90 kilo ve üzeri hamile kalanlar

dün tartıldım 4 kilo almışım toplam ama kendimi durduramıyom bugünlerde canım kızrmış patates istiyo hamurişi offf kısmam lazımmm

Herkese selam.14. haftama girmek üzereyim.sadece 500 gr almışım:) az da yemiyorum bu ara.sadece abur cubur ve tatlı yemiyorum.canım çekmiyor:) patates kızartması canım çok çekiyor benim de bu aralar çok.doktoruma sordum fast foof olayını tekrar çünkü bana yeme demişti.sık yeme dedi.evde kendin yapabilirsin hamburger,patates vs dediama tabi canın çektiinde sık olmamak koşuluyla ye dedi. o da kilodan dolayı değil gdo'luymuş dışardaki hamburger köfteleri...

hmmm bu patates konusu beni de deli ediyor ama ben yiyorum valla, çok severim patatesi.. ben elma dilimi şeklinde doğruyorum.. sonra bi kasede biraz sıvıyağ, tuz ve pulbiberi karıştırıp patateslerin üzerine döküyorum, iyice karıştırdıktan sonra da fırınlıyorum... çıtır çıtır oluyor... bazen de önce sadece patatesi fırında pişiriyorum, patatesler pişince önceden çiğ krema, tuz, karabiber, pulbiberle hazırladığım karışımı fırından çıkardığım patateslerin üzerine döküyorum iyice.. ve tekrar fırına, bu kremalı sosla 10 dk. falan daha pişiyor... sonra afiyet olsun.. patatessiz olmass :)) kızartma çok yağlı oluyor.. bi de bende haftalar ilerledikçe mide yanması başladı... bazı şeyler dokunuyor... fırında tercih ediyoruz kızımla :))

slm kızlar bende yarın 2 li tarama testini yaptırcam..ama sonuçlar 15 gün sonra alınıyomuş.dua edin bişi çıkmasın..

kızlar merhaba.beni de alın aranıza:)pko yüzünden kilo problemim var.kilo yüzünden de bebiş yapmaya cesaret edemiyorumama böle bnm gibi birilerini tanıdıkça bi cesaret gelio:)

kızlar... kilo almıyorum dedim dedim, nazar değdi galiba :)) 28. haftamdayım ve artık 7 ayın içindeyiz...iştahım fena açıldı... herşeyi yemek istiyorum :) ama çok mutluyum nihayet canım çekiyor adam gibi hamileye benzemeye başladım.. 1 kilo almışım :) ama toplamda -3'teyim.. biraz dikkat etmem şart, yoksa mazallah.. :CüvCüv:

kızlar merhaba.beni de alın aranıza:)pko yüzünden kilo problemim var.kilo yüzünden de bebiş yapmaya cesaret edemiyorumama böle bnm gibi birilerini tanıdıkça bi cesaret gelio:)

Aramıza hoşgeldin canım. Valla bende çok uğraştım hamile kalmadan kilo vermek için ama olmadı bir türlü. Cerrahi yöntemleri bile düşündüm. Ama sonra baktım zaman geçiyor cerrahi yöntemlerden birini uygularsam en az 2 sene daha geçecek. Yaşlarda ilerliyor ben doğurana kadar kocam 40 ben 33 olacak. O zaman dedim boşver bi dene. Allah yüzüme güldü ilk denemede oldu valla. Şimdilikte herşey yolunda şubatta şeker yüklemesi yapılacak ondada bişey çıkmassa iyice rahatlıcam. 30 yaşıma girmedende bebişimi Allahın izniyle almış olucam kucağıma.Sende korkma hem pkoluyum diyosun zaten Allahın iznyle bebişin olursa belki doğumdan sonra pko da geçer daha rahat kilo verirsin böylelikle

ayrica ilk oglumda ilaclar felan hamile kaldim 78 kilo idim ve 90 kilo ile doguma gittim
bende sadece 4 kilo gitti gerisi bana kaldi
ve tabi süt olsun sunu ye bunu ye derken bu kiloma geldim
hakkimizda hayirlisi bakalim artik
ayrica ben nisan annesiyim bunuda belirtim dedimkaydirigubbakcemile2
oglumu normal dogumla dünyaya getirmistm

Bizim topik yine gerilere kaçmış kızlar ihmal etmeyelim topiğimiziiiiiiii

Canım nerdesin ne zamandır. denk gelemedik bir türlü. Sana bişeyler danışıcam. Ben hala bebişimin hareketlerini hissetmiyorum sen kaçıncı haftada hissetmiştin?? Birde şu şeker yüklemesi beni korkutuyor. Kaç gramlık yükleme yapıldı sana. Benimde Şubatın 6 sında yüklemem var çok tedirgin oluyorum. İçirdikleri şeyin tadı nasıl ?? Mide bulantısı yapıyor mu??

