Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

barbunyayı çok seviyo eşimm valla kuru fasulyeden daha çok seviyom bende buzluğa alıp atıcam bu hafta bayram sonrası kalmaz belkii izinden dönene kadar

hikaye çok güzelmişş
maşşalah daha hiç alışamadım kepekli una falan alışkanık markette görüyom heves ediyom almadan çıkıyom beyaz un a alışmışız aslında ne zararlıı demi almak lazımm

aman beee hep senmi + çıkıcan kıskandıydım ondan nazar deydirdim sana:))
şaka bi yana arkadaşımm bu sıcaklarda oruç bide klima çarptı senii dikkat et bayramda az tatil yaparsın inşallahh çok yoruluyosun ondan bünyen zayıf düşüyo

öhü öhüüüü bende üşümek istiyorumm nefes almak istiyorumm bugün bide adetin ilk günü bi sıkıntı bastıki anlatamam çatlıcaktımm

yaww dolabınız dondurucunuz varsa güzel de kurban da geliyoo nası tüketcezkii etlerede az çok yer kalması lazıım burası nemli sıcak memleket inan tahıllarım sebzelikte hepsi dolaba sığmıyorum ben bu sene yemekleri az az yapıp tüketiyoruz yoksa yer yok bide raazan içecek alıyoruz bol bol soğusun diye dolaba yer kaplıyo hepsiii burda yaşasam bi dolap daha alınır valla

ne güzel olmuş asu yaaa allahım kız kardeşim yok böle kız kardeşi olanlara imreniyorum hep dua ettim 2 kızım olsun diyee 1 de oğlan istediydim ama kısmet

nasılsınn canım ya merak ettim umarım kötü giden bi şeyler yoktur

ben geçen sene aldım ugur dan çok memnunum orta boy çok elektrikte yakmıyor herşeyimi koyuyorum yoksa hayatta yetmes-üz bizede 2 kurban kesiyoruz allahım bu senede nasip eder inşallah.anneminde kışlıkları benden oluyor .çok lazımdı iyi oldu..

son yarım saat allahım acıkmadım suuuuuu.....................
çorba izmir köfte pirinç pilavı domates salatası karpuz üzüm ve buuuzzzzzzzzzzz gibi su .
herşey hazır masayı hazırlayacağım..
herkese hayırlı iftarlar.
şükürler olsun rabbime oruç tutup lezzetine varabilmek pahabiçilemez

Esracım çiçeklerin çok güzelmiş :)
efeemmm oglusunun sünneti hayırlı olsun, düğünü de çook güzel geçer umarım :)
Nilce, geçmiş olsun canım..
meyracım sana da çook geçmiiş olsun. Ateşin düşer inşallah bşr an önce
Ben oruca başladım bugün. Dün yemekten sonra 45 dk sporumu yaptım. Bugün de iftar öncesi biraz yapmayı planlıyorum. Gece eniştem uyuyunca da devam ederim yine. Şükür spor listesine giricem bu hafta artık inşallah :KK1::KK1::KK1::KK1:
Bu cumaya 80leri sonundan da olsa görücem inşallah yine.
Çok gelemyorum çünkü ablam bu ara iyice kötü hissetmeye başladı. Hamilelik psikolojisini had safhada yaşıyoruz ailecek :KK36:

ben hamile iken belgeselde bile ağlardım şimdi kardeşim dalga geçiyor '' ay o ceylanın annesi ne üzülmüştür pis aslan nasıl yedi yavru ceylanı diye susturamadıydık '' :KK53::KK53::KK53::KK53:diyor

son yarım saat allahım acıkmadım suuuuuu.....................
çorba izmir köfte pirinç pilavı domates salatası karpuz üzüm ve buuuzzzzzzzzzzz gibi su .
herşey hazır masayı hazırlayacağım..
herkese hayırlı iftarlar.
şükürler olsun rabbime oruç tutup lezzetine varabilmek pahabiçilemez

menün çok güzelmiş afiyetler olsun şimdiden ellerine sağlık :KK56:
inş o lezzete bende seneye varırım şimdi emzirmeden tutamıyorum
okadr içim gidiyoki inşallah seneye nasip eder Rabbim :KK16::KK16:

a.s kuzumm hasta halinle epey iş halletmişsin senin dinlenmen bumu kuzm
yat dinlenn iş yapma azcık kalıversin balım gerçi hastada olsak hatunlara dur durak yok
ama erkek milleti yangelir yatar ohh ne ala :KK23:

hahaa alemsin kuzum sen demek yontuyosun kendini he güldürdün beni :KK9:
evet disiplinliyimdir planlı programlıyımdır herşeyin sırası bellidir bende
niyeyse böyleyim kuzum :KK51:

hakkaten biz kadınlara durmak yok.......
adımız çıkmış dokuza inmez sekize bence bu konuda:)))

ve senelerdir bu kadar psikoloji üzerine yakından ilgili biri olarak söylüyorum; böyle disiplinli olman çok güzel canım gerçekten......
seni kendime örnek aldım desem doğru demiş olurum......:nazar::nazar:

çok şükür bugün niyetliyim 8 borç yaptım ..
ama allahım bugünde bir sıcak mesai bir taraftan pazar olması birtaraftan gelince soğuk duş yaptım ama yok her tarafım ateş atıyor..çok sıcakkkkk

8neki, ah benim borçlar ne olacak yaaaaa:KK50::KK50:

ecri mutlaka farklı ama canım artı sıcağada sabrettiğin için.........
hayırlı iftarlar.......:KK54::KK54:

ben hamile iken belgeselde bile ağlardım şimdi kardeşim dalga geçiyor '' ay o ceylanın annesi ne üzülmüştür pis aslan nasıl yedi yavru ceylanı diye susturamadıydık '' :KK53::KK53::KK53::KK53:diyor

:KK9::KK9:aynen bende öyleydim ama insan çok tuhaflaşıyor gerçekten e bi de son zamanlar
doğum nasıl olcak korkusu heyecanı heey gidim heey ama asıl beni zorlayan lohusalık oldu ozaman daha çok agladım
neyseki geçici dönem onlar :KK53:

hakkaten biz kadınlara durmak yok.......
adımız çıkmış dokuza inmez sekize bence bu konuda:)))

ve senelerdir bu kadar psikoloji üzerine yakından ilgili biri olarak söylüyorum; böyle disiplinli olman çok güzel canım gerçekten......
seni kendime örnek aldım desem doğru demiş olurum......:nazar::nazar:

8neki, ah benim borçlar ne olacak yaaaaa:KK50::KK50:

ecri mutlaka farklı ama canım artı sıcağada sabrettiğin için.........
hayırlı iftarlar.......:KK54::KK54:

eneeem utandım bak şimdi mahcup oldum yahu :KK17::KK17:
benim afacanı babasıyla markete yollamıstım şimdi geldiler kuzum
ben artık yollanayım masayı kurayım öptümm seni canım benim tabi herkesleri de :KK54::KK54:

ay ilahiii:))))

eneeem utandım bak şimdi mahcup oldum yahu :KK17::KK17:
benim afacanı babasıyla markete yollamıstım şimdi geldiler kuzum
ben artık yollanayım masayı kurayım öptümm seni canım benim tabi herkesleri de :KK54::KK54:

bende öptüm canım....:KK54::KK54:
hayırlı iftarlar......
bende kaçayım yemeğimi yapayım....:KK8::KK8:

Hayırlı iftarlar,
Allah kabul etsin inşallah oruçlarımızı.

Ben annemdeyim. Eşim gelemedi iftara, hala çalışıyor. Ona canım sıkıldı ama iyiyim. Sizler de iyisinizdir inşallah.

hayırlı akşamlar kızlaarr
nerelerdesiniz yahu iyice boşldı burası
ben bugün ufaktan ufaktan temizliğe başladım. oturma odasının perdelerini yıkadım. camını sildim,kanepeleri çekip sildim süpürdüm. odanın işini bitirdim. koltukları, halıyı yeni yıkamıştım. yıkamak istemedi. işim çabuk bitti.kısmet olursa yarında salonu hallederim. balkon camlarını sonraya bırakayım biraz daha bayrama yakın olsun :KK1:
eşim bugün arkadaşlarıyla iftara gitti. bizde kp.le balkonda yaptık iftarımızı.
iftardan sonrada kahvelerimizi içtik, biraz sohbet ettik. şimdi o namaza durdu bende kaçamak yapayım dedim ama kimseler yok .hadi yena yok. nursenada kayıplara karıştı asuda beğenip beğenip gidiyorlar. zeynepte terketti burayı :KK43:

bamyanın kızartması geçen sene denedim sevmedim sen nasıl yapıyorsun
hakikaten öyle yazın döküntüleri :KK1:ama kışın insan hazır yemek arıyor
taza biber kızartır gibi kızartıp sarımsaklı domates sosu döküyorum.

