92/3 ve 92/4 asker yarenleri buraya

benim de kocamı parçalayasım geliyor millet 5.5 ay yapıyor bizimki 15 ay.
kaç defa okul kazandı.
bi bitirmedi.
şimdi kafasını taşlara vuruyor.
her gün keşke okulumu bitirseydim diyor.
resmen kısa dönemlerin 3 katı ya.
çok pis acısını çıkaracağım bu günlerin

1 ay olsun diye bekliyorum. sanki 1 ay geçince hepsi geçer gibi geliyor.

aynen öyle oluyor canım yaa boş yere sinir stres yapıyoruz resmen..
inşallah canım

bendeeeeeee çok çok sıkıldım edaaaaaaaaaaaaaa bitsin artık ya ne bitmez günlermiş
o konuya hiç girme bile güzelim insan düşündükce deli olacak kaç katı kısa dönemin..
sona doğru elbette gelicez canım sadece sabır..

Selam kızlar, ne bitmez askerlikmiş yıllar gecti ya:)

selam ahh ahh ahh hemde hiç geçmiyor..bizde yıllar geçti diyebilececek miyiz acaba???

Aynen öyle canımmm valla 10 ay oldu bzm nerdeyse hala isyan ederm kısa dönemlere.. Yok canım geçmez 14 ay geçsede geçmio hiç bişey kat e kat artıyo..

Ahh kamilecmmm ahhhh bnde düşünmeym diorm topiclerine giriyorum daha dün geldiler 10 günleri var....of..off

çok çok çok sinir bozucu bi durum canım haklısın ama ne yazık ki elden bir şey gelmiyor

peki adalet dediğin şey 4 yıl boyunca hem maddi hemde manevi olarak zorlanan strese giren insanların 15 ay boyunca askerlik yapmaları mıdır ? hatta 4 yıl değil 13 yıl üstüne yüksek lisansı da katarsak bu 15 yıllık bir emek demek bana göre bunun 15aylık askerlikte harcanması asıl adaletsizliktir... maddi imkansızlıktan dolayı okuyamayan insanları tabi ki bu dediklerimden ayrı tutuyorum... ama okumak zor gelip okulu bırakıyorsa seçimini kendi yapmış demektir... yazdıklarınızı okuyunca üzüldüm aslında sizinde bizimde acımız aynı siz ne çektiyseniz bizde çektik farkımız yok bu şekilde küçüksemeniz doğru bir adalet anlayışı değil kanımca... bide havadan aserklik demişsiniz sizinki nöbet tutarken bizimkiler yattı mı? siznkilerin yediği yemek dışında daha iyileri mi bizimkilere verildi? ya da bizimkiler 5 yıldızlı otelde kaldı sizinkiler koğuşta mı yattı? garipsedim yaklaşımınızı...

Son düzenleme:

Havadan askerlik mi Kısa dönemler daha çok eziliyo bunu hepimiz biliyoruz bennurcum.Boş ver herkes istediği gibi düşünsün.15 ay gerçekten çok 9- 10 aya cekilebilir bence ama dediğin gibi 4 sene okumuş birinin (zaten yeterince yaşı geçmiş oluyor) normal askerlik yapması bence de hak olmaz.ayrıca 12 ay yapan da birsürü üni. mezunu askerimiz var.Daha dün gelmiş olabiliriz ama 5 ayda 15 aydan dha fazla ezilen sıkıntı çeken hatta yumruk atılan askerlerimiz oldu topikte.Bu tartışmayı oldum olası anlamıyorum ya.Biz belirlemedikki askerliğin süresini zaten bize kalsa bizde daha kısa olmasını isteriz.Allahım bütün bekleyenleri bizi, 352leri, uzun dönem yarenlerini çabucak kavuştursunn umarım eni yılda bir düzenleme gelirde kısalır şu askerlik.

inşallah cnm hepimizin temennisi o... hepmizi asker yolu beklerken bu tür konuşmalar canını sıkıyor insanın işte... Rabbim tüm asker bekleyenleri en kısa zamanda kavuştursun...

inşallah cnm hepimizin temennisi o... hepmizi asker yolu beklerken bu tür konuşmalar canını sıkıyor insanın işte... Rabbim tüm asker bekleyenleri en kısa zamanda kavuştursun...

