- 22 Mayıs 2012
- 6.024
- 90
geçmiş olsun esracımIyi geceler, hayırlı sahurlar
Ben akşamdan beri mide ağrısı çekiyorum. Ağır şeyler yemedim ama sürekli bir mide bulantısı hissi var. Şimdi de meyveyle sahur yaptım. Inşallah uyuyunca geçer.
Kim var kim yok göremiyorum telefondan. Hepinize hayırlı sabahlar.
eheyyy eheyyy bana da çiçek geliyorrr :13::13::122::122:
tşk ederim Filizimmm biz de dün işyerine çiçek aldık kendime saydım onları
Günaydınlar,
hepinize güzel bir gün diliyorum. ben inşallah bugün başladım yeniden oruca bi aksilik çıkmazsa. bugün daha mı serin ne hava. öyle umuyorum en azından :)
sabah eşimin bi üstünün telefonuyla uyandık saat 9 buçukda. mesai 8de başlıyor
bu adamın rahatlığı beni öldürecek. inşallah bi sıkıntı çıkmaz.
hepiniz çok tatlısınız, daha güzel çiçekler sizlerin olsun inşallah :) ideal kiloma inersem hepinize yollarım demet demet :)
çikolatları da kaldırdım ortadan. bayramdan sonra kalanlarını da eşime sufle yaparım olmadı, bi onu seviyor çikolatalı.
Filizcim kabak dondurucuda erimiyor mu, ben hiç koymadım. annem de koymaz. burda yaz kış hep bulunuyor aslında. annem dondurucuda eriyor demişti de öyle kalmış aklımda.
inşallah dinlenirsin canım, kafa olarak da iyi gelecek tatil sana.
eşim de kampa gidelim bir iki günlüğüne diyor. geçen sene yatmıştı hava soğuk olunca. ben pek sevmesem de gideriz herhalde eşimin hatrına. ben evimden başka yerde pek rahat edemiyorum...
selamun aleyküm kısceler bugün nasılsınız bakayım. sırayla kırmızı kart görüp duruyorsunuzbayramdan hemen sonra misafirlerim gelmezse hep birlikte oruca devam etsek hem borçlarınızı ödersiniz
kızlar yena gelemedi. ordamı kalıyor acaba :44:
bulduğun zaman değerlendirmek iyi oluyor. helede organikse aliyyülÂl oluyorinsan dışarı çıkmadığında elinin altında birşeylerin olması rahatlatıyor. önümüzde kurban var fazla doldurmasam diyorum ama kurbana kadar bir kısmını tüketiriz. benim zaten dolaba koyacak kadar etim kalmıyor
çok sağolun kızlar çok teşekkür ederim.
Iyi geceler, hayırlı sahurlar
Ben akşamdan beri mide ağrısı çekiyorum. Ağır şeyler yemedim ama sürekli bir mide bulantısı hissi var. Şimdi de meyveyle sahur yaptım. Inşallah uyuyunca geçer.
sağol cnm benimm
hehe olsun bişekilde o çiçekler seninle buluşmus çokda iyi olmus seni mutlu etti daha ne olsun
oh ne güzel annenlerde iftar bende yakın olsaydım keşke çok isterdim ama kısmet böyleymiş napam :2:
Sızlere gece gece yatagımdan ve telefonumdan yazıyorum
Butun gece uyumadım sahuru bekledım artık sabah nasıl kalkarım bılınmez..
Herkesler ıyıdır umarım gecmısı okuyamıyorum yarın okurum artık uyusam ıyı ederım zor ve yorucu bır gun daha bızı bekler ıpuyorumm kuzucuklarrrrrrr mucksss mucksssss
selam millet.....
bugün daha iyiyim ama ateşim hala var....
sağol canım benim:)
eşimde ben paketi açtıktan sonra eline alıp baktı sonra sonrada al sana kumbara işte dedi:))))))
kumbarada iyi fikir aslında:)
ama ben mevlanayı çok çok sevdiğimden sadece izlemeyi tercih etcem galiba bu gidişle:)
çok sağol canım, çok doğru dedin gerçekten.....
hastalık bu havada en kötüsüymüş....
öpüyorum tatlım
inşaallah bi sıkıntı çıkmaz canım.
günaydınn kızlar...
akşam yemeğinden sonra eşimde bende görümcemde sızmışız ne oldu bende anlamadım...bir daha uyandığımızda sahurdu yani...sonra yemek yedik sohbet ettik evimize geçtik 5.30 gibi ama ben uyumadım bi daha 1 saat için değmez dedim...
ne güzel yağmur yağıyor ve aşırı derecede nem var...birazda olsa serinlik iyidir...
