90 kilo ve üzeri hamile kalanlar

arkadaşlar bende kötu durumdayım 110 kg yum ve 4 haftalık gebışım ne yapıcam ne yıcem nasıl dıkkat edıcem normal doğum mu yapıcam hıç bırşey bılmıyorum otururken göbeğım kasıklarımı sıkıştırıyor bu bebışe zarar verıyormudur ayyy kısaca kötuyum ıştee kızlar ne olur destek olalım bırbırımıze ???????????

arkadaşlar bende kötu durumdayım 110 kg yum ve 4 haftalık gebışım ne yapıcam ne yıcem nasıl dıkkat edıcem normal doğum mu yapıcam hıç bırşey bılmıyorum otururken göbeğım kasıklarımı sıkıştırıyor bu bebışe zarar verıyormudur ayyy kısaca kötuyum ıştee kızlar ne olur destek olalım bırbırımıze ???????????

Canım öncelikle hayırlı olsun. Sağlıklı besleniceksin 3 ana öğün ve en az 2 ara öğün almalısın tatlı ve hamurişinden tamamen uzak dur ve bol bol su iç kendini strese sokma hazır gıda tüketmemeye gayret et meyve ve sebze ağırlıklı beslen. Bende daha önce söyledğim gibi gayet kilolu hamile kaldım allahıma çok sükür ne tansiyon ne şeker problemi yaşamadan sağlıklı bir bebişim oldu. Bol bol yürümeye gayret et kendinide bu kilolarla nasıl olacak diye kasma stres bebeğe daha zararlı unutma sakın. Herhangi bir desteğe ihtiyacın olursa seve seve yardımcı olurum. Doğum şeklinide düşünmeyek için çok erken normal doğumla kilonun çok alakası yok bebeğin gelişi ve vucud yapın (pelvis kemiğin) müsaitse neden olmasın. Ama inana sezeryanda kiloluyken çok zor değil ben normal doğumla başladım kızım kanala tam yerleşmediği için sezeryana çevirmek zorunda kaldılar bir nevi ikisinide yaşamış oldum sezeryanımda epudral oldu (ki kilolusun tutmaz demişlerdi hiçte sorun yaşamadım) herşey çok rahat oldu inan sonrasındada sezeryanın hiç dezavantajını yaşamadım. Kısacası sen nekadar rahat olursan herşey okadar yolunda gider sakın hiçbişeyi takma kafana böylece bebeğinde daha sakin olur doğunca inan bana

merhaba arkadaşlar uzun zamandır girememiştim nasıl gidiyor. ben de salı gittim dr a bu arada geçen ay öğrendik bir oğluşumuz oluyor. 22. haftaya girdim 1,5-2 kg aldım. ( tamamını son bir ayda ) böyle giderse 10 kg la bitirebilirim gibi görünüyor. bakalım.

herkese bebekleri hayırlı olsun bende 94 kilo hamile kaldım ve 10.5 kilo aldım 25 ekimde oglumu normal dogumla 3500kilo olarak dunyaya getirdim hiç bi sorun yaşamadım ama hep pozitif düşünün gereksiz yiyeceklerden kacındım bebek için yararlı şeyler yedim ve cok hareketliydim dogumdan bi gün önce evde temizliğimi yaptım çarşıya cıkıp son hazırlıklarımı yaptım ve dogumdan hemen sonra tartıldıgımda 93 kiloydum kafanıza takmayın hepinize hayırlı dogumlar

kızlar 7 haftalık oldum korkudan tartılamıyorum bu forma bırbırımıze yedıklerımıze hareketlerımızle destek oluruz belkı dıye gırdım ama çokda aktıf değil ne olur arkadaşlar benım gıbı 100 kg ve uzerı hamıle kalanlar ya yenı bır form açalım yada daha sık buluşalım ben çok korkuyorum ve desteğe ıhtıyacım var

kızlar 7 haftalık oldum korkudan tartılamıyorum bu forma bırbırımıze yedıklerımıze hareketlerımızle destek oluruz belkı dıye gırdım ama çokda aktıf değil ne olur arkadaşlar benım gıbı 100 kg ve uzerı hamıle kalanlar ya yenı bır form açalım yada daha sık buluşalım ben çok korkuyorum ve desteğe ıhtıyacım var

