92/3 ve 92/4 asker yarenleri buraya

kısa dönemler mi doğuya gitmiyor ???? nişanlım bitliste asker arkadşlarımdan biri hakkari de biri diyarbakır da bu iller doğu değil mi? bence saçmalıyorsunuz şu an... sizin süreye uzun değil diyen yok ztn siz saygısızca hatta nefretle adaletsizlikten bahsediyorsunuz hepsinin şartları eşit hiç biri farklı muamele görmüyor orda... süre seçimlerini de kendileri yaptı ztn herkes seçimini yaşıyor hayattta burda da olduğu gibi bizimkiler okuyup kısa dönem yapmayı seçti sizinkiler okumayıp uzun dönemi seçti hepsi bu...

Benm etrafımdaki kısa dönemlerin hepsi batıda k.bakmayın ben böyle gördüm.. Ya ben mi nefretle hareket ediyorum..yeter ama ya!! Ben braya her bişey yazdığımda atlıyosunuz heöen ya ben sizemi diyorum kardeşim!!! Siz mi ayarladınx süreyi size mi sitem ediuorum kısa dönem 5 ay makul olbilir ama bizimki değil aradaki fark canımı sıkıuor..bn sizin adınızı mı veriyorum? Diyorum şu şu şöyle askerlik yapıyo die. Sende bilirsin istisnalar kaideyi bozmmaz ;) ayrıca nişanlnn için üzüldüm 5 ay sıkılmışsıdır amw o. Görevi 15 ay yapan asker ve yarenlerinide düşün zaten anlarsın ne dmk istediiimixi.. Ben asLa nefretle bişey yazmadım zaten tarzımda değildir kin nefret.uzatmanın alemi yok kalmış 4-5 gününüz bence uzatmayın. Ha ayrıca nişanlın dağda karakolda değil dimi ? Merkezde çarşısıfa var? Ama uzun dönem gidenler komando olduğu için çatışma operasyonlarada gidiyor bunuda biliyorsundur

Son düzenleme:
Benm etrafımdaki kısa dönemlerin hepsi batıda k.bakmayın ben böyle gördüm.. Ya ben mi nefretle hareket ediyorum..yeter ama ya!! Ben braya her bişey yazdığımda atlıyosunuz heöen ya ben sizemi diyorum kardeşim!!! Siz mi ayarladınx süreyi size mi sitem ediuorum kısa dönem 5 ay makul olbilir ama bizimki değil aradaki fark canımı sıkıuor..bn sizin adınızı mı veriyorum? Diyorum şu şu şöyle askerlik yapıyo die. Sende bilirsin istisnalar kaideyi bozmmaz ;) ayrıca nişanlnn için üzüldüm 5 ay sıkılmışsıdır amw o. Görevi 15 ay yapan asker ve yarenlerinide düşün zaten anlarsın ne dmk istediiimixi.. Ben asLa nefretle bişey yazmadım zaten tarzımda değildir kin nefret.uzatmanın alemi yok kalmış 4-5 gününüz bence uzatmayın. Ha ayrıca nişanlın dağda karakolda değil dimi ? Merkezde çarşısıfa var? Ama uzun dönem gidenler komando olduğu için çatışma operasyonlarada gidiyor bunuda biliyorsundur

sen bizim 15aya kısa dediğimizi mi düşünüyorsun ya da oh iyi oluyo dediğimizi falan mı??? ben bir kere Allah'a el açarken kısa dönemleri koru diye dua etmedim hepsi bizim askerimiz dualrımız hepsiyle... neden seçiminizi yaşamak bu kadar canınızı sıkıyor onu anlamıyorum madem bu kadar takılıyodunuz okusaydı kısa dönem yapsaydı !
bence tam tarzın hala konuşurken neferetle yazıyorsun... nişanlımın son 1aya kadar hiç çarşısı yoktu belki bu durum içini rahatlatır...
şartlarınızı küçümseyen hiç bir zaman olmadı elbetteki zor ama anlamadığınız şey ortda özel muamele görmedikleri ne çekiyorsalar beraber çekiyorlar... Allah kavuştursun...

sen bizim 15aya kısa dediğimizi mi düşünüyorsun ya da oh iyi oluyo dediğimizi falan mı??? ben bir kere Allah'a el açarken kısa dönemleri koru diye dua etmedim hepsi bizim askerimiz dualrımız hepsiyle... neden seçiminizi yaşamak bu kadar canınızı sıkıyor onu anlamıyorum madem bu kadar takılıyodunuz okusaydı kısa dönem yapsaydı !
bence tam tarzın hala konuşurken neferetle yazıyorsun... nişanlımın son 1aya kadar hiç çarşısı yoktu belki bu durum içini rahatlatır...
şartlarınızı küçümseyen hiç bir zaman olmadı elbetteki zor ama anlamadığınız şey ortda özel muamele görmedikleri ne çekiyorsalar beraber çekiyorlar... Allah kavuştursun...