İyi geceler
Daficim gündüz arkadaşa uğradım eve gelince de yemek telaşıyla ancak okudum yazamadım
Ben de yavaştan temizliğe başlamak istiyorum ama bakalım

iyi akşamlar hanımlar spordan geldim hava sıcak deli gibi ter attım. oruçlu olanların Allah oruçlarını ve ibadetlerini kabul etsin.bugün sahura kalkıcam nasip olursa sayılı günümüz kaldı.dafi hamarat hatun temizliğe başlamışın güle güle kirlet.asummmm nasılsın? Nursenada kayıppp

:KK76:
Amiiiin cnm benim güzel dileklerin için tşk ederimmm balım kaymagım:KK48::KK19:
hediyenede bayıldıımm cnm kuzum benimm sevindirik oldum :KK9::KK19:

doğru diyosun kardeş lazım ama bende o cesaret yok malesef baya haşarı bi çocuk oldugu için pısmış durumdayım kuzum
yani şuanki durumumda aslaa diyorum ama zaman ne gösterir bilemiyorum :KK30:
ne varmış yaşında kuzum daha gençsin Allahın izniyle olur :KK16::KK16:
vışşş 3 4 tane hee vay anam vaayy cesarete geeel :KK52:
hele birinci olsun ondan sonra tkr hatırlatcam bu lafını :KK9:

sağolasın cnm :KK19: maşallah ne güzel sporunuda yapmıssın dvm ı gelir artık :KK8:
ablanda hayırlısıyla dogumunu yapar kurtulur inş sağsağlim bebişine kavuşur sende yegenine tabi :KK16::KK16:
hamilelik psikolojisi ayrı bunun bi de lohusası var ozaman apayrı oluyo :KK53:

çok sağol bitanem..... inşaallah.

orucunu da rabbim kabul etsin inşaallah canım benim.....

hamileler bildiğim kadarıyla özellikle son zamanlar çok duygusal oluyolar......
bi tanıdığımdan biliyorum, son zamanlar hep ağlardı yok yere.......
ama az kaldı inşaallah bitanem bebişe kavuşmanıza:)
kocaman öpüyorum, kendine iyi bak......:KK54::KK54::KK54:

Vallahi cok haklısınız kızlar baya zorlu bi donemmis :) kazasiz belasiz anlatırız insallah. İftar hafifti, iftar öncesi hafifçe spor da yaptim. Enistem uyusun biraz daha yapicam insallah.
Kizlar bi de kpsa aciklandi. Ben 50 falan alirim Saniyodum ama 71 almışım cok sukur. 85 gibi bi puanla da atanabilirim inşallah o yuzden calisamadan aldigim puana sevindim cok :)

iyi geceler asuu senin kızların var yardımcı olurlar çabuk yaparsın
iyi akşamlar hanımlar spordan geldim hava sıcak deli gibi ter attım. oruçlu olanların Allah oruçlarını ve ibadetlerini kabul etsin.bugün sahura kalkıcam nasip olursa sayılı günümüz kaldı.dafi hamarat hatun temizliğe başlamışın güle güle kirlet.asummmm nasılsın? Nursenada kayıppp
hamarat değil tembel hatun :KK19: hamarat olsa çabucak yapar bitirir :KK53: tembellikten sallana sallana bayrama ancak yaparım dedim :KK1: neyse canım ben hasta ve yaşlı bir garıyam :KK34: aheste aheste yaparım işte :KK9:

:KK76:

Vallahi cok haklısınız kızlar baya zorlu bi donemmis :) kazasiz belasiz anlatırız insallah. İftar hafifti, iftar öncesi hafifçe spor da yaptim. Enistem uyusun biraz daha yapicam insallah.
Kizlar bi de kpsa aciklandi. Ben 50 falan alirim Saniyodum ama 71 almışım cok sukur. 85 gibi bi puanla da atanabilirim inşallah o yuzden calisamadan aldigim puana sevindim cok :)
hadi gözün aydın elizcim

iyi geceler canlar asum daficim esram elizcim.sahura kadar yatmam lazım iyi uykular hepinizee
iyi uykular :KK3:

face de paylaşılan bir bilgiyi sizinlede paylaşayım istedim.
bütün et yemeklerine koyarım ama çayını pek içmiyordum.

EVİMİZDE YEMEKLERİMİZE KATTIĞIMIZ KEKİĞİN
DOĞAL KORUYUCU OLDUĞUNU BİLİYORMUYDUNUZ!?

HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİYOR!

Antiseptik, antispazmotik, antikanserojen, antidiyabetik, antikolestremik olan kekiğin insan vücuduna sentetik ilaçlardan daha çok yararlarını göz önünde bulundurmalıyız!