Bende hergün bu topiği kontrol ediyorum kendi hamileliğim boyunca bu dertten çok müzdarip olduğum için desteğe ihtiyacı olanlar varmı diye kontrol ediyorum ama çok aktif değil . Ben bu konuda bu tecrübeyi bizzat yaşamış bir insan olarak hertürlü paylaşımı yapmaya hazırım.
Balböceği canım lütfen stres yapma daha önce söylediğim gibi stres en büyük dezavantaj. Her konuda destek olurum arkadaşım sana inan benim gibi yani bizim gibi bir çok kişi var kilolu anne olmuş olan daraltma kendini hiç. Korkup tartılmamazlık yapma tam tersi kilonu takip et ama çokta takılma.Nezaman ihtiyacın olursa konuşalım

selam kızlar en son dr kontrolunde yani 9 kasımda 95dim o zmana kdr -1 ile devam ediyordum 1 2 haftadır tartım bozuk bilemiyorum aldımmı ama sankibayramın da etkisiyle 1 2 kilo aldım gibi geliyo bana perşembe dr kontrolum var bakalım belli olcak bide şeker testim var ondan çok korkuyorum çünkü şu son günlerde süreki ağzım kuruyo inş şekerden değildir..

öncelikle sağlıklı gebelikler diliyorum.ha 90 ha 100 farketmez sonuçta hepimiz obez hamileleriz. ama bunu çok kafdana takmadan sağlıklı ve bebeğine yarayacak yiyeceklerle beslenmeye çalışmalısın. yani en azında bizler hep öyle yapmaya çalışıyoruz.ben gebeliğimin başından beri 2 kilo aldım.üstelik sorunlu bir hamilelik geçiriyorum ve sürekli yatmak zorundayım.fakat problem kilomla ilgili değil.pazartesi şeker yüklemeside yapıldı çok şükür sorun çıkmadı.
selam kızlar en son dr kontrolunde yani 9 kasımda 95dim o zmana kdr -1 ile devam ediyordum 1 2 haftadır tartım bozuk bilemiyorum aldımmı ama sankibayramın da etkisiyle 1 2 kilo aldım gibi geliyo bana perşembe dr kontrolum var bakalım belli olcak bide şeker testim var ondan çok korkuyorum çünkü şu son günlerde süreki ağzım kuruyo inş şekerden değildir..
şimdiden testi sorun yapma canım çünkü stres te şekeri tetikliyor.ne güzel sende az kilo almışsın. bende her seferinde korkarak çıkıyorum tartıya ama dikkatedip abur cubur - hamur işi ve tatlıdan uzak durunca abartılı kilo alınmıyor sanki.en son bayram öncesi hala 2 kiloydu ama bir sonraki kontrolüm 1 ay sonra o zaman ne olur bilemem. ben arada kendim tartınmıyorum çünkü sık tartınmak beni çok geriyor.

kızlar şeker yükleme testini yapmak zorunlumu
doktorlar istiyor mutlaka, zorunlulukmu bilmiyorum ama bebek ve biz için önemli sanırım.
Bende hergün bu topiği kontrol ediyorum kendi hamileliğim boyunca bu dertten çok müzdarip olduğum için desteğe ihtiyacı olanlar varmı diye kontrol ediyorum ama çok aktif değil . Ben bu konuda bu tecrübeyi bizzat yaşamış bir insan olarak hertürlü paylaşımı yapmaya hazırım.
Balböceği canım lütfen stres yapma daha önce söylediğim gibi stres en büyük dezavantaj. Her konuda destek olurum arkadaşım sana inan benim gibi yani bizim gibi bir çok kişi var kilolu anne olmuş olan daraltma kendini hiç. Korkup tartılmamazlık yapma tam tersi kilonu takip et ama çokta takılma.Nezaman ihtiyacın olursa konuşalım

