92/3 ve 92/4 asker yarenleri buraya

Aynen öyle cnm eğitim almış insan bile böyle direk yargılıyorsa zaten.. bilmiyorum ya .
sonuçta herkesin bi sebebi var bişeyler için . tamam okumak istemeyipte okumayan da var . ama kafası basmadığı halde özel okullarda parayla okutulan,sonra yine para sayesinde askerliğini hiç yapmayanlarda var oda uzun kısa herkese yapılan bi haksızlık mesela.. ya yine diyorum ben 4 yıl okuduktan sonra bide uzun dönem yapılması çok anlamsız olurdu zaten 5 ay uygun bi süre.. sadece 15 fazla.. bununda kısa dönemlerle bi ilgisi yok. saygı duyulsun yeter.

Tabikide kimsenin derdi askerlik süresini yükseltmek değil.Arada tabiki fark olucaktır.Ama bu statü farkı değil zaman kaybı farkı.4 sene okuyan 24 25 yaşında askere gidiyorsa bu vakti bir şekilde toparlaması için bu böle olmalı.Ama okumadı diyede bir insanın hayatından 15 ayı silmek.Birde bunların psikoljsi bozuluyor gelip toparlanana kadar o kadar süre geçiyor. Hiç değilse 10 aya kadar indirilmeli en kötü 12 aya.

canım düğüne 25 gn kalmış askerlik geride kaldıı ne güzel sizin için ... darısı başımıza :) aynen doğu çok ayrı ama karadeniz iç anadolu akdeniz marmara ege farketmiyor...Ben hep derim doğuda askerlik yapanlar kat be kat zor....
Amin sizede mutluluklar yuvanızdaa

Aynen cnm. sadece 15 ayla kalmıyo bi topralnma süresi de var .. 15 malesef çokk keşke düşseydı de ümit iştee

Aynen cnm. sadece 15 ayla kalmıyo bi topralnma süresi de var .. 15 malesef çokk keşke düşseydı de ümit iştee

Evet canım bitti gitti bizim için 3 hafta sonra düğünüm var.Bitip gitti ama böle haksızlık olunca o yaram depreşiyor bir şeyler demek zorunda hissediyorum kendimi.Darısı hepinizin başına kızlar

Evet canım bitti gitti bizim için 3 hafta sonra düğünüm var.Bitip gitti ama böle haksızlık olunca o yaram depreşiyor bir şeyler demek zorunda hissediyorum kendimi.Darısı hepinizin başına kızlar

Amin canım inşallah hayırlısıyla bizlerde bitirelimde adımlarımızı atarız

Amin canım darısı hepimizin başına... ama eminim bende her gördüğümde senin gbi yaram depreşick yani bu yaşadığmız günleri unutmak mümkn değilki..
Sanada şimdiden mutluluklar cnm

Amin canım darısı hepimizin başına... ama eminim bende her gördüğümde senin gbi yaram depreşick yani bu yaşadığmız günleri unutmak mümkn değilki..
Sanada şimdiden mutluluklar cnm

İnş zamanla unuturuz unutmasakta hafifler canım.Bende teşekkür ettim canım sağol

bunu okurken gözyazşlarımı tutamadım.çok teşekkürler nasılda güzel özetlemişsiniz..muradına ermişsiniz Allah başka ayrılık vermez inş..çok mutlu olursunuz..

Gelelelim uzun kısa dönem konusuna..tamam kabul 4-5 hatta 13 yıl okuyan insanı tututp 15 ay askerlik yap diyemezsin.buna hakkın yok!!ama sırf okumadı diye birini tutup 15 ay her şeyden mahrum etmek mi adelet..tamam kısa dönem hakkınız buna kimsenin lafı yok arkadaş ama 15 ay nedir!!biz sadece 15 ay yerine daha kısa olmaz mı diyoruz..en kötüsü 12 ay olsa ne olur diyoruz..
bir arkadaşım 1 aya kadar çarşı izni yoktu diyor tamam çok zor biliyorum ama ben sevgilimi 7 ay boyunca hiç görmedim!!ne çarşı vardı ne bir şey..düşünün 7 ay!!sizin askerlikten bile uzun..ki ben doğu yareniyim neler yaşadığımızı az çok tahmin edebilrsiniz..
daha 2 gün önce mardinden başka bir ile asker sevkiyatına gittiler gecenin bir yarısı ve 5-6 saat haber alamadım neden biliyor musunuz nasıl olduysa yola ağaç devrilmiş onunla uğraşmışlar..nasıl oldu acaba??Allah'ın işi dimi..gecenin bir yarısı tam onların yolunun üstüne devrilivermiş..bu sadece en yakın örnek diye bunu söylüyorum..şu 13 ay boyunca neler yaşadığımızı bir Allah biliyor bir de biz..kabul bu sizin sorununuz değil bu sistem çok berbat..(anladınız mı neye berbat dediğmizi)
neyse lafı fazla uzaltıp ortalığı germeye gerek yok..hani OKUYUP BİZİM SEVİYEMİZE DÜŞMEK İSTEMEYEN ARKADAŞ VAR YA (bende üni. okuyorum ayrıca) ALLAH SİZE BİR DAHA BÖYLE AYRILIK VERMESİN EMİ!!insanları tanımadan yargılamak mı eğitimli olmak?