1- Kekiğin mikrop öldürücü özelliğini asla unutmamalıyız enfeksiyonlu hastalıklar (grip,nezle,faranşit, boğaz ağrıları Boğmaca ve hastalıktan dolayı ateş yapmasını önler )

2- kramplı ağrılar kas ağrılarına çok iyi geliyor

3-Vücutta hücre koruma sistemlerini geliştirir.Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.(yeni doğan bebekler için çok yararlıdır)

4- kan dolaşım bozukluğunu düzenler.

5- Ağız yaralarını geçirmeye birebirdir.

6- Vücutta bakterilerin oluşmasını önler.

7- İç organları temizler, düzenli çalışmasına yardımcı olur.

8- Cüzam, felç ,sara ve sinir hastalıklarına iyi gelir.

9- Kekik çayı alkolikler ve sigara içenler içinde çok faydalı bir koruyucudur.

10 - zayıf ve solgun Çocuklara kekik banyosu yaptırılabilir, yetişkinlerde banyosunu yapabilirler, Kekik banyosu veya çayı rahat uyutur.

11- iştah açıcıdır.

12- kötü kokulu ve yumuşak dışkı normalleşir.

13- Akciğer ve bronşlar, mide ve bağırsaklar, kekiğin başlıca kullanım alanlarıdır. Bitkinin önemli etken maddesi olan eterli uçucu yağlar kana karışıp,bronşiyal kasları etkileyerek, krampları çözer. Aynı zamanda o bölgelerde bakteri oluşumunu önler.Öksürük ve üst solunum yolları iltihabında çayı çok etkilidir..

14-Kekik çayına tadlandırıcı olrak karıştırılmış bal ile içmesiyle organizma güçlendirilebilir ve dengeye kavuşturulabilir.

15-Vücudumuzda kapalı damarları acar.

16-Kekik çayı ile ayrıca adet kanamaları dengelenebilir, adet zamanlarındaki kramplı ağrılar geçiştirilir.

17- sindirimi kolaylaştırır.

18- Her ameliyattan doğum dahil önce ve sonra (nekahat dönemi) devamlı cay gibi içilmesi hastanın cabuk iyilşemesine ve vücuda verilen ilaçların yan etkisini dışarı atmasına vesile olur.İlaçların yan etkisinden dolayı böbrek hastası olmayı önler…

19-Ders çalışanlara tavsiye, zekanızı açmak için kekik çayı kullanın.Rahtalatır,dinlendirir,sakinleştirir. Stresi azaltır ve iyi hissettirir. Çalışanlar içinde aynıdır..

20- Günde 2 su bardağı sıcak Kekik çayı yaşlılığı geciktirmekte, tümör oluşumunu engellemekte, antiseptik özelliğinden dolayı dış etkenlere karşı koruyucu ve kendimizi iyi hissetmemizi sağlar.

KEKİK ÇAYI NASIL HAZIRLANIR!

Kekik çayı hazırlamak için demliğe çayı içeceğiniz bardak kadar su koyun ve kaynatın. Suyu ateşin üzerinden aldıktan sonra 1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik atın ve demliğin kapağı kapalı halde 5-10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Kekik yapraklarının suyun içine inmesi için metal çay poşeti tellerinden kullanabilirsiniz. Otun besin değerlerini kaybetmemesi için su kaynarken atmayın. Sıcak içmeye çalışın.

KEKİK BANYOSU:
70-100 gr kurutulmuş kekik bir tülbentin içine gevşekçe bağlanarak 2-3 litre soğuk suya eklenir. Kaynama derecesine kadar ısıtıldıktan sonra (kaynatılmaz), üstü kapalı olarak 15 dakika demlendirilir. Tülbentteki posa iyice sıkıldıktan sonra sıcak banyo suyuna (Küvet) eklenir. Banyo suyu sıcaklığı 37-38 derece arasında olmalıdır ve banyo süresi 15-20 dakikayı aşmamalıdır. Bu süre boyunca küvet içerisinde oturularak yapılan banyodan sonra üşütülmemeli ve bir bornoza sarılınarak yatakta bir süre dinlenilmelidir.Kekeğin miktarını artırarak kovaylada yapabilirsiniz…

Dip not:.Özellikle büyüme çağında olan bebek ve çocukların bağışıklık sisteminin,zeka, vücutta hücre koruma sistemlerini gelişiminde çok yararlıdır.

Sızlere gece gece yatagımdan ve telefonumdan yazıyorum

Butun gece uyumadım sahuru bekledım artık sabah nasıl kalkarım bılınmez..

Herkesler ıyıdır umarım gecmısı okuyamıyorum yarın okurum artık uyusam ıyı ederım zor ve yorucu bır gun daha bızı bekler ıpuyorumm kuzucuklarrrrrrr mucksss mucksssss

X