Esracım inşallah iyileşmişsindir canım...dışardan yemek dokunuyor bana da aslında dün akşam dılardan söyledik benim anında mideme spazm girdi ramazanda baya hafif beslendik bünye alıştı zaar...
Dafi ablam temizliğe bile başlamış...benim ev dandini ama bayram sonrası yapıcam bayramda zaten yokum olsamda herkes baba evinde toplanır...
bugün işler yoğun...uykumda sanki gelicek gibi
herkese hayırlı günler...
Kuzum sevindim bıcırığın iyi olmasına tek pişik olsun o nasıl olsa atlatılırslm kızlar
dün dr a gittik pişik artı alerji olmus dedi bi krem ve alerji için şurup verdi sabah akşam 5 gün kullanıcaz
bugun daha iyice çok şükür dün gecede uyudu demekki acısı azalıyo kuzumun
bol bol banyoya sokuyorum küvetinde cıp cıp yapıyo peşine kremliyorum inş düzelcek kısa zamanda
5 gün sonunda geçmesse getir dedi dr umarım geçer
meyrammm cnmm çok geçmiş olsun sanada dikkat et kendine bu ara dinlen emi
bide hediyenede bayıldım çok güzelmiş cnm
clutch çiçeğin çok güzelmiş gerçekten peki enişte neyem almıs süledimi onu
henuz geçmişe de tam bakmadım gerçi belki yazmıssındır :44:
o çiko kutusu ne öyle yavv o kimin evinde olsa yer yutar yani bence yok et onuu
dafi eniştenize de çok geçmiş olsun Rabbim yaşatmasın bidaha
bayrama da az kaldı bizde ist a gidicez bebişimin dogum gününü orda annemlerle kutluycaz iyi denk geldi
bu pazar çıkcaz sanırım yola tabi eğer eşimin iş yeri pzt ve salıyı tatile dahil ederse etmezlerse arifeden düşcez yola bugun yarın belli olur bakalım
Teşekkü ederim canım benim Allah razı olsun rabbim yeğeninede nasip etsin tabi öncelikle ablan sağ salim bi doğursun inşallah uzun sürmez bu halleri kuzum çabucak atlatır kolay bi dönem değil malesefEsracım çiçeklerin çok güzelmiş :)
efeemmm oglusunun sünneti hayırlı olsun, düğünü de çook güzel geçer umarım :)
Nilce, geçmiş olsun canım..
meyracım sana da çook geçmiiş olsun. Ateşin düşer inşallah bşr an önce
Ben oruca başladım bugün. Dün yemekten sonra 45 dk sporumu yaptım. Bugün de iftar öncesi biraz yapmayı planlıyorum. Gece eniştem uyuyunca da devam ederim yine. Şükür spor listesine giricem bu hafta artık inşallah
Bu cumaya 80leri sonundan da olsa görücem inşallah yine.
Çok gelemyorum çünkü ablam bu ara iyice kötü hissetmeye başladı. Hamilelik psikolojisini had safhada yaşıyoruz ailecek
Canım sevindim senin adına demek çalışsan çok daha iyi puanlar alabilirsin
Vallahi cok haklısınız kızlar baya zorlu bi donemmis :) kazasiz belasiz anlatırız insallah. İftar hafifti, iftar öncesi hafifçe spor da yaptim. Enistem uyusun biraz daha yapicam insallah.
Kizlar bi de kpsa aciklandi. Ben 50 falan alirim Saniyodum ama 71 almışım cok sukur. 85 gibi bi puanla da atanabilirim inşallah o yuzden calisamadan aldigim puana sevindim cok :)
Esra kuzum geçmiş olsun umarım şimdi daha iyisindir yatınca geçmiştir ağrınIyi geceler, hayırlı sahurlar
slm hayırlı sabahlar herkeze
yazılanları okudum çıktımm azcyip baş ağrısı çektim şükür iyim şimdilik
oruçken iydi oruç olmayınca adetende sanırım öğünler karıştıı bugün valla akşam pişmanlık hat safhadaydı bayram sonrası nası toparlanacaksak bilemiyorum valla iftar sonrasıda parkta az yürüdüm allahtan ama tempolu olmayınca işe yarıcanı sanmıyorumm
dafi eniştene geçmişolsun bugün yaprak sarsım varcumaya misafir var menü belirlemedim daha bakalım kısmetlerinde ne varsa allah ne verirse yapcaz artıkın
ben de sızmak ıstıyorum boyleuyku uyku uyku. artık su bıle gozumde degıl sadece uykuyu arıyorum ramazanda bugun muhtemelen ıftardan sonra sızarım hem haftanın uykusuzlugu hem spor yapacak olunca mayışırım kesın aksam
valla benım ev bayram temızlıgını gormedıgı gıbı, daha bahar temızlıgını bıle gormedı. ramazanda komsuya ezıyet gıbı olur dıye ıstemedım bayramdan sonra yaptıracagım ben kendım yapamam ne o zamanım var ne o becerım ne de okadar ayakta durmaya dayanacak durumum.ben spor yapabılıyorum ama evde olsun alısverıs merkezınde olsun ayakta durmaya gelemıyorum ayaklarım cok agrıyor hemen.