Bence bi algılama probleminiz var k.bakma ben sizin bize ohh dediğinizi ima edicek tek bi kelime kullanmadım!! Bn nefretle yazıyosam bu senin fikrin banane nişanlının çarşısından ya buna sevineceğimi
Mi sandın!! Ya gerçekten ! Ben herşeyi
Net anlıyorum rhaat ol sen.sana vea diğer arkadaşa buraya hemn atladığınıx olayı tamamn çevirip saçma sapan noktalara getirdiğiniz için teşkkür ediorm.üstüne alındığın içinde sanki sana dedim kolaydan askerlik yapıolar die bnm kuzenm gayet beleşten bitirio mesela ordada oraya yaZmşm daha yazıpta uxatma gayet sakin nefretsiz yazmştm ama bni nefret seviyesine getiriyorsun yeter

bu topiğe saldırararak girdin farkındamısın? amacınız ne ki insanların sabrını sınıyosunuz siz ya? baska topiclerde kısa dönemlerle uzun dönemler cok yakınmıs git canım o zaman seni burda tutan ne? Kısa dönemle uzun dönem bir mi olurmuş gelmiş bunu burda tartısıyosun ortak takıldıgınız arkadaslarınla tartıs onlar seni rahatlarsın sınamayın insanların sabrını:34: sevgilisini 7 8 ay görmeden bekleyen var sen ne bilebilirsin ki yaa?
Sevgilisi bilmem kac ay carsıya cıkmamıs cok büyük sabır gerekiyor gercektenn bu insanlar 8 ay görmüyolar askerlerini senin haberin varmı? Aynı iskenceyi cekiyodunuz siz pardon unutmuşum.

Son düzenleme:
bu topiğe saldırararak girdin farkındamısın? amacınız ne ki insanların sabrını sınıyosunuz siz ya? baska topiclerde kısa dönemlerle uzun dönemler cok yakınmıs git canım o zaman seni burda tutan ne? Kısa dönemle uzun dönem bir mi olurmuş gelmiş bunu burda tartısıyosun ortak takıldıgınız arkadaslarınla tartıs onlar seni rahatlarsın sınamayın insanların sabrını:34: sevgilisini 7 8 ay görmeden bekleyen var sen ne bilebilirsin ki yaa?
Sevgilisi bilmem kac ay carsıya cıkmamıs cok büyük sabır gerekiyor gercektenn bu insanlar 8 ay görmüyolar askerlerini senin haberin varmı? Aynı iskenceyi cekiyodunuz siz pardon unutmuşum.

Uğraşma cerenim değmez..onlarla acılarımız bir falan değil zaten boşver...3 ay görmemekler 6-7 ay bir sannıyorlar boşver

okuyan adamla okumayan adam arasında tabiki de fark olacak , iş hayatında da böyle değil midir? mühendis adamı eleman olarak çalıştırıp asgari ücret mi verirler??
okusaydılar kısa dönem yapsalardı
insanlar 5 ay bekler 15 ay bekler hepsi acıdır, seninki daha fazladır benimki daha azdır ama acıdır sonuc itibariyle
insanların acılarıyla hassas noktalarıyla dalga gecmekte kücümsemekte ( bebek işi , havadan askerlik vs ) zaten cahil insanların isidir

neyse bende sizin seviyenize ineyim belki anlarsınız..
şafak olmuş coni moni kim takar onu buni
haydi allah kavustursun

okuyan adamla okumayan adam arasında tabiki de fark olacak , iş hayatında da böyle değil midir? mühendis adamı eleman olarak çalıştırıp asgari ücret mi verirler??
insanlar 5 ay bekler 15 ay bekler hepsi acıdır, seninki daha fazladır benimki daha azdır ama acıdır sonuc itibariyle
insanların acılarıyla hassas noktalarıyla dalga gecmekte kücümsemekte ( bebek işi , havadan askerlik vs ) zaten cahil insanların isidir

