90 lar.....

84lu birisi olarak 80ler sonu 90lar basi cocuklugumu yasadim. Bana gore hem 80lerden hem 90lardan cok guzel seyler kaptim ve cok sansli bir jenerasyonduk bence. Mahalle ortami vardi bir kere. Yazin gece yarilarina kadar oynardik disarda. Bir cok seye sahip olamadim cocuk olarak, ozlemini cektigim cok sey oldu, oyuncaklarim, suslu elbiselerim, ayakkabilarim olmadi ama geriye dönüp bakinca en buyuk zenginliğin o yillar oldugunu görüyorum.

Akilli, akli basinda bir nesildik, caliskandik. Internete, telefona mahkum degildik. Hediye icin takdir tesekkur almazdik. O zamanlar okumakta anlamliydi. Kitap okurduk, ilkokulda kitapligimiz vardi. Dünya klasiklerini, Turk klasiklerini. Simdiki cocuklar kimseleri tanimiyorlar okumuyorlar. 23 Nisanlarimiz 19 mayislarimiz, güzeldi. Anlamliydi. Hep yagmur yagardi ama olsun. Ramazan bayraminda tum mahalle seker toplamaya giderdik. Poset poset topladigimiz sekerleei 1 gunde mideye indirirdik:))

Turk muziginin en bereketli, en verimli yilariydi. Sarkilar sacma degildi simdiki gibi. En guzel sarkicilar, en efsane sarkilar besteler 90li yillarda yapildi. Bir daha o seviyeye ulasilamadi.

95 -98 ortaokula gittiğim yillar. Ekmek arasi patates salata yerdik, arada sucuklu tost alirdik. Tadlari bambaskaydi. Oruc tutardik 98 yili..aksam 6da ezan okunurdu, okul yemek kokardi mis gibi. Sinifca oruc bozardik sonra 1 ders daha yapardik.

Buyumeseydik keske..

dizlerimizde yara olurdu cogu zaman :)) kabugunu kldirmaktan zevk aldigmiz.Yakar top oynardik su ter icinde kalana kadar oyle hemen hasta olup antibiyotige baglamazdik durumu sabahina dipcik gibi olurduk sokakta alirdik solugu ve pencerenin onunde -marlaaa hadi gel oynayalim diyen arkdasliklarimiz vardi.

91liyim ama erken başlayıp 89 ve 90lılarla okudum.

Bilezik şeker vardı onu hiç unutamıyorum. Bir de bumbo. Bumbo yeniden üretiliyormuş ama bulamadım hiçbir yerde

Hulahop vardı, şişmanlıktan çeviremiyordum bir türlü. Anca sığıyordum içine, dönecek yer kalmıyordu hala şişmanım

Bir de adını hiç hatırlayamıyorum, ayak bileğine takılan ve zıplayarak öbür ayağın altından çevrilen birşey vardı. Ucunda plastik top vardı. Anlayan ve adını bilen var mı acaba

Anladım ama ben de hatırlamıyorum adını :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…