Haklısın canım bu okuyup okumamak meselesi değil.Kimse birini okumadı diye küçümseyemez herkesin şartları bir değildir.Bunu söyleyen kişi zengin fakir ayrımı yüzünden ölen şehitlerimize saygısızlık etmiş olur.Belki okuyamadı diye parası yok diye zevgin mevki sahibi kimsesi yok diye askerde canını vermek zorunda kalanlar var.Birde sırf torpille askerlik yapmayanlar var.Ben bu askerlik sisteminde adalet göremiyorum
Aynen öyle cnm eğitim almış insan bile böyle direk yargılıyorsa zaten.. bilmiyorum ya .
sonuçta herkesin bi sebebi var bişeyler için . tamam okumak istemeyipte okumayan da var . ama kafası basmadığı halde özel okullarda parayla okutulan,sonra yine para sayesinde askerliğini hiç yapmayanlarda varoda uzun kısa herkese yapılan bi haksızlık mesela.. ya yine diyorum ben 4 yıl okuduktan sonra bide uzun dönem yapılması çok anlamsız olurdu zaten 5 ay uygun bi süre.. sadece 15 fazla.. bununda kısa dönemlerle bi ilgisi yok. saygı duyulsun yeter.
Valla canım yeri geliyor eğitimden sıkı yönetimden doğu olmayanlar bile cinnet geçircek duruma geliyor askerlik her yerde aynı sadce doğuda terör yüzünden daha fazla sıkıntı var ama batısı olmuş karadenizi egesi olmuş askerlik sonuçta o yüzden herkesi çok iyi anlayabiliyorum.İnş geçip gidicek canım.Ben şu an düğüne şafak sayıyorum.Evimi yerleştirirken içime bir ateş düştü dedim geçen sene bu zamanlar napıyordun şimdi ne yapıyorsun hayla hatırladıkça insanın içini yakıyor.Hepinizde olucak bu.Benim nişanlım askerliğe dahil tek bir anısını bile anlatmak istemez o kadar hatırlamak istemiyor.
Sizin için tek yapabilceğim bir an önce kavuşmanızı temenni etmek ve inş askerlik kısalır diyebilmekBiz bunun hayellerini çok kurmuştuk olmadı inş size denk gelirde bir bayram yaşarsınız
Tabikide kimsenin derdi askerlik süresini yükseltmek değil.Arada tabiki fark olucaktır.Ama bu statü farkı değil zaman kaybı farkı.4 sene okuyan 24 25 yaşında askere gidiyorsa bu vakti bir şekilde toparlaması için bu böle olmalı.Ama okumadı diyede bir insanın hayatından 15 ayı silmek.Birde bunların psikoljsi bozuluyor gelip toparlanana kadar o kadar süre geçiyor. Hiç değilse 10 aya kadar indirilmeli en kötü 12 aya.
canım düğüne 25 gn kalmış askerlik geride kaldıı ne güzel sizin için ... darısı başımıza :) aynen doğu çok ayrı ama karadeniz iç anadolu akdeniz marmara ege farketmiyor...Ben hep derim doğuda askerlik yapanlar kat be kat zor....
Amin sizede mutluluklar yuvanızdaa
Aynen cnm. sadece 15 ayla kalmıyo bi topralnma süresi de var .. 15 malesef çokk keşke düşseydı de ümit iştee
Evet canım bitti gitti bizim için 3 hafta sonra düğünüm var.Bitip gitti ama böle haksızlık olunca o yaram depreşiyor bir şeyler demek zorunda hissediyorum kendimi.Darısı hepinizin başına kızlar
Evet canım bitti gitti bizim için 3 hafta sonra düğünüm var.Bitip gitti ama böle haksızlık olunca o yaram depreşiyor bir şeyler demek zorunda hissediyorum kendimi.Darısı hepinizin başına kızlar
Amin canım darısı hepimizin başına... ama eminim bende her gördüğümde senin gbi yaram depreşick yani bu yaşadığmız günleri unutmak mümkn değilki..