haydi allah kavustursun

Doğru fark var tabi ama beyin değil mertebe hiç değil bnde üni okudum sevgilim lise mezunu diye küçümsüyormusun sen kim oluyorsn pardon???? O yüzden diplomalı işsiz çok dimi türkiyede okumak diil tek gereken bunu bil üni mezunu işsiz kalır kendini geliştiren deneyimi olan ama üni mezunu olmayan iş bulur hemde yüksek maaşla çok güvenme diplomaua bn kendi diplomama o kadar güvenmiyrm her şey şans işi ;) ayrıca benim seviyemi sn nerden biliyorsun ya? Tanıyomsuun beni! Üstünüze alınmaya ne gerek gidin kendi topiğinizde ötün bence.. Haha sizin coni şafağınızo yiyim ya nisanda geldiniz eylülde gidersiniz zaten hadi size yallah ;) ha bide sen sizin 5 ay yapmanı a laf etmedim bizim 15 a ya laf ettim yada madem bzm 15 ay sizindr 7-8 ay olabilirdi her neyse bınun sorumlusu ne ben ne sen nede o ! O yzden daha fazla yazmayın şuraya yorum

Son düzenleme:

haydi allah kavustursun
Güzel dille kovulmaktan anlamıyorsunuz sanırımm defolup gidermisiniz sayfamızdan ? SAYIN OKUYAN COK KÜLTÜRLÜ KESİM. Hangi seviyedesiniz inmekte zorlanıyorum artık :51:

Son düzenleme:
kızlaaaaaar neler oluyor buradaaaaa :20:
uzun kısa dönem muhabbetine girersek ciddi anlamda hiç çıkamayız!
bende çok karşıyım uzun kısa ayrıma. ama kendi adıma konuşayım benim koca kafalı oku sen 3 yıl üni mezun olmadan bırak!
git şimdi uzun dönem yap eşek!!:47:
hani madem bırakcan ilk yıldan bıraksana be adam ne die beni bekletion yıllarca :52::52:
neyse artık olan olmuş diyorum ve sabırla döneceği günü bekliyorum :16:
2 kısa dönem bitirdi şimdi son 1 kısa dönemi kaldı çok şükür..

kısa dönem yarenleri sizde bir nevi haklısınız ama bizim takıntımız siz değilsiniz, eşitlik yok! buna isyan ediyoruz.
ha birde ikiside aynı görevi yapıyor diyorsunuz. doğru doğuya giden askerleriniz vardır kısa dönemde olsa (çevremde olmasada)
ama uzun dönemdekiler kadar çok değil. şans yani. hem doğuya gitselerde 5 ay çekiyorlar sadece. sonra bitiyor o çile.
bizimkiler 14 ay çekiyor..
doğu olsun batı olsun hepsinin tek ortak yanı hepsi emir altında!

bizim kızlar biliyor..
bak ben doğu yareniyim. sevgilim tuncelide. terör yatağında!!
çarşısı yok, cep tel kullanamıyor, hiçbi sosyal aktiviteleri yok tv ve tavla dışında, günde 1 kez oda gece yatarken arıyor ankesörlüden o kadar konuşabiliyoruz, izne gelirken bile 2 ktm geçiriyor (ktm yi bilmeyenleriniz nette araştırabilir)
birde doğuda herşey serbest doğu askerleri rahat ediyor diyorlar ya o bizde yok! bazı yerlerde vardır belki ama bizde yok.
benimki 19 nisan gecesi çatışmaya katıldı neler yaşadığımı bilir burdakiler o korkuyu, endişeyi ben hayatımda yaşamadım!!
sabaha kadar gözüme dirhem uyku girmedi hep ağladım kuran-ı kerim okudum.kulağımda hep silah sesleri bombalar yankılanıyor. vallahi şu an bunları yaşarken gözümden yaş akıyor. çok üzüldüğüm anları paylaşırken ben tekrar yaşarım o acıyı :43:
neler neler geliyor aklıma ama kötü şeyler düşünmemeye çalıştım hep dua ettim Allah'a.
çok şükür sağ salim döndü o çatışmadan. şehit vermedik Allah'a bin şükür.
ertesi sabah sesini duyduğumdaki mutluluğu ben hiç yaşamadım hayatımda!
çok dua ettim Rabbime bir daha böyle tatsız olaylar yaşatmasın bize ve kimseye diye.
8 mayısta geri çekilme başladı ve daha duruldu ortalık.
ama yine eylemlere, olaylara gittiler medyaya hiçbir şey yansımıyor!
tabi eskisi kadar büyük olaylar olmadı.
2 gün önce geri çekilme iptal oldu ben bunu sevdiğime söyleyemedim..
ama şimdi ben korkuyorum henüz bişey yaşamadık ama korkuyorum. akşamda hiç uyuyamadım..

