92 / 1 Sevdiğini Askere Gönderecek Kızlarr, Burada Toplaşalım mı ?

ilahi kübüşüm kız nasıl evleneyim bu kaa kısa sürede. izne gidiyoruz aşkitomla 5 günlük bir mehtap yapcaz yılbaşını birlikte geçirelim ki tüm yıl birlikte olabilelim diye

allah syletti kızım belkide sen olcagn bakk
ne bilim düğün yazmssn...kimn dgnü vardaa kme gdysnz brlkte

canlarım, iilginize çok çok teşekkür ederim...çok haklısınız daha bir sene var gitmesine ve ben şimdiden günlerimi zehrediyorum, eşime de yansıtıyorum haliyle suratım asılıyor, çoğu zaman ağlıyorum falan, oda üzülüyor busefer...
bazen diyorum herşey biyana can güvenliği olan biyerde yapsın inşallah da beklemesine beklerim dayanırım hasretine...
birde can güvensizliği olan biyer olsa hasretin yanında korku ile beklemek en kötüsü sanırım
hep dua ediyorum bi mucize olsa, ne bileyim tekrar bedelli çıksa falan, bedelli yaşı açıklanacağı zaman kalbimiz ağzımızda bekledik, eşim 28 e girecek martta, medya 25 yaş sınırı olabilir gibi yansıtınca sevinçten gözlerim gülüyordu, o dönem yerimde duramıyordum çok neşeliydim hiç olmadığım kadar...ama sonuç hüsran oldu 30 yaş oldu sınır..yıkıldık mahfolduk ama şükür dedik hamd ettik rabbimize, demekki kaderimizde var beklemek dedik,..
bedelli olsaydı nevar ne yok borç harç kredi derken bişekilde öderdik...ama olmadı kısmet işte
tekrar bi bedelli umudumuz olsa oda imkansız zaten...
kızlar bişey soracam sizlere bilgisi olanlara, daha önce ankara ulaştırma gelmişti takrar tecil ettik.. askeriyeye sormuş eşim yine ankara gelir sana demişler... orda sıkıntı yok da,ankaraya gidenlerden dağıtıma gitmeyenler oluyormuş kalıyorlarmış orda diye bişey duyduk sizce doğrumudur...bi fikriniz varmı...hayırlıysa inşallah ankara bizim için iyi olur...konyadan hızlı trenle 1 saat 15 dakka sürüyor inşallah sık sık gider gelirim diye planlıyorum... ankara da kalma konusunda bilginiz varmı onu çok merak ediyoruz...
kızlar ne diyim içimi döktüm biraz rahatladım, sizlerde sağolun cevap yazmışsınız allah razı olsun tüm asker yolu bekleyene sabır, görevini yapan askerlere de kuvvet versin rabbim....korusun inşallah...sağ salim kavuşuruz inşallah...cevap bekliyorum kızlar nolur..şu kafayı sıyırma durumunda olan kardeşinize bir iki kelam bişeyler yazın olurmu

slm cnm yazdıklarını okudum da daha 1 sene varken düşüncelerin çok büyük ve yersiz .... Sen şimdiden böyle düşünürsen, bizim sana olan nasihatlerimiz bir kulağından girip diğerinden çıkacaktır... Bende 25 yaşındayım ve nişanlıyım, evliyken askere göndermek evet çok daha zordur ama siz belli bir süreyi evli olarak geçirmişsiniz ve bu zamanda bir evlat sahibi olmuşsunuz... Eşinin askerde olduğu dönem en büyük avantajın oğlun olacak, onunla ilgilenirken zaman sana biras daha rahat geçecektir diye düşünüyorum. Tabiki bunun da ayrı zorlukları olacaktır ama sen şimdiden bunları düşünerek hayatı eşine de kendine de zehir etme... Sen ona destek olacaksın, yeri gelecek için kan ağlayacak ama yüzün hep gülmek zorunda olacak... Sen şimdiden bunları düşünene kadar hayatın güzelliklerini eşin ve çocuğunla doyasıya yaşamaya bak... Acemi birliği Ankara olanların çoğu usta birliğini de yine Ankara'da yapıyor ama bu işler hiç belli olmaz, Allah hepsinin sağ salim gidip gelmelerini nasip etsin... Önemli olan askerliğinin düştüğü yer değil, komutanlarının iyi olması ve tabiki herşeyden önce sağlığının yerinde olması...

Dediğim gibi sen bu sözlere fazla takılma canım, moralini bozma şimdiden..

Canım öncelikle merhaba.... Benim eşim şu an asker... 6 ayı geçti gideli kısa dönem yapsa geliyordu ama daha bizim 8 buçuk ayımız var... Evliyken asker yolu beklemenin hasretlik çekmenin bu kadar zor olacağını hiç düşünmemiştik, aman ne olacak canım yapar gelir dedik, kısa dönem çıkar zaten dedik ama evdeki hesap çarşıya uymadı.... 6 yıl engeline takıldık, pat diye bakaya kaldı eşim kaçak durumuna düştü ve devre kaybı gitti... Hem de 3 gün içinde gitti acil oldu şok geçirmiştim... Ama bir şekilde mücadele ediyor insan seviyorsa bekliyor işte....