Sanada şimdiden mutluluklar cnm
Kızlar öncelikle hepinizi Allah sevdiklerinize kavuştursun.91/4 olarak uzun dönem şırnak askeri bekledim ben.Nişanlımı askere gönderirken içimden bir şeyler koptu.Hele doğuya gittiğini öğrenince tüm yaşam bağlarım koptu gitti onunla beraber.İzne gelmesi bile sorundu bir şey olucak diye izne gelmesini bile istemiyordum korkudan.Bazı arkadaşlar uzun dönem kısa dönem kavgası yapmışlar.Evet her ikiside askerlik.Ama bir yan 5 ayda geçiyor diğeri 3 katı acı yaşıyor.Bunu okumakla ilgiside yok okusaydı da 5 ay yapsaydı diyenler.Herkesin hayat şartları bir değil.Belkide zorunlu olarak okulunu bırakıp askere gitmek zorunda olanlarda olmuştur.Evine ailesine bakmak zorunda kalanlarda olmuştur.Ben bu sistemi desteklemiyorum.Onlar okuyup bu devlete hizmet ediyorlarsa.Diğer 15 ay askerlik yapan askerlerimizde sivilde yine bu devlet için çalışıyorlar.Bu bencede ayrımcılık.Evet pat diye konuya daldım ama asker beklemek öyle bir psikoloji ki askerleriniz döndüğünde bile aaa geçen sene bu zamanlar askerdeydi şu şu olmuştu diye hatırlayıp içiniz yanıyor.Geçen kaybolan zamanınıza döktüğünüz göz yaşlarınıza acıyorsunuz.Özlemlerinizi sessizce ağladığınız geceleri hatırlayıp gözleriniz doluyor.Her iki tarafında yaptığı askerlik her iki tarafında yaşadığı acı ama bunların süresi bir tarafı daha çok yıpratıyor.
Bir arkadaşımız doğunun zorluğunu yazmış anlatmış.Allah sabır versin canım. Bende kaç kez bilirim arkadan patlama silah sesi gelipte nişanlımın sonra konuşuruz diye telefonu kapattığını.Hepsi geçicek biticek inş. içini ferah tut.Sana nacizane tavsiyem nişanlın döndüğünde elinden geldiğince anlayışlı ol üzerine gitme.Çünkü çok yıpranmış bir psikoloji ile dönüyorlar.Bunun seninle hiç bir ilgisi olmucak bunu unutma sadece anlayış göster
Hepinize hayırlı teskereler şimdiden
Tabi ki o anı yaşamayan anlamaz canım sabaha kadar bekleyiş falann sadece fikir yürütebilirizKimse yaşamasın artık öyle geceler. Dedim ya canım yazdıklarıma bakarsan ben gerçekten anlıyorum. Kimseye burdan kötü diyemem canım zaten Kişilerle alakalı değildi zaten sorun üslupla alkalıydı. Neyse yahu boş verelim.Dualarımız bütün askerlerimiz ile birlikte.
Kızlar öncelikle hepinizi Allah sevdiklerinize kavuştursun.91/4 olarak uzun dönem şırnak askeri bekledim ben.Nişanlımı askere gönderirken içimden bir şeyler koptu.Hele doğuya gittiğini öğrenince tüm yaşam bağlarım koptu gitti onunla beraber.İzne gelmesi bile sorundu bir şey olucak diye izne gelmesini bile istemiyordum korkudan.Bazı arkadaşlar uzun dönem kısa dönem kavgası yapmışlar.Evet her ikiside askerlik.Ama bir yan 5 ayda geçiyor diğeri 3 katı acı yaşıyor.Bunu okumakla ilgiside yok okusaydı da 5 ay yapsaydı diyenler.Herkesin hayat şartları bir değil.Belkide zorunlu olarak okulunu bırakıp askere gitmek zorunda olanlarda olmuştur.Evine ailesine bakmak zorunda kalanlarda olmuştur.Ben bu sistemi desteklemiyorum.Onlar okuyup bu devlete hizmet ediyorlarsa.Diğer 15 ay askerlik yapan askerlerimizde sivilde yine bu devlet için çalışıyorlar.Bu bencede ayrımcılık.Evet pat diye konuya daldım ama asker beklemek öyle bir psikoloji ki askerleriniz döndüğünde bile aaa geçen sene bu zamanlar askerdeydi şu şu olmuştu diye hatırlayıp içiniz yanıyor.Geçen kaybolan zamanınıza döktüğünüz göz yaşlarınıza acıyorsunuz.Özlemlerinizi sessizce ağladığınız geceleri hatırlayıp gözleriniz doluyor.Her iki tarafında yaptığı askerlik her iki tarafında yaşadığı acı ama bunların süresi bir tarafı daha çok yıpratıyor.
Bir arkadaşımız doğunun zorluğunu yazmış anlatmış.Allah sabır versin canım. Bende kaç kez bilirim arkadan patlama silah sesi gelipte nişanlımın sonra konuşuruz diye telefonu kapattığını.Hepsi geçicek biticek inş. içini ferah tut.Sana nacizane tavsiyem nişanlın döndüğünde elinden geldiğince anlayışlı ol üzerine gitme.Çünkü çok yıpranmış bir psikoloji ile dönüyorlar.Bunun seninle hiç bir ilgisi olmucak bunu unutma sadece anlayış göster
Hepinize hayırlı teskereler şimdiden
sohbetinizi böldüm kusura bakmayın ama şafağımı yazayım dediim
Sendeyiz KARAMAN
son:70
:119::119::119::119:
Kamile bebeğm yaaa nolmş öle ? Kötü olmuşsundur haber alamayınca ömerdn? Of ya of.. Bnmkide bingöle gittiğide çok korkmştm biliosnbunu okurken gözyazşlarımı tutamadım.çok teşekkürler nasılda güzel özetlemişsiniz..muradına ermişsinizAllah başka ayrılık vermez inş..çok mutlu olursunuz..