desteklerin için teşekkürler,iyi örnekler görmek insanı rahatlatıyor çünkü doktorlar kilo konusunda çok katı. sanki biz şişmanların anne olmaya hakkı yok. olabilsek zayıf olmayı tercih ederdik mutlaka ama olamıyoruz işte:63:

kızlar şeker yükleme testini yapmak zorunlumu

hamileliğin 22 ile 28. haftası arası şeker riskinin en yüksek olduğu haftalardır bu haftalarda her hamilenin seker yüklemesi yaptırması gerekir bunu bütün doktorlar muhakkak ister üstelik sadece kilolu kişilerden değil herkezden istenir. Kilolu kişilerde risk daha fazladır. Umarım kimsede gebelik diyabeti çıkmaz ama çıkarsa kesinlikle diet ve gerekirse insülin tedavisi ile kontrol altına alınması gerekir. Gebelik diyabeti kontrol altında tutulmazsa bebekler iri bebek olma ihtimalı artıyor çeşitli anomalilikler gelişebiliyor hiç bişey olmasa bile bebek annedeki şeker oranına alışarak doğuyor ve 4,5 kilonun üzerinde doğuyor o şeker oranına alıştığı için doğar doğmaz müdahale edilmezse böbrekleri iflas edebilir ayrıca kendiside şeker hastası olabilir ve başka birçok şeyle karşılaşabilir oysaki gebelik diyabetini fark edip kontrol altında tuttulduğu zaman bebekte hiç bir problem olmaz.Gebeliğinde diabete yakalanan kişilerde tadavi gördükleri zaman doğum sonrası birkaç ay içinde düzelirlermiş. Sadece %5 oranında şeker devam edermiş. Kısaca asla ihmal edilmemesi gereken bir konu bilginize

merhaba arkadaşlar benim de ilk bebeğimde şeker yükleme testim iyi çıktı. ama kızım 4800 gr doğdu. ama boyu da uzundu 54 cm. şekerli bir şey yediğimde şekerim çok hızlı düşüyor. yani glikoz intoleransı var. dr a bunu da söyledim demek ki şekerin düşme eğilimi gösteriyor dedi. şeker testini 50 gr glikozla yapılandan verdi. şimdi 2 hafta sonra test yaptıracağım. umarım hepimizin ki iyi çıkar.

merhaba kizlarr yeniyim sitede..topiginizi gördum ve yazmak istedim..bende bebek istiyorum...ama bende bir obezim:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:2 yillik evliyim benimde cocugum olmuyor...ve ben bunu kafama cok takiyorum.. acaba benim kilolarim yuzundenmi hamile kalamiyorum diyee uzuluyorum...ama vakti saati degil demekki tabi kilo cok önemli bir faktordur ama allah dilerse olur demekki vakti saati varr..su an diyetteyim ve 5,6 kilo verdim bilee:KK76::KK76::KK76:dilerim allah hepimize hayirli evlatlar nasip eder:KK19::KK19::KK19:

merhaba kizlarr yeniyim sitede..topiginizi gördum ve yazmak istedim..bende bebek istiyorum...ama bende bir obezim:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:2 yillik evliyim benimde cocugum olmuyor...ve ben bunu kafama cok takiyorum.. acaba benim kilolarim yuzundenmi hamile kalamiyorum diyee uzuluyorum...ama vakti saati degil demekki tabi kilo cok önemli bir faktordur ama allah dilerse olur demekki vakti saati varr..su an diyetteyim ve 5,6 kilo verdim bilee:KK76::KK76::KK76:dilerim allah hepimize hayirli evlatlar nasip eder:KK19::KK19::KK19:

cnm kilo bebek sahibi olamamkta bir etken ama alah ol dediği zaman hiçbirşey engel değil bak burda birsürü kilolu hamile kalan bayan var inş allahım sanada sağlıklı bir evlat verir

selam bayanlar ,bende 117 ile başladım 7 haftalıkoldu mide bulantılarım var .bastırmak için yiyorum kaç kiloyla bitiririm hamileliği dersiniz. çok korkuyorum... :KK58:

Son düzenleme:
eveet bugun dra gittik ve 1 kilo almış bulunmaktayım dr gayet iyi gidiyorsun dedi ben aslında daha fazla almışımdır sanıyodum bayramda kaçırdım çünkü baya şuanda 96yım bakalım 3 buçuk ayımız kaldı doğuma kdr kaç kilo alıcam..

merhaba kızlar ben daha oncede sanırım yazmıstım bu konuya.bende 103 kıloyum.daha once hamıle kaldım ama 8 haftalıkken kalbı durdu bebısımın.o zmn 96 kg ıle hamıle kaldım.sımdı 103 kgyım ıste.ama kac aydır denıyoruz ama hamıle kalamadım hala.kıloda veremıyorum.acaba kıloluyum dıyemı olmuyor acaba bebegım benım:KK43:(bazen bakıyorum ama bır suru kılolu hamıle var.hatta bır tanıdıgımız benden cok daha fazla ust uste bır sene anca var araları ıkıncı bebegıne hamıle sımdı.kısmet dıyorum ıcımden kesınlıkle oyle olduguna ınanıyorum ama bazende cok uzzluyorum.doktorum sorun etmıyor kılolarımı versen ıyı olur ama vermedende kalabılırsın dıyor ama olmuyor ıste:KK43:(3 ay tedavı gordum olmadı.bu ay tedavı gormedım dınlendım.bır hafta ıcınde adet zamanım sonra doktora gıdıcem aılama yaptırsam mı dıyorum ama karar veremıyorum:KK43:(

merhaba kızlar ben daha oncede sanırım yazmıstım bu konuya.bende 103 kıloyum.daha once hamıle kaldım ama 8 haftalıkken kalbı durdu bebısımın.o zmn 96 kg ıle hamıle kaldım.sımdı 103 kgyım ıste.ama kac aydır denıyoruz ama hamıle kalamadım hala.kıloda veremıyorum.acaba kıloluyum dıyemı olmuyor acaba bebegım benım:KK43:(bazen bakıyorum ama bır suru kılolu hamıle var.hatta bır tanıdıgımız benden cok daha fazla ust uste bır sene anca var araları ıkıncı bebegıne hamıle sımdı.kısmet dıyorum ıcımden kesınlıkle oyle olduguna ınanıyorum ama bazende cok uzzluyorum.doktorum sorun etmıyor kılolarımı versen ıyı olur ama vermedende kalabılırsın dıyor ama olmuyor ıste:KK43:(3 ay tedavı gordum olmadı.bu ay tedavı gormedım dınlendım.bır hafta ıcınde adet zamanım sonra doktora gıdıcem aılama yaptırsam mı dıyorum ama karar veremıyorum:KK43:(

canım nasıl olsa önce hamile kalmışsın strese girme inş bir dah akalırsın bende senden daha fazla kiloda hamile kalanlardanım.acele etme olur inş.kilo hormonlarla alakalı değilse hamile kalamna pek engel olmuyor ama hamilelikte daha çok dikkat gerekiyor. bende yüksek t ansiyon sorunu çıktı.onun dışında iyiyim bunun için tuzu yağlı şeyleri kesmem gerekiyor.tehlikeli olabiliyormuş.hayırlısı artık.inş kısa zamanda hamile kalırsın..

selamlar. 18.haftaya girdik, 2 kilo aldım. 81 kg ile başladım. bulantı kusmalı zor dönemde 5 kg vermiştim. geri aldım tabiki. şu ara en güzel dönemdeyim sanırım. bulantılarda azaldı. Allah hepimize sabır versin.:80:

X