askerlik uzunmuş, kısaymış inanın hiç önemi yok arkadaşlar önemli olan terör olmasın! can kayıplarımız olmasın!!!
yoksa sayılı gün elbet geçer dönecekleri günü biliyoruz, Allah kalıcı ayrılık vermesin, askerlik geçici bir şey.
Önce akıl sağlıkları sonra beden sağlıkları yerinde olsun askerlerimizin.
Allah'ım hepsine güç kuvvet sabır versin...:72:

kızlaaaaaar neler oluyor buradaaaaa :20:
uzun kısa dönem muhabbetine girersek ciddi anlamda hiç çıkamayız!
bende çok karşıyım uzun kısa ayrıma. ama kendi adıma konuşayım benim koca kafalı oku sen 3 yıl üni mezun olmadan bırak!
git şimdi uzun dönem yap eşek!!:47:
hani madem bırakcan ilk yıldan bıraksana be adam ne die beni bekletion yıllarca :52::52:
neyse artık olan olmuş diyorum ve sabırla döneceği günü bekliyorum :16:
2 kısa dönem bitirdi şimdi son 1 kısa dönemi kaldı çok şükür..

kısa dönem yarenleri sizde bir nevi haklısınız ama bizim takıntımız siz değilsiniz, eşitlik yok! buna isyan ediyoruz.
ha birde ikiside aynı görevi yapıyor diyorsunuz. doğru doğuya giden askerleriniz vardır kısa dönemde olsa (çevremde olmasada)
ama uzun dönemdekiler kadar çok değil. şans yani. hem doğuya gitselerde 5 ay çekiyorlar sadece. sonra bitiyor o çile.
bizimkiler 14 ay çekiyor..
doğu olsun batı olsun hepsinin tek ortak yanı hepsi emir altında!

bizim kızlar biliyor..
bak ben doğu yareniyim. sevgilim tuncelide. terör yatağında!!
çarşısı yok, cep tel kullanamıyor, hiçbi sosyal aktiviteleri yok tv ve tavla dışında, günde 1 kez oda gece yatarken arıyor ankesörlüden o kadar konuşabiliyoruz, izne gelirken bile 2 ktm geçiriyor (ktm yi bilmeyenleriniz nette araştırabilir)
birde doğuda herşey serbest doğu askerleri rahat ediyor diyorlar ya o bizde yok! bazı yerlerde vardır belki ama bizde yok.
benimki 19 nisan gecesi çatışmaya katıldı neler yaşadığımı bilir burdakiler o korkuyu, endişeyi ben hayatımda yaşamadım!!
sabaha kadar gözüme dirhem uyku girmedi hep ağladım kuran-ı kerim okudum.kulağımda hep silah sesleri bombalar yankılanıyor. vallahi şu an bunları yaşarken gözümden yaş akıyor. çok üzüldüğüm anları paylaşırken ben tekrar yaşarım o acıyı :43:
neler neler geliyor aklıma ama kötü şeyler düşünmemeye çalıştım hep dua ettim Allah'a.
çok şükür sağ salim döndü o çatışmadan. şehit vermedik Allah'a bin şükür.
ertesi sabah sesini duyduğumdaki mutluluğu ben hiç yaşamadım hayatımda!
çok dua ettim Rabbime bir daha böyle tatsız olaylar yaşatmasın bize ve kimseye diye.
8 mayısta geri çekilme başladı ve daha duruldu ortalık.
ama yine eylemlere, olaylara gittiler medyaya hiçbir şey yansımıyor!
tabi eskisi kadar büyük olaylar olmadı.
2 gün önce geri çekilme iptal oldu ben bunu sevdiğime söyleyemedim..
ama şimdi ben korkuyorum henüz bişey yaşamadık ama korkuyorum. akşamda hiç uyuyamadım..