Gelelelim uzun kısa dönem konusuna..tamam kabul 4-5 hatta 13 yıl okuyan insanı tututp 15 ay askerlik yap diyemezsin.buna hakkın yok!!ama sırf okumadı diye birini tutup 15 ay her şeyden mahrum etmek mi adelet..tamam kısa dönem hakkınız buna kimsenin lafı yok arkadaş ama 15 ay nedir!!biz sadece 15 ay yerine daha kısa olmaz mı diyoruz..en kötüsü 12 ay olsa ne olur diyoruz..
bir arkadaşım 1 aya kadar çarşı izni yoktu diyor tamam çok zor biliyorum ama ben sevgilimi 7 ay boyunca hiç görmedim!!ne çarşı vardı ne bir şey..düşünün 7 ay!!sizin askerlikten bile uzun..ki ben doğu yareniyim neler yaşadığımızı az çok tahmin edebilrsiniz..
daha 2 gün önce mardinden başka bir ile asker sevkiyatına gittiler gecenin bir yarısı ve 5-6 saat haber alamadım neden biliyor musunuz nasıl olduysa yola ağaç devrilmiş onunla uğraşmışlar..nasıl oldu acaba??Allah'ın işi dimi..gecenin bir yarısı tam onların yolunun üstüne devrilivermiş..bu sadece en yakın örnek diye bunu söylüyorum..şu 13 ay boyunca neler yaşadığımızı bir Allah biliyor bir de biz..kabul bu sizin sorununuz değil bu sistem çok berbat..(anladınız mı neye berbat dediğmizi)
neyse lafı fazla uzaltıp ortalığı germeye gerek yok..hani OKUYUP BİZİM SEVİYEMİZE DÜŞMEK İSTEMEYEN ARKADAŞ VAR YA (bende üni. okuyorum ayrıca) ALLAH SİZE BİR DAHA BÖYLE AYRILIK VERMESİN EMİ!!insanları tanımadan yargılamak mı eğitimli olmak?
Bak destinyeda ben sizin askerlerinizin hepsi rahat demedim, kısa dönemler daha çok eziliyor, zaten gidecekler diye yapabildiklerini yapıyorlar bu süreçte bunu kast ettim bu 1.si.
Valla bende 5 sene okudum çok da çektim sıkıntıyı.Benim kuzenim ve tanıdığım bir sürü kısa dönem asker doğuya gitti bizim topikde var hatta çarşı izninde pkklılar tarafından tehdit edilen sürekli , uykusuz geceleri bir tek siz yaşamıyorsunuz topikle sınırlamamak lazım.Kim demiş kısa dönemler doğuya gitmiyor diye bence kendi kendine istatistik yapmasan iyi olur..Benim kuzenim kısa dönem dağda mayına bastı parmaklarını kaybetti, havadan askerlik değil mi?:44: ayrıca yumruk hakaret her askerlikte var diyorsun demekki bizimkiler de aynı askerliği yapıyor orda bunu gösterir.
Mesele kişisel değil bizim sizle ne sıkıntımız olabilir ki?Biz sadece bazılarınızın ifade tarzına üzülüyoruz.Ki zaten 15 ayın adaletsiz olduğunu ben yorumumda yazmışım değil mi.Havadan askerlik bebek işi falan.15 ayın 5 aya göre uzun olduğu zaten tartışmasız bunu tartışmıyoruz sadece 5 ay gittiklerinde yatıyorlar, rahat rahat geçiriyorlar imaları canımızı sıkıyor. sadece fikir söyledik sizler gibi, polemik yapacak birşey yok, dediğin gibi 5 gün sonra da zaten asker yareni değiliz ama yine dualarımız hepsiyle.
Biz 15 ayı hafife almıyoruz 5ve 15 ayı bir tutmuyoruz zaten öyle bir ifade kullandığımızı hatırlamıyorum dediğim gibi sadece ifade tarzı rahatsız etti.Yoksa herkes nasıl isterse düşünür ama nasıl söylediğine dikkat etmeli bence.''Bu tartışmayı oldum olası anlamıyorum ya.Biz belirlemedik ki askerliğin süresini zaten bize kalsa bizde daha kısa olmasını isteriz.Allahım bütün bekleyenleri bizi, 352leri, uzun dönem yarenlerini çabucak kavuştursunn umarım eni yılda bir düzenleme gelirde kısalır şu askerlik.'' demişim yorumumda burda kısalmasından kasıt 15 ay yapanlar içindi.Biz bu kadar yumuşak ifadeler kullanırken sizin sert konuşmanız ilginç :44: İstediğinizi düşünün biz bebek işi askerliğimizi bitirdik darısı size olsun dediğim gibi dualarımız sizin içinde kolayca geçip bitmesi.hoşçakalın.