amin cnm inşallah kimse yaşamasın..
teskereyi alsanızda dualarınızı eksik etmeyin..:26:

Amin canım Allah razı olsun.. doğu yareni olmak çok çok zor. gerçekten anlatsakta yaşamadan bilinmiyor acı tekrar söylüyorum bilmesinlerde ztn yaşamasın kimse!
taburada kaç kez saldırı oldu nefesim kesiliyor bunlar yaşandığında, bir şey olmasa bile hep diken üstündeyim.
hep gelecek güzel günlerimizi düşünüyorum kötü bir şey getirmemeye çalışıyorum aklıma. benimkininde kafasını dağıtıyorum hep telde. konuşmalarımı ses kaydı yapıp burda paylaşsam eminim gülümseyerek dinlersiniz..
nasıl bi psikolojiyle gelecek bilmiyorum ama ben herşeye hazırlıklıyım, anlayış her zaman gösteriyorum ztn ama dediğin gibi gelince dahada göstermem gerekiyor.belki saçma şeylerle bana patlıcak, alınmamam gerekiyor.
sizde çok zor şartlarda askerlik yapmışsınız ne güzel geçmiş gitmiş gözünüzaydın darısı başımıza inşallah

selam şen piliçleriiiimm
nabersiniz bakeeeeemmmm?:13:
boşverin herşeyi kaderimizde ne varsa onu yaşıcaz
biz ne kadar burdan konuşsak boş lafımız ulaşması gereken yerlere ulaşcak mı sanki :26:

Kamile bebeğm yaaa nolmş öle ? Kötü olmuşsundur haber alamayınca ömerdn? Of ya of.. Bnmkide bingöle gittiğide çok korkmştm biliosn keşke yazdaydn bana knşurduk? Şimdi her şey iyi dimi canım bi sorın yk ama..ayrıca yazdıklarına katılıyorum ama daha yazma üni okumuş arkadaşlar algılayamıo bizde üni okudk ama algılarımız daha açık demek ki

Öncelikle şunu belirtiyim hiç kimse bizim topikten kimseye nefretle yazma
Arkadaşınız sedacanın söylemleri zaten herşeyi net ortaya koyuyor.
Birincisi okumuş biriyim canım
Mühendislerin askeri ücretle çalıştını gördüm hatta okumaış kişilerin altında çalıştınıda gördüm ah canım okumakla adam olmuyor parada kazanılmıyor.Konuşmalarınla zaten kimin cahil olduğu ortada açık ve net.
Sabancı sence üniverste mezunumuydu örnegin
Altında kaç okumuş çalışıyordu acaba
Okumakla askerliğin alakası yok.
Tabiki 15 ay yapan biri 5 ay askerliği küçümser sizin sahsınız adına burda kimse bir laf etmedi.
Gelip buraya yazı yazan sizsiniz.
Yani canım önemseyende sizsiniz biz değiliz.Takanda sensin.
Seviyemize çıkmazsın doğru canım.

Her yerde poşet asker diyorlar size yani bütün Türkiyede biz değil.
Çünkü yaptığınız askerlik 15 aya göre evet kolay.
Çarşın 5 aymı 4 aymı yoktu canım benim 13 aydır yok bilmem anlatabildim mi
Doğuda 5 ay mı askerlik yapıyorsun benim sevgilim 13 aydır doğuda asker.
Arada ki fark ortada fazla söze gerek yok

amin cnm inşallah kimse yaşamasın..
teskereyi alsanızda dualarınızı eksik etmeyin..:26:

selam şen piliçleriiiimm
nabersiniz bakeeeeemmmm?:13:
boşverin herşeyi kaderimizde ne varsa onu yaşıcaz
biz ne kadar burdan konuşsak boş lafımız ulaşması gereken yerlere ulaşcak mı sanki :26:

Canım annemin mayına basan yeğeninden dolayı askerlere hassaiyeti vrdır hep dua gönderir beni de alıştırdı hep tembihler.O yüzden teskere alsak da unutmam duaları.

hem de nasıl oldum eda ama Allah biliyor ya ben komutan var diye yazamıyordur demiştim aksi bir şey aklıma gelmedi hiç..geç saatdede dönünce geldik hayatım diye mesaj attı ki ben uzatmadım bile önemsemedim ama ertesi gün söyleyince şok oldum resmen..bir de bu aralar barış süreci durdu diye haberler çıktı ya içim nasıl oldu bir bilsen..ama çok şükür kazasız belasız atlattık..ama bundan sonra aynı şey olursa ben ne olurum bilmiyorum..panik atak olacağım resmen şu askerlik yüzünden..
bilsem yazmaz mıyıdım güzelim ya ilk günler neler yaşadığımı bir siz biliyorsunuz..çok şükür şimdi her şey yolunca canım ama ömerlerde bir şey olacak diye korkmuşlar Allah'ıma çok şükür ki bir şey olmadı..
yok canım yazmam artık ben kendi fikrimi söyledim belki bu açıdan bakarlar diye düşündüm

Canım ya zor tabii..of hayırlısıyla bitirin cnm arkanızdan geliyoruz inş yaşamaz bir daha böyle bi olay canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…