askerlik uzunmuş, kısaymış inanın hiç önemi yok arkadaşlar önemli olan terör olmasın! can kayıplarımız olmasın!!!
yoksa sayılı gün elbet geçer dönecekleri günü biliyoruz, Allah kalıcı ayrılık vermesin, askerlik geçici bir şey.
Önce akıl sağlıkları sonra beden sağlıkları yerinde olsun askerlerimizin.
Allah'ım hepsine güç kuvvet sabır versin...:72:
Allah sana ve başkalarına, hiç kimseye öyle günler yaşatmasın canım.Sen bizi tam olarak anlamışsın.Ama emin ol bende sizi gerçekten anlıyorum.Zaten bizim lafımız uslübaydı.(Havadan, bebek işi, doğuya gitmiyorlar) gibi söylemlere canımız sıkıldı.Konu ya atlıyorsunuz demiş arkadaşlar da 'dün geldiler bugün gidiyorlar sinir oluyorum demek yerine 'bu ne biçim sistem kısaltılmalı' falan gibi bir şeyler yazılabilirdi.Sonuçta size hak vermemek zaten elde değil.Gerçekten teşekkür ederim anladığın ve uslübun için.Selametle kalın kızlar.

Allah sana ve başkalarına, hiç kimseye öyle günler yaşatmasın canım.Sen bizi tam olarak anlamışsın.Ama emin ol bende sizi gerçekten anlıyorum.Zaten bizim lafımız uslübaydı.(Havadan, bebek işi, doğuya gitmiyorlar) gibi söylemlere canımız sıkıldı.Konu ya atlıyorsunuz demiş arkadaşlar da 'dün geldiler bugün gidiyorlar sinir oluyorum demek yerine 'bu ne biçim sistem kısaltılmalı' falan gibi bir şeyler yazılabilirdi.Sonuçta size hak vermemek zaten elde değil.Gerçekten teşekkür ederim anladığın ve uslübun için.Selametle kalın kızlar.

Amin canim kimseye yasatmasin Rabbim cok aci bir sey..
yasamayanda bu acimi tam anlamiyla bilemez.bilmeyinde zaten.
bizim kizlar cok iyidir, canyoldasidir gercekten.onlar sistemin boyle olmasina kiziyorlar.birde bazi kisa donem yarenleri aglaniyorlar öldük bittik dayanamiyoruz vs. yaziyorlar.onlarada tahammul edemiyorlar.yani size sozu yok kimsenin.genel anlamda sinirleniyor bizimkiler ;)
rica ederim ben herkesi anliyorum ama siz beni sadece anlamaya calisin..
dualarinizi eksik etmeyin.herkese hayirli teskereler bir an once kavusuruz insallah sevdiklerimize :16:

Amin canim kimseye yasatmasin Rabbim cok aci bir sey..
yasamayanda bu acimi tam anlamiyla bilemez.bilmeyinde zaten.
bizim kizlar cok iyidir, canyoldasidir gercekten.onlar sistemin boyle olmasina kiziyorlar.birde bazi kisa donem yarenleri aglaniyorlar öldük bittik dayanamiyoruz vs. yaziyorlar.onlarada tahammul edemiyorlar.yani size sozu yok kimsenin.genel anlamda sinirleniyor bizimkiler ;)
rica ederim ben herkesi anliyorum ama siz beni sadece anlamaya calisin..
dualarinizi eksik etmeyin.herkese hayirli teskereler bir an once kavusuruz insallah sevdiklerimize :16:

Tabi ki o anı yaşamayan anlamaz canım sabaha kadar bekleyiş falann sadece fikir yürütebiliriz:50: Kimse yaşamasın artık öyle geceler.:19: Dedim ya canım yazdıklarıma bakarsan ben gerçekten anlıyorum. Kimseye burdan kötü diyemem canım zaten:31: Kişilerle alakalı değildi zaten sorun üslupla alkalıydı. Neyse yahu boş verelim.Dualarımız bütün askerlerimiz ile birlikte.:31:

Kızlar öncelikle hepinizi Allah sevdiklerinize kavuştursun.91/4 olarak uzun dönem şırnak askeri bekledim ben.Nişanlımı askere gönderirken içimden bir şeyler koptu.Hele doğuya gittiğini öğrenince tüm yaşam bağlarım koptu gitti onunla beraber.İzne gelmesi bile sorundu bir şey olucak diye izne gelmesini bile istemiyordum korkudan.Bazı arkadaşlar uzun dönem kısa dönem kavgası yapmışlar.Evet her ikiside askerlik.Ama bir yan 5 ayda geçiyor diğeri 3 katı acı yaşıyor.Bunu okumakla ilgiside yok okusaydı da 5 ay yapsaydı diyenler.Herkesin hayat şartları bir değil.Belkide zorunlu olarak okulunu bırakıp askere gitmek zorunda olanlarda olmuştur.Evine ailesine bakmak zorunda kalanlarda olmuştur.Ben bu sistemi desteklemiyorum.Onlar okuyup bu devlete hizmet ediyorlarsa.Diğer 15 ay askerlik yapan askerlerimizde sivilde yine bu devlet için çalışıyorlar.Bu bencede ayrımcılık.Evet pat diye konuya daldım ama asker beklemek öyle bir psikoloji ki askerleriniz döndüğünde bile aaa geçen sene bu zamanlar askerdeydi şu şu olmuştu diye hatırlayıp içiniz yanıyor.Geçen kaybolan zamanınıza döktüğünüz göz yaşlarınıza acıyorsunuz.Özlemlerinizi sessizce ağladığınız geceleri hatırlayıp gözleriniz doluyor.Her iki tarafında yaptığı askerlik her iki tarafında yaşadığı acı ama bunların süresi bir tarafı daha çok yıpratıyor.

Bir arkadaşımız doğunun zorluğunu yazmış anlatmış.Allah sabır versin canım. Bende kaç kez bilirim arkadan patlama silah sesi gelipte nişanlımın sonra konuşuruz diye telefonu kapattığını.Hepsi geçicek biticek inş. içini ferah tut.Sana nacizane tavsiyem nişanlın döndüğünde elinden geldiğince anlayışlı ol üzerine gitme.Çünkü çok yıpranmış bir psikoloji ile dönüyorlar.Bunun seninle hiç bir ilgisi olmucak bunu unutma sadece anlayış göster

Hepinize hayırlı teskereler şimdiden:72::72:

Kızlar öncelikle hepinizi Allah sevdiklerinize kavuştursun.91/4 olarak uzun dönem şırnak askeri bekledim ben.Nişanlımı askere gönderirken içimden bir şeyler koptu.Hele doğuya gittiğini öğrenince tüm yaşam bağlarım koptu gitti onunla beraber.İzne gelmesi bile sorundu bir şey olucak diye izne gelmesini bile istemiyordum korkudan.Bazı arkadaşlar uzun dönem kısa dönem kavgası yapmışlar.Evet her ikiside askerlik.Ama bir yan 5 ayda geçiyor diğeri 3 katı acı yaşıyor.Bunu okumakla ilgiside yok okusaydı da 5 ay yapsaydı diyenler.Herkesin hayat şartları bir değil.Belkide zorunlu olarak okulunu bırakıp askere gitmek zorunda olanlarda olmuştur.Evine ailesine bakmak zorunda kalanlarda olmuştur.Ben bu sistemi desteklemiyorum.Onlar okuyup bu devlete hizmet ediyorlarsa.Diğer 15 ay askerlik yapan askerlerimizde sivilde yine bu devlet için çalışıyorlar.Bu bencede ayrımcılık.Evet pat diye konuya daldım ama asker beklemek öyle bir psikoloji ki askerleriniz döndüğünde bile aaa geçen sene bu zamanlar askerdeydi şu şu olmuştu diye hatırlayıp içiniz yanıyor.Geçen kaybolan zamanınıza döktüğünüz göz yaşlarınıza acıyorsunuz.Özlemlerinizi sessizce ağladığınız geceleri hatırlayıp gözleriniz doluyor.Her iki tarafında yaptığı askerlik her iki tarafında yaşadığı acı ama bunların süresi bir tarafı daha çok yıpratıyor.