Amin kuzum amin arkadaşlarda geriliyor haliyle sanırım şafakları daha uzun olduğu için.Herkes tabi ki en kısa sürede kavuşmak istiyor buna hak veriyorum ama kimse havadan dememeli sadece süre olarak kısa yoksa içerik aynı Kısa dönemle uzun dönem askerlerimiz orada çok iyi kaynaşmışlar ama topiklerde nedense böyle bir durum var sende sıkma canını.

Buraya birinizin yazacağını biliypdum evet ana göre havadan bizim askerlerimiz mi rahat allah aşkına ya!!! Kısa dönmler doğuya bile gitmio burda kaç yane doğu yareni var uykusuz gece geçirenler!!! Bnm kuzenmde kısa dönm daha dün gitti gelio sizin gibi. Adaletsiz.evet 4 yıl okumuş olavilirsiniz bnde okudum üni ama emin olun 4 yıl ünide çektiğin sıkıntılar 15 ayın yanında hiç
Bişey zaten fazla gününüz kalmamış bence polemiğe gerek yk zaten 1 haftasonra asker yarenide olmcksnz alınmayın boşuna ayrıca lafm sizlere diil kişisel algılayıp yazmanız saçma olmşW

Okumakla askerlik süresinin az tutulmasının adetlesizlik olduğunu düşünüyorum.
Maddi durumla askerlik süresinin hiç bir alakası yok.
Ailenin tek geçim kayanagı olan kişilerde 15 ay askerlik yapıyor.
Askerlikle okumanın arasında dağlar kadar fark var.Askerlik demek hapis hayat demek özgürlük yok demek.
5 ay 15 ay asker bekleyen biri için oldukça hafif ve kolay bir süre kusura bakmayın sizin yaşadığınızla benim yaşadığım asla bir olamaz sizin gibi 3 kere askerlik yaptık.Asıl hafife alan bu laflarla sizsiniz.Biz değiliz.
Yumruk ezilmek her askerlikte oluyor size masus birşey değil.12 ay askerlik yapanların 15 ay askerlik yapanlardan çok daha farklı yaptığını hepimiz biliyoruz.Gerek kalacak yerleri olsun gerekse maaşları kaç katı olduğunu.
Asker beklemek zor elbette özlem çekmek zor.
Ama 5 ay beklemek 15 ay beklemenin yerinde kusura bakmayın ama bebek işi

Biz buraAda kimlerin tezkere aldıklarını gördük
91/4
92/1
92/2
ARTIKKK SIRAA BİZDEEE
TEZKERECİİ DEVREYİZZZZ ÖTESİİ YOOOOOK

Bak destinyeda ben sizin askerlerinizin hepsi rahat demedim, kısa dönemler daha çok eziliyor, zaten gidecekler diye yapabildiklerini yapıyorlar bu süreçte bunu kast ettim bu 1.si.
Valla bende 5 sene okudum çok da çektim sıkıntıyı.Benim kuzenim ve tanıdığım bir sürü kısa dönem asker doğuya gitti bizim topikde var hatta çarşı izninde pkklılar tarafından tehdit edilen sürekli , uykusuz geceleri bir tek siz yaşamıyorsunuz topikle sınırlamamak lazım.Kim demiş kısa dönemler doğuya gitmiyor diye bence kendi kendine istatistik yapmasan iyi olur..Benim kuzenim kısa dönem dağda mayına bastı parmaklarını kaybetti, havadan askerlik değil mi?:44: ayrıca yumruk hakaret her askerlikte var diyorsun demekki bizimkiler de aynı askerliği yapıyor orda bunu gösterir.
Mesele kişisel değil bizim sizle ne sıkıntımız olabilir ki?Biz sadece bazılarınızın ifade tarzına üzülüyoruz.Ki zaten 15 ayın adaletsiz olduğunu ben yorumumda yazmışım değil mi.Havadan askerlik bebek işi falan.15 ayın 5 aya göre uzun olduğu zaten tartışmasız bunu tartışmıyoruz sadece 5 ay gittiklerinde yatıyorlar, rahat rahat geçiriyorlar imaları canımızı sıkıyor. sadece fikir söyledik sizler gibi, polemik yapacak birşey yok, dediğin gibi 5 gün sonra da zaten asker yareni değiliz ama yine dualarımız hepsiyle.