Ben 19. haftamın sonunda çok minik hareketler hissetmeye başlamıştım, sonra arttı tabii.. ilk zamanlar sadece evde dinlenirken hissediyordum, ama 24. haftamdan itibaren iş yerimde çalışırken, otururken de hissetmeye başladım. Ama endişelenme 22. haftaya kadar hissetmemek normal.. ben başlarda mesela günde 1 kez tek bir pıt yakalıyordum sonra iki gün boyunca ses yok.. sonra tekrar bir pıt.. eşim karnıma kulağını dayayıp dinliyordu, içerde hareket var, endişelenme diyordu.. yani birkaç gün daha hissetmeyebilirsin canım..
Şeker yüklemesi biraz sevimsiz oluyor evet.. bana 50 gr'lık yükleme yapıldı, ve 1 saatlik tokluk akıldı, eğer yüksek bi sonuç çıksaydı 100 gr'lık yükleme ve 3 saatlik test yapılacaktı ama gerek kalmadı. Bir de aklında olsun giderken yanında bir limon götür, şekerli suya limon ekleyenler var, ama eklemeyenler de oluyor.. limon test sonuçlarını etkilemiyor ama içilebilir bir hale getiriyor.. benim eşim doktor haydarpaşa numune'de ben orda yaptırdım.. şekerli suyu içtikten sonra ama ayağa kalkmamak gerekiyor, oturduğun yerde dinleneceksin, o yüzden yanına gazete vs de al sıkılmazsın.. ben de nasıl içicem o şeyi dedim ama zorlanmadan birkaç yudumda diktim kafaya.. limon gerçekten işe yarıyor.. mide bulantısı yapmadı ama içtikten sonra biraz geğirme problemi yaptı bende :)) ama alışık değilim ben sabah sabah o kadar su içmeye :)) benim de 6 şubatta kontrolüm var.. hadi bakalım.. sen de endişelenme herşey yolundadır Allah'ın izniyle..

resescim çok sağol cevabın için. Bende işeyler hissediyorum ama düzenli değil iki üç günde bir bu nedenle endişelenmiştim. ıste kilolu olmanın dezavantajı. Artık 24. haftaya kadar sabredicem. Bende sabahları sıvı tüketmeye alışık değilim bu limon olayını söylemen iyi oldu zaten ben normaldede su tüketmekten hoşlanmadığım için içine biraz limon sıkıp öyle su içerim. Yanıma muhakkak alayım. Banada 50 gramlık yükleme yapılacak. Onun sonucuna göre gerekirse 100 gramlık yapılacak. Ben babamı şeker hastalığı yüzünden kaybettim bu nedenle potansiyel risk grubundayım o yüzden endişeleniyorum. Umarım bişey çıkmaz.

inşallah birşey çıkmaz canım, içini ferah tut.. zaten şeker yüklemeden sonra pek bir test kalmıyor.. rutin kontroller.. ben 2 hafta önce gittiğimde kızım ayak parmaklarını emiyordu, iki kolu da kafasının üzerindeydi, yüzünü göstermiyordu.. artık kocaman oluyorlar.. gün gelecek tekmesinde yerinden zıplayacaksın :)) çok eğlenceli oluyor ama çalışırken birden ayy!! diye bi ses çıkarıyorum herkes n'oldu diye meraklanıyor, ben de yok bişey kızım tekme attı diyorum ama bazen gerçekten fazla olabiliyor, bi dur kızım ya dediğim de oluyor.. bazen de mesaneme dayanıyor galiba, altıma kaçıracakmışım hissi oluyor :) daha doğmadan beni parmağında oynatıyor bebişim :)) bu aralar karnım da büyüdüğü için ara ara nefes alma problemi yaşıyorum çok değil ama sanki odadaki hava yetmiyormuş gibi oluyor, camı açıp temiz hava almaya çalışıyorum.. hele 30'dan sonra neler olacak bilemiyorum :))

neyse sanirim mesajimi kimseler görmedi
yada yeni birini istemiyorlar arada bilmiyorumkismile

olur mu öyle şey canım, niye istemeyelim?? ben şahsen çok sık giremiyorum tam gün çalıştığım için, hızlıca bi okuyup ne olmuş ne bitmiş diye bakıyorum, ara ara da yazabiliyorum. Biraz geç olsa da hoşgeldin :)) ben de nisan annesi olucam inşallah.. ama ben de mesela nisan anneleri topiğine yazma fırsatı bulamıyorum bir türlü, bi kere yazıyorum sonra herkes çok sık yazıştığı için aralarda kalıyor.. artık doğum iznimde bol bol girerim KK'ne..

Bunuda nerden çıkardın ben yazdıklarını okudum kusura bakma hoşgeldin demeyi atlamışım. Ama genelde öyle merasimler yapamıyoruz çünkü diğer topikler gibi kalabalık ve düzenli değiliz. Herkes bu topiğe herzaman uğramıyor .Hamile olanlarımızın ayları tutmuyor yada kalmaya çalışan arkadaşlarımız genelde başka topiklerde oluyorlar buraya arada bir uğruyoruz. Ben genelde düzenli hergün giriyorum zaten yazılanlar mailime geliyor. Vakit buldukça cevaplamaya çalışıyorum. Tekrar hoşgeldin.

İnşallah canım gerçi çok takmamaya çalışıyorum şeker çıksa bile iyi takiple atlatılabilinir. Allah dermansız dert vermesin. Maaşallah kızına benim kızımda yüzünü göstermiyor hiç doktor amcasıyla kovolamaca oynuyor sürekli doktor neresini kontrol etmek istese bizimki eliyle kapatıyor sanki bilerek yapıyor gibi çok komik.İnşallah önümüzdeki haftalar tepikleri duymaya başlarım bende bizim bütün şirket beklemede bütün iş arkadaşlarım kızımın hareketleri için sabırsızlanıyor resmen.

saka yaptim kizlar
hosbulduk farkindayim topiginizin biraz geriden gittigine ama herkes giremiyor yazamiyor zaman felan derken olmuyor tabi ama firsatim oldukca girerim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…