neden adaletsizlik olsun bende bu düşünceyi anlamıyorum adam ztn 24yaşına kadar okuyor hatta 25 yaşına kadar o yaştan sonra vatana millete yararlı işte olmak varken niye 15ay askerlik yapsın bu mu adalet? yapmayın Allah aşkına...
sizin çektiğiniz sıkıntıyı biz hiç bir zaman küçümsemedik kolay değil tabi ki 15ay ömrün en güzel döneminden çalınıyor biz 1 çekiyosak siz aynı dönemi 3 çekiyorsunuz... haklısınız ama arkadaşınız yaklaşımı çok saçma sonuçta herkes kendi seçimini kendi yaptı okumak kısa dönem yapmak ya da okumayıp uzun dönem yapmak bunlar insanların kendi seçimleriydi hakısz mıyım? (bundan maddi imkansızlıktan dolayı okuyamayanları ayrı tutuyorum)
yumruk ezilmek her askerlikte oluyor demişsiniz bak ne güzelde söylemişsiniz aralarında fark yok işte uzun da olsa kısa da olsa aynı sıkıntıyı yaşıyor... hatta öyle ki orda bir çok uzun dönem asker kısa dönemlere ellerinden geldiğince yardımcı oluyor nişanlımın en yakın arkadaşı uzun dönem onların sıkıntısı yokken birbirlerine destek olurken sizin burda ezici konuşmanızı doğru bulmuyorum hele ki böyle nefret vari bir konuşma... adam o kadar emek harcayıp bu yaşa gelmiş bırakında hakkını alsın maaşla... sizinde yeterince gergin olduğunuzu düşünüyorum kırıcı söyler etmek yersiz Allah en kısa zamanda size de askerlerinize kavuşmayı nasip etsin...
okuyan adamla okumayan adam arasında tabiki de fark olacak , iş hayatında da böyle değil midir? mühendis adamı eleman olarak çalıştırıp asgari ücret mi verirler??
okusaydılar kısa dönem yapsalardı
insanlar 5 ay bekler 15 ay bekler hepsi acıdır, seninki daha fazladır benimki daha azdır ama acıdır sonuc itibariyle
insanların acılarıyla hassas noktalarıyla dalga gecmekte kücümsemekte ( bebek işi , havadan askerlik vs ) zaten cahil insanların isidir
neyse bende sizin seviyenize ineyim belki anlarsınız..
şafak olmuş coni moni kim takar onu buni
haydi allah kavustursun
amin cnm inşallah kimse yaşamasın..
teskereyi alsanızda dualarınızı eksik etmeyin..:26:
selam şen piliçleriiiimm
nabersiniz bakeeeeemmmm?:13:
boşverin herşeyi kaderimizde ne varsa onu yaşıcaz
biz ne kadar burdan konuşsak boş lafımız ulaşması gereken yerlere ulaşcak mı sanki :26:
Kamile bebeğm yaaa nolmş öle ? Kötü olmuşsundur haber alamayınca ömerdn? Of ya of.. Bnmkide bingöle gittiğide çok korkmştm biliosnkeşke yazdaydn bana knşurduk? Şimdi her şey iyi dimi canım bi sorın yk ama..ayrıca yazdıklarına katılıyorum ama daha yazma üni okumuş arkadaşlar algılayamıo bizde üni okudk ama algılarımız daha açık demek ki
hem de nasıl oldum eda ama Allah biliyor ya ben komutan var diye yazamıyordur demiştim aksi bir şey aklıma gelmedi hiç..geç saatdede dönünce geldik hayatım diye mesaj attı ki ben uzatmadım bile önemsemedim ama ertesi gün söyleyince şok oldum resmen..bir de bu aralar barış süreci durdu diye haberler çıktı ya içim nasıl oldu bir bilsen..ama çok şükür kazasız belasız atlattık..ama bundan sonra aynı şey olursa ben ne olurum bilmiyorum..panik atak olacağım resmen şu askerlik yüzünden..
bilsem yazmaz mıyıdım güzelim ya ilk günler neler yaşadığımı bir siz biliyorsunuz..çok şükür şimdi her şey yolunca canım ama ömerlerde bir şey olacak diye korkmuşlar Allah'ıma çok şükür ki bir şey olmadı..
yok canım yazmam artık ben kendi fikrimi söyledim belki bu açıdan bakarlar diye düşündüm
Canım ya zor tabii..ofhayırlısıyla bitirin cnm arkanızdan geliyoruz inş yaşamaz bir daha böyle bi olay canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?