Biz 15 ayı hafife almıyoruz 5ve 15 ayı bir tutmuyoruz zaten öyle bir ifade kullandığımızı hatırlamıyorum dediğim gibi sadece ifade tarzı rahatsız etti.Yoksa herkes nasıl isterse düşünür ama nasıl söylediğine dikkat etmeli bence.''Bu tartışmayı oldum olası anlamıyorum ya.Biz belirlemedik ki askerliğin süresini zaten bize kalsa bizde daha kısa olmasını isteriz.Allahım bütün bekleyenleri bizi, 352leri, uzun dönem yarenlerini çabucak kavuştursunn umarım eni yılda bir düzenleme gelirde kısalır şu askerlik.'' demişim yorumumda burda kısalmasından kasıt 15 ay yapanlar içindi.Biz bu kadar yumuşak ifadeler kullanırken sizin sert konuşmanız ilginç :44: İstediğinizi düşünün biz bebek işi askerliğimizi bitirdik darısı size olsun dediğim gibi dualarımız sizin içinde kolayca geçip bitmesi. hoşçakalın.

neden adaletsizlik olsun bende bu düşünceyi anlamıyorum adam ztn 24yaşına kadar okuyor hatta 25 yaşına kadar o yaştan sonra vatana millete yararlı işte olmak varken niye 15ay askerlik yapsın bu mu adalet? yapmayın Allah aşkına...
sizin çektiğiniz sıkıntıyı biz hiç bir zaman küçümsemedik kolay değil tabi ki 15ay ömrün en güzel döneminden çalınıyor biz 1 çekiyosak siz aynı dönemi 3 çekiyorsunuz... haklısınız ama arkadaşınız yaklaşımı çok saçma sonuçta herkes kendi seçimini kendi yaptı okumak kısa dönem yapmak ya da okumayıp uzun dönem yapmak bunlar insanların kendi seçimleriydi hakısz mıyım? (bundan maddi imkansızlıktan dolayı okuyamayanları ayrı tutuyorum)
yumruk ezilmek her askerlikte oluyor demişsiniz bak ne güzelde söylemişsiniz aralarında fark yok işte uzun da olsa kısa da olsa aynı sıkıntıyı yaşıyor... hatta öyle ki orda bir çok uzun dönem asker kısa dönemlere ellerinden geldiğince yardımcı oluyor nişanlımın en yakın arkadaşı uzun dönem onların sıkıntısı yokken birbirlerine destek olurken sizin burda ezici konuşmanızı doğru bulmuyorum hele ki böyle nefret vari bir konuşma... adam o kadar emek harcayıp bu yaşa gelmiş bırakında hakkını alsın maaşla... sizinde yeterince gergin olduğunuzu düşünüyorum kırıcı söyler etmek yersiz Allah en kısa zamanda size de askerlerinize kavuşmayı nasip etsin...

Ben her buraya yazdığımda biriniz atlıyor.ya ben size mi diyorum kardeşim!!! Evet siz belirlemedinix süreyi bunu biliyorsan neden atlayıp cvp yazıyorsun..valla ben hiç doğuya giden 5 ay yapan görmedim.hç
Bi eğitim almadan yani komando eğitimi nasıl dağa göndermişler hayret ettim.. Her neyse.. Ben kötü
Niyetle yazmadım.. Gülşeninde dediği gibine teskereler gördük. Bende 92/1 92/2 92/3 ü görücem ayrıca 349 351 352 yide böyle düşünürsek ne kadar acı değilmi? Herneyseee... Daha uzatmayalım.. Kalmış 4-5 gününüz gerek yok yani laf dalaşına bitirdiniz ve gidiyorsunux işte..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…