Bir arkadaşımız doğunun zorluğunu yazmış anlatmış.Allah sabır versin canım. Bende kaç kez bilirim arkadan patlama silah sesi gelipte nişanlımın sonra konuşuruz diye telefonu kapattığını.Hepsi geçicek biticek inş. içini ferah tut.Sana nacizane tavsiyem nişanlın döndüğünde elinden geldiğince anlayışlı ol üzerine gitme.Çünkü çok yıpranmış bir psikoloji ile dönüyorlar.Bunun seninle hiç bir ilgisi olmucak bunu unutma sadece anlayış göster

Hepinize hayırlı teskereler şimdiden:72::72:

Ahh canım ya...cook zor günler yaşamışsın geçmiş gitmiş darıaı başımıza..bende bunu demek istemiştim 5 ay acıyla 15 ay acı bir değil bnm askerim doğuda değil artvinde 17 saat uzağımda ama doğuda olan arkadaşları da anlıyorum çok zor .. Çok sağol sen atlatmışsınn sıra bizde inş :)

Ahh canım ya...cook zor günler yaşamışsın geçmiş gitmiş darıaı başımıza..bende bunu demek istemiştim 5 ay acıyla 15 ay acı bir değil bnm askerim doğuda değil artvinde 17 saat uzağımda ama doğuda olan arkadaşları da anlıyorum çok zor .. Çok sağol sen atlatmışsınn sıra bizde inş :)

Valla canım yeri geliyor eğitimden sıkı yönetimden doğu olmayanlar bile cinnet geçircek duruma geliyor askerlik her yerde aynı sadce doğuda terör yüzünden daha fazla sıkıntı var ama batısı olmuş karadenizi egesi olmuş askerlik sonuçta o yüzden herkesi çok iyi anlayabiliyorum.İnş geçip gidicek canım.Ben şu an düğüne şafak sayıyorum.Evimi yerleştirirken içime bir ateş düştü dedim geçen sene bu zamanlar napıyordun şimdi ne yapıyorsun hayla hatırladıkça insanın içini yakıyor.Hepinizde olucak bu.Benim nişanlım askerliğe dahil tek bir anısını bile anlatmak istemez o kadar hatırlamak istemiyor.

Sizin için tek yapabilceğim bir an önce kavuşmanızı temenni etmek ve inş askerlik kısalır diyebilmek:72::72:Biz bunun hayellerini çok kurmuştuk olmadı inş size denk gelirde bir bayram yaşarsınız:72::72:

sohbetinizi böldüm kusura bakmayın ama şafağımı yazayım dediim:72:

Sendeyiz KARAMAN

son:70

:119::119::119::119:

haydi allah kavustursun

Bu mesajlada görüldüğü üzere okumakla iş bitmiyo MALESEFF !! :ssz::ssz:

Burda kimse kötü niyetle bişey yazmamış kısa dönem arkadaşlar olayları yanlış yorumluyosunuz .. tamam siz 4 sene vermiş üni okumuş hatta 5 diyosunuzda adı üstünde okumak.. ben kendimde lisans öğrencisiyim allah aşkına ve hayatımın en güzel zamanları ders zamanı ders eğlence zamanı eğlence.. askerlikle bu kıyaslanamaz ki..ayrıca okuyosa kendisi için okuyo madem 4 sene zor ve fazla geliyosa kmse kimseyi zorla okutmuyor ki..

Tekrar altını çizerek söylemk gerekrse burda kimse neden onlar 5 te biz 15 demiyor.. 5 ay bence gayet makul bi süre.. mesele 15 ayda yani o düşürülebilirdi o zmn kimsede böyle isyan etmezdi işte..
Ama siz çekilenleri bir tutarakta asıl saygısızlık bu kadar süre bekleyen bizlere yapıyorsunuz.
Ayrıca sen kısa dönemsin al seni ezelim diye bişeyde yok. herkes bu devletn askeri öyle bi ayrım yok .

Bu mesajlada görüldüğü üzere okumakla iş bitmiyo MALESEFF !! :ssz::ssz:

Haklısın canım bu okuyup okumamak meselesi değil.Kimse birini okumadı diye küçümseyemez herkesin şartları bir değildir.Bunu söyleyen kişi zengin fakir ayrımı yüzünden ölen şehitlerimize saygısızlık etmiş olur.Belki okuyamadı diye parası yok diye zevgin mevki sahibi kimsesi yok diye askerde canını vermek zorunda kalanlar var.Birde sırf torpille askerlik yapmayanlar var.Ben bu askerlik sisteminde adalet göremiyorum:47::47:

Back