KIZLAR GÜNAYDIN
Herkeslere mutlu huzurlu sağlıklı bi gün diliyorum benim inanılmaz uykum ve inanılmaz işim var bugün bakalım nasıl olcak
Bana kırmızı kart henüz çıkmadı ama inanılmaz derecede şişim zaten annemdeyim tatılamıcamda esram kuzum beni bu hafta izinli yazarmısın
Neyse heğinizi çok öpüyorum işlerden fırsat bulursam girerim tekrar
aynen öyle cnm sabretcez annelik eşittir sabır fedakarlık dediğin gibi bi gülüşleri bi bakışları yetiyoda artıyo bile
demek ikinciyi düşünüyodun heben naslaaa düşünmüyorum tabi büyük konusmamak lazım ama şuanki kafamla yok cıksss cak cukk nayır hatta bi de yeni modamız olan cıssssss
face de paylaşılan bir bilgiyi sizinlede paylaşayım istedim.
bütün et yemeklerine koyarım ama çayını pek içmiyordum.
EVİMİZDE YEMEKLERİMİZE KATTIĞIMIZ KEKİĞİN
DOĞAL KORUYUCU OLDUĞUNU BİLİYORMUYDUNUZ!?
HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİYOR!
Antiseptik, antispazmotik, antikanserojen, antidiyabetik, antikolestremik olan kekiğin insan vücuduna sentetik ilaçlardan daha çok yararlarını göz önünde bulundurmalıyız!
1- Kekiğin mikrop öldürücü özelliğini asla unutmamalıyız enfeksiyonlu hastalıklar (grip,nezle,faranşit, boğaz ağrıları Boğmaca ve hastalıktan dolayı ateş yapmasını önler )
2- kramplı ağrılar kas ağrılarına çok iyi geliyor
3-Vücutta hücre koruma sistemlerini geliştirir.Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.(yeni doğan bebekler için çok yararlıdır)
4- kan dolaşım bozukluğunu düzenler.
5- Ağız yaralarını geçirmeye birebirdir.
6- Vücutta bakterilerin oluşmasını önler.
7- İç organları temizler, düzenli çalışmasına yardımcı olur.
8- Cüzam, felç ,sara ve sinir hastalıklarına iyi gelir.
9- Kekik çayı alkolikler ve sigara içenler içinde çok faydalı bir koruyucudur.
10 - zayıf ve solgun Çocuklara kekik banyosu yaptırılabilir, yetişkinlerde banyosunu yapabilirler, Kekik banyosu veya çayı rahat uyutur.
11- iştah açıcıdır.
12- kötü kokulu ve yumuşak dışkı normalleşir.
13- Akciğer ve bronşlar, mide ve bağırsaklar, kekiğin başlıca kullanım alanlarıdır. Bitkinin önemli etken maddesi olan eterli uçucu yağlar kana karışıp,bronşiyal kasları etkileyerek, krampları çözer. Aynı zamanda o bölgelerde bakteri oluşumunu önler.Öksürük ve üst solunum yolları iltihabında çayı çok etkilidir..
14-Kekik çayına tadlandırıcı olrak karıştırılmış bal ile içmesiyle organizma güçlendirilebilir ve dengeye kavuşturulabilir.
15-Vücudumuzda kapalı damarları acar.
16-Kekik çayı ile ayrıca adet kanamaları dengelenebilir, adet zamanlarındaki kramplı ağrılar geçiştirilir.
17- sindirimi kolaylaştırır.