Tecil ettirdiğimizde Ankara çıkmıştı yine Ankara çıkar dediler demişsin yaa o öyle değil canım her yer çıkabilir... Benim eşim biz nişanlıyken öyle bir şey olmuştu Isparta Eğirdir komando bölüğü çıkmıştı, ama bu gideceği zaman İzmir çıktı.... Bir de Ankara dan her yere de gönderebilirler o belli olmuyor maalesef... Önemli olan rahat edebileceği yer olması...

Sana tavsiyem canım, vaktinde teslim olup gitmesin eşin, bakaya kalsın devre kaybı gitsin, o zaman rahat acemilik yapar ve batıya düşer... Çünkü devre kayıplarını ya ilk gittikleri yerde bırakıyorlar ya da batıya gönderiyorlar benim eşime komandoluk çıkarken düşün İzmir ulaştırma çıktı devre kaybı olduğu için 28 gün sonra İstanbul kuleli askeri lisesine gönderdiler... Şimdi rahatız en azından gözüm arkada değil....

Son düzenleme:

benim bu konuda bir bilgim yok

merhaba.. oncelıkle aynı seylerı bız de yasadık aklıma getırmekten kacındıgım hayalını bıle kuramadıgım anları yasadım yasıyormm.. sana daha var uzulme demıcem cunku zaman su gıbıgecıyor onun gıdecegı zamanı beklerken su gıbı gecen zaman sankı sımdı agırdan alıyor.. benm esımde 24 yasında ben de 23.. bı de oglum var 2.5 yasında babası geldıgınde 3 yas 1 aylk olack ıns.. esm tuncelıde asker dusun halımı ıste.. bı kere bıle ızne gelmedı.. canım yanmıyor mu? hem de nasıl... ama oglum var cok sukur kı oglum var.. zaten esım gıttıgınden berı hersey yasadk.. ona bellı etmedık hep guldk ama cok uzuldugumuz zor gunlerımız de oldu.. ben aılemden 900 km uzaklıkta bı sehırde k.valıdemlerle yasıyorm.. odamda uyumak ıstemıyorm.. onsuz o odaya gırmek dahı ıstemıyrm.. ama dayanıyorm.. sen de dayanacaksn.. gunduzlerı guleceksn sevıneceksn bazen unutacaksn bıle en ufak bıan ama 5 10 sn fılan.. sonra hep resmıne bakacksn... gece olup el ayak cekılınce kendınle kalacksn..o gıdıs anını hatırlıyorm.. akrabalar var yanlarında sarılıp opemıyosn aglayamıyosn ayıplarlar dıye..o gıdıyo sen sadece bakıyosn bosluga.. cok sukur buna da sukur.. 5 gun sonra esımın dogumgunu ona mektup yazdm. ıns zamanında ulasır elıne de moral bulur bırazcık.. safak 170lerde bısey.. sayamıyorm bıle.. nefessız kaldıgım anlarm cok.. Allah tan tek dılegm hayırlısıyla sag salım gelsn.. su 15 ayın bı gununu bıle hatırlamak ıstemıyorm.. hıc bı gununu.. sımdı bıle aglayarak yazıyormm nefessız bogazımda bı yumruyla.. dua edelım hepımız sadece dua edelm.. elımızden baska ne gelır kı? caresı olmayan tek sey ZAMAN mıs...

ayın beşi doğum günümdü ve biizm aramız saçma sapan bir şey yüzünden limoniydi evet doğum günümde bile.şimdi elime uzun uğraşılar sonuucu onun gönderdiği kargo geldi v eben açmaya korkuyorum aslında korktuğum o değil onun içindekiler ,okuypta ağlamak vs vs .elimle yokladım canımın içi gül koyms öyle sanıyorum yani .eve gidince açsam desem merakta ediyorum neler yazdığını,aslında biliyorum ynımda olamadığı için ne kadar kötü olduğunu anlatmıştır ve ben yine onun bütün duygularını yansıttığı o kağıttaki hüznü acyı yine en derinden hissedeceğim

cnm benim ne güzel ki geç de olsa mektubunu almışsın, önemli olan o mektubu alabilmek... Bu zamanlarımıza da şükredelim, evet duygulanacaksın üzüleceksin ama bak ne odunlar var bırak mektubu doumgununu hatırlamıor bile, hayata hep iyi yönünden bakmaya çalışırsan o kadar az yıpranırsın

sevgisiini yüreğimin en derininden hissediyorum.hatırlar unutmaz bu biir meziyet elbet ama anlatmak istediğim başka tuğbam onun acısını hüznünün yüzüme çarpılmasından korkuyorum sanırım .:)

buarada geç gelme sebebi aptal kargo

canım okurken çok hüzünleneceksin; ama sonrasında sevdiğin tarafından hatırlandığın, düşünüldüğün için ruhun huzurla dolacak ağlayarak güleceksin. sen ne zaman kendini hazır hissedersen o zaman aç :112:

sen benim aşkıma ne demek istiyorsun yaa

Nilüüü yalan değil ama

poşetini açtım gerisini getiremedim ne oldu bana bilmiyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…