorunda değilim" derken iyi söylemiş
tabi ki her ebeveyn çocuğu refah yazasın ister ama daha askerlik yok birşey yok, çocuğun ne yapacağına bakılmadan baskı yapılmış bence
ayrıca çocuk ailenle görüşmem, hiç gitmem dememiş
"ben çok sık gitmem sen gider aileni görürsün" demiş
bunu yazan bir kadın olsaydı, eşimin ailesiyle çok sık görüşmek istemiyorum, arada görüşmek istiyorum deseydi, çoğu üye haklısın canım derdi....
kısmen beni suçlu bulmuşsun ama bu yorumuna çok sevindim
benim yaptığım da yanlıştı belki ama ben sadece saygı göstersin ailemi sevsin istiyorum onun annesi kardeşi kuzenide beni kırdı ama ben asla bişey demedim çünkü sevgilimi seviyorum onunda aynı şeyi yapmasını istedim.
objektif baktın olaya ve yorumun içimi rahatlattı ne yalan söyleyeyim.
O da babanınızın söylediklerine kırılmış olabilir tabii,ama dediğim gibi siz ona güvendiniz derdinizi anlattınız böyle yapmaması gerekirdi.Zaman verin siz de biraz anlayışlı olun bakalım ne olacak :) büyütmeyin zaten şimdi iş telaşınız vs. olacak bunlar daha tatlı heyecanlar diye düşünüyorum bunları yaşayın derim aileleri hiç karıştırmayın sorunlar o zaman büyüyor,herkes farklı bir şeyler bekliyor çünkü :) Tavrınızı koydunuz artık zamana bırakın..Tavrimi koydum tartistik zaten Özür diledi ama konu uzamasin diye büyük ihtimalle. SSuan bi daha ayapamaz ayni seyi tepki verdim çünkü. Bende ciddi bi sorun olduğunu düşünüyorum :/ bi daha guvenip bi sorunumu paylasacagimi sanmıyorum
tanışma oldu sadece babamı bi kez annemi 2 kez gördü.seni kırmamış olduğuma çok sevidim
bence, babanın isteklerini vs yansıtmadan önce bir bak bakalım o ne yapacak? biraz zaman ver, bir dönsün, bak bakalım çabalayacak mı
sonra iletirsin istekleri
fakat
şu da yanlış
"onlar beni kırdı ben birşey demedim"
böyle böyle insanlar birbirinin tepesine çıkıyor ve evlilikler mutsuz oluyor, sonunda da bitiyor
kırıldıysan ve haklıysan paylaşman lazım
paylaş ki ya ilişki tam sağlam temeller üzerine otursun ya da ak-kara ortaya çıksın
saygı ve sevgi, istemekle olmuyor maalesef
herşey karşılıklı
yani yazdıklarından ailenin çocuğa karşı bir sevgi saygısı anlaşılmıyor ki çocuk da onları saysın sevsin...
hem ne kadar tanıyorlar birbirlerini?
tanımadan da sevgi ve saygıdan bahsetmek çok zor, körü körüne olmaz ki yani olur da görüntüde olur, kalpte olmaz
şuan öyle yapıyorum tavrımı koydum ve zamana bıraktım dediğin gibi aileler işin içine girince daha fazla sıkıntı yaşar olduk. hiç tatlı gelmiyor bana bunlarO da babanınızın söylediklerine kırılmış olabilir tabii,ama dediğim gibi siz ona güvendiniz derdinizi anlattınız böyle yapmaması gerekirdi.Zaman verin siz de biraz anlayışlı olun bakalım ne olacak :) büyütmeyin zaten şimdi iş telaşınız vs. olacak bunlar daha tatlı heyecanlar diye düşünüyorum bunları yaşayın derim aileleri hiç karıştırmayın sorunlar o zaman büyüyor,herkes farklı bir şeyler bekliyor çünkü :) Tavrınızı koydunuz artık zamana bırakın..
bilmiyorum seviyorumda. ayrılmak gibi bi niyetim yok aslında ama düzelmez mi senceSen bu adami alirsan bile bile lades demis olursun.
tanışma oldu sadece babamı bi kez annemi 2 kez gördü.
evet söylemem gerek ama ne yapacağınıbilmiyor ben kırıldığımı söyledim mesela gidip direk annesine neden kıza böyle dedin diyor ortalık daha da karışır diye pek bişey demiyorum o yüzden beni savunayım derken beni laf taşıyan konumuna getiriyor o yüzden anlatamıyorum. defalarca bak sakın gidip bişey deme dediğim halde beni nasıl savunacağını bilemiyor. kendine göre doğru olanı yapıyor ama olmuyor işte. ne yapacağımı bilemiyorum bende. abim gayet iyi davrandı 2 kez aynı ortamda bulundu onlarda. böyle işte
olgunlaşmamış olmasına veriyorum laf taşıma durumunuda.canım daha genç ve deneyimsizsiniz
evet onun laf taşır gibi yapması yanlış arada köprü olması lazım, dengeyi kurması lazım
bir de şunu yazayım
evet maddi refah çok çok önemlidir, fakat mutluluk ayrı birşey
ne lüks otomobili olan insanlar var, sürekli toplantıda, eşi hep yalnız, çocuklar babalarıyla çok az zaman geçirir
bir de arabası olmayan insanlar var, haftasonu küçük tüpü, çocuklarını alır otobüsle pikniğe götürür, mutlu eder
yani evlilik olacaksa, her yönüyle ölçmek tartmak lazım
bundan sonra anlatmayı düşünmüyorum zaten canım. eger Allah izin verirde evlenirsek ailemle aynı şehirde olmayacaz zaten senede 1 2 kere gelme şansım olur o kadarına karışmaz diye umuyorum..Canim Merhaba sen babanla sorunların olduğunu anlatmissin oda sanirim bunu fırsata dönüştüruyor daha evlenmeden sen gidersin ben gitmem pek demesi bile sorunların işareti evlenince senin gidip gelmeni bile kisitlar emin ol herkesin babasiyla sorunları olur karşındaki insanın böyle davranması çok kötü onun tam tersi Sana destek olması lazım bence iyi düşün babanla olan yani ailemden dediğin hiç kimseyle olan sorunlarını da anlatma ona malzeme çıkmasın
aynen sen en baştan tavrını koy ki sonradan herseyden yüz bulabilir o yüzden hele birde ailenle çok yakın değilsin falan sanarsa seni arkanda kimse yok gb algılayabilir bunlara dikkat et sevgili dönemi tabi fazla anlamazsin ama evlenince çok farklı olabilirbundan sonra anlatmayı düşünmüyorum zaten canım. eger Allah izin verirde evlenirsek ailemle aynı şehirde olmayacaz zaten senede 1 2 kere gelme şansım olur o kadarına karışmaz diye umuyorum..