18- Her ameliyattan doğum dahil önce ve sonra (nekahat dönemi) devamlı cay gibi içilmesi hastanın cabuk iyilşemesine ve vücuda verilen ilaçların yan etkisini dışarı atmasına vesile olur.İlaçların yan etkisinden dolayı böbrek hastası olmayı önler…
19-Ders çalışanlara tavsiye, zekanızı açmak için kekik çayı kullanın.Rahtalatır,dinlendirir,sakinleştirir. Stresi azaltır ve iyi hissettirir. Çalışanlar içinde aynıdır..
20- Günde 2 su bardağı sıcak Kekik çayı yaşlılığı geciktirmekte, tümör oluşumunu engellemekte, antiseptik özelliğinden dolayı dış etkenlere karşı koruyucu ve kendimizi iyi hissetmemizi sağlar.
KEKİK ÇAYI NASIL HAZIRLANIR!
Kekik çayı hazırlamak için demliğe çayı içeceğiniz bardak kadar su koyun ve kaynatın. Suyu ateşin üzerinden aldıktan sonra 1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik atın ve demliğin kapağı kapalı halde 5-10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Kekik yapraklarının suyun içine inmesi için metal çay poşeti tellerinden kullanabilirsiniz. Otun besin değerlerini kaybetmemesi için su kaynarken atmayın. Sıcak içmeye çalışın.
KEKİK BANYOSU:
70-100 gr kurutulmuş kekik bir tülbentin içine gevşekçe bağlanarak 2-3 litre soğuk suya eklenir. Kaynama derecesine kadar ısıtıldıktan sonra (kaynatılmaz), üstü kapalı olarak 15 dakika demlendirilir. Tülbentteki posa iyice sıkıldıktan sonra sıcak banyo suyuna (Küvet) eklenir. Banyo suyu sıcaklığı 37-38 derece arasında olmalıdır ve banyo süresi 15-20 dakikayı aşmamalıdır. Bu süre boyunca küvet içerisinde oturularak yapılan banyodan sonra üşütülmemeli ve bir bornoza sarılınarak yatakta bir süre dinlenilmelidir.Kekeğin miktarını artırarak kovaylada yapabilirsiniz…
Dip not:.Özellikle büyüme çağında olan bebek ve çocukların bağışıklık sisteminin,zeka, vücutta hücre koruma sistemlerini gelişiminde çok yararlıdır.
slm hayırlı sabahlar herkeze
yazılanları okudum çıktımm azcyip baş ağrısı çektim şükür iyim şimdilik
oruçken iydi oruç olmayınca adetende sanırım öğünler karıştıı bugün valla akşam pişmanlık hat safhadaydı bayram sonrası nası toparlanacaksak bilemiyorum valla iftar sonrasıda parkta az yürüdüm allahtan ama tempolu olmayınca işe yarıcanı sanmıyorumm
dafi eniştene geçmişolsun bugün yaprak sarsım varcumaya misafir var menü belirlemedim daha bakalım kısmetlerinde ne varsa allah ne verirse yapcaz artıkın
canım gecmıs olsun ınsaallah gecmıstır mıde agrın sahurdan sonra.
KIZLAR GÜNAYDIN
Herkeslere mutlu huzurlu sağlıklı bi gün diliyorum benim inanılmaz uykum ve inanılmaz işim var bugün bakalım nasıl olcak
Bana kırmızı kart henüz çıkmadı ama inanılmaz derecede şişim zaten annemdeyim tatılamıcamda esram kuzum beni bu hafta izinli yazarmısın
Esra kuzum geçmiş olsun umarım şimdi daha iyisindir yatınca geçmiştir ağrın
günaydınn kızlar...
akşam yemeğinden sonra eşimde bende görümcemde sızmışız ne oldu bende anlamadım...bir daha uyandığımızda sahurdu yani...sonra yemek yedik sohbet ettik evimize geçtik 5.30 gibi ama ben uyumadım bi daha 1 saat için değmez dedim...
ne güzel yağmur yağıyor ve aşırı derecede nem var...birazda olsa serinlik iyidir...
Esracım inşallah iyileşmişsindir canım...dışardan yemek dokunuyor bana da aslında dün akşam dılardan söyledik benim anında mideme spazm girdi ramazanda baya hafif beslendik bünye alıştı zaar...
Dafi ablam temizliğe bile başlamış...benim ev dandini ama bayram sonrası yapıcam bayramda zaten yokum olsamda herkes baba evinde toplanır...
bugün işler yoğun...uykumda sanki gelicek gibi
herkese hayırlı günler...